Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
istocnjak

#376 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

maybelline wrote:Znam ja jako dobro kako se citira, samo sto nekad zabunom citiram vise od tri dijela pa onda moram brisati.
Ma nisam ni ja znao pa su mi objasnili na pp. Uglavnom kopiraj ispred citata ime onoga koga citiraš ovako:
maybelline wrote: i na kraju ono u zagradama /quote. Vrlo jednostavno, što rekao jedan moj drug "E baš sam drvena računaljka". Uči raditi na računaru sa pedeset godina :D
Last edited by istocnjak on 27/11/2008 23:12, edited 1 time in total.
maybelline

#377 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

istocnjak wrote:
maybelline wrote:Znam ja jako dobro kako se citira, samo sto nekad zabunom citiram vise od tri dijela pa onda moram brisati.
Ma nisam ni ja znao pa su mi objasnili na pp. Uglavnom kopiraj ispred citata ime onoga koga citiraš
maybelline wrote: i na kraju ono u zagradama /quote. Vrlo jednostavno, što rekao jedan moj kolega sa posla "E baš sam drvena računaljka". :D

:) Hvala, nisam znala, hehe...
istocnjak

#378 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

maybelline wrote:
istocnjak wrote:
Ma nisam ni ja znao pa su mi objasnili na pp. Uglavnom kopiraj ispred citata ime onoga koga citiraš
maybelline wrote: i na kraju ono u zagradama /quote. Vrlo jednostavno, što rekao jedan moj kolega sa posla "E baš sam drvena računaljka". :D

:) Hvala, nisam znala, hehe...
Ma ništa, svašta češ ti ovdje sa nama naučiti samo još da se ti udaš inshAllah kao i da @madnera oženimo da svi budemo mirni - od njega. (P.S: Pazi sada kad odnekud dojaše na onom svom gti-ju što ide na zob i ječam). :D
maybelline

#379 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by maybelline »

Stvarno, madneru, gdje si, nedostajes nam :D
istocnjak

#380 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

maybelline wrote:Stvarno, madneru, gdje si, nedostajes nam :D
Ferhadija gdje će drugo biti, samo mu je sada deficit djevojaka jer je zima. :D
Last edited by istocnjak on 28/11/2008 09:36, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#381 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by Latina »

istocnjak wrote:
otherside wrote: bojim se da se nismo dobro razumjeli :D vidis istočnjak, ti vidiš ono što želiš da vidiš. ova moja rečenica je i bila namjenjena tebi budući da se kroz tvoja "vjerska" ubjedjenja osjeti jak propuh u smislu diskriminacije žena i shvatanja istih kao podredjenih bića. dakle, bila je ironija - tebi upućena. očito je i stigla na pravu adresu.
a tvoj odgovor je baš vjerski - zlurad i likujući. drugo nisam ni očekivala.
Ne mogu da se dovikujem sa tobom jer si "s' druge strane". :D (memli strana)
I ti nekome dajes savjete ? A cim ti se neko suprotstavi krenes sa uvredama ? Sve je to tanko kod tebe, i vjera i ljudskost. Ljudskost pogotovo.

I nemoj me pitati na pp sta ovo znaci. Znaci upravo ovo sto pise !
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#382 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by Latina »

minci wrote:
vratnik wrote:
istocnjak wrote:
Pošto se iznose laži o životu poslanika Muhammeda s.a.v.s. da pojasnim. Poslanik Muhammed s.a.v.s. je oženio Aišu kao takvu, ali nije živjela u njegovoj kuči več kod svojih roditelja dok nije postala punoljetna. Drugo, veoma bitno arapkinje ne rastu na ovoj hrani k'o naše bosanke. Naime, pozvao mene drug iz jedne IT kuče koja prodaje kompjutere da idemo na neku adresu da on proda laptop i da mu pravim društvo davno prije pet godina. Kad tamo neki arap. Da ne duljim, izadje mu kčerka odrasla neka cura visoka razvijena, mislio ima preko dvadeset godina. Pita onaj moj drug, koliko ima godina a on nama kaže da ima nepunih jedanaest godina.
Au.. Pa jeste, i ja kad vidim ove danasnje bosanke pitam se sta jedu.. 13 godina, a izgledaju kao da im je 23.. Znaci sve bi to sad mi (posto smo bezboznici i nemoralni, jel'te) trebali povalit.. :-)
Damn people..
(cuj ima ih da izgledaju "jos odraslije".. A ima li u tom vasem nadasve vizuelnom svijetu i razmisljanja o stvarnoj zrelosti?, ma nije bitno, to ja za sebe razmisljam..)
Evo pa razmisljaj jos za sebe. :)

Njamladja majka na svijetu je imala nesto malo vise od 5 godina kada je rodila dijete.http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp Najmladja majka u Njemackoj je imala 12
U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
POVRATICU. Dosli ste da promovisete pedofiliju ?

Gdje to Kur'an casni navodi da se djeca trebaju udati ? Ako navodi ( a ne navodi ), je li se djevojcice trebaju udavati za djecake, svoje vrsnjake, ili starce ? Ova stravicna pedofilska praksa nije Islam - nego seksualno zlostavljanje djevojcica = PEDOFILIJA.

