Jahorina!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
petunija

#376 Re: Jahorina!

Post by petunija »

:lol: :lol: :lol: :kiss: Razmišlala sam i o tome...
vjesticanametli

#377 Re: Jahorina!

Post by vjesticanametli »

coek wrote:
petunija wrote:Danas pustili Praču :D

Nino, staze su horor, ali ljudi opet idu, među njima i ja :D
ti si bas zaljubljenik. Probaj staviti tockice na skije :)
:thumbup: :lol: :lol: :lol: ja sam mislila par sata u nedjelju otici.........Begonijo javi kakvo je stanje ako budes sutra isla :-D dankešen
petunija

#378 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Pa đe si ti, vjestice? :D Ja kontala da si razgulila u Austriju ili Italiju, :D na Jahorini mrka kapa :( Gledam danas slike, sve staze se razvalile, ali skroz. :( Noćas bi morao dobar snijeg zapadati da bi se moglo skijati, sumnjam da ću ići za vikend, ako odem, svakako pošaljem "izvještaj" ;-) Pozzz :kiss:
vjesticanametli

#379 Re: Jahorina!

nisam to sam pitala za iducu godinu jer sam vec sada prebukirana :-) i mama se razbolila pa sam najvise s njom

hvala ti :kiss:
petunija

#380 Re: Jahorina!

Post by petunija »

:(
petunija

#381 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Sve žice pustili a blato gore :(
hopcup

#382 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

petunija

#383 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Narode, zna li iko kakva je situacija na Prači?
hopcup

#384 Re: Jahorina!

Post by hopcup »

petunija wrote:Narode, zna li iko kakva je situacija na Prači?
upravo gledam na jahorina.org i piše da rade 6-osjedi na prači i ogorjelici. mislim, ne kontam kome i za šta rade, al eto. ja se definitivno nemam namjeru po kamenju i blatu skijat...
petunija

#385 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Ma ja čula da su kamionima dovozili snijeg na Praču i da ima snijega na sredini staze. Kao moguće je skijati ali je bezveze, zato pitam ima li ko podrobniju informaciju?
Da, još sam čula da je skroz zaleđena :evil:
Što ne stave i jednu web kameru tamo, pa da lijepo vidimo situaciju :evil:
coek

#386 Re: Jahorina!

Post by coek »

petunija wrote:Ma ja čula da su kamionima dovozili snijeg na Praču i da ima snijega na sredini staze. Kao moguće je skijati ali je bezveze, zato pitam ima li ko podrobniju informaciju?
Da, još sam čula da je skroz zaleđena :evil:
Što ne stave i jednu web kameru tamo, pa da lijepo vidimo situaciju :evil:
Draga Petunija, jutros gledam na njihovoj web stranici:
- visina snijega: 6 cm (šest)
- liftovi koji rade: Prača

Skijanje na 6 cm snijega, uz ovakve temperature, je potpuno besmisleno, ma šta uradili.

Pa vidi samo Poljica:
Image
petunija

#387 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Znaš ono što narod kaže: davljenik se za slamku hvata, pa tako i ja, za svaku pahuljicu (cm) koja padne :D
Vidim i Poljice i Ogorjelicu, ne da gledam nego visim na web kameri :D ali džaba sve dragi coece, nada umire zadnja :D
petunija

#388 Re: AW: Jahorina!

Post by petunija »

fatality wrote:
vjesticanametli wrote:eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu :D
Sve zavisi koliko si spremna izdvojiti. Ja sam bio u prosle godine u Au im Bregenzer Wald.(na granici sa svicarskom) Staze extra, snijega ko u prici (negdje sam citao da najvise snijega u evropi tu padne), toliko kilometara staze da ides 5 godina i opet ce ti ostat staza koje nisi odvozio (odvezla) :D. Nas je bilo 5 i bili smo u privatnom smjestaju. Svako jutro u 7 se islo po frisko mlijeko, hljeb, sir i te djidje i sve se to kupovalo direktno kod seljaka tu, meni prelijepo iskustvo, takvo sto jos nisam dozivio. Eh jedina stvar je sto smo mi mladji, i nije bilo bas mnogo mogucnosti da se zabavis poslije skijanja, tj. da ides na Abri-ski (tako tu zabavu poslije skijanja zovu austrijanci :D)nego je po mom misljenju mjesto vise za ljude sa familijom. E to me je tad sa svim (karta za voz, smjestaj, karta za lift, hrana ... ) izaslo oko 550€ za 7 dana, sto je po meni prilicno jeftino. Ah ja i sto se prevoza tica, ovdje imas besplatne buseve koji citav dan obilaze ta sela oko planine i voze ljude, voznja traje oko 5-10 min. (Moram priznati da nisam primjetio da na samoj planini uopste i ima hotela )
Ove godine smo se odlucili na mjesto koje ima i dosta sadrzaja koji odgovara nasim godinama pa idemo u Ischgl. Rezervisali smo u februaru sedmicu dana i to je malo skuplje, samo hotel i ski karta kostaju oko 800€, i jos kad dodas hranu i trosenje tamo bit preko 1000€ po osobi. Od ovih poznatih imas jos Kitzubühl, St. Anton, i hmm, ne znam vise. Ali ima par godina da se ide i obilazi :)

