Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
brinetta

#376 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

Celo je sada na onome svijetu i vise nikome ne moze nauditi. Za njegova djela i zlodjela ce mu se svakako suditi kao i svima nama, sviju nas to ceka, prije ili kasnije.
Raspravljajte kako cete promijeniti sadasnje stanje a sta je bilo i kako je bilo vise nije vazno. Vazno je sta sutra jesti
JThomas

#377 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by JThomas »

to sam ja wrote:tipicno naski :D
"ma on je samo malo bio kriminalac, malkice krao, silovao, premlacivao, ubijao...ma samo malo...nije puno"!
i takav je na balkanu uvijek više voljen od nebrojenih ljudi koji su također branili, a nisu ni krali ni silovali ni ubijali...i ova tema to dokazuje.

trajni i masovni štokholm sindrom.
istocnjak

#378 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

brinetta wrote:Celo je sada na onome svijetu i vise nikome ne moze nauditi. Za njegova djela i zlodjela ce mu se svakako suditi kao i svima nama, sviju nas to ceka, prije ili kasnije.
Raspravljajte kako cete promijeniti sadasnje stanje a sta je bilo i kako je bilo vise nije vazno. Vazno je sta sutra jesti
Upravo tako a kada umre političar koji je pokrao i prodao državnu imovinu to osjecamo i poslije njegove smrti i to ce možda još više osjetiti one generacije koje će doći poslije nas. To je to.
skojotovski

#379 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by skojotovski »

nego, sta ce sada biti s onim voznim parkom - Viper, Durango...ofo-ono..
to sam ja

#380 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

istocnjak wrote:
mIRCerka wrote:
istocnjak wrote: Sve to u redu što pričaš ali ovi "(ne)ljudi u kravatama i odjelima" prave "masovne" koleteralne i ne nadoknadive štete sa dugoročnim posljedicama, koje će osječati čak i naši unuci i za to im je predviđena kazna od 10 godina. Koga su to do sada osudili za isto? Sitni kriminalci prave individualne male i kartkoročne štete koje osjete samo oni kojima su to zlo nanijeli a isti su im odredili 20 godina, zato te pitam ko je veći kriminalac?
Sta mislis da Celi ili bilo kojem drugom po tebi sitnijem kriminalcu dignemo spoemnik na sred carsije sto nije krao puno, sto nije tukao puno, sto nije silovao puno???
Ma ne to ... daleko od toga .... već samo odgovori ko je veći kriminalac i ko pravi veću štetu svima nama?

Pa izvini, ja se vise bojim "cela" neg ovih u odjelima... ovi rjesavaju sve na ulici pa kad -kad i neduzni gradjanin plati...a ovi u odjelima, e protiv njih se na drugaciji nacin bori
brinetta

#381 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

Umjesto price po forumima treba se izaci na ulicu, napraviti strajkove, proteste, pa ces vidjeti kako ce i ti politicari promijeniti stavove. Morace. ne zaboravimo, politicari su tu radi nas, a mi radi njih a dokle god mi sutimo i pricamo kako nije ok sto sebi povecavaju plate a nama uvode poreze na platu (izmedju ostalog, da sve i ne nabrajam) a pritom nista ne radimo, isto je kao da i ne pricamo.
skojotovski

#382 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by skojotovski »

politicari su tu radi sebe... :zzzz:
brinetta

#383 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

Pa izvini, ja se vise bojim "cela" neg ovih u odjelima... ovi rjesavaju sve na ulici pa kad -kad i neduzni gradjanin plati...a ovi u odjelima, e protiv njih se na drugaciji nacin bori[/quote]

Da su ti ti u odijelima kako treba ne bi bilo cela i celinih, dolazimo na isto, politika je kurva
to sam ja

#384 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

JThomas wrote:
to sam ja wrote:tipicno naski :D
"ma on je samo malo bio kriminalac, malkice krao, silovao, premlacivao, ubijao...ma samo malo...nije puno"!
i takav je na balkanu uvijek više voljen od nebrojenih ljudi koji su također branili, a nisu ni krali ni silovali ni ubijali...i ova tema to dokazuje.

trajni i masovni štokholm sindrom.

