Srpski film
Moderator: _BataZiv_0809
-
oridjidji
#377 Re: Srpski film
Ovaj film je samo linija koja razdvaja licemjerje okoline prema mnogim lošim stvarima našeg vremena koje nismo u stanju spriječiti, a dešavaju se nekada daleko od očiju ljudi ili pred njima u nekim đavoljim okolnostima kao što je rat, a dio javnosti se protivi tome, a nekada ne.
Film je slikovita priča svih članaka koje pročitamo zbog kojih se ibretimo, nemožemo da spriječimo ili promjenimo, a dešava se u našoj okolini. Barem mi na Balkanu na toj moralnoj skali u ratnom i poratnom periodu imali smo prilike živjeti slično kao Miloš iz filma. Ako nikoga nismo morali ubiti ili karati, a nas su "mentalno karali"dok smo proživljavali vlastite strahove jer smo bili nečije žrtve. Neko je bio zrtva i veceg zla pa je prezivio to, nekog zbog toga danas medju nama nema.
Odgledao sam film i sve su to gadosti koje ne mogu goditi normalnom čovjeku. Film možda nema priču kao mnogi filmovi jer je veća pažnja usmjerena ka estetici, nego ka priči, ali kao takav ima snažnu poruku, a to je da otkriva sve ono čemu ljudi ne pridaju golemu pažnju, a desava se njima pred ocima ili ne, zavisno okolnostima. Film je dobar samo radi toga što pokazuje šta su loši ljudi u stanju da urade drugim ljudima. Najžalosnije je da zemlja u kojoj je nastao ovaj film nije prepoznala kakve je ljude ovaj film trebao da otkrije, a zajednica pogodi, a to su svi oni koji su se pored svoje moci zabavili time da prave sopstvene masine boli i nanosenja zla drugima, radi ličnog bogačenja ili hira zbog kojih je patila i ta zemlja i zemlje oko nje. Film takodjer napada sve mentalne nakaze i psihopate koji mogu uzivati u svemu onome u cemu normalan covjek nemoze uzivati.
U Srbiji ovaj film nije dobro prihvačen, dio javnosti ga hvali dio odbacuje. U svemu tome isplivava jedno licemjerje ljudsko, a to je da stvarne likove poput Milosa i Vukmira dobar dio javnosti tamo simpatise, a svak razuman zna na koga ciljam kad ovo kazem, na sve one mentalne nakaze koji su idealizirali najvece zlo koje se desilo u zadnjih 20 godina na balkanu.
Film je slikovita priča svih članaka koje pročitamo zbog kojih se ibretimo, nemožemo da spriječimo ili promjenimo, a dešava se u našoj okolini. Barem mi na Balkanu na toj moralnoj skali u ratnom i poratnom periodu imali smo prilike živjeti slično kao Miloš iz filma. Ako nikoga nismo morali ubiti ili karati, a nas su "mentalno karali"dok smo proživljavali vlastite strahove jer smo bili nečije žrtve. Neko je bio zrtva i veceg zla pa je prezivio to, nekog zbog toga danas medju nama nema.
Odgledao sam film i sve su to gadosti koje ne mogu goditi normalnom čovjeku. Film možda nema priču kao mnogi filmovi jer je veća pažnja usmjerena ka estetici, nego ka priči, ali kao takav ima snažnu poruku, a to je da otkriva sve ono čemu ljudi ne pridaju golemu pažnju, a desava se njima pred ocima ili ne, zavisno okolnostima. Film je dobar samo radi toga što pokazuje šta su loši ljudi u stanju da urade drugim ljudima. Najžalosnije je da zemlja u kojoj je nastao ovaj film nije prepoznala kakve je ljude ovaj film trebao da otkrije, a zajednica pogodi, a to su svi oni koji su se pored svoje moci zabavili time da prave sopstvene masine boli i nanosenja zla drugima, radi ličnog bogačenja ili hira zbog kojih je patila i ta zemlja i zemlje oko nje. Film takodjer napada sve mentalne nakaze i psihopate koji mogu uzivati u svemu onome u cemu normalan covjek nemoze uzivati.
U Srbiji ovaj film nije dobro prihvačen, dio javnosti ga hvali dio odbacuje. U svemu tome isplivava jedno licemjerje ljudsko, a to je da stvarne likove poput Milosa i Vukmira dobar dio javnosti tamo simpatise, a svak razuman zna na koga ciljam kad ovo kazem, na sve one mentalne nakaze koji su idealizirali najvece zlo koje se desilo u zadnjih 20 godina na balkanu.
-
photo
#378 Re: Srpski film
jedna od najboljih scena u filmu mi je kada dva momka prate neku curu koja izgleda kao avion, zgodna, utegnuta, noge do vrata, a jedan od njih dvojce dobacuje curi sta bi joj radio. drugi kaze prvom "neka, vidis da je maloljetna" i tada se ta cura okrene i kaze "pa sta ako sam maloljetna?"
koliko je poruke u toj recenici koju je cura rekla da je moze shvatiti samo onaj koji zivi u ovom podneblju.
koliko je poruke u toj recenici koju je cura rekla da je moze shvatiti samo onaj koji zivi u ovom podneblju.
-
node1
#379 Re: Srpski film
pogledao sam film. ostale su mi one pogane slike u glavi i ne mogu ih se lahko osloboditi... film je bezveze..mogao bih i ja ono napraviti, cilj je da se publika sokira. fuj.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#380 Re: Srpski film
ja još ovo nisam gledao
nemam hrabrosti
a pogledao sam ih skoro 900
orora mislim 
- irvinx1
#381 Re: Srpski film
komi wrote:ja još ovo nisam gledaonemam hrabrosti
a pogledao sam ih skoro 900
orora mislim
I naravno, svakih mjesec dana nas obavijestis da ga nisi gledao i da nemas hrabrosti
Ti, ti koji si gledao i Filozofiju noza i slicne.
- Truba
#382 Re: Srpski film
pićkicasamposto
valjda zato što je maternji jezik
ne vidim drugog objašnjenja