Pokušala sam na pp, ali mi ne ide od ruke :D Možeš li mi, molim te, reći preko koje agencije ste išli, zanimaju me i detalji oko prevoza, može i na pp, valjda ću znati odgovoriti/pitati još po nešto :D
Hvala
coek

#389 Re: Jahorina!

Post by coek »

petunija, nema fule s http://www.vagabundo-travel.com/ . .
Last edited by coek on 24/02/2014 09:51, edited 1 time in total.
petunija

#390 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Hvala coek, :thumbup: :thumbup: :thumbup:
poslala sam im mail, nadam se da će se javiti :D aranžman mi se baš svidio
coek

#391 Re: Jahorina!

Post by coek »

Jedini "nedostatak", ako ga tako uopste mogu nazvati, je da ima puno puta. Ali i taj dugi put je bolje proci u autoubusu nego za volanom.
petunija

#392 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Skijanje je jedino što me zanima :D sve ostalo se da pretrpiti :D
fatality

#393 Re: AW: Jahorina!

Post by fatality »

petunija wrote:
fatality wrote:
vjesticanametli wrote:eh da pitam ima li neko prijedlog neki za austriju ili IT........fin smjestaj da je blizu staze, prevoz u vl. aranzmanu :D
Sve zavisi koliko si spremna izdvojiti. Ja sam bio u prosle godine u Au im Bregenzer Wald.(na granici sa svicarskom) Staze extra, snijega ko u prici (negdje sam citao da najvise snijega u evropi tu padne), toliko kilometara staze da ides 5 godina i opet ce ti ostat staza koje nisi odvozio (odvezla) :D. Nas je bilo 5 i bili smo u privatnom smjestaju. Svako jutro u 7 se islo po frisko mlijeko, hljeb, sir i te djidje i sve se to kupovalo direktno kod seljaka tu, meni prelijepo iskustvo, takvo sto jos nisam dozivio. Eh jedina stvar je sto smo mi mladji, i nije bilo bas mnogo mogucnosti da se zabavis poslije skijanja, tj. da ides na Abri-ski (tako tu zabavu poslije skijanja zovu austrijanci :D)nego je po mom misljenju mjesto vise za ljude sa familijom. E to me je tad sa svim (karta za voz, smjestaj, karta za lift, hrana ... ) izaslo oko 550€ za 7 dana, sto je po meni prilicno jeftino. Ah ja i sto se prevoza tica, ovdje imas besplatne buseve koji citav dan obilaze ta sela oko planine i voze ljude, voznja traje oko 5-10 min. (Moram priznati da nisam primjetio da na samoj planini uopste i ima hotela )
Ove godine smo se odlucili na mjesto koje ima i dosta sadrzaja koji odgovara nasim godinama pa idemo u Ischgl. Rezervisali smo u februaru sedmicu dana i to je malo skuplje, samo hotel i ski karta kostaju oko 800€, i jos kad dodas hranu i trosenje tamo bit preko 1000€ po osobi. Od ovih poznatih imas jos Kitzubühl, St. Anton, i hmm, ne znam vise. Ali ima par godina da se ide i obilazi :)

Pokušala sam na pp, ali mi ne ide od ruke :D Možeš li mi, molim te, reći preko koje agencije ste išli, zanimaju me i detalji oko prevoza, može i na pp, valjda ću znati odgovoriti/pitati još po nešto :D
Hvala
Nismo isli preko agencije, nego smo to sami sebi izabrali.

Nakon sedmice dana u Ischgl zakleo sam se da svake godine idem tamo. Ne znam sta je ljepse, staze, lokali, pejzazi, mogucnosti (preko planine odes do svicarske i vratis se kuci), sve fina raja (nema papaka). Ma merak zesci. Jedino je onako malo skuplje sve (sve u svemu me izaslo za 7 dana oko 1400€), al meni je vrijedilo svakog eura i jedva cekam slijedecu godinu :)

sa fontela
petunija

#394 Re: Jahorina!

