Nametnuti statut grada Mostara
-
mostarac
#376 Re: Nametnuti statut grada Mostara
i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
Kome bola vise suplje price i pricanja bajki.
Last edited by mostarac on 23/10/2008 14:20, edited 1 time in total.
- seln
#377 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Nadi moj post gdje tvrdim suprotno. MIslim da je politika bosnjackog vrha ljigava, da steti Bosni, Bosnjacima, Hrvatima i onim Srbima koji su za zajednicku drzavu. Mislim da je FBiH uz simpatije koje je imala nakon rata do sada privredno mogla biti na nivou Hrvatske, ali je opljackana od strane "vodja", i nasih i vasih.Liska wrote:Seln, točno za Hrvate ali isto vrijedi i za Bošnjake. Mogu prosperirati ako će se boriti za čitavu teritoriju BiH na kojoj će sva tri naroda biti konstitutivna i ravnopravna.
- osa
#378 Re: Nametnuti statut grada Mostara
snagu navedene armije i njenog oklopa i aviona smo vidjeli u napadu na na vukovar. ravnica, idealna za oklop, gardijska iz beograda, a na drugoj strani 1200 polunaoružanih, neiskusnih radnika i seljaka, pa muka božja, moš mislit kako bi bilo do zagreba. a migove smo vidjeli u sudaru s nato-om, nisu se digli.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
-
Liska
#379 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Eto imamo i veliku analizu velikog stručnjaka koji nikada nije bio u ratu. JNA je trebalo tri mjeseca da osvoji jedan Vukovar. Vjerojatno su iz zajebancije slali onoliku silu jer nisu htjeli na Ljubljanu i Zagreb pa hajde da prekrate vrijeme gubeći glave na Vukovaru. Ja sam služio JNA 1991. godine i sve te priče o avionima i tenkovima su samo priče na papiru. Jedno je imati avion ili tenk a drugo je imati pilota i posadu za isti. Tu je bio veliki problem i JNA je bila zamišljena da djeluje na čitavoj teritoriji Jugoslavije. Čim ti propadne jedna mobilizacija, ti ostaješ bez ljudi koji su planirani sjesti u određeni tenk ili drugo sredstvo. Pa onda moraš naći zamjenu i JNA je bila jedan veliki ali i veoma spor mehanizam. JNA je u Mostaru trebalo preko mjesec dana da ovlada lijevom obalom grada a Mostar su oslobodili zajedno HVO, HOS i Mostarski bataljon, u akciji koju je planirao i započeo general Bobetko. Mostarac, ja sam bio i u toj akciji i na Podveležju i da nije bilo ta dva aviona, situacija bi bila u korist HVO-a. Podigli su ih jer su se bojali proboja prema Nevesinju a teren je odgovarao za djelovanje. Nije bilo PZO koji bi mogli pucati na njih, što nije bio slučaj na nekim drugim lokacijama. Samo pogledaj web stranicu srpske vojske i spisak poginulih i uništenih zrakoplova po BiH i Hrvatskoj. JNA i prije rata nije bila sposobna podići sto aviona u jednom momentu a ne kad je ostala bez Slovenaca, Hrvata i Bošnjaka kao pilota.
Reci mi što je dogovoreno, jer je dogovoreno i da Mostar pripadne Srbima, pa je onda dogovoreno da lijeva obala pripadne, pa su ih onda otjerali, pa su se onda dogovorili sa Hrvatima da podijele Mostar pa su u to ime pomagali Armiji BiH da slučajno ne bi morali ispuniti taj dogovor sa HVO-om. Koji bolan tenkovi kod Hita,najdalje je tenk stigao do Šemovca i to bez pješadije.Ti pišeš da je tenk prošao kod Hita (koji tada već ne postoji) i to u momentu kad je JNA već otjerana s lijeve obale. Kako je taj tenk mogao preći na desnu obalu kad nije bilo nijednog prijelaza, sem Starog mosta. Da ne kažem bez pješadije ne znači ništa. Upiši na google Vukovar pa nauči o tenku i pješadiji. Stvarno pojma nemaš o ratu, to ti jedino mogu reći. Eto sve je dogovoreno, ne kazeš gdje i kada jer za takav dogovor bi trebalo jedno godinu dana pregovaranja i tona papira. Samo nije dogovoreno za Mostar a svi ostali su papci koji su sudjelovali u dogovorenom ratu. I zašto bi Hrvati išli preko linije ako je već sve dogovoreno i poštivano kao dogovor. Samo budala je mogla mislit da se može ušetati u Nevesinje, najbitnije je bilo izbaciti ih iz grada i doći na topničko gađanje Nevesinja. Kad su vidjeli da i Nevesinje može primiti granate od topova, promjenili su neke navike. O tome kako je lako maknuti ih svjedoči nekoliko akcija Armije BiH na deblokadi Podveležja koje su rezultirale velikim krahom i stotinama mrtvih i ranjenjih. Armija, tako moćna i jaka to nije bila u stanju uraditi 1994-95 a od nikakvog HVO-a se očekivalo da uđe u Nevesinje i čim to nije uradio, u pitanju je izdaja i dogovor. Ali opet moraš precizirati koji je ugovor bio na snazi jer je dogovora bilo mnogo i nijedan nije ispunjen što nam dovoljno govori o samim dogovorima.
