Vjerovatno i njega i Radoncica Mishkovic placa...Vozdra raja wrote:Otkud tebi ideja da su neki ljudi placenici samo zato sto zastupaju drugacije misljenje od komunistia![]()
I kad vec volis price o dnevnicama, jesi li se ikada zapitao kolika je Bakirova dnevnica od SDP-a a mozda i Srbije
Lagumdzija izbliza
- Fair Life
#376 Re: Lagumdzija izbliza
- Vodenjak
#377 Re: Lagumdzija izbliza
Moze, moze...vee-jay wrote:...tako duboko kao ti ne moze niko...nedim01 wrote:hadziomerovic je degutantan. tone kao i njegov novinarski mentor avdic. fuj. sta smo mi docekali da gledamo na teveu.
Eeeeee, samo da znas kako moze...
- nosara
#378 Re: Lagumdzija izbliza
SDA: Koncentraciona vlada je jedino moguce rjesenje ali nikada sa SDPVozdra raja wrote:
Nova klapa!
Staro pravilo!
Novo sranje!
...opet zabluda...
"Mi sa SDPom nemamo nicega zajednickog. Nama je dosta blacenja naseg naroda za koji smo trunuli po zatvorima u vrijeme komunizma i za koji smo se borili u svim proslim ratovima. Istina, nama je puno bliza ideologija srpskih narodnih stranaka kao npr. SDS ili SNSD, stranak sa kojima smo jos od prije rata u veoma dobrim odnosima i sa kojima se mozemo dogovarati na svim nivoima vlasti pri kreiranju BiH. Vjerujem da smo to i prije rata ali i sa samim Prudskim ugovorom nasem narodu dokazali."
Nova klapa!
Staro pravilo!
Novo sranje!
...opet zabluda...
- Adriatic
#379 Re: Lagumdzija izbliza
E ovo je već na "nacionalnoj" osnovi.nedim01 wrote:odjebi smradu sarajevski.
Eh da si mi pri ruci.
- nosara
#380 Re: Lagumdzija izbliza
Fuj kaka...Adriatic wrote:E ovo je već na "nacionalnoj" osnovi.nedim01 wrote:odjebi smradu sarajevski.
Eh da si mi pri ruci.
- Vodenjak
#381 Re: Lagumdzija izbliza
Cekaj bona....nosara wrote:
SDA: Koncentraciona vlada je jedino moguce rjesenje ali nikada sa SDP
"Mi sa SDPom nemamo nicega zajednickog. Nama je dosta blacenja naseg naroda za koji smo trunuli po zatvorima u vrijeme komunizma i za koji smo se borili u svim proslim ratovima. Istina, nama je puno bliza ideologija srpskih narodnih stranaka kao npr. SDS ili SNSD, stranak sa kojima smo jos od prije rata u veoma dobrim odnosima i sa kojima se mozemo dogovarati na svim nivoima vlasti pri kreiranju BiH. Vjerujem da smo to i prije rata ali i sa samim Prudskim ugovorom nasem narodu dokazali."
Odakle ti ovo?
- Prpa.ba
#382 Re: Lagumdzija izbliza
Nije problem u razlicitim misljenjima. Problem je u tome da ti od svojih 1209 komentara na forumu cijelih 1209 si posvetio Zlaji, krnjem SDP-u, Bakiru i ostalim komunistickim izdajnicima bosnjastva, Bosne, itd.. ali ako ti se nesto mora priznati, to je da si "dosljedan" u svojim stavovima. Ima i onih sto dodju, pa su multi-kulti, pa su protiv vladajucih struktura, pa su oni socijaldemokrate ali eto... pa se to "eto" brzo promijeni u "smijenimo Zlaju", pa "smijenite Zlaju", i onda je kratak put do price "komunisti izdajnici" "sve je po zakonu" itd..Vozdra raja wrote:Otkud tebi ideja da su neki ljudi placenici samo zato sto zastupaju drugacije misljenje od komunistia![]()
@Vodenjak: ta vijest je izmisljena bas na ovom podforumu, da ne bude zabune.
