Prvi snijeg....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#376 Re: Prvi snijeg....

Post by Nisrin »

ultima_palabra wrote:Ovaj jutros nije nijedna prognoza niti stranica predvidjela :-)

ja vidjela prognozu jos prije 3 dana da je snijeg od utorka i srijede....

Ne vjerujte Majstorovicu! :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#377 Re: Prvi snijeg....

Post by Truba »

nijedna stranica stvarno ovo nije predvidjela
rečeno je jutros kiša popodne snijeg
i pretoplo je za snijeg :mrgreen:
ultima_palabra

#378 Re: Prvi snijeg....

Post by ultima_palabra »

Nisrin wrote:
ultima_palabra wrote:Ovaj jutros nije nijedna prognoza niti stranica predvidjela :-)

ja vidjela prognozu jos prije 3 dana da je snijeg od utorka i srijede....

Ne vjerujte Majstorovicu! :D
Najavljena je bila kiša u utorak, i u srijedu malo snijega... i nije Majstorović :D
O'zone
Globalni moderator

#379 Re: Prvi snijeg....

Post by O'zone »

što sad fino pada
Nisrin

#380 Re: Prvi snijeg....

Post by Nisrin »

Nego, bas smo selo- snijeg pocne padati odmah kolaps, saobracajne nesrece na svakom koraku...a grad na 500m nadmorske visine!
Better Man

#381 Re: Prvi snijeg....

Post by Better Man »

Zimske službe su totalno nespremne i treba odgovorne sve posmjenjivati. Grad je mila majka kakav je jutros bio autoput. Ništa nije bilo očišćeno, pravi horor i još bruka idiota za volanima koji po takvim uslovima voze pod punim gasom i pretiću.
Nisrin

#382 Re: Prvi snijeg....

Post by Nisrin »

Better Man wrote:Zimske službe su totalno nespremne i treba odgovorne sve posmjenjivati. Grad je mila majka kakav je jutros bio autoput. Ništa nije bilo očišćeno, pravi horor i još bruka idiota za volanima koji po takvim uslovima voze pod punim gasom i pretiću.

Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju da niko NE MOZE hvatati pahulje u zraku! Snijeg bas PADA, jakim intenzitetom i koliko vidim grtalice prolaze, nema ni RAD grtalica za svaku ulicu u gradu da bi je cistili non stop...

Nisam na njihovoj strani, daleko od toga, ali da ne rade, da im nisu vozila u pokretu, da ne ciste konstantno, da im radnici ne ciste KOLIKO STIGNU rucno, onda bih rekla odvratni su itd itd...Normalno da se orijentisu na centralnu jezgru grada jer "tu se sve nalazi manje-vise", u svakom gradu prvo se centar cisti...

A za autoput je druga prica i nije nadlezan RAD...

Gori su nasi sugradjani koji i dalje NE POSJEDUJU zimsku opremu, voze sa ljetnim gumama, voze prestara polupokvarena auta, dok drugi sa boljim autima jurcaju kao da je sve suho i ocekivati da bude sve OK?
Cholina_Lokica

#383 Re: Prvi snijeg....

Post by Cholina_Lokica »

Ja tacno lijepo pomislim da nam 90% sugradjana Dalmatinci :x U godini imamo haman 6 mjeseci snijega i ono ne zna voziti po istom, pa ostavite auta kuci kad ne znate ne pravite jos veci haos :x Isto da snijega u zivotu vidjelo nije pa pojma nema :x
O'zone
Globalni moderator

#384 Re: Prvi snijeg....

Post by O'zone »

Iskreno grtalica u ovim uslovima(gužvi) je samo višak

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#385 Re: Prvi snijeg....

Post by I am Happy »

Kako ce biti grtalica visak :-) pa dok ne prodje nece se ni guzva rascistit.
Mada na tom tvom videu naravno da ne treba, ali neke ulice nisu ni dotatkli tako da to dodavno otezava saobracaj
Qler

#386 Re: Prvi snijeg....

Post by Qler »

Moje je auto 14 godina staro, sad ce mu 15. I nigdje nisam stao, nisam napravio problem, jer je odrzavano, nove su gume, ispravno, nemam ASR, ESP, imam ABS koji mi u brdu nista ne znaci, pa sam danas zaobilazio dva auta na onom brdascu kod djecijeg sela. Znači stao, ubacio u prvu, i zaobišao prvo jednu gospoju, u novoj ocatvia-i, pa onda neko drugi nisam vidio ko vozi, novi polo... Znači nije do auta nego do vozača, do toga koliko paze ta auta i koliko su premni za snijeg, koji ako iznenadi nekoga u Sarajevu u decembu, taj nije za vozačke...
red evil

#387 Re: Prvi snijeg....

