iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hotazmaj

#376 Re: iPhone - All about

Post by hotazmaj »

Ljudi zna li neko koliko tacno kosta Iphone 3GS 16gb Unlocked u USA?

Edit: tek procitah postove prije ovog mog i nadjoh odg na ovo pitanje :D

Puno brate :shock: mada sam ja dobio drugaciji info. Stari mi je u USA trenutno pa cu vam javiti kako stoje stvari
ChataDodajStaHoces

#377 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

hakazvaka wrote:sad se premisljam dal da uzmem macbook il iphone :roll:
mcB ces uvijek moci prodati za vise para i kao polovan... uvijek bolja investicija :) uporedi razlike izmedju 2g - 3gs i pogledaj na laptop koji je ono cista perverzija :)
hakazvaka

#378 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Chata87 wrote:
hakazvaka wrote:sad se premisljam dal da uzmem macbook il iphone :roll:
mcB ces uvijek moci prodati za vise para i kao polovan... uvijek bolja investicija :) uporedi razlike izmedju 2g - 3gs i pogledaj na laptop koji je ono cista perverzija :)
ma ja, to sam i ja sad skonto... ono jedino zasto bi meni vrijedilo uzet bolji je jer sam sjebao displej na ovom svom...

kod mene je 2G 16GB kupljen ja mislim u augustu 2007. :D :D
bio u Africi, pun pijeska :D mikrofon i zvucnjaci su mu poslabi... displej ima izgorenih oko 600-700 pixela od pada...
isplati li se uzeti polovan 3G ?

a macbook mi se isplati jer bi ga koristio i za posao recimo...
EnglishmanInBosnia

#379 Re: iPhone - All about

Post by EnglishmanInBosnia »

Gdje ima u Sarajevu kupiti ovih ipod-ova i koje su cijene?

Vjerujem da je to negdje vec odgovoreno, al' ne mogu naci.

Hvala!
hakazvaka

#380 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

EnglishmanInBosnia wrote:Gdje ima u Sarajevu kupiti ovih ipod-ova i koje su cijene?

Vjerujem da je to negdje vec odgovoreno, al' ne mogu naci.

Hvala!
http://www.mekline.ba
Op3r4t0r

#381 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs

Svaki dan u svakom pogledu me sve vise (pozitivno) iznenadjuje :-D :thumbup:
hakazvaka

#382 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Op3r4t0r wrote:Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs

kolko, dje, kako ? :D
Op3r4t0r

#383 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

hakazvaka wrote:
Op3r4t0r wrote:Evo naleti na temu pa da se i ja upisem kao ponosni vlasnik Iphone 3Gs

U Austriji, na mrezi Orange, po meni najboljoj mrezi, tarifu placam mjesecno 33 euro i u tome imam 1000 minuta djabe u cijeloj Austriji, 300 minuta djabe u cijeloj EU, 1100 sms poruka djabe, 100 mms poruka djabe, 4 gb interneta djabe i u tome se na milijardu mjesta u gradu mogu konektovati na druge mreze besplatno kao npr i u mom stanu licno tako da ta 4 gb ne trosim :), iphone 3Gs platio cijelih 1 euro.

Ovo je njihova najjaca odnosno najskuplja tarifa koju imaju tako da sam sve i jedan tel mogao dobiti za 1 euro, izmedju ostalog i nokiu n97 i sve ostale sto postoje ali sam se odlucio za iphone i sretan sam zbog toga :)
hakazvaka

#384 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Op3r4t0r wrote:
hakazvaka wrote:

U Austriji, na mrezi Orange, po meni najboljoj mrezi, tarifu placam mjesecno 33 euro i u tome imam 1000 minuta djabe u cijeloj Austriji, 300 minuta djabe u cijeloj EU, 1100 sms poruka djabe, 100 mms poruka djabe, 4 gb interneta djabe i u tome se na milijardu mjesta u gradu mogu konektovati na druge mreze besplatno kao npr i u mom stanu licno tako da ta 4 gb ne trosim :), iphone 3Gs platio cijelih 1 euro.

Ovo je njihova najjaca odnosno najskuplja tarifa koju imaju tako da sam sve i jedan tel mogao dobiti za 1 euro, izmedju ostalog i nokiu n97 i sve ostale sto postoje ali sam se odlucio za iphone i sretan sam zbog toga :)
auf, lahko mi je za tebe :(
Eborg

#385 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Op3r4t0r wrote:
hakazvaka wrote:

A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.
Šeha

#386 Re: iPhone - All about

Post by Šeha »

Eborg wrote:
A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.
Iphone je otprilike jedini telefon koji ne mozes osigurati u Americi (ili mozes ali kosta toliko da je skuplje od mjesecnog plana). Koliko znam ni karticu ne mozes samo prebaciti u drugi telefon. Postoji dodatni korak tu negdje. (za Ameriku govorim)

I u Americi sa ugovorom te Iphone kosta $200. Bez ugovora $600 ako se sta nije promijenilo.
atadxart

#387 Re: iPhone - All about

Post by atadxart »

Vrijeme je da se i ja upisem kao ponosni vlasnik 32 gb 3GS (bijela boja).
Imao sam 2G od prvog dana kada je ilegalno stigao u Sarajevo. Nema boljeg telefona koji ima ovako "responsive" pipni ekran :)
Ide preko telia ugovora, kosta oko 545 EUR kad se sve otplati.

