Kako legalno otici iz BiH
- lethalthreat
#376 Re: Kako legalno otici iz BiH
Šteta, međutim dobro je to što se radi o privremenoj obustavi, vjerujem da će se to ubrzo ponovo aktivirati. Do tada vrijedi pokušati i sa drugim državama koje nude ovaj program.
Pozz.
Pozz.
-
DON_eARL
#377 Re: Kako legalno otici iz BiH
Jedno pitanje za ovu Diversity Visa Lottery. Jel se djeca roditelja prijavljenih na lutriju, starija od 21 godine moraju prijaviti zasebno? Obzirom da ima opcija da mlađi od 21(koji nisu u braku) godine također podnesu zahtjev za useljenje sa dobitnikom, u ovom slučaju roditeljem.
Hvala.
Hvala.
-
kennwood
#378 Re: Kako legalno otici iz BiH
U svicarskoj je nedavno neki peder iz nigerije dobio azil, rekao je da je bio diskriminiran u nigeriji zbog toga sto je peder. Mozes i ti tako pokusati, reces da si diskriminirana zbog svoje seksualnosti u svojoj drzavi i da ne mozes normalno zivjeti. Tako svako moze dobiti azil u bilo kojoj drzavi. 
- hrle1976
#379 Re: Kako legalno otici iz BiH
kennwood wrote:U svicarskoj je nedavno neki peder iz nigerije dobio azil, rekao je da je bio diskriminiran u nigeriji zbog toga sto je peder. Mozes i ti tako pokusati, reces da si diskriminirana zbog svoje seksualnosti u svojoj drzavi i da ne mozes normalno zivjeti. Tako svako moze dobiti azil u bilo kojoj drzavi.
- uglavnomja
#380 Re: Kako legalno otici iz BiH
evo jos jedan pokusaj, a kako ce proci
"SEAD MAKALIĆ TRAŽI AZIL U ŠVEDSKOJ
Otišao sam iz BiH sa ženom i djetetom radi sigurnosti
Sve sam obišao po Tuzli, niko mi ništa ne garantuje. Kažu, mi ti ne možemo dati zaštitu, kazao nam je Makalić • Prijetnje povezane sa suđenjem Marinkovićima
Sead Makalić iz kalesijskog naselja Gojčin, čovjek koji je u maju ove godine otkrio slučaj zlostavljane njemačke državljanke Bettine Siegner u Karavlasima kod Kalesije, ovih dana je otputovao u Švedsku kako bi dobio azil.
Podsjetimo, Makalić je jedan od glavnih svjedoka na suđenju Milenku i Slavojki Marinković, koji su optuženi za protivpravno lišenje slobode na okrutan način. Marinkovići se optužnicom terete da su od kraja 2005. do 17. maja 2012. godine u zaseoku Karavlasi držali zatvorenu njemačku državljanku Bettinu Siegner, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne povrede, izgladnjivali je...
Makalić nam se javio iz Švedske, te kazao kako je Bosnu i Hercegovinu napustio zbog ugrožene sigurnosti.
- Otišao sam prije deset dana autobusom sa ženom i djetetom. Morao sam napustiti. Sve sam obišao po Tuzli, niko mi ništa ne garantuje. Kažu, mi ti ne možemo dati zaštitu. Otišao sam radi sigurnosti i niko ne može da me zaštiti. Imam razgovor ovdje, a šta će oni reći, ne znam, kazao nam je u telefonskom razgovoru Makalić.
On nije precizirao ko mu je tačno prijetio, ali je napomenuo da su prijetnje povezane sa suđenjem bračnom paru Marinković.
Nezvanično saznajemo da još neki svjedoci u ovom slučaju planiraju napustiti BiH i zatražiti azil u evropskim zemljama."
-
Gray
#381 Re: Kako legalno otici iz BiH
Ništa od toga.uglavnomja wrote:![]()
evo jos jedan pokusaj, a kako ce proci![]()
"SEAD MAKALIĆ TRAŽI AZIL U ŠVEDSKOJ
Otišao sam iz BiH sa ženom i djetetom radi sigurnosti
Sve sam obišao po Tuzli, niko mi ništa ne garantuje. Kažu, mi ti ne možemo dati zaštitu, kazao nam je Makalić • Prijetnje povezane sa suđenjem Marinkovićima
Sead Makalić iz kalesijskog naselja Gojčin, čovjek koji je u maju ove godine otkrio slučaj zlostavljane njemačke državljanke Bettine Siegner u Karavlasima kod Kalesije, ovih dana je otputovao u Švedsku kako bi dobio azil.