Reci mi što je dogovoreno, jer je dogovoreno i da Mostar pripadne Srbima, pa je onda dogovoreno da lijeva obala pripadne, pa su ih onda otjerali, pa su se onda dogovorili sa Hrvatima da podijele Mostar pa su u to ime pomagali Armiji BiH da slučajno ne bi morali ispuniti taj dogovor sa HVO-om. Koji bolan tenkovi kod Hita,najdalje je tenk stigao do Šemovca i to bez pješadije.Ti pišeš da je tenk prošao kod Hita (koji tada već ne postoji) i to u momentu kad je JNA već otjerana s lijeve obale. Kako je taj tenk mogao preći na desnu obalu kad nije bilo nijednog prijelaza, sem Starog mosta. Da ne kažem bez pješadije ne znači ništa. Upiši na google Vukovar pa nauči o tenku i pješadiji. Stvarno pojma nemaš o ratu, to ti jedino mogu reći. Eto sve je dogovoreno, ne kazeš gdje i kada jer za takav dogovor bi trebalo jedno godinu dana pregovaranja i tona papira. Samo nije dogovoreno za Mostar a svi ostali su papci koji su sudjelovali u dogovorenom ratu. I zašto bi Hrvati išli preko linije ako je već sve dogovoreno i poštivano kao dogovor. Samo budala je mogla mislit da se može ušetati u Nevesinje, najbitnije je bilo izbaciti ih iz grada i doći na topničko gađanje Nevesinja. Kad su vidjeli da i Nevesinje može primiti granate od topova, promjenili su neke navike. O tome kako je lako maknuti ih svjedoči nekoliko akcija Armije BiH na deblokadi Podveležja koje su rezultirale velikim krahom i stotinama mrtvih i ranjenjih. Armija, tako moćna i jaka to nije bila u stanju uraditi 1994-95 a od nikakvog HVO-a se očekivalo da uđe u Nevesinje i čim to nije uradio, u pitanju je izdaja i dogovor. Ali opet moraš precizirati koji je ugovor bio na snazi jer je dogovora bilo mnogo i nijedan nije ispunjen što nam dovoljno govori o samim dogovorima.
- Luke Perry
#380 Re: Nametnuti statut grada Mostara
I tih 1200 vukovarskih boraca su ubili 10000 cetnika. Kaze Antun Tus.
-
mostarac
#381 Re: Nametnuti statut grada Mostara
osa wrote:snagu navedene armije i njenog oklopa i aviona smo vidjeli u napadu na na vukovar. ravnica, idealna za oklop, gardijska iz beograda, a na drugoj strani 1200 polunaoružanih, neiskusnih radnika i seljaka, pa muka božja, moš mislit kako bi bilo do zagreba. a migove smo vidjeli u sudaru s nato-om, nisu se digli.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
zaboravljas da HV ni Armija nije imala avione, a jos manje nesto cime bi ravnala aerodrome.
Sto se tice Vukovara, grad u kome je KP pobjedila 1990. godine nije slucajno prvo do temelja sravnjen pa onda zauzet, kao sto ni od Mostara nije slucajno napravljena Hirosima. Nema to veze sa herojskim otporom vukovaraca. kad ih je dovoljno poginulo ovi su umarsirali, isto kao sto se trebala desiti srebrenica da bi rat zavrsio.
Zivi ti u bajkama herojskog otpora hrvatskih branitelja ma gdje bili
- osa
#382 Re: Nametnuti statut grada Mostara
nisam ni rekao da ih je hv imala već ina i u vukovaru ih je koristila obilato, samo da ti pojasnim ako ne znaš, mig-21 kojih je najviše bilo je lovac, za ciljeve na zemlji mora puno usporiti i meta je već za strelu, galeb i super galeb g-4 si vidio i sam kako prolaze, obični školski avioni, orao jedan od najgorih aviona ikad proizvedenih zvali su ga sanduk za umiranje, jedino mig.29 je nešto kvalitetno što je jna imala, ali ih nije koristila te eskadrile (mislim 2) su bile za obranu beograda.mostarac wrote:osa wrote:snagu navedene armije i njenog oklopa i aviona smo vidjeli u napadu na na vukovar. ravnica, idealna za oklop, gardijska iz beograda, a na drugoj strani 1200 polunaoružanih, neiskusnih radnika i seljaka, pa muka božja, moš mislit kako bi bilo do zagreba. a migove smo vidjeli u sudaru s nato-om, nisu se digli.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
zaboravljas da HV ni Armija nije imala avione, a jos manje nesto cime bi ravnala aerodrome.
Sto se tice Vukovara, grad u kome je KP pobjedila 1990. godine nije slucajno prvo do temelja sravnjen pa onda zauzet, kao sto ni od Mostara nije slucajno napravljena Hirosima. Nema to veze sa herojskim otporom vukovaraca. kad ih je dovoljno poginulo ovi su umarsirali, isto kao sto se trebala desiti srebrenica da bi rat zavrsio.
