Nema više mog starog Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bitte_Halt_ja_ja

#376 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

GandalfSivi wrote:Procitao uvodni post, pa preskocio slijedecih 16 stranica, bas mi je nesta bilo mrsko citati. Ali da se vratim na uvodni post, tj. izjavu Montena. Slazemo se mi da to vise nije isto Sarajevo. Mnogih ljudi koji su cinili taj grad vise nema u njemu. Dosle su neke nove generacije, vjerovatno i neka nova shvatanja, tako da se grad mjenja. Sada bih ja mogao otici na raspravu kako se sve u zivotu mijenja, pa tako i jedan grad, ali da ne idemo u tom pravcu, recimo samo da je Monteno u pravu.

Ali ima tu jedna druga stvar. Ako se on i ja slazemo da grad nije isti, ne slazemo se zasto je to tako. Ja recimo krivim Kemala Montena za to sto se desava. I njega i sve ostale kemale koji su se ispalili iz grada i onda poceli pricati kako grad nije isti. Ko ih je tjerao da odu. Sve te likove koji su davali smek gradu, kako umjetnike tako i ostalu raju koja su odrasla u tom gradu. Najlakse se ispaliti pa pricati protiv grada. Sto nisu ostali i borili se da grad zadrzi svoj duh. Sto nisu isli primjerom jednog Davorina Popovica ili Mirze Delibasica, koji su bili prava sarajevska raja, ne samo po naglasku, zajebancijama svojstvenim nama, nego i po tome kada su imali opciju ostati ili otici, odabrali su da dijele sudbinu svoga grada. I zato ce njih dvojica biti puno veci ljudi od svih ovih supaka koji sa strane se proseravaju protiv Sarajeva. Zao mi je Kemice, odrastao sam uz tvoje pjesme, bio si mi uvijek drag, ali si ipak supak i to zesci...

I sta im je donjelo? Grad je pun papanluka i ja kao sarajlija ga ne volim. Sto ja moram voliti nesto samo sto treba da se voli. Ovaj grad je postao provincija i ja tu ne mogu nista. Razumijem Kemu i izjava mu je na mjestu. Rat je mozda ranio Sarajevo ali zato su ga njegovi gradjani definitivno ubili i grad nikad nece biti sto je nekad bio
♥Mina♥

#377 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by ♥Mina♥ »

Zivjela Bosna i Hercegovina :bih:

NIje isto, nema nam Alije, Ramiza ni Ismeta, Allah im Rahmetile.
pita

#378 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by pita »

Bitte_Halt_ja_ja wrote:
GandalfSivi wrote:Procitao uvodni post, pa preskocio slijedecih 16 stranica, bas mi je nesta bilo mrsko citati. Ali da se vratim na uvodni post, tj. izjavu Montena. Slazemo se mi da to vise nije isto Sarajevo. Mnogih ljudi koji su cinili taj grad vise nema u njemu. Dosle su neke nove generacije, vjerovatno i neka nova shvatanja, tako da se grad mjenja. Sada bih ja mogao otici na raspravu kako se sve u zivotu mijenja, pa tako i jedan grad, ali da ne idemo u tom pravcu, recimo samo da je Monteno u pravu.

Ali ima tu jedna druga stvar. Ako se on i ja slazemo da grad nije isti, ne slazemo se zasto je to tako. Ja recimo krivim Kemala Montena za to sto se desava. I njega i sve ostale kemale koji su se ispalili iz grada i onda poceli pricati kako grad nije isti. Ko ih je tjerao da odu. Sve te likove koji su davali smek gradu, kako umjetnike tako i ostalu raju koja su odrasla u tom gradu. Najlakse se ispaliti pa pricati protiv grada. Sto nisu ostali i borili se da grad zadrzi svoj duh. Sto nisu isli primjerom jednog Davorina Popovica ili Mirze Delibasica, koji su bili prava sarajevska raja, ne samo po naglasku, zajebancijama svojstvenim nama, nego i po tome kada su imali opciju ostati ili otici, odabrali su da dijele sudbinu svoga grada. I zato ce njih dvojica biti puno veci ljudi od svih ovih supaka koji sa strane se proseravaju protiv Sarajeva. Zao mi je Kemice, odrastao sam uz tvoje pjesme, bio si mi uvijek drag, ali si ipak supak i to zesci...