- nosara
#383 Re: Lagumdzija izbliza
Bolan... Fake plastic tree..Vodenjak wrote:Cekaj bona....nosara wrote:
Odakle ti ovo?
- Vodenjak
#384 Re: Lagumdzija izbliza
Ma stvar je u tome sto je to BAS TAKO...nosara wrote:Bolan... Fake plastic tree..Vodenjak wrote:Cekaj bona....nosara wrote:
Odakle ti ovo?
Jos samo treba i da se negdje javno kaze, ali nemaju oni muda za to...
-
wizzard
#385 Re: Lagumdzija izbliza
haha, kako vam VE-LJKO baci udicu a vi ko u transu. Istim metodama se sluzite ko vas prvijenac Bakir.
-
elSaik
#386 Re: Lagumdzija izbliza
Istinom? Naravno.wizzard wrote:haha, kako vam VE-LJKO baci udicu a vi ko u transu. Istim metodama se sluzite ko vas prvijenac Bakir.
- Fair Life
#387 Re: Lagumdzija izbliza
Pa kaze hadzi Lojo...elSaik wrote:Istinom? Naravno.wizzard wrote:haha, kako vam VE-LJKO baci udicu a vi ko u transu. Istim metodama se sluzite ko vas prvijenac Bakir.
14. 4. 1996: Da nije bilo SDA, ni SDP ne bi postojao, postojala bi KPBiH ili Milosevicev SP neke krnje Jugoslavije.
27. 12. 1997: SDP nam je vrlo blizu, programi nam se skoro ni ne razlikuju.
- bruce lee
#388 Re: Lagumdzija izbliza
ja fakat ne kontam neke ljude.. drzava propada, krade se na sve strane i ispade kriva opozicija, a ne vlast i stranke koje su bile 'deset najtezih godina s nama'
alijansa je bila daleko od savrsenosti, stavise, bio sam jako razocaran tada. ali kad vidim ovaj jad i cemer od vlade danas, vrijeme alijanse mi ispadne nesto kao zlatno doba poslijeratne bh. politike. pricalo se vise o ekonomskim problemima, uvela se fiskalna i finansijska disciplina, isplacivale se zaostale penzije itd.itd. al nejse, eto te dvije godine i lagumdzija su krivi za sve
alijansa je bila daleko od savrsenosti, stavise, bio sam jako razocaran tada. ali kad vidim ovaj jad i cemer od vlade danas, vrijeme alijanse mi ispadne nesto kao zlatno doba poslijeratne bh. politike. pricalo se vise o ekonomskim problemima, uvela se fiskalna i finansijska disciplina, isplacivale se zaostale penzije itd.itd. al nejse, eto te dvije godine i lagumdzija su krivi za sve
- Vodenjak
#389 Re: Lagumdzija izbliza
Dvadeset...bruce lee wrote:ja fakat ne kontam neke ljude.. drzava propada, krade se na sve strane i ispade kriva opozicija, a ne vlast i stranke koje su bile 'deset najtezih godina s nama'![]()
- bruce lee
#390 Re: Lagumdzija izbliza
bio mi onaj sda izborni slogan od prije nekoliko godina u glavi. a tvoj odgovor me jos vise u crnjak baci..Vodenjak wrote:Dvadeset...bruce lee wrote:ja fakat ne kontam neke ljude.. drzava propada, krade se na sve strane i ispade kriva opozicija, a ne vlast i stranke koje su bile 'deset najtezih godina s nama'![]()
-
elSaik
#391 Re: Lagumdzija izbliza
A tebi jeste?sayonara wrote: drago mi je, jer po vasim postovima vidim da zalite za starim vremenima i drzavama i zakljucujem da vam sada nije dobro. I pozivam one koji sada broje slova da moj ucinak na ovom forumu isplate don vitu ... halal bilo![]()
Ja zbog godina ne mogu žaliti za onom državom na osnovu svojih ličnih sjećanja, jer se Juge i ne sjećam kako treba. Međutim, kada čujem šta su moji roditelji imali tada, a šta imaju sada, ne treba mi jabuka pasti na glavu da bih shvatio neke stvari.