folder za gledati
valjda zato što je maternji jezik

folder za gledati
-
prtokla
#383 Re: Srpski film
ja imam dobar horror scenarij ovaj srpski film je totalna mizerija za mene,,,znaci ovako bi isao moj film posto ovakve ideje iz srpskog filma su neumjetnicke,,,isto ko da sad uzmem kameru i snimam kako se pokakim na karton i pustim niz rijeku da ode do ploca i dole sacekam govno i dozivim katarzu ili alegoriju kako mi je lose u bih.....znaci ovako bi isao moj film reci cu samo uvod jer sam patentirao produkt:glavna uloga je konobar iz makarske koji je vampir necu dalje da disklozenim aj zdrao
-
simpozijum delirijum
#384 Re: Srpski film
evo vijesti sa cuvenoga Filmskoga festivala u Kanu ;
naime, novi film Pedra Almodovara sa Antonijom Banderasom sokirao publiku , koja je pocela napustati salu tokom projekcije
prica filma je bizarna kao i "Srpski film" ,explicitan sex , nasilje , necenzurirane scene, , izgleda trend se nastavlja
naziv filma je ;' La piel Que Habito "
a prica je o hirurgu koji ima kcerku , koja je postala zrtva silovanja i nakon toga izvrsi samoubistvo , poludjeli hirurg uhvati silotatelja , promjeni mu spol , te transpalatira lice svoje mrtve cerke na njegovo ( njeno ) tijelo i naravno horor ide dalje , siluje ga (nju ) i kasapi i tako to .. zivi bili pa vidjeli kada i ako taj film bude u distibuciji
to vrijedi pogledati , Almodovar je cuveni reziser , sigurno nije pravio kompromise za Holivudsku publiku
evo link cijeloga clanka:
http://www.sott.net/articles/show/22892 ... nce-Scenes
naime, novi film Pedra Almodovara sa Antonijom Banderasom sokirao publiku , koja je pocela napustati salu tokom projekcije
prica filma je bizarna kao i "Srpski film" ,explicitan sex , nasilje , necenzurirane scene, , izgleda trend se nastavlja
naziv filma je ;' La piel Que Habito "
a prica je o hirurgu koji ima kcerku , koja je postala zrtva silovanja i nakon toga izvrsi samoubistvo , poludjeli hirurg uhvati silotatelja , promjeni mu spol , te transpalatira lice svoje mrtve cerke na njegovo ( njeno ) tijelo i naravno horor ide dalje , siluje ga (nju ) i kasapi i tako to .. zivi bili pa vidjeli kada i ako taj film bude u distibuciji
to vrijedi pogledati , Almodovar je cuveni reziser , sigurno nije pravio kompromise za Holivudsku publiku
evo link cijeloga clanka:
http://www.sott.net/articles/show/22892 ... nce-Scenes
- Truba
#385 Re: Srpski film
ja jos nisam ovo pogledao ali krug se sužava 
-
prtokla
#386 Re: Srpski film
nemoj ni da gledas ja sam ga prije par dana pogledao i film je uzas,inace sam veliki fan horora iz pocetk 90 ih 80etih sve sto je staro ali ovo je cista mizerija kraj filma pogotovo i neznam zasto koriste plasticne penise u filmovima eto i taj detalj nakarada zesca,,,,sta mislis o filmovima fright night,maniac cop koji sam gledao na kaseti prije rata etc,,imas li komi neki dobar horor da mi preporucis ali da je starikomi wrote:ja jos nisam ovo pogledao ali krug se sužava
- Truba
#387 Re: Srpski film
fraight night je dobra horor komedija a maniac cop sam davno gledao... sjećam se osjećaja uživanja 
dobar a star horor...
wicker man i blood on satans claw
ma gledaću srpski film za 8 * 14 filmova
dakle tad je na redu 
dobar a star horor...
ma gledaću srpski film za 8 * 14 filmova
-
prtokla
#388 Re: Srpski film
ok hvala pogledat cu ova dva,mada mi se nista ne svidja sto je snimano ovom novom kamerom. dobri su mi isto od bruce campbella filmovi,,night of the demons isto ali ne svi djelovi.tako u tom stilu...Ma pogledaj ga mada ces se razocarati za mene je film nula nebi mu ni jedan dao,brutalnost glupoce svakakvih sam se horora nagledao,jeste da ovo nije bas horor,,,ne znam jesi li gledao film the forest e pa on je bolji 10 puta od ovoga http://www.youtube.com/watch?v=I5PTPNIo4j8 eto ti link pa vidikomi wrote:fraight night je dobra horor komedija a maniac cop sam davno gledao... sjećam se osjećaja uživanja
dobar a star horor...wicker man i blood on satans claw
ma gledaću srpski film za 8 * 14 filmovadakle tad je na redu
- kokuz_sa
#389 Re: Srpski film
panonije85 wrote:možda je već raspravljano ali previše je postova: jel ko pogledo kao rani mraz? dal ga se isplati sikidat? nekako su mi kritike neodređene.
imas li link za ovaj film?
ako imas da mi na pp sendas ja ne mogu nac odakle da s eskine
- nellington
#390 Re: Srpski film
Prilično sam siguran da nema nigdje.kokuz_sa wrote:panonije85 wrote:možda je već raspravljano ali previše je postova: jel ko pogledo kao rani mraz? dal ga se isplati sikidat? nekako su mi kritike neodređene.
-
CoCoJamBo
#391 Re: Srpski film
Vidio sam prosle godine film na pijacama u BiH ! Ali brate kad je "Zabranjen" u srbiji ,ja onda fkt neznam kakav je to film xD Brutalno 100%
- Truba
#392 Re: Srpski film
još ga nisam gledao