I sta im je donjelo? Grad je pun papanluka i ja kao sarajlija ga ne volim. Sto ja moram voliti nesto samo sto treba da se voli. Ovaj grad je postao provincija i ja tu ne mogu nista. Razumijem Kemu i izjava mu je na mjestu. Rat je mozda ranio Sarajevo ali zato su ga njegovi gradjani definitivno ubili i grad nikad nece biti sto je nekad bio
A tip (Kemo) se fakat preselio u BG?....To da je sarajevo selo i kasaba nema dvojbe..to je vise besmisleno pricati i ponavljati non stop...
BG definitvno imas vise mogucnosti i perspektive..nasi dragi istocni susjedi samo sto nisu u EU.....vize mislim da jim vise i ne trebaju...
Ali ja bi osobno u svakom slucaju postavio kineski zid na Drini...i kad bi srbija postala svicarska...
mmostar

#379 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by mmostar »

pita wrote:
Bitte_Halt_ja_ja wrote:

A tip (Kemo) se fakat preselio u BG?....To da je sarajevo selo i kasaba nema dvojbe..to je vise besmisleno pricati i ponavljati non stop...
BG definitvno imas vise mogucnosti i perspektive..nasi dragi istocni susjedi samo sto nisu u EU.....vize mislim da jim vise i ne trebaju...
Ali ja bi osobno u svakom slucaju postavio kineski zid na Drini...i kad bi srbija postala svicarska...
...bi ti kad bi te neko pito :D
pita

#380 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by pita »

Naravavno...ak bude jos koji rat...to ce se naravno dogoditi...Mrznja Srba do BIH i muslimana nece prestati vjerojatno nikada.
mmostar

#381 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by mmostar »

pita wrote:Naravavno...ak bude jos koji rat...to ce se naravno dogoditi...Mrznja Srba do BIH i muslimana nece prestati vjerojatno nikada.
moraće kad tad ili neće biti i jednih i drugih.Ostaće samo treći :D .Što prije to bolje(prestane mržnja)
Pasiflora

#382 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Pasiflora »

Prestanite vise plakati za STARIM Sarajevom - nema vise ni moga starog Z****, pa ne placem toliko.
Mislim da bi gradjani svih gradova mogli zaliti za promjenama koje su nastale - ali naprosto je tako i da se svi samoubijete - to je tako 8-)
pita

#383 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by pita »

sitno wrote:Prestanite vise plakati za STARIM Sarajevom - nema vise ni moga starog Z****, pa ne placem toliko.
Mislim da bi gradjani svih gradova mogli zaliti za promjenama koje su nastale - ali naprosto je tako i da se svi samoubijete - to je tako 8-)
NEma vise stare Ljubljane......sada je ful bolje..sada smo kao amerika razvijeni..zbogom jugo...ovo je bolje :-) :-)
Ponekad s'proljeca

#384 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Ponekad s'proljeca »

Ja ne znam u cemu je problem, sta misli K. Monteno da je on veca gospoda od ljudi koji su iz istocne Bosne zbog rata dosli u Srajevo jer nisu imali drugog izbora.

Po cemu su to ti ljudi losi?

Po cemu je Beograd bolji od Sarajva, tamo je bila kuhinja velikosrpskog projekta.

Kriminala ima svugdje kako u Sarjevu tako i u Beogradu, ali mnogima smeta to sto su Bosnjaci htjeli ne htjeli ipak postali malo veci muslimani nego sto su bili.

Jel se moze biti gospodin u Srajevu samo ako imas carsijsku pricu, a slucajno ako zanosis po seljacki onda nisi podoban.

Ja sam rodjen u Brckom, ali sam u Sarajevu odrastao i znam dobro mentalitet pravih Srajlija. Najgori su oni hibridni koji su zeljeli da se sto prije ustele u sarajevsku raju pa svoje komplekse sa sela lijece kritikujuci novopridosle.
dobrovoljac

#385 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by dobrovoljac »

Kemica s novom rajom

Image
pita

#386 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by pita »

Ponekad s'proljeca wrote:Ja ne znam u cemu je problem, sta misli K. Monteno da je on veca gospoda od ljudi koji su iz istocne Bosne zbog rata dosli u Srajevo jer nisu imali drugog izbora.

Po cemu je Beograd bolji od Sarajva, tamo je bila kuhinja velikosrpskog projekta.

Kriminala ima svugdje kako u Sarjevu tako i u Beogradu, ali mnogima smeta to sto su Bosnjaci htjeli ne htjeli ipak postali malo veci muslimani nego sto su bili.