- vee-jay
#392 Re: Lagumdzija izbliza
komunjaro, islamofobe, drogerasu, pederu vodi Lagumdziju u krevet ako ti je tako drag, cetnice, kobilo, smrade od*ebi (pisu i ovo "j") itd. itd. ---> sve izjave na ovom forumu upucene u zadnjim danima clanovima (i meni) koji se usude kritizirati razloge za agoniju i depresiju drzave i njenih gradjanja...bruce lee wrote:ja fakat ne kontam neke ljude.. drzava propada, krade se na sve strane i ispade kriva opozicija, a ne vlast i stranke koje su bile 'deset najtezih godina s nama'![]()
-
dijaliza
#393 Re: Lagumdzija izbliza
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas donijela četiri odluke o izricanju novčanih sankcija političkim strankama zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka, a na osnovu izvještaja o reviziji finansijskih izvještaja za 2005. godinu.
Sankcije su izrečene sljedećim političkim subjektima: Partija demokratskog progresa Republike Srpske - 8.000 KM (premašen limit na visinu priloga); Seljačka stranka - 11.500 (premašen limit na visinu priloga); Socijaldemokratska partija BiH - 315.000 (313.000 KM zbog kršenja člana 5. stav 1. Zakona o finansiranju političkih stranaka-premašen limit na visinu priloga, 1.000 KM zbog kršenja člana 6. Zakona o finansiranju političkih stranaka- nije prijavljen prilog, 1.000 KM zbog kršenja člana 11. stav 3. Zakona o finansiranju političkih stranaka-izvještaj nije dostavljen u propisanoj formi); Zeleni Bosne i Hercegovine - 1.600 KM (premašen limit na visinu priloga).
Izvještaji o reviziji finansijskih izvještaja za 2005. godinu na osnovu kojih je Centralna izborna komisija BiH izrekla sankcije dostupni su javnosti na internet stranici http://www.izbori.ba , pod linkom Revizija finansiranju političkih stranaka, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.
(--- NO LINKS ---/Fena)
Sankcije su izrečene sljedećim političkim subjektima: Partija demokratskog progresa Republike Srpske - 8.000 KM (premašen limit na visinu priloga); Seljačka stranka - 11.500 (premašen limit na visinu priloga); Socijaldemokratska partija BiH - 315.000 (313.000 KM zbog kršenja člana 5. stav 1. Zakona o finansiranju političkih stranaka-premašen limit na visinu priloga, 1.000 KM zbog kršenja člana 6. Zakona o finansiranju političkih stranaka- nije prijavljen prilog, 1.000 KM zbog kršenja člana 11. stav 3. Zakona o finansiranju političkih stranaka-izvještaj nije dostavljen u propisanoj formi); Zeleni Bosne i Hercegovine - 1.600 KM (premašen limit na visinu priloga).
Izvještaji o reviziji finansijskih izvještaja za 2005. godinu na osnovu kojih je Centralna izborna komisija BiH izrekla sankcije dostupni su javnosti na internet stranici http://www.izbori.ba , pod linkom Revizija finansiranju političkih stranaka, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.
(--- NO LINKS ---/Fena)
- seln
#394 Re: Lagumdzija izbliza
Meni nije bas jasnodijaliza wrote:Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas donijela četiri odluke o izricanju novčanih sankcija političkim strankama zbog kršenja odredbi Zakona o finansiranju političkih stranaka, a na osnovu izvještaja o reviziji finansijskih izvještaja za 2005. godinu.
(--- SPAM ---/Fena)
dokazuje li ovo koliko su komunjare neposteni (specijalno Zlatko) ili koliko je Necko posten?
