Najbolji restoran u Sarajevu
-
Mogy87
#376 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Zna li neko kako se zove nedavno otvoreni turski restoran kod Carevog mosta (bivša gradska kafana)? Hvala 
-
paladinka
#377 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ne zna sta je street art food ali zna sta je street art restaurantSarajevo1970 wrote:Nije ni cudo sto su najprvi, cak nit google zna sta je "street art food"..Hajvan wrote: Prvi Street Art restoran u regionu.![]()
Da mozda nisu mislili "street food" ili tako nesta?
-
iTo
-
iTo
#379 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
paladinka wrote:Ne zna sta je street art food ali zna sta je street art restaurantSarajevo1970 wrote:Nije ni cudo sto su najprvi, cak nit google zna sta je "street art food"..Hajvan wrote: Prvi Street Art restoran u regionu.![]()
Da mozda nisu mislili "street food" ili tako nesta?
cuj gugl ne zna... a jesili uopste pomislila da ti ne znas korisiti taj isti gugul ?
- Hajvan
-
paladinka
- DaffyDuck
#382 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Iskreno, Kod Kibeta je ubjednjivo najbolji restoran u gradu. Usluga, hrana, ambijent= sve je uvijek konstantno, kvalitetno i ne mozes pogrijesit. Nemaju sad oni neki izbor jela pa da ides svaki dan, al promoviraju nasu domacu kuhinju i kad trebas nekog pocastiti, odvesti negdje, ne mozes pogrijesiti.Alkos wrote:Kod Kibeta imaš uglavnom malo drugačiju kuhinju, bosansku hajmo reći... Restovana teletina, klepe, mućkalica, kolačići, pite i slično. Ima i janjetine, uvijek je i imao. Cijena porcije teletine ili klepa je 15ak KM. Čorbe su po 4-5 KM. Salate isto toliko. Bocu dobrog vina vina možeš popiti za 30-35 KM. Za dvije osobe to bi iznosilo oko 80,00 KM, bez vina možeš proći i sa petobankom.merdas wrote:Moze li preporuka za restoran. U pitanju je vecera sa djevojkom i ako moze kakva je hrana u 4sgs i kod kibeta. Je l u skladu sa cijenama i koliko je okvirno cijena vecere za dvoje? Svako mi nesto razlicito govori pa bi bio zahvalan na odgovoru.Slatko sam namjerno izostavio jer je bolje otići kasnije negdje na kolač ili ponijeti milku u džepu.
Što se tiče kvalitete hrane, Kibe je top, iako je meni klopa bila puno bolja dok je babo Kibe bio živ.Ali možda sam i ja samo nostalgičan. Kako god, nećeš se pokajati, Dino je to uradio perfektno i vrijedi otići i vidjeti to, doživjeti atmosferu. Djevojka će to sigurno znati cijeniti
![]()
Obavezno napravi rezervaciju ukoliko se odlučiš ići. Sretno!
-
paladinka
#383 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Citaj njihov logo, je li fino pise superfood street art restaurant , ljudi nigdje ne spominju steert art food , ili street food ili tako nesto, oni su otvorili street art restaurant
Taj street art pojam se ne odnosi na hranu , nego kako je lokal uredjen 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#384 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Daj pustite tu raspravu.
Je l' ko bio tamo? Je l' ko jeo tamo? Kakav je enterijer...koliki je kapacitet...ima li raje ? I da, kakve su im cijene?
Mislim ono, bezveze siri se ta neka rasprava, dajte bitnije dijlove te price

Je l' ko bio tamo? Je l' ko jeo tamo? Kakav je enterijer...koliki je kapacitet...ima li raje ? I da, kakve su im cijene?
Mislim ono, bezveze siri se ta neka rasprava, dajte bitnije dijlove te price
-
nedzadrk
#385 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Konyali Ahmet UstaMogy87 wrote:Zna li neko kako se zove nedavno otvoreni turski restoran kod Carevog mosta (bivša gradska kafana)? Hvala
-
Mogy87
#386 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hvalanedzadrk wrote:Konyali Ahmet UstaMogy87 wrote:Zna li neko kako se zove nedavno otvoreni turski restoran kod Carevog mosta (bivša gradska kafana)? Hvala
- dinao
#387 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam bio u Superfood. Steak je odlican! Ostalo jos nisam probao. Atmosfera je meni super. Dobar izbor pica. Jazz svira, street art enterijer, konobari su ljubazni, cijene nisu bas male ali nije ni preskupo. Furaju tu neku zdravu hranu, navodno sve domace sastojke koriste, sade svoje zacine.. Sve u svemu, mogu preporuciti.-LIBERO- wrote:Daj pustite tu raspravu.![]()
Je l' ko bio tamo? Je l' ko jeo tamo? Kakav je enterijer...koliki je kapacitet...ima li raje ? I da, kakve su im cijene?![]()
Mislim ono, bezveze siri se ta neka rasprava, dajte bitnije dijlove te price![]()
![]()
- Skyfox
#388 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Bio sam u novootvorenom restoranu Preferito u hotelu Opal. Ambijent je osrednji ali je klopa ukusna. Volim ribu a pastrmka i losos su im vrhunski!
Cijene su otprilike kao kod 4sgs i drugim boljim restoranima. Ponuda deserta standardna i nije nesto posebno. Osoblje ljubazno.
https://www.facebook.com/restoranpreferito
Isto ko voli ribu Toplik u istocnom s. - vrhunska riba, povelike porcije, cijene vise nego prihvatljive. Ambijent super ali samo u prizemlju. Desert se moze preskociti ko ne voli domace delicije. Konobari nasmijani.