A sta ces ...nasem narodu ne valja dok ne boli...tek kad boli onda je dobro...cisti mazohizam
zonbirile

#385 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by zonbirile »

istočnjak

stvarno si smoritis,ti bi sada mjenjao postulate kontinentalnog i anglosaksonskog zakona,koji baštine i rimsko pravo.Napad na život sa fatalnim posljedicama je svugdje ubistvo ,sa mogućim gradacijama,sa ili bez predumišljaja,iz nehata,na mah i sl.i sa kaznama.
Pribavljanje materijalne koristi sebi,ili drugim osobama,je nesavjesno poslovanje,zabluda,prevara.To nema zbora,i tako je u cijelom svijetu,e sada da mi na tvoju inicijativu vidimo da li se može šta uraditi u Briselu,pa da se to izmjeni,s posebnim osvrtom na Čeline grijehe.
uncas

#386 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by uncas »

Šaner wrote:kaze celo da ce vam noge polomit kad dodjete na onaj svijet...cita sa-x ali se nemere registrovat
hahahahahhaha...oplakah:)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#387 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

brinetta wrote:
Da su ti ti u odijelima kako treba ne bi bilo cela i celinih, dolazimo na isto, politika je kurva
Grijesis i to pravo...
Uvijek je bilo i bice onih koji zele pare lako zaraditi.
to sam ja

#388 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by to sam ja »

mIRCerka wrote:
brinetta wrote:
Grijesis i to pravo...

Ma odjela ima svugdje...ima i "cela" al' su bukvalno undergroung...a kod nas je underground malo upground pa je malo :cry: za zivjet kao normalan gradjanin
Mahalac

#389 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by Mahalac »

hrasno38 wrote:
[Matrix] wrote:Nzenam stvarno ,ova dezerterska krv vam udarila u glavu.Pitajte "babu" ,sto ne osta,mozda ne biste znali 5 jezika kao
englski konobari,ali bi ste bili ljudi i spolja i iznutra.Ismet je za vas nadcovjek i za mene je nad-covjek,hrabri i odvazni
momak koji je htio da ispravi sve greske svog zivota,da bude do smrti koristan ,gradjanima svoga grada i svoje zemlje

a vi sto sve napustate kad zagusti nemate cak ni prava (dao vam ih je ohr a ne drzava i ovaj narod) da se javljate.
Treba zasluziti bosnu a vasi su je izdali,napustili,ostavili da krepa kao staro pasche. :-)
Da li ti ponekad kad napises i procitas ono sto si napisao. Kao prvo iz postovanja prema pravim herojima ovoga grada ne bi smio da pises ovakve gluposti. Da na pocetku odmah razjasnimo ja nisam pobjegao i 4 Aprila 92 godine sam bio sa puskom u ruci i dan danas sam u svom rodnom i najdrazem gradu. kao prvo trebao bi da znas da je Celo u rat usao kao (ne)covjek koji je osudjen na robiju radi silovanja. Dakle radi se o prijeratnom kriminalcu sa debelim dosijeom. Kao drugo da je on branio predsjednistvo danas bi se ovde vijorila zastava Srbije. Kao trece cisto sumnjam da ste i ti i @Istocnjak ikada u zivotu u toku rata imali priliku da udjete u bilijar klub u bivsem hotelu Beograd koji je uzgred drzao Celo i da vidite skladiste najzescih i najskupljih pica. Kao cetvrto prezivjeli heroji danas su sirotinja bez dijelova tijela a Celu nije pogodio metak sa neprijateljskih polozaja. Kao peto, kao i prije rata tako i poslije rata je nastavio svoj put kriminalca doduse sa umanjenim sposobnostima jer je zaista to ranjavanje bilo izuzetno tesko i nikada se nije oporavio od njega. Naravno tesko je pobrojati sva nedjela koja je ucinio u toku rata dok je bio sef vojne policije zajedno sa Topom.
Heroji su svoje zivote ostavili na Zuci, Treskavici, Igmanu, padinama Trebevica i na prvim linijama a ne u centru grada provodeci silu i teror nad gradjanima.
Naravno o mrtvim ljudima sve najbolje ali nemojte dizati u visine one koji to ne zasluzuju makar iz postovanja prema onima koji su ugradili zivote u ovu nasu jadnu drzavu
.