Inace bi se za raju iz BiH mogao nabaviti putem svedskog "market.ba" a koji se zove "blocket.se".
Evo primjer sta svedjani prodaju http://www.blocket.se/malmo/Iphone_3GS_ ... =23_11&w=0

Telefoni su uglavnom zakljucani na svedske operatore ali jailbreak bi trebalo da djeluje zar ne ;)

Ako neko nema drugi nacin nabavke, ja u regiji Skane mogu uzeti telefon i donijeti ga tek iduce godine na proljece/ljeto ili poslati postom ili autobusima koji idu za BiH, fazon je u povjerenju i novcu naravno...
Op3r4t0r

#388 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Eborg wrote:A možeš li dobiti još tako jedan? U Americi ima ljudi koji recimo uzmu takav ugovor ali neće iPhone pa ga prodaju a zadrže ugovor tako što karticu jednostavno prebace u drugi mobitel. Ili kažu da su ga izgubili (ako su uzeli osiguranje) i daju im novi.
Mogu dobiti jos jedan i dobio sam :) i zena mi ima isti iphone i istu tarifu :)
Eborg

#389 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Oj zemljo Indijo. To si i njoj uzeo isti paket ili samo aparat, šta već?
Eborg

#390 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Šeha wrote:
Eborg wrote:
Iphone je otprilike jedini telefon koji ne mozes osigurati u Americi (ili mozes ali kosta toliko da je skuplje od mjesecnog plana). Koliko znam ni karticu ne mozes samo prebaciti u drugi telefon. Postoji dodatni korak tu negdje. (za Ameriku govorim)

I u Americi sa ugovorom te Iphone kosta $200. Bez ugovora $600 ako se sta nije promijenilo.
Ma Jailbreak majka. :)
Op3r4t0r

#391 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Eborg wrote:Oj zemljo Indijo. To si i njoj uzeo isti paket ili samo aparat, šta već?
Da, i ona ima isti paket i isti aparat, sve identicno :) ravnopravnost moj ti :)
Eborg

#392 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Ja bih još jednom da se sjetim majke glavešinama Applea jer nama "divljacima" ne daju da kupimo iPhone, hvala! :oops:
taxi_driver

#393 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

ja sam dva 3G prodavao na market .ba ali slab odziv bio.prodao sam ih ovdje.
Eborg

#394 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Nemoguće je naći 3G S u BiH ispod 1000 KM što je bolesna cijena.
Op3r4t0r

#395 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Eborg wrote:Nemoguće je naći 3G S u BiH ispod 1000 KM što je bolesna cijena.
Za te pare ga je vjerovatno tesko naci bilo gdje u evropi a ne samo u BiH
Eborg

#396 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Gledaj, nije problem davati po 50-60 EUR mjesečno ako to uključuje i uslugu. Ali iskihati 1200 KM samo za aparat je malo previše, zar ne?
Op3r4t0r

#397 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Eborg wrote:Gledaj, nije problem davati po 50-60 EUR mjesečno ako to uključuje i uslugu. Ali iskihati 1200 KM samo za aparat je malo previše, zar ne?
U svakom slucaju je previse, pogotovo je previse ako se radi o bosni jer koliko znam niti jedna mreza u svojim tarifama nema mogucnost interneta preko telefona, bar ne u onim kolicinama da ne moras da pazis na svaki mb, a meni licno je to jedna od glavnih opcija u kojoj iphone odskace od svih ostalih, ako ne mogu imati internet i nokia 3310 ispunjava sve ostale uslove :).

Meni je npr bilo previse sa ovim identicnim paketom platiti iphone 170 eura koliko su ovdje trazili kad je tek izasao 3Gs, sacekao lijepo 2-3 mjeseca i sa istim paketom isti iphone dobio za 1 euro
Eborg

#398 Re: iPhone - All about

Post by Eborg »

Pa da. A ne postoji onda neka opcija u Austriji da neko nabavi iPhone, proda ga a nastavi koristiti paket na nekom drugom mobitelu?
Op3r4t0r

#399 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Eborg wrote:Pa da. A ne postoji onda neka opcija u Austriji da neko nabavi iPhone, proda ga a nastavi koristiti paket na nekom drugom mobitelu?
Paket odnosno tarifu možeš koristiti na bilo kojem tel, evo sad sam na netu preko iPhone-a :)
hakazvaka

#400 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

Op3r4t0r wrote:
Eborg wrote:Pa da. A ne postoji onda neka opcija u Austriji da neko nabavi iPhone, proda ga a nastavi koristiti paket na nekom drugom mobitelu?
Paket odnosno tarifu možeš koristiti na bilo kojem tel, evo sad sam na netu preko iPhone-a :)
pa haj nam sredi 2 ovdje, poslat, eborg i ja ti platimo po 300€ i ti dobar 598€ a i mi tako nesto oko 200€ :D
Post Reply