-
Liska
#383 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Gledaj Mostarac, moraćete se dogovoriti u vezi oslobođenja Mostara. Onih poratnih godina se slavilo oslobođenje Mostara kao akcija koju je sprovela Armija BiH bez spomena HVO-a, HOS-a ili HV-a, pa kad se vidjelo da tolika laž ipak ne može proći, onda se spominje dogovor. Da je Armija stvarno oslobodila Mostar, nitko dogovor ne bi ni spominjao. Toliko o dogovoru. Da ne kažem da Mostar nikada ne bi bio oslobođen prije akcija oko Čapljine, Stoca. Jesi li ikada čitao dokument komandira Nevesinjske brigade i njegovu kuknjavu kako ga ustaše razvališe i kako mu vojska gine i bježi, dokument napisan 11.lipnja kad je krenula akcija kod Čapljine. Zašto bi ginuli ili bježali ako je sve dogovoreno i ucrtano? Zašto bi neki tenk preletio preko Neretve kad mostova nema, a linija mu je pala, došao do Hita i istim putem se vratio nazad? Da ne kažem da još nije izumljen leteći tenk, sem u Vukovaru ali to nema isto značenje kao ovdje.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
-
mostarac
#384 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Prvo tenk je dolazio do hita onako iz zajebancije dok su oni bili na lijevoj obali. poslije nije mogao jer je HVO srusio mostove po mostaru. Smjesne stvari pricas i to ako si bio u ratu ne znaci da su drugi idioti. I ja sam dobar dio rata proveo u Mostaru i znam sta je bilo i kako je, samo ja ne volim lagati sam sebe. Nikakvom vojnom akcijom nije oslobodjena lijeva obala Mostara niti je to smislio neki brilijantni um. Lijeva obala Mostara je oslobodjena za zelenim stolom u gracu izmedju Bobana i Karadzica.Liska wrote:Eto imamo i veliku analizu velikog stručnjaka koji nikada nije bio u ratu. JNA je trebalo tri mjeseca da osvoji jedan Vukovar. Vjerojatno su iz zajebancije slali onoliku silu jer nisu htjeli na Ljubljanu i Zagreb pa hajde da prekrate vrijeme gubeći glave na Vukovaru. Ja sam služio JNA 1991. godine i sve te priče o avionima i tenkovima su samo priče na papiru. Jedno je imati avion ili tenk a drugo je imati pilota i posadu za isti. Tu je bio veliki problem i JNA je bila zamišljena da djeluje na čitavoj teritoriji Jugoslavije. Čim ti propadne jedna mobilizacija, ti ostaješ bez ljudi koji su planirani sjesti u određeni tenk ili drugo sredstvo. Pa onda moraš naći zamjenu i JNA je bila jedan veliki ali i veoma spor mehanizam. JNA je u Mostaru trebalo preko mjesec dana da ovlada lijevom obalom grada a Mostar su oslobodili zajedno HVO, HOS i Mostarski bataljon, u akciji koju je planirao i započeo general Bobetko. Mostarac, ja sam bio i u toj akciji i na Podveležju i da nije bilo ta dva aviona, situacija bi bila u korist HVO-a. Podigli su ih jer su se bojali proboja prema Nevesinju a teren je odgovarao za djelovanje. Nije bilo PZO koji bi mogli pucati na njih, što nije bio slučaj na nekim drugim lokacijama. Samo pogledaj web stranicu srpske vojske i spisak poginulih i uništenih zrakoplova po BiH i Hrvatskoj. JNA i prije rata nije bila sposobna podići sto aviona u jednom momentu a ne kad je ostala bez Slovenaca, Hrvata i Bošnjaka kao pilota.
To svi znaju u Mostaru i to je opstepoznata stvar, a sad mozes ti govoriti da je to bila neka strasna bitka, al i ti i ja znamo da nije i da to veze nije imalo s bitkom. To je bio politicki dogovor. karadzicu mostar nije bio interes i on je pustio da se bosnjaci i hrvati izmedju sebe razracunaju oko njega. Da nije tako on je komotno 1993. godine mogao vratiti izgubljene pozicije na lijevoj obali. Ti si isto tako po tvojoj prici bio svuda nekuda, cak i na vise mjesta istovremeno, al ja ipak vise vjerujem svojoj braci nego tebi. Dakle tu pricu da se od HVO-a ocekivalo da udje u Nevesinje okaci macku o rep. Niko nije rekao da se ocekivalo nego da cim su armija i hvo (moja braca nikad nisu bila u HVO-u a bili su u tom proboju prema nevesinju) probili liniju dogovorenu izmedju karadzica i bobana ekspresno su vraceni na dogovorene kote. Zasto su probili dogovorenu liniju pitaj one koji su tada komandovali, al to nije dugo trajalo.
Srpska vojska je itekako imala sto se kaze kuveta za djelovanje i bez ostalih jer protiv sebe je imala goloruku zivu silu ili slabo naoruzane jedinice bez neke znacajne koordinacije. Na kraju krajeva vi sami tvrdite da je 70% vojske cinio srpski kadar pa onda ne kontam kako su imali takav manjak ljudi.
ja te ne mislim ubjedjivati, a ti ubjedjuj sebe da si odbranio nekog ili nesto i da nisi bio obicni pijun u politickim igrama balkanskih krvnika, koji je eto srecom prezivio kao i moja braca, al vi ste odbranili onoliko koliko su oni dogovorili za zelenim stolom i oslobodili onoliko koliko su oni dogovorili za zelenim stolom. Ni vise ni manje. Niste vi imali ni snage ni naoruzanja da se oduprete ozbiljnijem napadu srpske armije, pogotovo sto je oficirski kadar bio bijedan, narocito u BiH, kako u armiji, tako i u HVO-u.
