U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
portfast

#376 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by portfast »

mario.t wrote:
LadyBear wrote:Da cujem misljenje, jeli normalno da blizi rodaci mogu da stupe u brak i radaju djecu? Jasno je da se ta djeca vecinom radaju sa mentalnom retardacijom, ili fizickim i psihickim hendikepom.

Onaj u Austriji je sa svojom kcerkom napravio nekoliko djece pa mediji nigdje ne kazu da su retardirana nego cak da su isla u normalnu skolu.

Bas me zanima sto bez naucnih dokaza pitas tako glupo pitanje!?

Jos pure : )!
Znaci nacelno u skoroj buduconosti mozemo ocekivati zahtjeve za legalizaciju incesta ?
LadyBear

#377 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by LadyBear »

komeba wrote:
LadyBear wrote:Da cujem misljenje, jeli normalno da blizi rodaci mogu da stupe u brak i radaju djecu? Jasno je da se ta djeca vecinom radaju sa mentalnom retardacijom, ili fizickim i psihickim hendikepom.
Mislim da je to ipak druga stvar,a iskreno da ti kazem toga je po bosanskim selima u proslosti bilo koliko hoces,a ima jos uvijek.
Pa pitam one koji homoseksualnost smatraju bolesnim, a brakove izmedu rodaka koji se cesto desavaju sasvim normalnim, i cak necim sto je odobreno.
Sezam

#378 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Sezam »

zgembo_sa wrote:
hrasno38 wrote: ja ne cuh u zadnjih nekoliko godina npr. da je i jedan homosexualac nekoga ubio na ulici, nekoga ubio autom, nekoga zapalio ili da je taj pokret recimo opljackao drzavu za razliku od stranki u kojima sjede oni istinski "pederi" ali pederi u dusi koji pokusavaju na ove nacina da steknu po koji politicki poen.
A kad si cuo da je neki heteroseksualac ubio nekoga na ulici? Kako znas da je jedno ili drugo? Jel to ikad napisu u novinama? Ne? Mozda zato sto je to privatna stvar pojedinca, pa im ne zaviruju u krevete vec odgovaraju za ono sto su uradili...

Pocinje mi lagano ici na jetra prica o "miroljubivim pederima". Statistike govore da je nasilje unutar njihovih zajednica ("braka") daleko cesce nego kod heteroseksualnih brakova, ako treba postavicu i naucne studije i istrazivanja na tu temu...

A sta ti mislis, u koliko heteroseksualnih brakova zhena ima hrabrosti prijaviti da je muzh tuche? Pala niz basamake, jashta.. :-?
vjesticanametli

#379 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli »

Loreley wrote:
vjesticanametli wrote:
Loreley wrote:
mislis na osobu koja posreduje pri rjesavanju konflikta? medijator :D
Ne, mislim upravo na moderaciju dijaloga između jednih i drugih. Medijator se pojavljuje tek ako konflikt eskalira.
pa zar nije vec :-)
Kjajević Majko

#380 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Kjajević Majko »

Reference zdravog društva > FRI > Paul Cameron

Živimo u društvu licemjera, ništa novo nažalost.
delightful

#381 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

Loreley, opomena.
fixer

#382 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by fixer »

mario.t wrote:
leigh wrote:A kad okrenemo statistiku (uz pretpostavku da je obrnuto od homoseksualca – heteroseksualac), imamo sljedeće:

60-70% napastvovanja djece izvršili heteroseksualci
65% nastavnika koji su napastvovali učenike – heteroseksualci
Heteroseksualci su izvršili 50% ubistava u Vašingtonu od '71. do '82.
56% svih serijskih ubica su bili heteroseksualci.
Sramota ;)

pokusao si ispasti lukav

ali uzmi u totalu broj heteroseksualaca i homoseksualaca

od svih zlocina koji su pocinjeni 44% su uradili homoseksualci

znaci od te male populacije skoro pola zla je doslo!!!
i sta znaci, ako zelimo da se rijesimo 44% zlocina moramo ubiti sve homosexualce? da li neko misli da se povecan broj homosexualnih prijestupa moze ogledati u pretpostavki da ih drustvena potlacenost dovodi do toga da ispolje svoju akumuliranu agresivnost?
shuriken

#383 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

Loreley wrote:
shuriken wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Ja rekoh, pa ako treba i mene svrstajtemedju nesposobne, ali to je tako!!!!!

Kad citam o nasim djedovima na Soskom frontu, mogu reci samo da su bili Lavovi, ali na zalost ratovi odnesu najbolje ljude, svaka cast prezivjelima koji su bili u ratu da me pogresno ne razumiju!!!!!