Kao i uvijek: ukratko, sazeto, precizno...s postovanjem lijepi pozdrav :thumbup:
brinetta

#390 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by brinetta »

mIRCerka wrote:
brinetta wrote:
Grijesis i to pravo...
Tacno ali ja jos nigdje u svijetu ne vidjeh da se kriminalac postuje kao kod nas. Tadasnja a i ovdasnja politika i politicari su dozvolili tom istom Celi da udje pred utakmicu na stadion Kosevo kao pasa u kocijama. I sve mu je prolazilo. Da su ti u odijelima bolji imala bi zemlja zakon, o tome ja govorim
istocnjak

#391 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

zonbirile wrote:istočnjak

stvarno si smoritis,ti bi sada mjenjao postulate kontinentalnog i anglosaksonskog zakona,koji baštine i rimsko pravo.Napad na život sa fatalnim posljedicama je svugdje ubistvo ,sa mogućim gradacijama,sa ili bez predumišljaja,iz nehata,na mah i sl.i sa kaznama.
Pribavljanje materijalne koristi sebi,ili drugim osobama,je nesavjesno poslovanje,zabluda,prevara.To nema zbora,i tako je u cijelom svijetu,e sada da mi na tvoju inicijativu vidimo da li se može šta uraditi u Briselu,pa da se to izmjeni,s posebnim osvrtom na Čeline grijehe.
Nisi odgovorio ko je veći kriminalac? Vidi bolan ovo dole šta nam rade ko će ove pare vratiti? Ovo se za sto godina ne može vratiti ovo će vračati i naši pra unuci:
Dragan Vrankić

Vanjski dug BiH približno 4 milijarde maraka

Prema podacima Ministarstva financija i trezora BiH, do 17. prosinca ove godine vanjski dug BiH iznosi približno 4 milijarde marka.
Od ukupnog iznosa stanja vanjske zaduženosti koja točno iznosi 3.961.347.251 marku, na Federaciju BiH je alocirano 2.556.230.848 marka, na Republiku Srpsku 1.395.240.287 maraka, na Brčko Distrikt 2.262.788 maraka, a na institucije koje se financiraju s državne razine 7.613.328 maraka.

U stanju vanjske zaduženosti BiH najveći udio zauzima dug prema Svjetskoj banci 51,33 posto, Pariškom klubu 22,22, posto i Londonskom klubu 6,08 posto, dok najmanji udio zauzima dug prema Međunarodnom monetarnom fondu svega 0,08 posto.

Kako je u izjavi za FENU kazao ministar financija i trezora BiH Dragan Vrankić, opće stanje vanjske zaduženosti kroz razdoblje 2000. - 2007. godine ukazuje na prilično stabilno stanje, odnosno na relativno smanjenje u protekle tri godine te kako se u idućem razdoblju ne očekuju značajnije oscilacije u odnosnu na utvrđene iznose.

"Nova zaduženja uglavnom karakteriziraju duži grace periodi i kamate po povoljnijim uvjetima", istaknuo je Vrankić, dodavši kako se udio starog duga (dug nastao do 2. travanja 1992. godine) u odnosu na novi (dug ugovoren nakon 14. prosinca 1995. godine) permanentno smanjuje, dok s druge strane ukupan vanjski dug ima tendenciju ukupnog smanjenja.

Ukupno osigurana sredstva za servisiranje vanjskog duga u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2008. godine iznose 156. 787.348 maraka od čega iz Federacije BiH 94.603.174 maraka, iz Republike Srpske 61.807.310 maraka, iz Brčko Distrikta 85.699 maraka.

Dospjele obveze po osnovi vanjskog duga u razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna ove godine isplaćene su u iznosu od 152.907.327 maraka od čega na otplatu glavnice otpada 82,02 milijuna maraka, a na otplatu kamata, servisnih i drugih troškova te bankarskih provizija 70,89 milijuna maraka.