- seln
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#396 Re: Lagumdzija izbliza
Joj kakva argumentacija. Moj interes je drzava BiH, prosperitetna i napredna. Sa trenutnom vladajucom strukturom to je nemoguce. Desava se obratno. Imali su dovoljno vremena da pokazu sta znaju i umiju, i pokazali su nam mozda i previse. Hare da je ukino RS usao bi u historiju, kao najveca legenda Bosne. Ovako on je slagao narod, izgubio povjerenje, i ulazi u historiju kao covjek koji je ojacao RS. Potpuna ubleha. Dakle ljudi potrebne su promjene, ali kako do promjena. To moze jedino SDP, jer je najjaca opoziciona partija trenutno. Al SDP ne osvaja izbore vec duze vremena. Eto neka niko ne snosi odgovornost za to, da predjemo preko toga. Al vrijeme je da poslije toliko godina dodje do promjene na celu SDP-a. Ja ne mogu vjerovati da neko ko sebe smatra demokratom ne misli isto. Ne moze se biti predsjednik stranke 15 godina. I sad ako Lagumdzija opet bude izabran moci ce da se brani i da ko Brankovic kaze:"Izabran sam po zakonu"vee-jay wrote:
Iskreno, PA DA I JESI 100% U PRAVU, ZASTO TEBE TO INTERESUJE AKO TI JE PROGRAM I VIZIJA NEKE DRUGE STRANKE BLIZA. VALJDA BI TREBAO DA BUDES SRETAN DA SDP IMA TAKO LOSEG LIDERA KOJI NE MOZE DA KONKURISE TIHICU, SILAJDZICU ILI KOME JOS?!?!?
Meni se gadi politicka scena upravo zbog tipova koji misle da su predodredjeni da budu na odredjenim pozicijama. Isto tako moje je misljenje da SDP moze puno vise napraviti sa Zeljkom Komsicem ili Jasminom Imamovicem na celu, iz prostog razloga jer su njih dvojica u narodu popularniji od Lagumdzije.
- seln
#397 Re: Lagumdzija izbliza
Musliman ne bi trebao lagati: tada su sve novine pisale o vikendicama u neumu, omladinska stampa je mjesecima zivjela od toga a neki "drugovi" su podnijeli ostavke. Danas je ono sto tvoji idoli imaju za faktor x vise od tih vikendica, samo slobodna stampa (dakle manjina) pise o tome, a posljedica nema nikakvih.sayonara wrote:Da, ali tvoji roditelji su zivjeli u miru 50 godina, vjerovatno su i oni sami morali dati ogroman doprinos izgradnji drzave, a zivjeli su u drustvu u kojem nije bilo (nije smjelo biti) podjela, u kojem se znalo da radnik radi, doktor lijeci, sud sudi, a lopov gradi vikendicu u Neumu a ti mu ne smijes reci da je lopov (sala)elSaik wrote: A tebi jeste?
Ja zbog godina ne mogu žaliti za onom državom na osnovu svojih ličnih sjećanja, jer se Juge i ne sjećam kako treba. Međutim, kada čujem šta su moji roditelji imali tada, a šta imaju sada, ne treba mi jabuka pasti na glavu da bih shvatio neke stvari.Danas smo svi kriticari tudjih djela i likova, malo ko se bavi trazenjem vlastitih rjesenja za egzistenciju sebe i svoje porodice, svi lezimo, zalimo se na kriminal i nepravdu i cekamo poklon sa neba. Ma mogao bih ti do sutra o tome
Pa ti diplaj nekome drugom...
A rjesenje za egzistenciju ocigledno treba traziti samo fukara (jer, naravno, svi mi mozemo postati milioneri, kapitalizam je ovo), begovi su egzistenciju vec obezbijedili.
Kako te nije sramota pricati ovakve stvari?