To koliko znate ste pokazali ovim postovima. Ono sto ste takodje pokazali je kakve ste osobe, jer samo neko upitnog karaktera moze postaviti ovakvu "statistiku" ili pricati o 10-godisnjem djetetu kao o "zeni". Da sam juce umrla mislila bih da nije moguce da zensko promovise pedofiliju ( i umrla bih sretna ).

Ovi podaci iz razvijenih zemalja koje si navela su izuzeci i posljedica su obicno silovanja, koristenja alkohola i opijata, ili su to djevojcice ( DJEVOJCICE ) iz haoticnih porodica koje je zloupotrijebio neki muskarac.

Sto se tice jadne Line Medine ( zrtve pedofilije ) ona je bolovala od Precocious Puberty ( Preuranjeni pubertet ) i pravo je cudo da je mogla roditi to nesretno dijete bez vecih komplikacija.

Dalje objasnjenje : http://www.emedicine.com/ped/TOPIC1882.HTM

Jednom sam gledala dokumentarni film o zabacenim plemenima u Etiopiji gdje mnogo djevojcica bude seksualno zloupotrebljeno, zatrudne sa 12 godina. Dosta ih umre prilikom poroda, ili imaju druge ozbiljne obstetricne komplikacije. Zasto ? Zato sto je materica u tom periodu nedovoljno razvijena pa cesto dodje do pucanja iste prilikom poroda. Posto je to izuzetno dobro prokrvljen organ, krvarenje je skoro nemoguce zaustaviti, jer gube vise krvi no sto se moze transfuzijom nadoknaditi.

Takodje sam upoznala jednu Somalijku koja je sa 25 godina pred - 3-im brakom ( Voila ! ) ! Prvi put su je udali sa 14 godina i to nije imalo puno veze s vjerom naravno, vec sa siromastvom njenih roditelja ( teorija se zove "jedna usta manje" ), za covjeka 15 godina starijeg od nje. Ona kaze da joj je to bilo igra, jer ga uopste nije mogla shvatiti. Ako vam ovdje nesto nije jasno pogledati pod - Psihofizicki razvoj covjeka do 18 godine. Tu je rodila djevojcicu ( koju su odgajale njena majka i tetka jer ona nije imala neophodnu zrelost za to ). Cerka joj je i sada - 11 godina nakon rodjenja sa tetkom, jer joj se majka u medjuvremenu razboljela. Ah, zaboravila sam napomenuti, pokrivena je od A do Z. Drugi put je muza birala sama - medjutim on ju je varao, pa se razvela. U trenutku kad sam je upoznala - bezbrizno je rekla kako se uskoro namjerava udati ( nije bila sigurna za koga ) !

p.s. I jos nesto ; slobodno okacite ovdje i statistiku mojih postova; na Kaladontu je ugodnije, a narocito pametnije nego ovdje.
istocnjak

#383 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

Latinica wrote:
istocnjak wrote:
otherside wrote: bojim se da se nismo dobro razumjeli :D vidis istočnjak, ti vidiš ono što želiš da vidiš. ova moja rečenica je i bila namjenjena tebi budući da se kroz tvoja "vjerska" ubjedjenja osjeti jak propuh u smislu diskriminacije žena i shvatanja istih kao podredjenih bića. dakle, bila je ironija - tebi upućena. očito je i stigla na pravu adresu.
a tvoj odgovor je baš vjerski - zlurad i likujući. drugo nisam ni očekivala.
Ne mogu da se dovikujem sa tobom jer si "s' druge strane". :D (memli strana)
I ti nekome dajes savjete ? A cim ti se neko suprotstavi krenes sa uvredama ? Sve je to tanko kod tebe, i vjera i ljudskost. Ljudskost pogotovo.

I nemoj me pitati na pp sta ovo znaci. Znaci upravo ovo sto pise !
Pa dobro, to samo Allah dž.š. zna šta svako od nas nosi u svom srcu a čovjek je na kraju samo čovjek nije melek. Rekao sam ti več moja životna parola koju svakodnevno primjenjujem je: "Sa gospodinom-gospodski a sa mangupom-mangupski" tako i sa tobom. Svaka akcija ima svoju reakciju ... Toliko ... :D
madner

#384 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

Kako si samo uspjeo procitat dvije recenice.
Zar tvoji zivotni moto nije da ignorises sve sto ti ne uklapa u tvoju usku i poremecenu viziju zivota?
Bolje ne citat, da glava ne boli.
istocnjak

#385 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:Kako si samo uspjeo procitat dvije recenice.
Zar tvoji zivotni moto nije da ignorises sve sto ti ne uklapa u tvoju usku i poremecenu viziju zivota?
Bolje ne citat, da glava ne boli.
Kako ti taj konj upali jutros na ovom minusu, jesi li sip'o permant u njega? :D
madner

#386 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

Imam garazu, imam fino auto, lagano udjem u isto, upalim i to je to.

Znam da to tebi zvuci kao naucna fantastika.
istocnjak

#387 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:Imam garazu, imam fino auto, lagano udjem u isto, upalim i to je to.