Jel se moze biti gospodin u Srajevu samo ako imas carsijsku pricu, a slucajno ako zanosis po seljacki onda nisi podoban.

Ja sam rodjen u Brckom, ali sam u Sarajevu odrastao i znam dobro mentalitet pravih Srajlija. Najgori su oni hibridni koji su zeljeli da se sto prije ustele u sarajevsku raju pa svoje komplekse sa sela lijece kritikujuci novopridosle.
Mislim..da je ostisao u Bg zbog kesa i biznisa..ili je jednostavno prolupao u ratu..To pljuvanje po SA je samo uvlacenje u rit rulji u Srbiji..sto zeli cuti...da je BiH u 15 stoljecu..gdje zivee primitvna plemena..koja su islamizirana
ragib

#387 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by ragib »

pita wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Ja ne znam u cemu je problem, sta misli K. Monteno da je on veca gospoda od ljudi koji su iz istocne Bosne zbog rata dosli u Srajevo jer nisu imali drugog izbora.

Mislim..da je ostisao u Bg zbog kesa i biznisa..ili je jednostavno prolupao u ratu..To pljuvanje po SA je samo uvlacenje u rit rulji u Srbiji..sto zeli cuti...da je BiH u 15 stoljecu..gdje zivee primitvna plemena..koja su islamizirana
nije kemo kriv sto ovako razmislja pod uticajem
shalaedin

#388 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by shalaedin »

boli mene kurac kakvo je prije i sada sarajevo ... samo nek se zivi ...

Meni je dok sam derle bio i ratno sarajevo lijepo bilo... jbg tad sam bio derle... pa i on posljeratni period mi je bio lijep i sada ima momenata kada ga mrzim i volim ali jebi ga ta se ljubav ponekad mjeri dubinom moga dzepa i mojim opcim raspolozenjem... ali generalno i svim onim trenutcima koji su bili i ostali teski srcima sarajlija a ostali su tu gdje su...
kad sam kokuz da na ibici zivim bice dana kad cu u crnjaku biti, a kad para ima da sam u nekom selu sa par kuca i kafana bice mi dobro...

I kemici je sarajevo kao mladom lijepo bilo... sad udario kokuzluk sada se valja i s onim po kojim si pljuvo lizat... nevalja tako kemice... treba biti dosljedan sebi...
prema njemu sarajevo nevalja... ma nevalja on...

Kemica se prodo ... jebavo je majku beogradu za vrijeme rata, sada ga ljubi ... para kvari ljude... jbg...

Sigurno je nekada reko kako su Emir i Nele supci sto nisu ostali a sada i sa njima sjedi... jbg...

Tako ti je to...
grunf 1

#389 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by grunf 1 »

Tvoj komentar na forumu izgleda kao nedolicno obucena zena. Uvijek sklona mocnijem, nemoralu ili zlu.
Last edited by grunf 1 on 06/06/2009 00:28, edited 1 time in total.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#390 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Pera Trta »

dobrovoljac wrote:Kemica s novom rajom

Image
E vala ako mu je ovo njegovo "staro" Sarajevo, neka mu ga tamo gdje jeste. Pogledaj ovo desno...bivši Nele Karajlić u posljednjoj fazi ciroze jetre, kada razni toksini kruže tijelom i udaraju na mozak, zato se ovako krevelji. pogledajte mu face...cccc :(
A ovaj u sredini? Nije li to Dragoš Kalajić, koji se hvalio kako je otvarao šampanjac dok je Kemicino "staro" Sarajevo gorilo? Ako nije on, jeste neko drugi istog mentalnog sklopa.
E moj Kemice...ako je i zbog para, tužno je. Što reče jedan "poturica" iz prastarog srpskog romana "Hajduk Stanko" ( velikosrpskog književnog evergreena ): "Zar su pare za budale?"
Bijeli_sa

#391 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Bijeli_sa »

eh ovo je stvarno dno dna, joj s neletom on sjedi pa ne mogu da vjerujem, e moj kemo fakat si zasluzio crveni karton ovog sada sarajeva
Ripicipi

#392 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Ripicipi »

Ne znam je l' vec bilo, ali evo opet "naseg" kemice kako PEVA :roll:
grunf 1

#393 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by grunf 1 »