Ja bih u rat prvo slao pedere u prve redove i bezmude, pa onda najbolje!!!!!
moj pradjed je poginuo na Soskom frontu
prije toga je proslijedio gene
djeda su mi ubili ustase
stari se borio protiv cetnika
ja u zadnjem ratu protiv fasista svih fela
i imam kuci dvojicu koji ce se borit nakon mene

doci cu u 17h da vidim vase face i zapamtim ih
a u 20 na izlozbu

non pasaran!
Jarane, je li na Solunskom frontu? :D
Je li sahranjen u Plavoj grobnici na Krfu?
historija se uci u skoli i iz knjiga a ne na forumu
to nije taj front, ni ta grobnica

a sto? jel to ima smijesnih grobnica pa se kezis?
arbosan

#384 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by arbosan »

@KOMI
i hop eto opet u srednjem vijeku...
Sto rece moj prijatelj, sta hocete, super smo zivjeli u srednjem vijeku, dok su tamo palili ljude na lomace, ovdje smo imali prv WC u evropu, pa su ljudi pravli guz..cu kako treba. Imali smo i kanalizaciju, a tada u sred francuske se vikalo sa prozora ATTENSION da bi bacili casu puna govana ispred svoga praga.

To je bilo sta se tice Bosne, mada bi se tu dalo punooooooooo pisati. A srednji vijek za muslimane je zabiljezio 1001 stvar.

1.Algoritmi (naucnik Hawarizmi)
2. Algebra (Dzaber bin Hayan)
3. Anatomija oka i vid, kao i ispravku teorije da oko samo vidi bez svjetlosti...itd.
4. Masu hirurskih alata, koji se koriste do dan danas, ili princip je utemeljen u ta doba
5. Masu hemijskih reakcija
6. Astronomija
7. Dvogled
8. Barut
9. Kompas
...itd.

Lista je preduga, i ne znam sve sto su ti ljud "po tebi mozda zaostali" otkrili ili utemeljili u nauci. Ali znam da su tada na zapadu palili i nabijali ljude na kolce i krali i silovali.

Ta doba su bila vodjena moralom, vjerom i humanizmom. Ali eto dosta je, da nebi se javio neko ko zeli da mu je IN, ili podrzava iste, i opet pocinje da laprda.
*mima*

#385 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by *mima* »

Mene interesuje..... jel mogu ovi pojedini koji ovdje pisu objasniti cemu tooooooolika mrznja prema homosexulcima?

Ne kontam.....nema parade....festival je u zatvorenom prostoru....ne moze uci ko hoce.....ne sexaju se ispred necijih vrata....ne provociraju....zive svoj zivot....ne kontam......Zasto toooolika mrznja? Danima otvarate teme i pisete o mrznji......grozim se....A na izborima ce garant da pobjede nacinalne stranke....opet se grozim....a pobijedit ce jer ce ih naaaarod izabrat i jer vecina nece izaci na izbore......
BSn

#386 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by BSn »

vee-jay wrote:
BSn wrote:

Ovo je cisto informisanje gradjanstva na zadatu temu.
Na ovim lecima nigdje ne pise da se pomenutima treba zabraniti odrzavanje Festivala, ili da ih se treba na bilo koji nacin napadati.
Dakle, nema govora o fasizmu, nego samo o slobodi govora.
BSE, jel se ti pravis kao da ne znas razmisljati ili stvarno ne razmisljas. Ljudi ovakve stvari spadaju u najgori oblik rasistickog nahuskavanja. Ovo jeste fasizam!!!

Dobro, manje vise OK ako ti se ne svidja to nesto sto je drugacije od tebe, ali ovaj nacin akcije je bolestan, ova propaganda je umobolna!!!

Po tvom misljenju - da.
Po mom misljenju - ovo je najbolji primjer demokratije.
Naravno, zadrzavam si pravo da ti ne dozvolim da mi nametnes svoje misljenje time sto ces na kraju recenice staviti tri uzvicnika (valjda galamis, sta li? :D ).

Postoji mogucnost da ovi mirni, demokratski, protesti prerastu u fizicki obracun. U tom slucaju treba provjeriti ko je koga isprovocirao i ko je prvi poceo koristiti silu. Eh, u tom slucaju daleko smo od demokratije.