Podsjetimo, Makalić je jedan od glavnih svjedoka na suđenju Milenku i Slavojki Marinković, koji su optuženi za protivpravno lišenje slobode na okrutan način. Marinkovići se optužnicom terete da su od kraja 2005. do 17. maja 2012. godine u zaseoku Karavlasi držali zatvorenu njemačku državljanku Bettinu Siegner, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške tjelesne povrede, izgladnjivali je...
Makalić nam se javio iz Švedske, te kazao kako je Bosnu i Hercegovinu napustio zbog ugrožene sigurnosti.
- Otišao sam prije deset dana autobusom sa ženom i djetetom. Morao sam napustiti. Sve sam obišao po Tuzli, niko mi ništa ne garantuje. Kažu, mi ti ne možemo dati zaštitu. Otišao sam radi sigurnosti i niko ne može da me zaštiti. Imam razgovor ovdje, a šta će oni reći, ne znam, kazao nam je u telefonskom razgovoru Makalić.
On nije precizirao ko mu je tačno prijetio, ali je napomenuo da su prijetnje povezane sa suđenjem bračnom paru Marinković.
Nezvanično saznajemo da još neki svjedoci u ovom slučaju planiraju napustiti BiH i zatražiti azil u evropskim zemljama."
- uglavnomja
#382 Re: Kako legalno otici iz BiH
i ja mislim isto
- bosanceros_
#383 Re: Kako legalno otici iz BiH
LJudi moji jos jedna nova godina ja bez posla u ovoj nasoj "dragoj" moram reci dragoj zbog onih koji mrze Bosnu.
Ja je volim itekako poginuo bih za nju imam 20 godina i uskoro punim i 21 godinu,posla ni za lijeka zavrsio srednju skolu pre 2 godine(meni djeluje kaqo vjecnost)svaki dan isti..Poslove dobivaju tatini sinovi koji nemaju veze sa vezom..Iskrenu, sutra da me neko probudi i kaze bi li isao "kopati" kanal vani..,da isao bih jer stvarno mi nije bitno sta bih radio tamo...Neozenjen sam a kako i da razmisljam o tome,nemaq posla nema para nema nicega,,ako i zbog cega bih otisao vani to je zbog buducnosti "moje djece" ako ih ikada bude ja se nadam da hoce...zato ako ikad bude citala ovo neka "nasa" djevojka(mada cisto sumnjam) nek se javi ....tu sam da se dogovorimo...
Ja je volim itekako poginuo bih za nju imam 20 godina i uskoro punim i 21 godinu,posla ni za lijeka zavrsio srednju skolu pre 2 godine(meni djeluje kaqo vjecnost)svaki dan isti..Poslove dobivaju tatini sinovi koji nemaju veze sa vezom..Iskrenu, sutra da me neko probudi i kaze bi li isao "kopati" kanal vani..,da isao bih jer stvarno mi nije bitno sta bih radio tamo...Neozenjen sam a kako i da razmisljam o tome,nemaq posla nema para nema nicega,,ako i zbog cega bih otisao vani to je zbog buducnosti "moje djece" ako ih ikada bude ja se nadam da hoce...zato ako ikad bude citala ovo neka "nasa" djevojka(mada cisto sumnjam) nek se javi ....tu sam da se dogovorimo...
- eluna
#384 Re: Kako legalno otici iz BiH
baš me zanima - koliko je teško sad otići u australiju???
- hrle1976
#385 Re: Kako legalno otici iz BiH
eluna wrote:baš me zanima - koliko je teško sad otići u australiju???
Turisticki nikad lakse. Sve ostalo jako skoro nemoguce osim ako nisi neka zvijer.
- eluna
#386 Re: Kako legalno otici iz BiH
šta - i oni podigli kriterije??hrle1976 wrote:eluna wrote:baš me zanima - koliko je teško sad otići u australiju???
Turisticki nikad lakse. Sve ostalo jako skoro nemoguce osim ako nisi neka zvijer.