Zivi ti u iluzijama, a realnost je drugacija.
- osa
#385 Re: Nametnuti statut grada Mostara
kvalitetu četvrte armije u europi smo vidjeli u sloveniji u sudaru s skupinom lovačkih društava.Liska wrote:Gledaj Mostarac, moraćete se dogovoriti u vezi oslobođenja Mostara. Onih poratnih godina se slavilo oslobođenje Mostara kao akcija koju je sprovela Armija BiH bez spomena HVO-a, HOS-a ili HV-a, pa kad se vidjelo da tolika laž ipak ne može proći, onda se spominje dogovor. Da je Armija stvarno oslobodila Mostar, nitko dogovor ne bi ni spominjao. Toliko o dogovoru. Da ne kažem da Mostar nikada ne bi bio oslobođen prije akcija oko Čapljine, Stoca. Jesi li ikada čitao dokument komandira Nevesinjske brigade i njegovu kuknjavu kako ga ustaše razvališe i kako mu vojska gine i bježi, dokument napisan 11.lipnja kad je krenula akcija kod Čapljine. Zašto bi ginuli ili bježali ako je sve dogovoreno i ucrtano? Zašto bi neki tenk preletio preko Neretve kad mostova nema, a linija mu je pala, došao do Hita i istim putem se vratio nazad? Da ne kažem da još nije izumljen leteći tenk, sem u Vukovaru ali to nema isto značenje kao ovdje.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
-
zubar
#386 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Bio sam ja u svim tim "akcijama" i svim sukobima na podrucju Mostara. I kazem ti da ukoliko HVO sa bar 3 puta jacim snagama protiv 15 puta slabije Armije nije mogla ni centimetar (osim izgubiti sj, logor i dio Bijelog polja) nema teorije da bi se cetnici mogli istjerati sa "lijevež2obale Mostara. A ti definitivno zivis u bajkama ali to je tvoj problemLiska wrote:Eto imamo i veliku analizu velikog stručnjaka koji nikada nije bio u ratu. JNA je trebalo tri mjeseca da osvoji jedan Vukovar. Vjerojatno su iz zajebancije slali onoliku silu jer nisu htjeli na Ljubljanu i Zagreb pa hajde da prekrate vrijeme gubeći glave na Vukovaru. Ja sam služio JNA 1991. godine i sve te priče o avionima i tenkovima su samo priče na papiru. Jedno je imati avion ili tenk a drugo je imati pilota i posadu za isti. Tu je bio veliki problem i JNA je bila zamišljena da djeluje na čitavoj teritoriji Jugoslavije. Čim ti propadne jedna mobilizacija, ti ostaješ bez ljudi koji su planirani sjesti u određeni tenk ili drugo sredstvo. Pa onda moraš naći zamjenu i JNA je bila jedan veliki ali i veoma spor mehanizam. JNA je u Mostaru trebalo preko mjesec dana da ovlada lijevom obalom grada a Mostar su oslobodili zajedno HVO, HOS i Mostarski bataljon, u akciji koju je planirao i započeo general Bobetko. Mostarac, ja sam bio i u toj akciji i na Podveležju i da nije bilo ta dva aviona, situacija bi bila u korist HVO-a. Podigli su ih jer su se bojali proboja prema Nevesinju a teren je odgovarao za djelovanje. Nije bilo PZO koji bi mogli pucati na njih, što nije bio slučaj na nekim drugim lokacijama. Samo pogledaj web stranicu srpske vojske i spisak poginulih i uništenih zrakoplova po BiH i Hrvatskoj. JNA i prije rata nije bila sposobna podići sto aviona u jednom momentu a ne kad je ostala bez Slovenaca, Hrvata i Bošnjaka kao pilota.
-
Liska
#387 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Koliko su ih ubili nitko stvarno ne zna. Gledajući samo snimke na youtube i uništene tenkove, kad pomnožiš posade dođe preko tisuću i po ljudi minimalno. Samo u tenkovima jer za BOV ne možeš biti siguran, može ih unutra biti deset a mogu i petorica. A Mostarac nam još živi u bajkama kako je JNA bila velika i moćna i ne može svariti da su mu ustaše sjebale toliku silu. Dobio si objašnjenje za zrakoplove i tenkove. Da bi znao neke osnovne stvari o njihovoj uporabi, nije dovoljno gledati TV nego nešto naučiti, pa barem teorijski. Ako netko očekuje da su jastrebovi i galebovi avioni koji će donijeti neku prevagu, onda to može očekivati samo u borbi dva afrička plemena i to s kopljima a onda jedno pleme u borbu uvede jastreba sa dva mitraljeza. Jedino tu i tada.Luke Perry wrote:I tih 1200 vukovarskih boraca su ubili 10000 cetnika. Kaze Antun Tus.