Danas ce se pokazati da li smo spremni za demokratiju.
zgembo_sa

#387 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zgembo_sa »

Sezam wrote:
zgembo_sa wrote:
hrasno38 wrote: ja ne cuh u zadnjih nekoliko godina npr. da je i jedan homosexualac nekoga ubio na ulici, nekoga ubio autom, nekoga zapalio ili da je taj pokret recimo opljackao drzavu za razliku od stranki u kojima sjede oni istinski "pederi" ali pederi u dusi koji pokusavaju na ove nacina da steknu po koji politicki poen.
A kad si cuo da je neki heteroseksualac ubio nekoga na ulici? Kako znas da je jedno ili drugo? Jel to ikad napisu u novinama? Ne? Mozda zato sto je to privatna stvar pojedinca, pa im ne zaviruju u krevete vec odgovaraju za ono sto su uradili...

Pocinje mi lagano ici na jetra prica o "miroljubivim pederima". Statistike govore da je nasilje unutar njihovih zajednica ("braka") daleko cesce nego kod heteroseksualnih brakova, ako treba postavicu i naucne studije i istrazivanja na tu temu...

A sta ti mislis, u koliko heteroseksualnih brakova zhena ima hrabrosti prijaviti da je muzh tuche? Pala niz basamake, jashta.. :-?
Zbog cega mislis da bi se taj broj bitno razlikovao od broja homoseksualaca koji prijave nasilje?
Loreley

#388 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Loreley »

delightful wrote:Loreley, opomena.
Ne razumijem zbog čega. U management teoriji je konflikt-moderator rukovodilac koji rješava konflikte između zaposlenika. Ja to prebacujem u politiku i vidim političare, osobe koje se nalaze na rukovodećim funkcijama u društvu kao moderatore konflikta između različitih interesnih grupa, ovaj put homoseksualaca i vjernika.

Obzirom da nikoga nisam uvrijedila svojim postovima na ovoj temi i da nemam 12 godina da me neko tretira kao dijete sama ću se povući sa ovog foruma. Ovo je zaista presmješno zbog citiranja teorije nekoga opominjati.

Zbogom.
vratnik

#389 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by vratnik »

arbosan wrote:
@KOMI
Sto rece moj prijatelj, sta hocete, super smo zivjeli u srednjem vijeku, dok su tamo palili ljude na lomace, ovdje smo imali prv WC u evropu, pa su ljudi pravli guz..cu kako treba. Imali smo i kanalizaciju, a tada u sred francuske se vikalo sa prozora ATTENSION da bi bacili casu puna govana ispred svoga praga.

To je bilo sta se tice Bosne, mada bi se tu dalo punooooooooo pisati. A srednji vijek za muslimane je zabiljezio 1001 stvar.

3. Anatomija oka i vid, kao i ispravku teorije da oko samo vidi bez svjetlosti...itd.
4. Masu hirurskih alata, koji se koriste do dan danas, ili princip je utemeljen u ta doba
6. Astronomija
7. Dvogled
8. Barut
9. Kompas
...itd.

(OT: Izvini moram :D : pa Nenade, gdje si ti dosad?! )
Atrus

#390 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by Atrus »

Ovako to rade u Iranu:
Image
portfast

#391 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by portfast »

Loreley wrote:
Ne razumijem zbog čega. U management teoriji je konflikt-moderator rukovodilac koji rješava konflikte između zaposlenika. Ja to prebacujem u politiku i vidim političare, osobe koje se nalaze na rukovodećim funkcijama u društvu kao moderatore konflikta između različitih interesnih grupa, ovaj put homoseksualaca i vjernika.

Obzirom da nikoga nisam uvrijedila svojim postovima na ovoj temi i da nemam 12 godina da me neko tretira kao dijete sama ću se povući sa ovog foruma. Ovo je zaista presmješno zbog citiranja teorije nekoga opominjati.

Zbogom.
Kakvo je ovo jednoumlje ???

Neka vas je sramota !
delightful

#392 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

Loreley,opomena je zbog gluposti, a ne zbog citiranja. opomena je zato sto ne znas sta je solun, sta je soca, i sto se keslas, a pojma nemas o cemu govoris. ban.
fixer

#393 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by fixer »

arbosan wrote:
@KOMI

6. Astronomija
7. Dvogled
8. Barut
9. Kompas
...itd.

Lista je preduga, i ne znam sve sto su ti ljud "po tebi mozda zaostali" otkrili ili utemeljili u nauci. Ali znam da su tada na zapadu palili i nabijali ljude na kolce i krali i silovali.

Ta doba su bila vodjena moralom, vjerom i humanizmom. Ali eto dosta je, da nebi se javio neko ko zeli da mu je IN, ili podrzava iste, i opet pocinje da laprda.
naknadna pamet
nemas pojma kako je zaista bilo tad. ovo sto ti danas prodajes je cenzirisana varijanta. u nekom zamagljenom kontekstu i za ovo danasnje vrijeme bi se to moglo reci - samo kad bi se istakla dostignuca.
Kjajević Majko

#394 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Kjajević Majko »

mima wrote:Mene interesuje..... jel mogu ovi pojedini koji ovdje pisu objasniti cemu tooooooolika mrznja prema homosexulcima?

