ultima_palabra wrote:Ovaj jutros nije nijedna prognoza niti stranica predvidjela
ja vidjela prognozu jos prije 3 dana da je snijeg od utorka i srijede....
Ne vjerujte Majstorovicu!
ultima_palabra wrote:Ovaj jutros nije nijedna prognoza niti stranica predvidjela
Najavljena je bila kiša u utorak, i u srijedu malo snijega... i nije MajstorovićNisrin wrote:ultima_palabra wrote:Ovaj jutros nije nijedna prognoza niti stranica predvidjela
ja vidjela prognozu jos prije 3 dana da je snijeg od utorka i srijede....
Ne vjerujte Majstorovicu!
Better Man wrote:Zimske službe su totalno nespremne i treba odgovorne sve posmjenjivati. Grad je mila majka kakav je jutros bio autoput. Ništa nije bilo očišćeno, pravi horor i još bruka idiota za volanima koji po takvim uslovima voze pod punim gasom i pretiću.
Cholina_Lokica wrote:Ja tacno lijepo pomislim da nam 90% sugradjana DalmatinciU godini imamo haman 6 mjeseci snijega i ono ne zna voziti po istom, pa ostavite auta kuci kad ne znate ne pravite jos veci haos
Isto da snijega u zivotu vidjelo nije pa pojma nema
Ja se sjećam kada je ove godine bio onaj veliki snijeg, lijepo se reklo (a i mogli su svi sami zaključiti) da se ne voze auta ako baš nije potrebno ali jok, ne možeš ti objasniti kada su glupi.Cholina_Lokica wrote:Ja tacno lijepo pomislim da nam 90% sugradjana DalmatinciU godini imamo haman 6 mjeseci snijega i ono ne zna voziti po istom, pa ostavite auta kuci kad ne znate ne pravite jos veci haos
tih dana je bilo vise auta na cesti nego parkirano sjecam se par likova na dobrinji kazu odose se provozat pa ako smije neko da im parkira na mjesto,. da se pokazu po gradu da imaju auto spremno za snijezne uslove,.,.zlo87 wrote:Ja se sjećam kada je ove godine bio onaj veliki snijeg, lijepo se reklo (a i mogli su svi sami zaključiti) da se ne voze auta ako baš nije potrebno ali jok, ne možeš ti objasniti kada su glupi.Cholina_Lokica wrote:Ja tacno lijepo pomislim da nam 90% sugradjana DalmatinciU godini imamo haman 6 mjeseci snijega i ono ne zna voziti po istom, pa ostavite auta kuci kad ne znate ne pravite jos veci haos
strong69 wrote:Jutros idem na posao i slusam panicna upozorenja sa radija da se pazljivo vozi, da je saobracaj otezan, da je tako u vecini BiH i razmisljam da ovoliku paniku ne bi pokazali ni stanovnici nekog grada koji ne znaju kako je kada je temperatura ispod 30 stepeni.
Ljudi voze sporo i oprezno 30-40 km/h. Ispred mene neki Golf 2 krivuda li krivuda po cesti. Ocito lose gume. Palo snijega 4cm i kolaps. Iako ni sam nisam zadovoljan reakcijom rada mislim da su za ovaj haos u saobracaju zasluzni vozaci sa vozilima koja nisu prilagodena zimskim uslovima. Da se pitam k´o sto se ne pitam proveo bih rigoroznu kontrolu vozila i guma pa bih sve dobro kaznio. Ako ne znate i ne mozete da vozite po ovim uslovima ne ugrozavajte nas ostale ucesnike u saobracaju.
apsolutno rigorozna kontrola, ako nemas odgovarajuce gume a u saobracaju su, iskljucivanje iz saobracaja, a uz to i deponovanje vozila dok ne obezbijedis gume ili do kraja zimske sezone, naravno na vlastiti trosak... ovo je prevrsilo svaku mjeru... hajde sto se jedva zaustave i pri brzini od 40kmh, kad treba krenuti opet belaj, slajdranje, zanosenjestrong69 wrote:Jutros idem na posao i slusam panicna upozorenja sa radija da se pazljivo vozi, da je saobracaj otezan, da je tako u vecini BiH i razmisljam da ovoliku paniku ne bi pokazali ni stanovnici nekog grada koji ne znaju kako je kada je temperatura ispod 30 stepeni.
Ljudi voze sporo i oprezno 30-40 km/h. Ispred mene neki Golf 2 krivuda li krivuda po cesti. Ocito lose gume. Palo snijega 4cm i kolaps. Iako ni sam nisam zadovoljan reakcijom rada mislim da su za ovaj haos u saobracaju zasluzni vozaci sa vozilima koja nisu prilagodena zimskim uslovima. Da se pitam k´o sto se ne pitam proveo bih rigoroznu kontrolu vozila i guma pa bih sve dobro kaznio. Ako ne znate i ne mozete da vozite po ovim uslovima ne ugrozavajte nas ostale ucesnike u saobracaju.
nemozes ti sa nasim hajvanom izaci na kraj... Da se tako radi davno bi mi u Europi bili ovako jos nismo ni dno dotakli a jos tonemo...holowey wrote:apsolutno rigorozna kontrola, ako nemas odgovarajuce gume a u saobracaju su, iskljucivanje iz saobracaja, a uz to i deponovanje vozila dok ne obezbijedis gume ili do kraja zimske sezone, naravno na vlastiti trosak... ovo je prevrsilo svaku mjeru... hajde sto se jedva zaustave i pri brzini od 40kmh, kad treba krenuti opet belaj, slajdranje, zanosenjestrong69 wrote:Jutros idem na posao i slusam panicna upozorenja sa radija da se pazljivo vozi, da je saobracaj otezan, da je tako u vecini BiH i razmisljam da ovoliku paniku ne bi pokazali ni stanovnici nekog grada koji ne znaju kako je kada je temperatura ispod 30 stepeni.
ovakva sranja nisam vidio ni prosle zime u splitua mi bi novu olimpijadu
![]()