-
mostarac
#388 Re: Nametnuti statut grada Mostara
ja ti kazem, da vukovar nije prvo slucajno sravnjen pa tek onda zauzet i to nema veze sa odnosom vojnih snaga na terenu.osa wrote:nisam ni rekao da ih je hv imala već ina i u vukovaru ih je koristila obilato, samo da ti pojasnim ako ne znaš, mig-21 kojih je najviše bilo je lovac, za ciljeve na zemlji mora puno usporiti i meta je već za strelu, galeb i super galeb g-4 si vidio i sam kako prolaze, obični školski avioni, orao jedan od najgorih aviona ikad proizvedenih zvali su ga sanduk za umiranje, jedino mig.29 je nešto kvalitetno što je jna imala, ali ih nije koristila te eskadrile (mislim 2) su bile za obranu beograda.mostarac wrote:osa wrote:
snagu navedene armije i njenog oklopa i aviona smo vidjeli u napadu na na vukovar. ravnica, idealna za oklop, gardijska iz beograda, a na drugoj strani 1200 polunaoružanih, neiskusnih radnika i seljaka, pa muka božja, moš mislit kako bi bilo do zagreba. a migove smo vidjeli u sudaru s nato-om, nisu se digli.
Sto se tice aviona isto tako ti kazem da su mogli bombarodvati cim su htjeli jer PVO u nekoj ozbiljnijoj varijanti nije ni postojala, a sto se tice MIG-a to ti tvoj istomisljenik i lovac Liska moze potvrditi, da je dovoljno da prodje u punoj brzini iznad pa da se bubnjici tresu i pucaju. ne treba bombardovat. To mostarci dobro znaju. Imali smo aerodrom, pa smo osjetili i tu vrstu zajebancije. Dakle ako ti mislis da je 1.200 hrvatskih boraca moglo zaustaviti na pocetku rata, tada jos uvijek sa visokim moralom srpsku vojsku na vukovaru onoliko dugo vremena onda svaka cast. Vjeruj u to, al meni zdrav razum i logika to ne dozvoljavaju.
- osa
#389 Re: Nametnuti statut grada Mostara
quote="osa"]
ja ti kazem, da vukovar nije prvo slucajno sravnjen pa tek onda zauzet i to nema veze sa odnosom vojnih snaga na terenu.
Sto se tice aviona isto tako ti kazem da su mogli bombarodvati cim su htjeli jer PVO u nekoj ozbiljnijoj varijanti nije ni postojala, a sto se tice MIG-a to ti tvoj istomisljenik i lovac Liska moze potvrditi, da je dovoljno da prodje u punoj brzini iznad pa da se bubnjici tresu i pucaju. ne treba bombardovat. To mostarci dobro znaju. Imali smo aerodrom, pa smo osjetili i tu vrstu zajebancije. Dakle ako ti mislis da je 1.200 hrvatskih boraca moglo zaustaviti na pocetku rata, tada jos uvijek sa visokim moralom srpsku vojsku na vukovaru onoliko dugo vremena onda svaka cast. Vjeruj u to, al meni zdrav razum i logika to ne dozvoljavaju.[/quote]
da su hrvati pobjegli iz vukovara on naravno ne bi bio sravnjen, i kakav bi bio tvoj komentar na "nije slučajno". a po rezultatima rata koji ni malo nisu u korist srbije, koja je sve manja, sumnjm u bilo kakav dogovor. pregovora je bilo ali se od njih malo šta ostvarilo, jer pregovarati treba i s najcrnjim neprijateljem i pri tome ga .ajebati ako je moguće.
nisam ni rekao da ih je hv imala već ina i u vukovaru ih je koristila obilato, samo da ti pojasnim ako ne znaš, mig-21 kojih je najviše bilo je lovac, za ciljeve na zemlji mora puno usporiti i meta je već za strelu, galeb i super galeb g-4 si vidio i sam kako prolaze, obični školski avioni, orao jedan od najgorih aviona ikad proizvedenih zvali su ga sanduk za umiranje, jedino mig.29 je nešto kvalitetno što je jna imala, ali ih nije koristila te eskadrile (mislim 2) su bile za obranu beograda.[/quote]mostarac wrote:osa wrote:
snagu navedene armije i njenog oklopa i aviona smo vidjeli u napadu na na vukovar. ravnica, idealna za oklop, gardijska iz beograda, a na drugoj strani 1200 polunaoružanih, neiskusnih radnika i seljaka, pa muka božja, moš mislit kako bi bilo do zagreba. a migove smo vidjeli u sudaru s nato-om, nisu se digli.
ja ti kazem, da vukovar nije prvo slucajno sravnjen pa tek onda zauzet i to nema veze sa odnosom vojnih snaga na terenu.