Od tog iznosa najviše je isplaćeno Svjetskoj banci, Europskim multilateralnim kreditorima i Pariškom i Londonskom klubu.

Inače, vanjsku zaduženost zemlje čine državni krediti, krediti koje su izravnano ugovorili entiteti te državna jamstva..

Ko je sada veći kriminalac?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#392 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by mIRCerka »

Istocnjak, jos jednom pricu skreni sa IBC, baniracu te makar mi zadnje bilo!!!!
karanana

#393 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by karanana »

istocnjak, veze ti nemas.
ako hoces da dokazes kriminal i lopovluk politicara pokazi nam neke druge pokazatelje a ne vanjsku zaduzenost zemlje prema stranim kreditorima.
slazem se da i unutar toga ima lopovluka, ali da je zaduzenost zemlje od 4 milijarde ujedno i pljacka te 4 milijarde.....poklopi se.
fixer

#394 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fixer »

istocnjak wrote:
Ti da nekoga nazivaš spodobom? Baš si hrabar mišu virtualni, što to nisi govorio uživo dok je čovjek bio živ? Šta su uradili, pa to svi znaju u Sarajevu osim onih koji su nas gađali i onih koji nisu bili ovdje za vrijeme rata. Prvo su ustali i uzeli oružje odvažni ljudi poput Ćele i momci od 16 do 20-tak godina u starkama i farmerkama još dok nije počelo pucati i odbili su prvi i najvažnji napad a odmah nakon toga su im se drugi obićni građani pridružili u odbrani. Odbrana Sarajeva i BiH u prvim danima rata je bila najvažnija i najznačajnija - a svim onim herojima i gazijama BiH svaka čast koji su odbili prvi napad od "do zuba naoružanog agresora" koji je bjesomučno krenuo da pobije goloruki muslimanski narod - i treba im odati priznanje. Ćelo je sa svojim momcima u prvim danima rata sprečio zauzimanje predsjedništava BiH i time sačuvao legitimnost i ustavnost BiH. Da se ljudi u BiH nisu borili sada ne bi ni vi dijasporci imali svoje države niti pasoša bili bi obićni kurdi bez države. Da je kao filđan ipak imate državu i pasoše shodno ovoj njhovoj borbi. Pa poštujte te ljude bez obzira šta su radili kasnije.
hahaha kako vam ovo prodje neopazeno. e moj decko, celo kad je branio predsjedništvo legitimnost i ustavnost bosne nije bila ni upitna.
dan sukcesije za bih po badinterovoj komisiji je bio 6. 3. 1992. od tog datuma bosna postoji kao drzava, i zato se danas govori o agresiji.
istocnjak

#395 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

fixer wrote:
istocnjak wrote:
Ti da nekoga nazivaš spodobom? Baš si hrabar mišu virtualni, što to nisi govorio uživo dok je čovjek bio živ? Šta su uradili, pa to svi znaju u Sarajevu osim onih koji su nas gađali i onih koji nisu bili ovdje za vrijeme rata. Prvo su ustali i uzeli oružje odvažni ljudi poput Ćele i momci od 16 do 20-tak godina u starkama i farmerkama još dok nije počelo pucati i odbili su prvi i najvažnji napad a odmah nakon toga su im se drugi obićni građani pridružili u odbrani. Odbrana Sarajeva i BiH u prvim danima rata je bila najvažnija i najznačajnija - a svim onim herojima i gazijama BiH svaka čast koji su odbili prvi napad od "do zuba naoružanog agresora" koji je bjesomučno krenuo da pobije goloruki muslimanski narod - i treba im odati priznanje. Ćelo je sa svojim momcima u prvim danima rata sprečio zauzimanje predsjedništava BiH i time sačuvao legitimnost i ustavnost BiH. Da se ljudi u BiH nisu borili sada ne bi ni vi dijasporci imali svoje države niti pasoša bili bi obićni kurdi bez države. Da je kao filđan ipak imate državu i pasoše shodno ovoj njhovoj borbi. Pa poštujte te ljude bez obzira šta su radili kasnije.
hahaha kako vam ovo prodje neopazeno. e moj decko, celo kad je branio predsjedništvo legitimnost i ustavnost bosne nije bila ni upitna.
dan sukcesije za bih po badinterovoj komisiji je bio 6. 3. 1992. od tog datuma bosna postoji kao drzava, i zato se danas govori o agresiji.
Dobro tako je ali "na papiru". Međutim, pitaš li se šta bi bilo da su zauzeli Sarajevo, predsjednišvo i državnu televiziju?
istocnjak