Post by red evil »

Ja jedno znam da vise Majstorovicu ne vjerujem :D :D

Ovaj jos nikad nije pogodio prognozu :lol: :lol: :lol:

Koliko me boli zub, i ne radujem se snijegu, a snijeg volim :lol: :lol:

Iznenadio nas snijeg u decembru, oni ga ocekivali u junu ili augustu. Ko bi ga cistio na +40 :D
Comrad

#388 Re: Prvi snijeg....

Post by Comrad »

Problem je sto pola raja voze na celavim gumama i sto ne zna prilagoditi voznju uslovima. Jutros sam imao osjecaj da je napolju -20, da je na cesti 15cm leda i 1,5m snijega.

Vozim cestom koja je relativno ociscena i lik ispred ide 20-30km/h!?!? I jos koci na toj brzini. Pa brate mili ako nemas gume ili ako te hastra voziti malo brze, skloni auto u garazu i idi trolom, tramvajem.

Mislim raja fakat pretjeruje, jutros je bila temperatura u plusu, ceste nisu bile zaledjene i nije bilo razloga da se vozi 30km/h.

Ne kazem da trebas sad divljati, ali komotno se moze voziti 50-ak na sat da ne ugrozavas sebe i druge.
Skyfox

#389 Re: Prvi snijeg....

Post by Skyfox »

Cholina_Lokica wrote:Ja tacno lijepo pomislim da nam 90% sugradjana Dalmatinci :x U godini imamo haman 6 mjeseci snijega i ono ne zna voziti po istom, pa ostavite auta kuci kad ne znate ne pravite jos veci haos :x Isto da snijega u zivotu vidjelo nije pa pojma nema :x
:lol: kako je onaj rekao "vi ne znate hodati po ledu"
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#390 Re: Prvi snijeg....

Post by I am Happy »

Logovan

#391 Re: Prvi snijeg....

Post by Logovan »

Cholina_Lokica wrote:Ja tacno lijepo pomislim da nam 90% sugradjana Dalmatinci :x U godini imamo haman 6 mjeseci snijega i ono ne zna voziti po istom, pa ostavite auta kuci kad ne znate ne pravite jos veci haos :x Isto da snijega u zivotu vidjelo nije pa pojma nema :x
Ja se sjećam kada je ove godine bio onaj veliki snijeg, lijepo se reklo (a i mogli su svi sami zaključiti) da se ne voze auta ako baš nije potrebno ali jok, ne možeš ti objasniti kada su glupi.
sema911

#392 Re: Prvi snijeg....

Post by sema911 »

zlo87 wrote:
Ja se sjećam kada je ove godine bio onaj veliki snijeg, lijepo se reklo (a i mogli su svi sami zaključiti) da se ne voze auta ako baš nije potrebno ali jok, ne možeš ti objasniti kada su glupi.
tih dana je bilo vise auta na cesti nego parkirano sjecam se par likova na dobrinji kazu odose se provozat pa ako smije neko da im parkira na mjesto,. da se pokazu po gradu da imaju auto spremno za snijezne uslove,.,.
Troll_Happens

#393 Re: Prvi snijeg....

Post by Troll_Happens »

majstorovic nikad nije pogodio prognozu. rekao je do nove god ne ocekuje obilnije padavine a evo palo..
Ali ako nista Djipa i RAD su spremni za snjezne radosti:-

"Na terenu imamo 42 specijalna vozila koja vrše posipanje i razgrtanje snijega. Prohodne su saobraćajnice 1. i 2. prioriteta i sve one kojima se odvija javni gradski prijevoz. Zbog toga što snijeg konstantno pada, mogući su prekidi u odvijanju saobraćaja. Zimska služba je reagovala na vrijeme, izvršeno je posipanje soli, a snijeg se i dalje razgrće. Broj vozila će se po potrebi povećavati i do 50. Soli ima sasvim dovoljno i posipa se po određenim normativima, a stižu nam i nove količine. Nemamo potrebu da štedimo", izjavio je Đipa. :lol:

Đipa je apelovao na građane da ne koriste svoja vozila ukoliko im nisu neophodna. :lol:

"Apelujemo na građane da ne koriste vlastita vozila ukoliko im nisu neophodna. Zimska oprema je obavezna, a pozivamo i na maksimalan oprez", izjavio je Đipa. :lol:

Gradski prijevoz se zbog snježnih padavina odvija otežano i usporeno, posebno kada je riječ o padinskim dijelovima grada izjavio je Đipa. :lol:

"Tramvajski i trolejbuski saobraćaj se odvija otežano i usporeno zbog vremenskih uslova, ali većih problema nema. Situacija je nešto teža u padinskim dijelovima grada kada je riječ o autobuskom i minibuskom saobraćaju, a neke linije su i skraćene, kao što je to uobičajeno u ovakvim uslovima", izjavio je Đipa. :lol:

sve je u redu mozete mirno spavati snijega nece biti izjavio je Đipa. :lol: :lol: :lol: :lol:
strong69

#394 Re: Prvi snijeg....