Cijene su otprilike kao kod 4sgs i drugim boljim restoranima. Ponuda deserta standardna i nije nesto posebno. Osoblje ljubazno.
https://www.facebook.com/restoranpreferito
Isto ko voli ribu Toplik u istocnom s. - vrhunska riba, povelike porcije, cijene vise nego prihvatljive. Ambijent super ali samo u prizemlju. Desert se moze preskociti ko ne voli domace delicije. Konobari nasmijani.
- madesa
#389 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
je li ko bio u restoranu Fiori na Kosevskom brdu ? Zanimaju me cijene i kakva je hrana ?
- eluna
#390 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
FUJ!!!!.............. pametnije bi im bilo da nauče koja vrsta mesa ide u meso za ćevap pa da znaju ŠTA to pravim ćevapima daje sočnost ........ soda - da bog mili sačuvarazonoda wrote:nista ti nece biti od sode. svi to dodaju, cevap je socniji.Haris033 wrote:Ćevapi u "Zmaju" i "Želji" puni sode! Poslije jela, bukvalno, podriguješ ko zmaj
- Banksy
#391 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Slabo hodam po Bjelašnici, a trebala bih ovih dana.
Pitanje, gdje odvesti goste iz inoZEMstva na ručak, a da se ne osramotim?
-
klixo
#392 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hotel HANBanksy wrote:Slabo hodam po Bjelašnici, a trebala bih ovih dana.
- Banksy
#393 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hrana, atmosfera, higijena?klixo wrote:Hotel HANBanksy wrote:Slabo hodam po Bjelašnici, a trebala bih ovih dana.
edit: sad vidim, ne izgleda loše ... hvala.
-
klixo
#394 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sve je za 10 nista se ne briniBanksy wrote:Hrana, atmosfera, higijena?klixo wrote:Hotel HANBanksy wrote:Slabo hodam po Bjelašnici, a trebala bih ovih dana.
Uzivat ces uz zvuke violine i opustene atmosfere.
Nema alkohola da napomenem
- Banksy
#395 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Šališ se ...klixo wrote:Sve je za 10 nista se ne briniBanksy wrote:Hrana, atmosfera, higijena?klixo wrote: Hotel HAN
Uzivat ces uz zvuke violine i opustene atmosfere.
Nema alkohola da napomenem
Ništa onda, križaj ...
Ima li kakav drugi prijedlog ... ?
- MedenoSrce
#396 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Banksy ako bas mora biti Bjelasnica onda bih ja preporucila ili Saketa u Ledicima (imam broj telefona ukoliko se odlucis) ili dom Vrela, Tušila http://www.rekreacija.ba/index.php/port ... ela-tusila. Hrana na oba mjesta dobra sa velikim izborom alkoholnih i ostalih pica. Naravno, ovo samo dolazi u obzir ukoliko procijenis da bi ti ta ekipa uzivala u takvoj atmosferi.
Ukoliko bas zelis da ih zagotivis ja bih ti preporucila Vlasic koji ima par hotela sa vrhunskom uslugom i restoranskom ponudom.
Na Bjelasnici se otkako je zatvorena Srebrena lisica redovno osjecam prevarenom ukoliko nesto jedem u onoj komercijalnoj zoni, doduse osjecam se prevarenom bez obzira jesam li gladna ili sita.
Ukoliko bas zelis da ih zagotivis ja bih ti preporucila Vlasic koji ima par hotela sa vrhunskom uslugom i restoranskom ponudom.
Na Bjelasnici se otkako je zatvorena Srebrena lisica redovno osjecam prevarenom ukoliko nesto jedem u onoj komercijalnoj zoni, doduse osjecam se prevarenom bez obzira jesam li gladna ili sita.
- Banksy
#397 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Na Vlašić idu kasnije ... Moje je da ih ugostim na Bjelašnici, Jahorini ili u samom gradu i zaista imam problem naći kvalitetno, pouzdano, šminkersko mjesto ... Alkohol nije presudan, ali dobro vino se nekako podrazumijeva ...
Čak i u gradu ne znam gdje bih ... Safija je prevara, Avlija bili, Kibe bili, Vinoteka bili, Dveri nisam bila, još ta konoba kod Likovne, možda, Jahorina znam par mjesta, ali Bjelašnica, baš nemam pojma ...
Hvala za tip, svakako, provjeriću
Čak i u gradu ne znam gdje bih ... Safija je prevara, Avlija bili, Kibe bili, Vinoteka bili, Dveri nisam bila, još ta konoba kod Likovne, možda, Jahorina znam par mjesta, ali Bjelašnica, baš nemam pojma ...
-
todd_smith
#398 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
probaj Lovac ili Bibana u graduBanksy wrote:Na Vlašić idu kasnije ... Moje je da ih ugostim na Bjelašnici, Jahorini ili u samom gradu i zaista imam problem naći kvalitetno, pouzdano, šminkersko mjesto ... Alkohol nije presudan, ali dobro vino se nekako podrazumijeva ...
- Banksy
#399 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Biban bili, Lovac ne znam kako je zimi, vidjeću, hvala svakako 
Da mi je tu Bjelašnicu naći ...
Da mi je tu Bjelašnicu naći ...
- JThomas
#400 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
a znaš li seju cipola?