Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ljudi dragi gdje gdje ćemo gledati ovu tekmu s Turcima. Već me hvata panika. Koliko sam vidio na teletekstu BHT i FTV niko ne prenosi ovu tekmu. Ja sam u Čapljini, evo ni HRT ni RTL ne prenose čak ni tekmu u Ukrajini. Pomažite
Edin H. wrote:Ibricic ne bi li ga kome slozili u Turskoj
Opet kukavicka postava kao protiv Spanije, igramo da ne izgubimo sa puno golova razlike
Turska oslabljena, ako ih sada nece napasti, kada ce
Umjesto da odigramo sa dva spica, probamo da odigramo sa njima kako mozemo, pa sta bude
Znao sam da ce ovako odigrati, jer je to Cirin stil, uvijek je ovako igrao sa Hrvatskom sa Sukerom u spicu.
Ali Dzeko nije Suker, ali nadajmo se da sam u krivu
Nije Šuker, ali je bolji od Šukera Ja mislim da ćemo pobijediti bez obzira što sam mišljenja da je možda hrabrije da istrčimo s dva napadače, ali ovako je pametnije. Džeko je po meni (bez obzira što je Vedad trenutno prvi strijelac bundeslige, ali većinu golova daje u stilu Inzagija) bolji za ovakvu kombinaciju od Ibiševića. Mogu samo momcima poželjeti sreću
P.S. Ne bi me iznenadilo da Ćiro u posljednjem trenutku napravi neku rokadu
ćiro wrote:Sve selektor do selektora, predlažem kad bude novi konkurs u savezu da se prijavite.
Na kraju se mrtvi broje, bolje pricekati jos nekoliko sati pa onda komentarisati...
Da je Ciro najavio da igra sa dva,tri napadaca i da zeli pobjedu, vjerujem kako bi ga ovdje popljuvali da je budala, primadona, da sta on misli ako Turci igraju bez nekoliko igraca da ih moze olako shvatiti, pisalo bi se da je bolje da se ide oprezno po bod, nego tako neoprezno po sva tri, e moj Ciro bolje ti je vrabac u ruci nego golub na grani, Ciro je manit coek, kostat ce nas plasmana na SP, i sve u tom stilu...
Machiavelli wrote:Ljudi dragi gdje gdje ćemo gledati ovu tekmu s Turcima. Već me hvata panika. Koliko sam vidio na teletekstu BHT i FTV niko ne prenosi ovu tekmu. Ja sam u Čapljini, evo ni HRT ni RTL ne prenose čak ni tekmu u Ukrajini. Pomažite
Mrežaplus prenosi Turska-BiH, a Sportklub prenosi Ukrajina-Hrvatska od 19:00.
Ne vjerujem da Ciro moze nesta uciniti veceras, niti igraci Bosne. Sve je do Turske i njihove forme. Ako ih krene, da igramo sa 2-3-4 spica, ili bez spica, svejedno je, kada su ljudi za glavu kvalitetniji, igraju na svom terenu i motivirani su. Ako ih krene lose, onda ce biti vazno sta ce Ciro uraditi u Drugom poluvremenu. Hoce li igrati za bod ili za tri boda. Tu se gleda doprinos Cire, po mom misljenju.
Ali fudbal je luda igra, moze neko dobiti na pocetku Crveni, ili moze neko povesti u prve 3 minute, sta ces onda sa taktikom? Nadam se da ce biti puno golova na utakmici.
Machiavelli wrote:Ljudi dragi gdje gdje ćemo gledati ovu tekmu s Turcima. Već me hvata panika. Koliko sam vidio na teletekstu BHT i FTV niko ne prenosi ovu tekmu. Ja sam u Čapljini, evo ni HRT ni RTL ne prenose čak ni tekmu u Ukrajini. Pomažite
mislim da ćiro pametno i oprezno započinje utakmicu jer je i sam svjestan da ide na vruć teren. bolje startati malo opreznije, nego u prvih 20 minuta primiti gol. a zavisno od toga kako će se stvari odvijati na terenu odrediće da li je moguće jače napasti i odnijeti utakmicu. to je unaprijed jako teško predvidjeti, zato mislim da je pametno startati malo opreznije, a onda ako se ukaže prilika može u svakom trenutku ubaciti 2 špica i intenzivnije napasti. momci su sigurno spremni i za jednu i za drugu varijantu tako da im neće biti teško pregrupisati redove.
