Edit: tek procitah postove prije ovog mog i nadjoh odg na ovo pitanje
Puno brate
Moderator: Benq
mcB ces uvijek moci prodati za vise para i kao polovan... uvijek bolja investicijahakazvaka wrote:sad se premisljam dal da uzmem macbook il iphone
ma ja, to sam i ja sad skonto... ono jedino zasto bi meni vrijedilo uzet bolji je jer sam sjebao displej na ovom svom...Chata87 wrote:mcB ces uvijek moci prodati za vise para i kao polovan... uvijek bolja investicijahakazvaka wrote:sad se premisljam dal da uzmem macbook il iphoneuporedi razlike izmedju 2g - 3gs i pogledaj na laptop koji je ono cista perverzija
http://www.mekline.baEnglishmanInBosnia wrote:Gdje ima u Sarajevu kupiti ovih ipod-ova i koje su cijene?
Vjerujem da je to negdje vec odgovoreno, al' ne mogu naci.
Hvala!
kolko, dje, kako ?Op3r4t0r wrote:Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs
Svaki dan u svakom pogledu me sve vise (pozitivno) iznenadjuje![]()
U Austriji, na mrezi Orange, po meni najboljoj mrezi, tarifu placam mjesecno 33 euro i u tome imam 1000 minuta djabe u cijeloj Austriji, 300 minuta djabe u cijeloj EU, 1100 sms poruka djabe, 100 mms poruka djabe, 4 gb interneta djabe i u tome se na milijardu mjesta u gradu mogu konektovati na druge mreze besplatno kao npr i u mom stanu licno tako da ta 4 gb ne trosimhakazvaka wrote:kolko, dje, kako ?Op3r4t0r wrote:Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs
auf, lahko mi je za tebeOp3r4t0r wrote:U Austriji, na mrezi Orange, po meni najboljoj mrezi, tarifu placam mjesecno 33 euro i u tome imam 1000 minuta djabe u cijeloj Austriji, 300 minuta djabe u cijeloj EU, 1100 sms poruka djabe, 100 mms poruka djabe, 4 gb interneta djabe i u tome se na milijardu mjesta u gradu mogu konektovati na druge mreze besplatno kao npr i u mom stanu licno tako da ta 4 gb ne trosimhakazvaka wrote:kolko, dje, kako ?Op3r4t0r wrote:Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs
, iphone 3Gs platio cijelih 1 euro.
Ovo je njihova najjaca odnosno najskuplja tarifa koju imaju tako da sam sve i jedan tel mogao dobiti za 1 euro, izmedju ostalog i nokiu n97 i sve ostale sto postoje ali sam se odlucio za iphone i sretan sam zbog toga
A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.Op3r4t0r wrote:U Austriji, na mrezi Orange, po meni najboljoj mrezi, tarifu placam mjesecno 33 euro i u tome imam 1000 minuta djabe u cijeloj Austriji, 300 minuta djabe u cijeloj EU, 1100 sms poruka djabe, 100 mms poruka djabe, 4 gb interneta djabe i u tome se na milijardu mjesta u gradu mogu konektovati na druge mreze besplatno kao npr i u mom stanu licno tako da ta 4 gb ne trosimhakazvaka wrote:kolko, dje, kako ?Op3r4t0r wrote:Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs
, iphone 3Gs platio cijelih 1 euro.
Ovo je njihova najjaca odnosno najskuplja tarifa koju imaju tako da sam sve i jedan tel mogao dobiti za 1 euro, izmedju ostalog i nokiu n97 i sve ostale sto postoje ali sam se odlucio za iphone i sretan sam zbog toga
Iphone je otprilike jedini telefon koji ne mozes osigurati u Americi (ili mozes ali kosta toliko da je skuplje od mjesecnog plana). Koliko znam ni karticu ne mozes samo prebaciti u drugi telefon. Postoji dodatni korak tu negdje. (za Ameriku govorim)Eborg wrote:
A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.
Mogu dobiti jos jedan i dobio samEborg wrote:A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.
Ma Jailbreak majka.Šeha wrote:Iphone je otprilike jedini telefon koji ne mozes osigurati u Americi (ili mozes ali kosta toliko da je skuplje od mjesecnog plana). Koliko znam ni karticu ne mozes samo prebaciti u drugi telefon. Postoji dodatni korak tu negdje. (za Ameriku govorim)Eborg wrote:
A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.
I u Americi sa ugovorom te Iphone kosta $200. Bez ugovora $600 ako se sta nije promijenilo.
Da, i ona ima isti paket i isti aparat, sve identicnoEborg wrote:Oj zemljo Indijo. To si i njoj uzeo isti paket ili samo aparat, šta već?
Za te pare ga je vjerovatno tesko naci bilo gdje u evropi a ne samo u BiHEborg wrote:Nemoguće je naći 3G S u BiH ispod 1000 KM što je bolesna cijena.
U svakom slucaju je previse, pogotovo je previse ako se radi o bosni jer koliko znam niti jedna mreza u svojim tarifama nema mogucnost interneta preko telefona, bar ne u onim kolicinama da ne moras da pazis na svaki mb, a meni licno je to jedna od glavnih opcija u kojoj iphone odskace od svih ostalih, ako ne mogu imati internet i nokia 3310 ispunjava sve ostale usloveEborg wrote:Gledaj, nije problem davati po 50-60 EUR mjesečno ako to uključuje i uslugu. Ali iskihati 1200 KM samo za aparat je malo previše, zar ne?
Paket odnosno tarifu možeš koristiti na bilo kojem tel, evo sad sam na netu preko iPhone-aEborg wrote:Pa da. A ne postoji onda neka opcija u Austriji da neko nabavi iPhone, proda ga a nastavi koristiti paket na nekom drugom mobitelu?
pa haj nam sredi 2 ovdje, poslat, eborg i ja ti platimo po 300€ i ti dobar 598€ a i mi tako nesto oko 200€Op3r4t0r wrote:Paket odnosno tarifu možeš koristiti na bilo kojem tel, evo sad sam na netu preko iPhone-aEborg wrote:Pa da. A ne postoji onda neka opcija u Austriji da neko nabavi iPhone, proda ga a nastavi koristiti paket na nekom drugom mobitelu?