- hrle1976
#387 Re: Kako legalno otici iz BiH
eluna wrote:šta - i oni podigli kriterije??hrle1976 wrote:eluna wrote:baš me zanima - koliko je teško sad otići u australiju???
Podigli su kriterije ima godina, nekada 70ih i 80ih si mogao emigrirati bez bilo kakvih problema. Grubo receno moras moci od prvog dana da zivis samostalno, a za bilo koji nacin ulaza ti treba viza, a ako neko razmislja o azilu neka procita zadnje slucaje pa ce mu sve biti jasno.
- eluna
#388 Re: Kako legalno otici iz BiH
helem nejse - iz ove rupe nikako
šteta - australija ima dio samediteranskom klimom
- hrle1976
#389 Re: Kako legalno otici iz BiH
Najdi poslodavca u Australiji i izganjaj radnu vizu... jes da je laske receno nego u djelo spovedeno, ali ako nikada nepokusas neces ni znati.eluna wrote:helem nejse - iz ove rupe nikako![]()
- slobodann
#390 Re: Kako legalno otici iz BiH
Australija je dosta liberalna po pitanjima primanja KVALIFICIRANE i vrijedne radne snage, pokusaj!eluna wrote:helem nejse - iz ove rupe nikako![]()
Drzim ti fige i neka ti je sa srecom'
Jako bogata zemlja, i jako lijepa za zivot ako si vrijedan.
-
soxx
#391 Re: Kako legalno otici iz BiH
Jel se moze preko neta naci posao u njemackoj? Ali ne neki s fakultetom. Vec sa srednjom samo?
Nema ljudi hljeba u ovoj drzavi,
- hrle1976
#392 Re: Kako legalno otici iz BiH
http://www.monster.de/soxx wrote:Jel se moze preko neta naci posao u njemackoj? Ali ne neki s fakultetom. Vec sa srednjom samo?
-
soxx
#393 Re: Kako legalno otici iz BiH
znas li nekog da je nasao sebi preko ovog posao i napustio lijepu nam bosnu?hrle1976 wrote:http://www.monster.de/soxx wrote:Jel se moze preko neta naci posao u njemackoj? Ali ne neki s fakultetom. Vec sa srednjom samo?
- hrle1976
#394 Re: Kako legalno otici iz BiH
Licno nepoznam nikoga.
Paradox citave polemike oko posla u nekoj zapadnoj drzavi (u Europi unutar EU) da u prinicpu covjek iz BiH i Poljak na jednake nacine dobijavu posao - sve ide preko nekih biro organizacija da bi radna snaga bila sto jeftinija.
Tesko mogu zamisliti da bi neko poljaka ili bosanca npr. zaposlio da radi za iste pare kao domaci radnik, zato sve ide preko biro kanala gdje u principu radnik nije zaposljen kao radnik firme neko kao radna snaga na ispomoci po pravilima iz drzave iz koje ga salju na ispomoc. Izuzetci postoje sa akademskom skolom!
Sto je EU stvorila rupu za svoje velikane da drugi im crncuge - al eto haj, kad ovo nekome kazes sto je toliko pro EU isto kao da mu zdrav zub vadis.
Paradox citave polemike oko posla u nekoj zapadnoj drzavi (u Europi unutar EU) da u prinicpu covjek iz BiH i Poljak na jednake nacine dobijavu posao - sve ide preko nekih biro organizacija da bi radna snaga bila sto jeftinija.
Tesko mogu zamisliti da bi neko poljaka ili bosanca npr. zaposlio da radi za iste pare kao domaci radnik, zato sve ide preko biro kanala gdje u principu radnik nije zaposljen kao radnik firme neko kao radna snaga na ispomoci po pravilima iz drzave iz koje ga salju na ispomoc. Izuzetci postoje sa akademskom skolom!
Sto je EU stvorila rupu za svoje velikane da drugi im crncuge - al eto haj, kad ovo nekome kazes sto je toliko pro EU isto kao da mu zdrav zub vadis.
- uglavnomja
#395 Re: Kako legalno otici iz BiH
hrle1976 wrote:Licno nepoznam nikoga.
poljjska je u eu, napr. dodje poljak kv-nk radnik u poljsku zanatsku firmu u eu i eto radne dozvole... ne treba ni jezik, nista.
a bosanac
- hrle1976
#396 Re: Kako legalno otici iz BiH
Htjeo sam da kazem da ni poljak u Njemackoj neradi za njemacku platu - on radi za malo visu poljsku platu.uglavnomja wrote:hrle1976 wrote:Licno nepoznam nikoga.