- ultima_palabra
#393 Re: Srpski film
To znači da i ne postoji taj film, ako ga ti nisi gledaokomi wrote:još ga nisam gledao![]()
![]()
![]()
- Truba
#394 Re: Srpski film
imal neka dubovana verzija na engleski da ubrzam preko štele film na listu 
- irvinx1
#395 Re: Srpski film
Vidi raje, poraslo zanimanje za film...
Evo, dok ga ne skinete, da prikratite iscekivanje citanjem:
http://blog.moviefone.com/2010/03/16/sx ... bian-film/
I slikica:

Evo, dok ga ne skinete, da prikratite iscekivanje citanjem:
http://blog.moviefone.com/2010/03/16/sx ... bian-film/
I slikica:

-
dezurni_ucenik
- orangina
#397 Re: Srpski film
nellington wrote:Prilično sam siguran da nema nigdje.kokuz_sa wrote:panonije85 wrote:možda je već raspravljano ali previše je postova: jel ko pogledo kao rani mraz? dal ga se isplati sikidat? nekako su mi kritike neodređene.
Zna li ko ima li Balasev film "Kao rani mraz" u ovim nasim videotekama (Sarajevo)??? Hocu da pogledam ali nikako da nadjem na netu ili videotekama
-
Irvinovo stado
#398 Re: Srpski film
OVO JE TEMA O "SRPSKOM FILMU", A NE O SRPSKIM FILMOVIMA...
@ Cvikerash
Ja sam zastupnik Irvinx1dok je on na izdrzavanju zatvorske kazne radi prikazivanja filma u pojedinim drzavnim institucijama, pa me je zamolio da prenesem sljedecu poruku:
Aha, znaci mijenjas se nabolje (ne brini, sooner or later i ti ces ga zavoljeti).... ali i dalje su mase odusevljene filmom... sto kaze Bajaga : "od Aljaske do Australije"

@ Cvikerash
Ja sam zastupnik Irvinx1dok je on na izdrzavanju zatvorske kazne radi prikazivanja filma u pojedinim drzavnim institucijama, pa me je zamolio da prenesem sljedecu poruku:
Aha, znaci mijenjas se nabolje (ne brini, sooner or later i ti ces ga zavoljeti).... ali i dalje su mase odusevljene filmom... sto kaze Bajaga : "od Aljaske do Australije"
- TheBlejac
#399 Re: Srpski film
Ovo je najveca sramota u istoriji srpske kinematografije, uzasno me nervira sto su ga nazvali Srpski Film jer ne odlikuje ama bas nicim sto cini domacu filmsku scenu...
- irvinx1
#400 Re: Srpski film
Odlican film!TheBlejac wrote:Ovo je najveca sramota u istoriji srpske kinematografije, uzasno me nervira sto su ga nazvali Srpski Film jer ne odlikuje ama bas nicim sto cini domacu filmsku scenu...