Sto se tice aviona isto tako ti kazem da su mogli bombarodvati cim su htjeli jer PVO u nekoj ozbiljnijoj varijanti nije ni postojala, a sto se tice MIG-a to ti tvoj istomisljenik i lovac Liska moze potvrditi, da je dovoljno da prodje u punoj brzini iznad pa da se bubnjici tresu i pucaju. ne treba bombardovat. To mostarci dobro znaju. Imali smo aerodrom, pa smo osjetili i tu vrstu zajebancije. Dakle ako ti mislis da je 1.200 hrvatskih boraca moglo zaustaviti na pocetku rata, tada jos uvijek sa visokim moralom srpsku vojsku na vukovaru onoliko dugo vremena onda svaka cast. Vjeruj u to, al meni zdrav razum i logika to ne dozvoljavaju.[/quote]
da su hrvati pobjegli iz vukovara on naravno ne bi bio sravnjen, i kakav bi bio tvoj komentar na "nije slučajno". a po rezultatima rata koji ni malo nisu u korist srbije, koja je sve manja, sumnjm u bilo kakav dogovor. pregovora je bilo ali se od njih malo šta ostvarilo, jer pregovarati treba i s najcrnjim neprijateljem i pri tome ga .ajebati ako je moguće.
- seln
#390 Re: Nametnuti statut grada Mostara
To ti. matere ti, vjerujes da se armija povukla iz Slovenije jer su slovenci bili takov jaki?osa wrote:kvalitetu četvrte armije u europi smo vidjeli u sloveniji u sudaru s skupinom lovačkih društava.Liska wrote:Gledaj Mostarac, moraćete se dogovoriti u vezi oslobođenja Mostara. Onih poratnih godina se slavilo oslobođenje Mostara kao akcija koju je sprovela Armija BiH bez spomena HVO-a, HOS-a ili HV-a, pa kad se vidjelo da tolika laž ipak ne može proći, onda se spominje dogovor. Da je Armija stvarno oslobodila Mostar, nitko dogovor ne bi ni spominjao. Toliko o dogovoru. Da ne kažem da Mostar nikada ne bi bio oslobođen prije akcija oko Čapljine, Stoca. Jesi li ikada čitao dokument komandira Nevesinjske brigade i njegovu kuknjavu kako ga ustaše razvališe i kako mu vojska gine i bježi, dokument napisan 11.lipnja kad je krenula akcija kod Čapljine. Zašto bi ginuli ili bježali ako je sve dogovoreno i ucrtano? Zašto bi neki tenk preletio preko Neretve kad mostova nema, a linija mu je pala, došao do Hita i istim putem se vratio nazad? Da ne kažem da još nije izumljen leteći tenk, sem u Vukovaru ali to nema isto značenje kao ovdje.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
-
mostarac
#391 Re: Nametnuti statut grada Mostara
@osa:
ostvarilo se karadjordjevo u kompletu.
Zatim proliveno je dovoljno krvi da se ubije Jugoslavija za dugo vremena.
Napravljeni su zlocini i masovne grobnice
Izgradjeno je drustvo mrznje.
Komplet ratni ciljevi su ostvareni. Pa cak ni Srbija 1992. godine i 1991. godine nijednom teritorije u BiH i Hrvatskoj nije proglasila svojima. Karadjordjevo je osiguravalo Srbiji politicku dominaciju nad pola Bosne i Hrvatskoj isto tako. Ja zaista ne vidim sta tu nije ispunjeno.
Aneksije teritorija niko nije dogovarao u karadjordjevu jer su i jedni i drugi bili dovoljno realni da znaju da to nece proci u svijetu, al da su dogovorili politicki uticaj i dominaciju na iscrtanoj karti to jesu i to su u potpunosti ostvarili. Karadjordjevo je ostvareno u 100% iznosu.
ostvarilo se karadjordjevo u kompletu.
Zatim proliveno je dovoljno krvi da se ubije Jugoslavija za dugo vremena.
Napravljeni su zlocini i masovne grobnice
Izgradjeno je drustvo mrznje.
Komplet ratni ciljevi su ostvareni. Pa cak ni Srbija 1992. godine i 1991. godine nijednom teritorije u BiH i Hrvatskoj nije proglasila svojima. Karadjordjevo je osiguravalo Srbiji politicku dominaciju nad pola Bosne i Hrvatskoj isto tako. Ja zaista ne vidim sta tu nije ispunjeno.
Aneksije teritorija niko nije dogovarao u karadjordjevu jer su i jedni i drugi bili dovoljno realni da znaju da to nece proci u svijetu, al da su dogovorili politicki uticaj i dominaciju na iscrtanoj karti to jesu i to su u potpunosti ostvarili. Karadjordjevo je ostvareno u 100% iznosu.
- osa
#392 Re: Nametnuti statut grada Mostara
quote="osa"]
To ti. matere ti, vjerujes da se armija povukla iz Slovenije jer su slovenci bili takov jaki?
[/quote]
povukla se ona i iz hrvatske, bih, makedonije, kosova i na kraju iz crne gore, imali se još od kuda povući.?