-
popajic
#398 Re: Lagumdzija izbliza
vee-jay wrote:komunjaro, islamofobe, drogerasu, pederu vodi Lagumdziju u krevet ako ti je tako drag, cetnice, kobilo, smrade od*ebi (pisu i ovo "j") itd. itd. ---> sve izjave na ovom forumu upucene u zadnjim danima clanovima (i meni) koji se usude kritizirati razloge za agoniju i depresiju drzave i njenih gradjanja...bruce lee wrote:ja fakat ne kontam neke ljude.. drzava propada, krade se na sve strane i ispade kriva opozicija, a ne vlast i stranke koje su bile 'deset najtezih godina s nama'![]()
"komplimenti" uvijek ferceraju kad se kritikuju turbo mafijasi...a ti si cak postao i @nosara
-
nikad_izvini
#399 Re: Lagumdzija izbliza
Lijepo sam objasnio i obrazložio spominjanje Kalesije u kontekstu. Niti se dičim odakle sam, niti se hvalim. Konstatujem da se u Sarajevu desila NAJVEČA ratno-postratna pljačka u BiH od ovih "naših". Što se toga tiče, mnogo sam bolje upućen nego ti. Logično valjda. Lijepo ti je čovjek napisao, što te veća kilometraža dijeli od centrale, vjerniji sisayonara wrote:Drago mi je da si se zamucio da citas ovaj roman kojeg smo ispisali ja i LAIBACH KUNSTnikad_izvini wrote:
Čitajući @sayonarine odgovore zapitam se ko je ovdje blesav. Odnosno, jel imam "čast" da čitam odgovore Nedžada "po zakonu" Brankovića", nekoga ko je veoma neupućen(što mi se baš i ne čini), lika kojem je cijela percepcija života stranačka i društvena situacija u Kalesiji(bez namjere da vrijeđam Kalesiju, čisto banaliziram ime manjeg mjesta), pa ne može da shvati razmjere krađe idola mu iz SDA u "našem dijelu" ili čitam komentare lika koji je dobro prošao u (post-ratnom) životu. Na temi "60 minuta"sam ga par puta pitao odakle je, odgovor nisam dobio. Ne znam jel to šta znači al ni ovdje nije ništa više rekao. U svakom slučaju, prodaje muda pod bubrege, ili ih kupuje. Blećak ili varalica, ostaje dilema.Veoma dobro sam upucen u situaciju u drzavi, a izvini sto mislim da Sarajlije nisu najinformisaniji, najupuceniji, najpametniji i da neko ko ne zivi u Sarajevu moze imati svoje misljenje u zivotu. Ponekad je to Sarajlijama veliki problem u komunikaciji sa ljudima iz drugih mjesta i posto se smatras upucenim to i sam znas. Ne prihvatam tvoj kriterij da situaciju treba cijeniti polazeci od toga kako si ti prosao u zivotu. Cak i da jesam "dobro prošao u (post-ratnom) životu" ne bih bio sretan ni zadovoljan kada vidim da moj komsija ne zivi dobro. Prosjecan sam gradjanin ove zemlje koji se borio za ovu zemlju, dao najvise sto je mogao i sto su mu u tom trenutku mogli uzeti. Danas pokusavam objektivno gledati na stvari, politicki neopterecen, neangazovan, sa mozda i previse vremena potrosenog na tudje probleme i nevolje i na komunikaciju sa ljudima. I sve ove godine od rata svjestan sam da je kriminal jedan od velikih problema ove zemlje, ali i cinjenice da ga nisu cinili pripadnici samo jedne politicke ili neke druge grupacije, sto se ovdje uporno zeli dokazati. Svaka drzava borila se i jos uvijek se bori sa razlicitim oblicima kriminala, ali vasim iskljucivim stavovima da je sve korumpirano i izgovorima da smo mi nemocni da nesto dokazemo "sudstvu koje je sa njima", ovu zemlju ostavljate i bez te sanse koju ima. Citajuci vase postove jedino rjesenje bilo bi da neki