Post by strong69 »

Jutros idem na posao i slusam panicna upozorenja sa radija da se pazljivo vozi, da je saobracaj otezan, da je tako u vecini BiH i razmisljam da ovoliku paniku ne bi pokazali ni stanovnici nekog grada koji ne znaju kako je kada je temperatura ispod 30 stepeni.

Ljudi voze sporo i oprezno 30-40 km/h. Ispred mene neki Golf 2 krivuda li krivuda po cesti. Ocito lose gume. Palo snijega 4cm i kolaps. Iako ni sam nisam zadovoljan reakcijom rada mislim da su za ovaj haos u saobracaju zasluzni vozaci sa vozilima koja nisu prilagodena zimskim uslovima. Da se pitam k´o sto se ne pitam proveo bih rigoroznu kontrolu vozila i guma pa bih sve dobro kaznio. Ako ne znate i ne mozete da vozite po ovim uslovima ne ugrozavajte nas ostale ucesnike u saobracaju.
Qler

#395 Re: Prvi snijeg....

Post by Qler »

strong69 wrote:Jutros idem na posao i slusam panicna upozorenja sa radija da se pazljivo vozi, da je saobracaj otezan, da je tako u vecini BiH i razmisljam da ovoliku paniku ne bi pokazali ni stanovnici nekog grada koji ne znaju kako je kada je temperatura ispod 30 stepeni.

Ljudi voze sporo i oprezno 30-40 km/h. Ispred mene neki Golf 2 krivuda li krivuda po cesti. Ocito lose gume. Palo snijega 4cm i kolaps. Iako ni sam nisam zadovoljan reakcijom rada mislim da su za ovaj haos u saobracaju zasluzni vozaci sa vozilima koja nisu prilagodena zimskim uslovima. Da se pitam k´o sto se ne pitam proveo bih rigoroznu kontrolu vozila i guma pa bih sve dobro kaznio. Ako ne znate i ne mozete da vozite po ovim uslovima ne ugrozavajte nas ostale ucesnike u saobracaju.

Tacno.
gerberica

#396 Re: Prvi snijeg....

Post by gerberica »

i opet pada, nimalo mu se ne radujem jer imam traume od prosle zime kada je sve bilo blokirano :-?
holowey

#397 Re: Prvi snijeg....

Post by holowey »

strong69 wrote:Jutros idem na posao i slusam panicna upozorenja sa radija da se pazljivo vozi, da je saobracaj otezan, da je tako u vecini BiH i razmisljam da ovoliku paniku ne bi pokazali ni stanovnici nekog grada koji ne znaju kako je kada je temperatura ispod 30 stepeni.

apsolutno rigorozna kontrola, ako nemas odgovarajuce gume a u saobracaju su, iskljucivanje iz saobracaja, a uz to i deponovanje vozila dok ne obezbijedis gume ili do kraja zimske sezone, naravno na vlastiti trosak... ovo je prevrsilo svaku mjeru... hajde sto se jedva zaustave i pri brzini od 40kmh, kad treba krenuti opet belaj, slajdranje, zanosenje :x
ovakva sranja nisam vidio ni prosle zime u splitu :x a mi bi novu olimpijadu :lol: :x
Troll_Happens

#398 Re: Prvi snijeg....

Post by Troll_Happens »

holowey wrote:

apsolutno rigorozna kontrola, ako nemas odgovarajuce gume a u saobracaju su, iskljucivanje iz saobracaja, a uz to i deponovanje vozila dok ne obezbijedis gume ili do kraja zimske sezone, naravno na vlastiti trosak... ovo je prevrsilo svaku mjeru... hajde sto se jedva zaustave i pri brzini od 40kmh, kad treba krenuti opet belaj, slajdranje, zanosenje :x
ovakva sranja nisam vidio ni prosle zime u splitu :x a mi bi novu olimpijadu :lol: :x
nemozes ti sa nasim hajvanom izaci na kraj... Da se tako radi davno bi mi u Europi bili ovako jos nismo ni dno dotakli a jos tonemo... :zjev:
respo

#399 Re: Prvi snijeg....

Post by respo »

i onda nesto prigovaramo radu :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#400 Re: Prvi snijeg....

Post by Truba »

jutros sam oko 170 metara ceste očistio :mrgreen:
Post Reply