'Ajd, neka ti bude, ne volis romantiku i gledanje u zvijezde, dok se vrat ne ukoci, a bulja ne utrne. Ah, da, potpuno sam zaboravio da kad takvi likovi ljube, odmah dislociraju vilicu svakoj zeni, ljubavnik ''par excellence''. :)
Last edited by grunf 1 on 06/06/2009 00:31, edited 1 time in total.
nadgledach

#394 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by nadgledach »

Problem yes, problem no... :)
H nisam izbacio, niti cu izbaciti... bezveze bi bilo kad svrljam po gradu da pisem "z" umjesto "Hz", kontash? :D
A Kemica je pakash bio i ostao(za mene)
Sto se tice njegovih pjesama i stiskavaca, u moje vrijeme se "stiskalo" uz
Sad toga slabo ima, ostarilo se i ne moze se od mješine. :D
A ti razbu uzivaj uz kemicu, corbu i ostale "stare dobre pjevache" i neka te puno H ne tangira!
grunf 1

#395 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by grunf 1 »

Zao mi je zbog stomaka lafe, ako nista ostala su lijepa sjecanja na mladost, kad si bio cupaviji i mrsaviji nego sto si sad. :)
Last edited by grunf 1 on 06/06/2009 00:29, edited 1 time in total.
zonbirile

#396 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by zonbirile »

besana wrote:Na naslovnoj starni jednog časopisa fotografija Kemice kako ljubi onog četnika Boru čorbu :roll: Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :roll:

narod kratke pameti i još kraćeg sječanje i ne zaslužuje bolje,pa ni umjetnike.Kada je Holbruk probao ukinuti SDS i procesuirati aktere,ustade jedan sa tvrdnjom da se sa njima može surađivati.Stranci izvratiše stomake i aminovaše bratsku naklonjenost,ljubljenja doduše koliko se zna nije bilo.
alphonse kauders

#397 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by alphonse kauders »

Vidio sam danas tu sliku i nisam mogao vjerovati... Pa ko je sljedeći, Tomislav Nikolić?

Ne, fakat ne kontam, al fakat fakat ne kontam onaj zagrljaj :-? :run:
Hendrix

#398 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by Hendrix »

Kako je krenulo Kemo će za lovu i Nemanja postati.

Koji je ono jad to je žalosno, kakav on i Sarajevo, što sere bezveze, treba mu lova, prodaje se svakom ko petobanku ponudi, zajedno smo rasli grade ja i ti , jebo ga Čorba.
konrad

#399 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by konrad »

grunf 1 wrote:ali eto da spomenem jednog mahalasa koji se javio uzivo sa Bistrika, i pun sebe skupio hrabrosti da upita cupavog i odvaljenog Klausa, koji opet nije imao pojma u kojoj je zemlji, a kamoli da zna ljubimce lokalnih glasaca. “ Sta mislite o stranci SDA”, ...
:lol: Ovo je provala prava :lol:

Nego stvarno nema vise ni mog Sarajeva. Nije to lako ljudi, da sam doso tu ko mali, pa i nekako, nego se tu i rodio.
Nisam vidio Kemu odavno, vidim pustio i brkove. Na nekog mi lici, al se ne mogu sjetit tacno ?
Nele se isto malo popravio :D
pita wrote:Naravavno...ak bude jos koji rat...to ce se naravno dogoditi...Mrznja Srba do BIH i muslimana nece prestati vjerojatno nikada.
Ja nikog ne mrzim, sto se stalno potencira mrznja i ako neko ode iz Sarajeva odmah je supak, cetnik i sta ti ja znam. Ko da je Sarajevo raj na zemlji. Ljudi se sele od kako je svijeta i vijeka.
kobe_sa

#400 Re: Nema više mog starog Sarajeva

Post by kobe_sa »

Treba samo da napisem neke cinjeice , Kemal Monteno vise nije pjevac niti umjetnik , on je postao KOCKAR ! ko se ikad upoznao sa tim porokom zna da to vise nije nomalan covjek , Kemal nije da mrzi Sarajevo , nego NE SMIJE u Sarajevo , duzan je kamatarima vise desitina hiljada maraka samo sam ga ja vidio 2x u coloseumu da je izgubio 20 000 eura a 10 000 je uzeo od kamatara , to znaci da je to 12000-15000 , prema tome covjek je bolestan ili umro bolje je reci , ne uzimajte njegove komentare zdravo za gotovo .

KEMO BREEE IDI LECI SE ....... !!!!
Post Reply