Firefox - Extensions -Themes - News

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sanjarko

#376 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Sj-base Liju. Sta je ono pod opcije. Sve ukinuli. :shock:
°u°

#377 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by °u° »

Nakon dvodnevnog prcanja u zdrav mozak novom 56-icom vratih se na 55.3.
Zeleni ekran na youtube, maltretiranje s uvozom bookmarka... Nema šta nisam probao i neće pa neće. Bomeć sam na ivici da pređem na nešto drugo nakon dugo, dugo godina.
orinoco

#378 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by orinoco »

Ja sam Firefox vratila čak na 52.4.0 (64-bit). Bila na 57.0, pa ne valja, pa vratila na 56, ali i tada, memorija se podiže na oko 1200 MB redovno, sinoć dostizala i 2000 MB. Sada jedva pređe 500 MB. Iako imam dobru mašinu, ipak se osjeti opterećenje. Čak mi i nešto brže radi ova verzija, 52,4
escobar__

#379 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by escobar__ »

Meni je malo čudno kad raja u 2017. godini priča o problemima s RAM memorijom.

A u mašinama po minimum 8 GB...
orinoco

#380 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by orinoco »

escobar__ wrote:Meni je malo čudno kad raja u 2017. godini priča o problemima s RAM memorijom.

Ti ne živiš u BiH?
semirsar

#381 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by semirsar »

ne vidim vezu sa problemima s memorijom i mjestom boravka?
escobar__

#382 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by escobar__ »

Ma aludira vjerovatno na standard građana BiH, pa k'o veli ono nemaju svi keša za nove računare i to... A ja ev od raje koju poznajem, rodbine i sl., ne znam da iko ima manje od barem 8 GB RAM-a.

I da, živim u BiH (Tuzla).
semirsar

#383 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by semirsar »

ja na desktopu 4GB a na lap-u 6GB, i nidje problema :mrgreen:

P.S. znam ljude koji jos uvijek imaju 2GB, e tu zna malo stekat, ali navikli ljudi :thumbup:
jarana sa XP necu ni spominjati, taj je poseban slucaj, ali ni on se ne zali na liju :lol:
orinoco

#384 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by orinoco »

semirsar wrote:ne vidim vezu sa problemima s memorijom i mjestom boravka?
da, ali što ti odgovaraš ako te nije niko ni za šta pitao :?
semirsar

#385 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by semirsar »

zar me mora neko nesto pitat da bih uopste pisao ovdje?
Sanjarko

#386 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Jb sve sam vise razmisljanja da je najbolje nikako ne azurirati nista dok te ne natjeraju. Znaci iskljuciti automatsko azuriranje skroz.
MTV

#387 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by MTV »

semirsar wrote:zar me mora neko nesto pitat da bih uopste pisao ovdje?
Moras dobiti dozvolu komisije udruzenja forumasa i forumasica da bi smio komentarisati. :mrgreen:
semirsar

#388 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote:zar me mora neko nesto pitat da bih uopste pisao ovdje?
Moras dobiti dozvolu komisije udruzenja forumasa i forumasica da bi smio komentarisati. :mrgreen:
kolega, nemoj da dobijes po usima od nje, vis da je nadrndana kako ti voles reci, kaze se "forumasica i forumasa" :evil:
nego, vidim sad ovi Firefox Send, izgleda dobra stvar, da li je ko vec isprobao?

https://www.info.ba/ostalo/net/8328/firefox-send
escobar__

#389 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by escobar__ »

Isprobao, redovno koristim otkako je aktivan servis.

Imaj na umu da je link aktivan 24 sata ili samo jedan download. Nakon toga doviđenja. :D
semirsar

#390 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by semirsar »

Aha, znaci, kome si poslao link taj ga mora i iskoristiti u roku 24h?
Samo jos da je malo vise od gige, mada nije ni ovo lose. :thumbup:
escobar__

#391 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by escobar__ »

Da, i jednom kad skine datoteku link više nije validan čak i ako nije prošlo 24 sata.
°u°

#392 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by °u° »

orinoco wrote:
escobar__ wrote:Meni je malo čudno kad raja u 2017. godini priča o problemima s RAM memorijom.

Ti ne živiš u BiH?
U Genelecu vala i nije minimum :D Laptopi preko hiljadarke i imaju, ovi ispod jok ni jedan preko 4 http://www.genelec.ba/notebookc-106
"Brand name" PC ni jedan, odnosno svaki po 4 gige rama http://www.genelec.ba/desktop-brand-name

Mene 56ica najviše handri s zelenim ekranom na youtube, ostale video klipove vozi bez problema. Koliko nađoh na brzaka po googlu raja veli kao zbog memorije isl. Problem mi je što nakon svježe instalacije radi normalno, tek me nakon dodavanja favorita i pokoje extenzije počne :izet:
escobar__

#393 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by escobar__ »

Zbog memorije nije sigurno, a zašto je ne znam (nisam nešto Bog zna ni tražio jer mi se ne dešava na svakom videu). Ali da, dešava se i meni.
Quaresma

#394 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Quaresma »

meni ko da posustaje mozilla ova beta, koja je tacno verzija ne sjecam se.

kad imam par tabova otvorenih, pa pocnem saltati, pojavi se loading screen. recimo na fb se dopisujem s nekim, kliknem X na chat da zatvorim prozorcic, ceka 1-2 sekunde i onda tek zatvori.

nekad link nece odmah da otvori, takodjer i tu postoji neki delay od par sekundi i tek onda otvori.