kvalitetu četvrte armije u europi smo vidjeli u sloveniji u sudaru s skupinom lovačkih društava.[/quote]Liska wrote:Gledaj Mostarac, moraćete se dogovoriti u vezi oslobođenja Mostara. Onih poratnih godina se slavilo oslobođenje Mostara kao akcija koju je sprovela Armija BiH bez spomena HVO-a, HOS-a ili HV-a, pa kad se vidjelo da tolika laž ipak ne može proći, onda se spominje dogovor. Da je Armija stvarno oslobodila Mostar, nitko dogovor ne bi ni spominjao. Toliko o dogovoru. Da ne kažem da Mostar nikada ne bi bio oslobođen prije akcija oko Čapljine, Stoca. Jesi li ikada čitao dokument komandira Nevesinjske brigade i njegovu kuknjavu kako ga ustaše razvališe i kako mu vojska gine i bježi, dokument napisan 11.lipnja kad je krenula akcija kod Čapljine. Zašto bi ginuli ili bježali ako je sve dogovoreno i ucrtano? Zašto bi neki tenk preletio preko Neretve kad mostova nema, a linija mu je pala, došao do Hita i istim putem se vratio nazad? Da ne kažem da još nije izumljen leteći tenk, sem u Vukovaru ali to nema isto značenje kao ovdje.mostarac wrote:i u mostaru se slavi 14. juni 1992. godine kao velika ratna pobjeda, a cetnici se sami povukli po dogovoru Boban - Karadzic iz Graca. Cim je predjena linija dogovora, odmah avioni vratili na pocetne polozaje.
To ti. matere ti, vjerujes da se armija povukla iz Slovenije jer su slovenci bili takov jaki?
povukla se ona i iz hrvatske, bih, makedonije, kosova i na kraju iz crne gore, imali se još od kuda povući.?
-
Liska
#393 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Da bi to znao, onda moraš znati da je JNA prije toga u borbama izgubila dijelove južno od Mostara, što znači da im Mostar ostaje blokiran i da nemaju više siguran put za Nevesinje. Kad to skontaš, onda bi svaki zapovjednik dobro razmislio o smislu svoga ostanka. O tome kako borbi u Mostaru nije bilo svjedoče žrtve tih dana. Meni ne trebaju bajke, sve sam vidio i doživio svojim očima. Snimaka na youtube imaš koliko hoćeš, ako već meni ne vjeruješ. Imaš snimke sa zaobilaznice, pa sa mosta na Buni i još mnogo toga. Pa se onda mogu naći dokumenti JNA ili VRS o tim danima. Ako meni ne vjeruješ, pročitaj što piše tamo i pogledaj snimke. HVO nije imao tri puta više vojske u Mostaru od Armije ili barem navedi neki dokaz za to. Meni ne treba jer sam bio na bojištu pa bih vjerojatno i primjetio da smo imali tri puta više vojnika od neprijatelja.
Mostarac,ta priča o avionima i probijanju zvučnog zida je smiješna i pokazuje koliko ne poznaješ materiju. To što ti ne možes shvatiti neke stvari ne znači da se nisu dogodile. I Srbima je bila muka kad su vidjeli na koliko su ljudi napadali pa ni oni ne pišu u ozbiljnim raspravama da se bitka za Vukovar nije ni dogodila ili da ga je branilo deset tisuća ustaša. Takve stvari se dešavaju kad podcjeniš protivnika i kad misliš da je dovoljno ispaliti stotinu granata i da će neprijatelj pobjeći. Ovdje na forumu imaš osim mene, još par ljudi koji ti mogu posvjedočiti da to nije tako i da svaka granata ne ubija ili tjera iz rova, sem one koja pogodi.
Mostarac,ta priča o avionima i probijanju zvučnog zida je smiješna i pokazuje koliko ne poznaješ materiju. To što ti ne možes shvatiti neke stvari ne znači da se nisu dogodile. I Srbima je bila muka kad su vidjeli na koliko su ljudi napadali pa ni oni ne pišu u ozbiljnim raspravama da se bitka za Vukovar nije ni dogodila ili da ga je branilo deset tisuća ustaša. Takve stvari se dešavaju kad podcjeniš protivnika i kad misliš da je dovoljno ispaliti stotinu granata i da će neprijatelj pobjeći. Ovdje na forumu imaš osim mene, još par ljudi koji ti mogu posvjedočiti da to nije tako i da svaka granata ne ubija ili tjera iz rova, sem one koja pogodi.
- nokia6170
#394 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Najvece zlo Bosnjastva je trenutno Islamska vjerska zajednica...a najvece greske bosnjacke politike su sto se Bosnjastvo danas iskljucivo veze za bosanske muslimane i sto su ljiljan izabrali kao simbol bosnjaka, cime su se posrali na cijelu ideju borbe arbih, kao multietnicke armije za multietnicku bosnu i hercegovinu.
Last edited by nokia6170 on 23/10/2008 15:03, edited 1 time in total.
- seln
#395 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Ne razumijem sta je pisac namjeravao reci, ali nije vazno. Ono par janeza sa puskama je mogla sjebati ceta vojne policije, ali srbija nije imala interesa, jer tamo ne zive srbi. zato su pustili da pogine nekoliko regruta, rekli "evo vidite, sa njima se ne moze" i fino premjestili oruzje i ljudstvo u BiH.osa wrote:quote="osa"]
- osa
#396 Re: Nametnuti statut grada Mostara
jel to protuoklopna pod temu.nokia6170 wrote:Najvece zlo Bosnjastva je Islamska vjerska zajednica
-
mostarac
#397 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Ma dobro vojno su dotuceni i razvaljeni, a u Donjoj Mahali 4 puske bileLiska wrote:Da bi to znao, onda moraš znati da je JNA prije toga u borbama izgubila dijelove južno od Mostara, što znači da im Mostar ostaje blokiran i da nemaju više siguran put za Nevesinje. Kad to skontaš, onda bi svaki zapovjednik dobro razmislio o smislu svoga ostanka. O tome kako borbi u Mostaru nije bilo svjedoče žrtve tih dana. Meni ne trebaju bajke, sve sam vidio i doživio svojim očima. Snimaka na youtube imaš koliko hoćeš, ako već meni ne vjeruješ. Imaš snimke sa zaobilaznice, pa sa mosta na Buni i još mnogo toga. Pa se onda mogu naći dokumenti JNA ili VRS o tim danima. Ako meni ne vjeruješ, pročitaj što piše tamo i pogledaj snimke. HVO nije imao tri puta više vojske u Mostaru od Armije ili barem navedi neki dokaz za to. Meni ne treba jer sam bio na bojištu pa bih vjerojatno i primjetio da smo imali tri puta više vojnika od neprijatelja.