Znam da to tebi zvuci kao naucna fantastika.
U kojem prenosu danas voziš? :D
madner

#388 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

Jesi se to opet igrao sa strujom pa ne mozes da se saberes?

Samo sabur, bice bolje. Drzi bradu samo dalje od uticnice.
istocnjak

#389 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

madner wrote:Jesi se to opet igrao sa strujom pa ne mozes da se saberes?

Samo sabur, bice bolje. Drzi bradu samo dalje od uticnice.
Evo jutros ja svježe obrijan ... a ti si nešto pravo nabrijan ... možda promjena vremena? ... :D
piupiu

#390 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

minci wrote:Evo pa razmisljaj jos za sebe. :)

Njamladja majka na svijetu je imala nesto malo vise od 5 godina kada je rodila dijete.http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp Najmladja majka u Njemackoj je imala 12
U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
Oh, mili Boze, mili Boze, mili Boze! Minci, jesi li ti ZENA? Jesi li slucajno MAJKA? Imas li sestricu? Necakinju? Znas li kako izgleda petogodisnja djevojcica koja ne zna jos ni pertle svezati, niti razumije da djecu ne donose rode? Imas li u tvojoj (licnoj) vjeri milosti i razumijevanja za dijete, odakle god bilo? Imas li snage da razlucis sta je dijete, a sta pedofilska pohota? Mislis da dijete od 10 godina ide okolo zavoditi muskarce? Mislis da je dijete od 10 godina spremno za seks? Mislis da je spremno za majcinstvo?
callmethebreeeze

#391 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by callmethebreeeze »

sta ima? jeste li blize rijesenju problema bluda i prostitucije? nazire li se kakav kompromis, zblizavanje stavova?
:D :run: :-D
callmethebreeeze

#392 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

piupiu wrote:

U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
Oh, mili Boze, mili Boze, mili Boze! Minci, jesi li ti ZENA? Jesi li slucajno MAJKA? Imas li sestricu? Necakinju? Znas li kako izgleda petogodisnja djevojcica koja ne zna jos ni pertle svezati, niti razumije da djecu ne donose rode? Imas li u tvojoj (licnoj) vjeri milosti i razumijevanja za dijete, odakle god bilo? Imas li snage da razlucis sta je dijete, a sta pedofilska pohota? Mislis da dijete od 10 godina ide okolo zavoditi muskarce? Mislis da je dijete od 10 godina spremno za seks? Mislis da je spremno za majcinstvo?
ja ovo za ovu djecu nisam ni htio komentarisati. kontam, banovace me. dovoljno je da se svi pokusamo sjetiti kakvi smo bili sa 11, 12, 13 godina i sve ce nam se samo kazati.

ova vrsta bizarne argumentacija, da bi se opravdali nakaradni stavovi, mi se pravo gadi.
:roll:
madner

#393 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

callmethebreeeze wrote:sta ima? jeste li blize rijesenju problema bluda i prostitucije? nazire li se kakav kompromis, zblizavanje stavova?
Jedino je jasno da su neki polozili.
Cuj izgleda kao 23 godine a 11 joj :roll:
callmethebreeeze

#394 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

madner wrote:
callmethebreeeze wrote:sta ima? jeste li blize rijesenju problema bluda i prostitucije? nazire li se kakav kompromis, zblizavanje stavova?
ma to zbog zdrave ishrane. da bog sacuva i sakloni. i onda ispadnemo mi bludnici i razvratnici. e, te jezicko-logicke vratolomije mi nikada nece biti jasne. :D :D :D :run:
madner

#395 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by madner »

callmethebreeeze wrote:
madner wrote:
ma to zbog zdrave ishrane. da bog sacuva i sakloni. i onda ispadnemo mi bludnici i razvratnici. e, te jezicko-logicke vratolomije mi nikada nece biti jasne. :D :D :D :run:
Kretenizam u izvornom obliku.
vratnik

#396 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

Ja bih samo zamolio one koji tek dodjose na temu da je od pocetka procitaju. Stvarno vrijedi, da se vidi s kakvim sklopovima mi imamo posla. Makar zadnjih 8 stranica..
istocnjak

#397 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by istocnjak »

piupiu wrote:

U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
piupiu,
Nisi je shvatila ona to ne odobrava niti bilo ko ovdje, već je samo navela da u svijetu ima ovakvih slučajeva. Razumiješ li?
piupiu

#398 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by piupiu »

istocnjak wrote:
piupiu wrote:

U Engleskoj 11
U Srbiji 10
U Danskoj nepunih 12
itd........
piupiu,
Nisi je shvatila ona to ne odobrava niti bilo ko ovdje, već je samo navela da u svijetu ima ovakvih slučajeva. Razumiješ li?
Bicu presretna ako je to istina i izivnicu se sto hiljada puta.
callmethebreeeze

#399 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

kakvih sve u svijetu ima slucajeva, a i na ovom forumu.
:-) :-) :run: :run: :sax:
vratnik

#400 Re: Blud i prostitucija u svjetlu islamskog učenja

Post by vratnik »

Ljigavci
Locked