supermen dodje i pomete sve ... od portira do sudije vrhovnog suda i da idemo ispocetka a znate da se te nikada nece desiti. I sto je najtragicnije ... a sto je neko vec primjetio ... vasom "borbom" protiv kriminala, lijepljenjem etiketa bukvalno svima koji su u bilo koje vrijeme obavljali bilo koju duznost ili igrali neku ulogu, od ove zemlje napravilo je divlji zapad gdje svakome mozes reci da je lopov a da te boli briga hoces li to nekim argumentima potkrijepiti. Nacionalni sport, kojeg je pored ostalih inicirala i emisija 60 minuta (koja bi samo zbog termina koje koristi davno postala proslost) prenio se i na ulice, pa je danas svakodnevna pojava da i obicni ljudi, penzioneri, nezaposleni itd dijele iste etikete izmedju sebe. Pucamo po svim savovima i pitanje je kako cemo se i hoce li nas iko moci "zasiti". Pojedini forumasi s nostalgijom se prisjecaju bivse drzave, kazu kako je tada bilo dobro, a prvi su prihvatili "prednosti" demokratije i poceli da tuze i presudjuju. I nisam ni blecak, ni varalica ... ne trebaju ti ti termini.
sayonara wrote: I sve ove godine od rata svjestan sam da je kriminal jedan od velikih problema ove zemlje, ali i cinjenice da ga nisu cinili pripadnici samo jedne politicke ili neke druge grupacije, sto se ovdje uporno zeli dokazati.
Jok, moj rahmetli babo je korumpiran. Pa jebote u bolnicu ne možeš bez štele a činjenicu da nam kriminalci sa 5-10 krivčnih prijava hodaju slobodno po ulici ne bih ni da komentarišem. Normalno je postalo nenormalno i obratno. Kod nas je postala vijest da je neko otišao na liječenje bez štele ili da je ubica osuđen na dugogodišnju robiju umjesto da dobije uslovnu kaznu. Kad se to desi-normalno je.sayonara wrote: ali vasim iskljucivim stavovima da je sve korumpirano i izgovorima da smo mi nemocni da nesto dokazemo "sudstvu koje je sa njima", ovu zemlju ostavljate i bez te sanse koju ima.
I ne, nismo mi ostavili ovu zemlju bez šanse, minderaši,podobni a ne sposobni su je ostavili bez šanse i samo završavaju ustaško-četnički plan koji nisu uspjeli da dovrše u agresiji. Imaju ove "naše" pa ni ne moraju da se trude nešto previše.
Ako ja moram da ti objašnjavam elementarne stvari, a pismen si, imaš pristup informacijama, onda se dilema završava. Varalica si
- seln
#400 Re: Lagumdzija izbliza
A ti pokusavas brabiti neodbranjivo. Dobro se sjecam "Nasih Dana" i "Mladosti" koji su ih guzili pa rasturali.sayonara wrote:
Kada? Kada je sve zavrseno tada se je i pisalo. I to v'ooooma obazrivoZnam cak i tuzioca koji je tada istrazivao taj slucaj (jedan od rijetkih o kojem se javno progovorilo). Medjutim, to ti govori barem toliko da su i tada kriminalci gradili vikendice (koliko ih je 'no imao drug Tito:)), izmjestali pruge, asfaltirali puteve prema mjestimagdje zive ... Al haj .. ti se i onako upires da dokazes nedokazivo
Ono, objave im slike i strpaju u usta tekst, npr. "ja sam oslobodio ovaj komad obale za sebe" ili "stvorio sam moj komunizam. pa zato smo se svi skupa borili".
Dakle, supljirati mozes ovm mladjima koji se ne sjecaju toga. A moguce je da ti nisi cirao takve casopise...ti si vec tad prolazio test za dzennet.
I kad vidim kako besramno opravdavas ono sto se ne moze opravdati, nekako sam siguran da i ti sa te sofre imas sahan pilava.