Post by petunija »

@fatality hvala
Je li ko išao za vikend?
U subotu je bila magla neviđena, tek se iza 12 sati moglo ponešto nazirati :D , ali su zato staze bile :thumbup:
Nedelja, mnogo ljepši dan, ali su se staze poprilično razvalile. Ako ne bude opet kakvog većeg padanja, ovo bi ovo mogao biti kraj sezone :(
Zaboravih napomenuti: borderi su bili mnogo disciplinovaniji, ako je ovaj forum imalo uticao na njih, želim se zahvaliti što su prihvatili ono o čemu smo pričali u prethodnim postovima :kiss:
petunija

#395 Re: Jahorina!

Post by petunija »

coek wrote:petunija, nema fule s http://www.vagabundo-travel.com/ . .
:kiss: :kiss: :kiss:
Hvala za link, otišla, bilo mi super, evo me na poslu, puna utisaka :D :D :D
coek

#396 Re: Jahorina!

Post by coek »

Bas mi je drago :)
petunija

#397 Re: Jahorina!

Post by petunija »

petunija wrote:
coek wrote:petunija, nema fule s http://www.vagabundo-travel.com/ . .
:kiss: :kiss: :kiss:
Hvala za link, otišla, bilo mi super, evo me na poslu, puna utisaka :D :D :D

vještice, samo da napomenem da je ovo bila Francuska, ova gore agencija ima super aranžmane, čim se pojavi ponuda za narednu zimu javim ti na pp (ako uspijem poslati :D )
petunija

#398 Re: Jahorina!

Post by petunija »

PoĆelo je :sax:
(tekst sa palelive)

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina je za predstojeću ski sezonu na Jahorini pripremio popust od 50% za korisnike ski pasa iz sezone 2013/14.

Na ovaj potez su se odlučili zbog vremenskih neprilika koje su zadesile Jahorinu u prošloj zimskoj sezoni, nedostatak snijega, visoke temperature i druge neprilike.

"Želimo da Vam se, kao korisnicima sezonskog ski passa, zahvalimo na povjerenju u prošloj i prethodnim godinama, uz nadu da ćemo svojim odlukama opravdati Vaša očekivanja, očuvati naše prijateljstvo i nezadovoljstvo pretvoriti u novu radost.

Kao vjernim zaljubljenicima Jahorine, skijanja i drugih aktivnosti na snijegu obavještavamo Vas da smo samo za Vas u narednoj zimskoj sezoni pripremili cijene sa popustom za kupovinu sezonskog ski passa", stoji u saopštenju uprave AD OC Jahorina.

NEPRENOSIVI SKI PASS (sa slikom)

- Svi vlasnici korištenog ski passa za odrasle iz sezone 2013/2014 imaju popust 50% na cijenu iz predsezone 2014/2015 i iznosi 225.00 KM umjesto 450.00 KM (popust 225.00 KM).

- Svi vlasnici korištenog ski passa za djecu iz sezone 2013/2014 imaju popust 50% na cijenu iz predsezone 2014/2015 i iznosi 135.00 KM umjesto 270.00 KM (popust 135.00 KM).

- Svi vlasnici nekorištenog ski passa za odrasle iz sezone 2013/2014 imaju popust 70% na cijenu iz predsezone 2014/2015 i iznosi 135.00 KM umjesto 450.00 KM (popust 315.00 KM).

- Svi vlasnici nekorištenog ski passa za djecu iz sezone 2013/2014 imaju popust 70% na cijenu iz predsezone 2014/2015 i iznosi 81.00 KM umjesto 270.00 KM (popust 189.00 KM).

PRENOSIVI SKI PASS (bez slike)

- Svi vlasnici ski passa za odrasle iz sezone 2013/2014, bez obzira o korištenju imaju popust 50%, na cijenu iz sezone 2014/2015 (nova cijena 2500.00 KM -50% = 1250.00 KM)

- Svi vlasnici ski passa za djecu iz sezone 2013/2014, bez obzira o korištenju imaju popust 50% na cijenu iz sezone 2014/2015 (nova cijena 1600.00 KM – 50% = 800.00 KM)

- Korištenje navedenih popusta i kupovinu novog ski passa za sezonu 2014/2015 moguće je ostvariti u periodu od 01.09.2014. godine do 30.09.2014. godine.

- Ski pass sa navedenim popustima može se kupiti na ski kasi u hotelu Bistrica radnim danom od 09.00 do 14.00 časova
vjesticanametli

#399 Re: Jahorina!

begonijo salji nam ponude za januar hahahhaha da se pripremimo :-D
petunija

#400 Re: Jahorina!

Post by petunija »

Zna li iko šta ono rade na Ogorjelici? Meni se učinilo kao da su uključili topove za snijeg? :D
Post Reply