- nokia6170
#398 Re: Nametnuti statut grada Mostara
ma to je cinjenica...u zadnje tri godine koliko sma na forumu uvijek sam to isticao..da je IVZ kriminogena organizacija (govorim generalno jer ioako postoji liberalno krilo IVZ-a, ono je uvijek podredjeno radikalnom krilu) koja se krije iza vjere i koja je zahvaljujuci radovanovoj i bobanovoj politici dobila krila da ostvari svoje ideje sto ni u snu prije rata mislila da moze ostvariti.osa wrote:jel to protuoklopna pod temu.nokia6170 wrote:Najvece zlo Bosnjastva je Islamska vjerska zajednica
-
MARIJANK
#399 Re: Nametnuti statut grada Mostara
Ti Mostarac možeš prekrajati povijest kako hoćeš ali istinu maskirati ne možeš.mostarac wrote: ja ti kazem, da vukovar nije prvo slucajno sravnjen pa tek onda zauzet i to nema veze sa odnosom vojnih snaga na terenu.
Sto se tice aviona isto tako ti kazem da su mogli bombarodvati cim su htjeli jer PVO u nekoj ozbiljnijoj varijanti nije ni postojala, a sto se tice MIG-a to ti tvoj istomisljenik i lovac Liska moze potvrditi, da je dovoljno da prodje u punoj brzini iznad pa da se bubnjici tresu i pucaju. ne treba bombardovat. To mostarci dobro znaju. Imali smo aerodrom, pa smo osjetili i tu vrstu zajebancije. Dakle ako ti mislis da je 1.200 hrvatskih boraca moglo zaustaviti na pocetku rata, tada jos uvijek sa visokim moralom srpsku vojsku na vukovaru onoliko dugo vremena onda svaka cast. Vjeruj u to, al meni zdrav razum i logika to ne dozvoljavaju.
Sve da su branitelji Vukovara kojih je bilo oko 1800 ubili samo 1800 četnika i JNA-ovaca to je ogroman uspjeh.
Zato jer su imali 100 manje oružja.
Istina je da Hrvati pretjeruju kada kažu 'stotine uništenih oklopa na Vukovaru' ali nek je uništeno 100 oklopnjaka i tenkova sve skupa opet je ogroman uspjeh za tadašnji nivo obuke i naoružanja.
A koliko su granata Srbi ispalili na Vukovar pa valjda ne treba objašnjavati.
Uglavnom opet ponavljam, nije bitna vojnička vještina ovdje.
Nego je nešto drugo bitno, mostarac da ti hoćeš zamaskirati razliku između volje hrvatskog vodstva i naroda za obranom Hrvatske i bošnjačkog vodstva za obranom BiH-a.
Bošnjački narod namjerno ne spominjem jer po mišljenju on nije kriv za marifetluke bošnajčkog vodstva oko vođenja obrane države.
- nokia6170
#400 Re: Nametnuti statut grada Mostara
marijane, posto vidim da si upucen u te ratne cake ko koga sta i kako...treba mi jedna informacija...jel istina da je hvo zajedno sa vrs gadjao po sarajevu?MARIJANK wrote:Ti Mostarac možeš prekrajati povijest kako hoćeš ali istinu maskirati ne možeš.mostarac wrote: ja ti kazem, da vukovar nije prvo slucajno sravnjen pa tek onda zauzet i to nema veze sa odnosom vojnih snaga na terenu.
Sve da su branitelji Vukovara kojih je bilo oko 1800 ubili samo 1800 četnika i JNA-ovaca to je ogroman uspjeh.
Zato jer su imali 100 manje oružja.
Istina je da Hrvati pretjeruju kada kažu 'stotine uništenih oklopa na Vukovaru' ali nek je uništeno 100 oklopnjaka i tenkova sve skupa opet je ogroman uspjeh za tadašnji nivo obuke i naoružanja.
A koliko su granata Srbi ispalili na Vukovar pa valjda ne treba objašnjavati.
Uglavnom opet ponavljam, nije bitna vojnička vještina ovdje.
Nego je nešto drugo bitno, mostarac da ti hoćeš zamaskirati razliku između volje hrvatskog vodstva i naroda za obranom Hrvatske i bošnjačkog vodstva za obranom BiH-a.
Bošnjački narod namjerno ne spominjem jer po mišljenju on nije kriv za marifetluke bošnajčkog vodstva oko vođenja obrane države.