Ne kontam.....nema parade....festival je u zatvorenom prostoru....ne moze uci ko hoce.....ne sexaju se ispred necijih vrata....ne provociraju....zive svoj zivot....ne kontam......Zasto toooolika mrznja? Danima otvarate teme i pisete o mrznji......grozim se....A na izborima ce garant da pobjede nacinalne stranke....opet se grozim....a pobijedit ce jer ce ih naaaarod izabrat i jer vecina nece izaci na izbore......
Kako nisi skontala do sad Mima, jedini pederi su ovi s metlom u guzici, a ne nego oni koji vole isti spol.
delightful

#395 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by delightful »

portfast, ban.
shuriken

#396 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

Loreley wrote:

Zbogom.
zaboravila si objasnit sto se kezis na grobnice
pa cemo onda znat jesi li nekog uvrijedila
ponosna_manjina

#397 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by ponosna_manjina »

Loreley wrote:
ponosna_manjina wrote:
Loreley wrote: Ovo je stvarno bezveze praviti nekakav front homoseksualci vs. vjernici i onda se razvrstavati po stranama. Baš bi ovi koje navodiš trebali biti "moderatori" konflikta a ne zauzimati strane. Politika je u demokratiji kompromis a ne zauzimanje strane na frontu. Trebali bi stati između a ne zauzimati stranu. Naravno da u ovoj cijeloj stvari svako gleda svoj interes. I homoseksualci i vjernici a i gore navedeni. Izbori su ;-)
Nisu ovdje u pitanju homoseksualci vs. vjernici već vrijednosti. Situacija je odavno otišla previše u desno i sada bi, prema tvome razmišljanju, trebalo uspostavljati ravnotežu između fašizma i ravnodušnosti. Pomenute grupacije treba da stoje iza vrijednosti koje zastupaju, a među te vrijednosti spadaju ljudska prava i slobode. Praviti kompromis sa fašizmom je besmisleno, a danas je u Sarajevu na djelu fašizam.
Nazivati vjernike fašistima je vrlo degutantno. Onda bi homoseksualci trebali biti neka vrsta anti-fašista ali oni se ne bore ni za kakva ljudska prava, oni se bore samo za sebe. Dakle i jedni i drugi iz egoističnih interesa nastupaju u cijeloj ovoj situaciji. Sarajevo ne bi trebalo biti grad za jedne ili druge već za sve. Ne vidim razloga da se svrstavam ni na jednu ni na drugu stranu jer nijedna ne zastupa moje interese kao građanina ovoga grada.
Gdje sam nazvao vjernike fašistima? Ne generaliziram. Ipak, oni vjernici koji danas dođu na ovaj protest za mene su fašisti, baš kao i nevjernici koji budu u toj grupi. Ne zanimaju me generaliziranja i ne svrstavam se među ove ili one. Jedino svrstavanje koje me danas i ovdje zanima jeste svrstati se na stranu slobode i tolerancije i pokušati je odbraniti od agresivnosti i primitivizma. A sasvim m jasno sa koje strane barikade se danas brani sloboda.
Banksy

#398 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Banksy »

Da ne čitam sve, zna li se ko stoji iza ovoga, ko poziva na 'šetnju'?
LadyBear

#399 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by LadyBear »

mario.t wrote:

Onaj u Austriji je sa svojom kcerkom napravio nekoliko djece pa mediji nigdje ne kazu da su retardirana nego cak da su isla u normalnu skolu.

Bas me zanima sto bez naucnih dokaza pitas tako glupo pitanje!?

Jos pure : )!
Medicina je itekako dokazala da dolazi do poremecaja radanja djeteta u takvim okolnostima, pa se takve stvari opet desavaju. Gdje su tu veliki moralisti?
trinaesti

#400 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

kao sto mario rece "naucna cinjenica je da po odredjenoj liniji rodjak/rodica nemaju nikakve smetnje da imaju djecu i to sasvim zdravu"..

upravo te linije objasnjene su i u islamu. i to u Kur'anu.
postoji tacno napisano ko s kim moze da stupa u brak. i do koje linije srodstva.
i nije samo krvno srodstvo zapreka/uslov braku prema islamu.
tako nije dozvoljen brak izmedju onih koji imaju zajednicku majku po mlijeku.

ne bi me iznenadilo da sad krenu ismijavanja islama kao degenerativne vjere.

iako je i naucna cinjenica.
Locked