#396 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

Her Flick wrote:
fixer wrote:
istocnjak wrote:
pa fixer dragi, gdje ces njemu badniterovu komisiju spominjati
o toj komisiji ne pise u saffu, nit se prica na mtv igmanu, nit se slusa na ovom bir radiju
nego su u pobrojanim medijima likovi poput cele hvale kao branitelji ustava i predsjednistva
i onda ovakvi labilni likovi poput isticnjaka u to povjeruju
Hajde topli odgovori: Šta bi bilo da su agresori vojno zauzeli Sarajevo, predsjednišvo i državnu televiziju? Šta bi bilo da nije bilo dovoljno ludih ljudi - kriminalaca da to spriječe? Kakav bi scenario bio u Sarajevu, možda kao u Srebrenici. Da je pao glavni grad države šta bi bilo sa ostalim gradovima. Ko bi slao poruke u svijet? Da li bi se ikada saznala istina o ratu u BiH? Nemoj pričati o nečemu što ne znaš. Ljudi su dali nemjerljiv doprinost i to im treba priznati.
Last edited by istocnjak on 18/12/2008 14:05, edited 1 time in total.
fixer

#397 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fixer »

istocnjak wrote:
fixer wrote: hahaha kako vam ovo prodje neopazeno. e moj decko, celo kad je branio predsjedništvo legitimnost i ustavnost bosne nije bila ni upitna.
Dobro tako je ali "na papiru". Međutim, pitaš li se šta bi bilo da su zauzeli Sarajevo, predsjednišvo i državnu televiziju?
wahahah
pa nije to neke igrica gdje im zauzmes zastavu i oduzimas pravo na drzavnost. :-) da su zauzeli predsjednistvo i tv samo bi se desilo da to dvoje bude okupirano. ne znaci da bi ustavnost bosne i legitimnost u granicama medjunarodnog prava bila narusena. da se na neki nacin zaustavio prodor kamufliranog jna i da su prave obranbene snage uspjele obraniti bosnu, onda bi se postojala mogucnost da neko odgovara za agresiju, ali kako smo mi rat zavrsili daytonom i samim time dali legitimnost agresiji, na jedan nacin amenovali ratna osvajanja agresora, danas imamo sto imamo- pricu o gradjanskom ratu.
istocnjak

#398 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by istocnjak »

fixer wrote: wahahah
pa nije to neke igrica gdje im zauzmes zastavu i oduzimas pravo na drzavnost. :-) da su zauzeli predsjednistvo i tv samo bi se desilo da to dvoje bude okupirano. ne znaci da bi ustavnost bosne i legitimnost u granicama medjunarodnog prava bila narusena. da se na neki nacin zaustavio prodor kamufliranog jna i da su prave obranbene snage uspjele obraniti bosnu, onda bi se postojala mogucnost da neko odgovara za agresiju, ali kako smo mi rat zavrsili daytonom i samim time dali legitimnost agresiji, na jedan nacin amenovali ratna osvajanja agresora, danas imamo sto imamo- pricu o gradjanskom ratu.
Vidi se da si veoma mlad i da ne razumiješ neke stvari a ima itekako veze samo što ti to ne razumiješ.
karanana

#399 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by karanana »

:zzzz: :zzzz: :zzzz:

boooooriiiiing
fixer

#400 Re: Ismet Bajramović Ćelo pronađen mrtav

Post by fixer »

istocnjak wrote:
fixer wrote: wahahah
Vidi se da si veoma mlad i da ne razumiješ neke stvari a ima itekako veze samo što ti to ne razumiješ.
je li to najvise sto mozes? haj pokusaj sudjelovati u dijalogu, daj da dodjemo do sinteze putem argumenata, a nemoj mi tog povlacenja putem nekih ispraznih fraza.
Locked