![]()
poljjska je u eu, napr. dodje poljak kv-nk radnik u poljsku zanatsku firmu u eu i eto radne dozvole... ne treba ni jezik, nista.
a bosanac
- amra67
#397 Re: Kako legalno otici iz BiH
citam dosta vas zeli da ide iz bosne samo ima jedan problem kod svih vas a to je da ne znate da idete malo na okolo a moze se !! dosta bi vas odmah sa magarca na konja a jos ni magarca niste zajahali da se tako izrazim..zasto ne bi ste isli preko drzava istocne evrope koje su sad u eu?? zrtvujete se par godina tamo zivite dobijete drzavljanstvo i eto vas u europskoj uniji.. malo para, volje i strpljenja...vi bi ste odmah da zaskocite na svabicu, svedjanku ...blabla...smanjite kritertije 
- hrle1976
#398 Re: Kako legalno otici iz BiH
amra67 wrote:citam dosta vas zeli da ide iz bosne samo ima jedan problem kod svih vas a to je da ne znate da idete malo na okolo a moze se !! dosta bi vas odmah sa magarca na konja a jos ni magarca niste zajahali da se tako izrazim..zasto ne bi ste isli preko drzava istocne evrope koje su sad u eu?? zrtvujete se par godina tamo zivite dobijete drzavljanstvo i eto vas u europskoj uniji.. malo para, volje i strpljenja...vi bi ste odmah da zaskocite na svabicu, svedjanku ...blabla...smanjite kritertije
Puno srece sa pokusajem u Ceskoj... vjerovatnoca da se dobiti CZ drzavljanstvo je 0,001% ali ko zna
- AlienBiH
#399 Re: Kako legalno otici iz BiH
radim kao CNC Programer evo vec 8 godina, i volim taj posao.
U firmi u kojoj sam sad je sve OK, ali dosego sam limit sa platom, i tu je problem.
Znam da ovde svoje vjestine, i naporan rad nemogu nikad naplatiti u skladu sa svojim potrebama, i jednostavno sam puko, i hocu vise.
Australija mi djeluje privlacno i volio bih otici dole.
Moze li mi neko dati priblizno upute kako i gdje se aplicira.
Gledao sam njihovu stranicu ( http://www.immi.gov.au/ ), i pomalo mi kompleksna. Da nebih zaluto tamo gdje mi nije mjesto, i dobio ban za naredne 3 godine (negdje sam procitao), pa da mi neko pomogne i uputi... gdje i kako aplicirati sa nevedenim radnim iskustvom.
Hvala!!!
U firmi u kojoj sam sad je sve OK, ali dosego sam limit sa platom, i tu je problem.
Znam da ovde svoje vjestine, i naporan rad nemogu nikad naplatiti u skladu sa svojim potrebama, i jednostavno sam puko, i hocu vise.
Australija mi djeluje privlacno i volio bih otici dole.
Moze li mi neko dati priblizno upute kako i gdje se aplicira.
Gledao sam njihovu stranicu ( http://www.immi.gov.au/ ), i pomalo mi kompleksna. Da nebih zaluto tamo gdje mi nije mjesto, i dobio ban za naredne 3 godine (negdje sam procitao), pa da mi neko pomogne i uputi... gdje i kako aplicirati sa nevedenim radnim iskustvom.
Hvala!!!
-
iamia
#400 Re: Kako legalno otici iz BiH
iskreno mislim da je svaka aplikacija za vizu na osnovu radnih kvalifikacija jedan veliki zajeb.
gubis vrijeme sa tim.
ja do sad nisam upoznao ni jednu osobu koja je na osnovu takvih kvalifikacija dobila vizu na zapadu.
neka se neko javi ko zna jednu osobu >?
volio bih saznati da to nije fantazija.
gubis vrijeme sa tim.
ja do sad nisam upoznao ni jednu osobu koja je na osnovu takvih kvalifikacija dobila vizu na zapadu.
neka se neko javi ko zna jednu osobu >?
volio bih saznati da to nije fantazija.