Iskreno od naše reprezentacije u ovoj utakmici ne očekujem ni bod nažalost. Mnogo je razloga za to, ali ja bih izdvojio 2. Prvi je taj što Turska sebi jednostavno ne smije dozvoliti drugi kix zaredom kod kuće, a drugi je naš mentalitet (kad smo se previše digli nikad nismo ništa uspjeli). Ali daj Bože da je moja prognoza totalno pogrešna.
Ipak ja se nadam da vjerovatni poraz neće mnogo negativno uticat na moral u ekipi, jer poraz u Turskoj apsolutno nam ne zatvara vrata SP. Slično kao i u septembru, ja opet smatram da nam je dosta važnija utakmica koja slijedi nakon ove, a to je u Zenici sa Armenijom.
cyprus wrote:Iskreno od naše reprezentacije u ovoj utakmici ne očekujem ni bod nažalost. Mnogo je razloga za to, ali ja bih izdvojio 2. Prvi je taj što Turska sebi jednostavno ne smije dozvoliti drugi kix zaredom kod kuće, a drugi je naš mentalitet (kad smo se previše digli nikad nismo ništa uspjeli). Ali daj Bože da je moja prognoza totalno pogrešna.
Ipak ja se nadam da vjerovatni poraz neće mnogo negativno uticat na moral u ekipi, jer poraz u Turskoj apsolutno nam ne zatvara vrata SP. Slično kao i u septembru, ja opet smatram da nam je dosta važnija utakmica koja slijedi nakon ove, a to je u Zenici sa Armenijom.
Nebih se slozio. Nemoze se otici na neko svjetsko ili evropsko prvenstvo a ne uzeti bodove u gostima. Sta ce nama bodovi kuci sa Estonijom i Armenijom kada gubimo od, hajmo reci, glavnih konkurenata za prolaz?
La Mer wrote:Nebih se slozio. Nemoze se otici na neko svjetsko ili evropsko prvenstvo a ne uzeti bodove u gostima. Sta ce nama bodovi kuci sa Estonijom i Armenijom kada gubimo od, hajmo reci, glavnih konkurenata za prolaz?
Pa recimo da ja mislim da je lakše pobjedit Španiju kod kuće nego Tursku u gostima.
La Mer wrote:Nebih se slozio. Nemoze se otici na neko svjetsko ili evropsko prvenstvo a ne uzeti bodove u gostima. Sta ce nama bodovi kuci sa Estonijom i Armenijom kada gubimo od, hajmo reci, glavnih konkurenata za prolaz?
Pa recimo da ja mislim da je lakše pobjedit Španiju kod kuće nego Tursku u gostima.
Hmmm, kako ce biti? Turska nema pola igraca i izgleda da su u dosta losoj formi. Imaju ogroman balast -> moraju pobijediti. A kad oni moraju pobjediti zna se kako igraju, glavom bez obzira. Dakle procitana igra. Ipak, nasa najveca mana i jeste to sto smo uvjereni da im nismo dorasli.
I btw. ako igramo 0:1 u Spaniji, pa zasto nebi bio moguc remi u Turkoj?
505sCrtom wrote:
5 za Bosnu i Hercegovinu 0 za Tursku
tako je majstore, za svakih 100 godina po jedan
S obzirom da su se Turci provukli na proslo Evropsko prvenstvo bitno je da im slozimo tricu i izbacimo ih kao potencijalnog konkurenta da se kvalifikuju na sljedece Svjetsko prvenstvo ponovo nezasluzeno
Za gledanje utakmice preko ovog linka moras imati kompijuter, dobru konekciju, pivu, BiH sal, zastavu sa ljiljanima, i dobar glas da vices HAJMO BOSNO!!
Nadam se da ce navijaci biti zajedno na tribinama i skupa navijati za dvije prijateljske zemlje, pa nek pobijedi bolji(naravno Bosna )!
"Ivane Ivane, glava ti se pozlatila", kaze hrvatski komentator. Nekoliko sekundi kasnije, nakon sto su turci zabili hrvatima historiski/sudbonosni pogodak u vrata Pletikose, hrvatski komentator kaze -"ne, ma ne, nemoguce, to je bio faul u napadu"!!