8 GB ram memorije imam, da ga hebeš ovo bi trebalo da bude dovoljno, sad ako još trebam i SSD ubaciti, onda gasi internet.
Sanjarko

#395 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Promjenili je a ja mislio da sam hakiran i uradim osvjezenje i sve skoro izgubim od adona, pretrazivaca itd., i skontao sam da su oni promjenili a da nisam hakiran i danas vratim na 54 verziju i prekopiram iz starih Fajerfoks podataka u nove podatke i nesto sam uspio da povratim ali pola adona nerade, nema pretrazivaca sto sam imao itd. Jedva nesto od tema vratio, adona i slicno. Skrsili su je promjenom a ja glupan mislio da sam hakiran jer sam tada pokusavao da instaliram na komp virtualne rutere. Jb te zar oni ne znaju za onu Americku izreku ako radi ne diraj.

A nazalost nemam rezervnog brauzera zbog svoje sporosti i depresivnosti. Ja im jos pisao da ove nove promjene ne valjaju ali ne slusaju.
Qler

#396 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Qler »

Gdje ti je ff account? Ja imam na svakom browsera ACC, i ne rangira me format i te stvari. Samo se logujes i sve se vrati uredno.
Sanjarko

#397 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Qler wrote:Gdje ti je ff account? Ja imam na svakom browsera ACC, i ne rangira me format i te stvari. Samo se logujes i sve se vrati uredno.
Imam sink racun ali sve bilo nestalo a kada sam vratio na 54 nesto se vratilo ali ne sve. Pola izgubio. Bukmarci su tu ali ostalo nesto sad jest kada sam ja prebacio iz starih podataka, podatke u novi folder i podatke. Sjb-li su je. A ja glupan mislio da sam hakiran nekim virusom i slicno.
semirsar

#398 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by semirsar »

Vizionar 1985 wrote:Promjenili je a ja mislio da sam hakiran i uradim osvjezenje i sve skoro izgubim od adona, pretrazivaca itd., i skontao sam da su oni promjenili a da nisam hakiran i danas vratim na 54 verziju i prekopiram iz starih Fajerfoks podataka u nove podatke i nesto sam uspio da povratim ali pola adona nerade, nema pretrazivaca sto sam imao itd. Jedva nesto od tema vratio, adona i slicno. Skrsili su je promjenom a ja glupan mislio da sam hakiran jer sam tada pokusavao da instaliram na komp virtualne rutere. Jb te zar oni ne znaju za onu Americku izreku ako radi ne diraj.

A nazalost nemam rezervnog brauzera zbog svoje sporosti i depresivnosti. Ja im jos pisao da ove nove promjene ne valjaju ali ne slusaju.
mislim da su zapeli vec kod prijevoda prve poruke, tako da... :skoljka:
sala mala, nevina, ne zamjeri :mrgreen:
Sanjarko

#399 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

Evo vise sam sretno nego spretno vratio sve mislim. Malo jest na Guglu ima neka greska sa aplikacijama kada ih nastimam po redu opet se nekada vrate u neki drugi red, kucanje je normalno, nije vise neko cudno blicanje, adoni se vratili, pretrazivace sam ja ponovo instalirao itd. Duduk vrati kopiranjem iz starih Fajerfoks podataka u novu fasciklu sa novim podatcima. Cak mi se i historija stara 2 godine vratila iako sam je obrisao svu nedavno. Ko zna u cemu je greska bila ili je do mene bilo, mozda moja greska, i jest vjerovatno. Lija 54 radi onako, malo mozda sporije puni tabove, ovakva mi je se i vise svidzala nego 56. Valjda nece biti neke dalje greske u radu posto sam duduk a vidio ovo samo jednom da rade, ovo prebacivanje podataka iz starog u novo. Uf moj baksuzluk jb-ni. :lol:
Sanjarko

#400 Re: Firefox - Extensions -Themes - News

Post by Sanjarko »

semirsar wrote:
Vizionar 1985 wrote:Promjenili je a ja mislio da sam hakiran i uradim osvjezenje i sve skoro izgubim od adona, pretrazivaca itd., i skontao sam da su oni promjenili a da nisam hakiran i danas vratim na 54 verziju i prekopiram iz starih Fajerfoks podataka u nove podatke i nesto sam uspio da povratim ali pola adona nerade, nema pretrazivaca sto sam imao itd. Jedva nesto od tema vratio, adona i slicno. Skrsili su je promjenom a ja glupan mislio da sam hakiran jer sam tada pokusavao da instaliram na komp virtualne rutere. Jb te zar oni ne znaju za onu Americku izreku ako radi ne diraj.

mislim da su zapeli vec kod prijevoda prve poruke, tako da... :skoljka:
sala mala, nevina, ne zamjeri :mrgreen:
Ma ne zamjerim. Kontam. Prijevod Engleski ali izgleda oni ne shprahaju Engleski. A ja sam ako niste znali polupismeni polupoliglota. :D

Razumijem, pricam, govorim Bosanski i Engleski 90% a Spanjolski, Italijanski, Portugalski ispod 75%, dok jos malo natucam nekih jezika. :D
Post Reply