PUNJENJE KLIME

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ned071

#376 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Ned071 »

Dok puse ne bacaj pare...
amar1994

#377 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

meni su u ovlastenom ukrali kapice od ventila :shock: :twisted: i ljudi u klima centru ispali korektni, da li mi dzaba te kapice, toliko o nasim ovlastenim, svi jedu govna :izet: :oops: :thumbup: , neki manje neki vise, od mene svi imaju mahanje , veliki servis kad bude vrijeme, a isvi malo veci zahvati idem kod vuke u s.brod 8-) :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#378 Re: PUNJENJE KLIME

Post by konektovan »

zilla_ wrote:U ovlaštenom škodinom servisu u sarajevu (Porše) punjenje klime je 105 KM e sad nisam pitao šta se ubraja u to.
Pošto je u Komelu i u klimacentru cijena 60 KM onda volim doplatit još 45 KM i uraditi to u ovlaštenom servisu pa ako ne urade kako treba fino na reklamaciju dok ne poprave. Kod mene ništa nije dirano 6 godina, i dalje puše ali imam osjećaj da je malo oslabila.
To je jako povoljno, 105 KM?! :mrgreen:
amar1994

#379 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
zilla_ wrote:U ovlaštenom škodinom servisu u sarajevu (Porše) punjenje klime je 105 KM e sad nisam pitao šta se ubraja u to.
Pošto je u Komelu i u klimacentru cijena 60 KM onda volim doplatit još 45 KM i uraditi to u ovlaštenom servisu pa ako ne urade kako treba fino na reklamaciju dok ne poprave. Kod mene ništa nije dirano 6 godina, i dalje puše ali imam osjećaj da je malo oslabila.
jos ti maznu kapice pride :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#380 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Truba »

i ja bih trebao puniti
ljetos sam se skuhao
puse a ne radi..tojes ne hladi :|
amar1994

#381 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

Black swan wrote:i ja bih trebao puniti
ljetos sam se skuhao
puse a ne radi..tojes ne hladi :|
komel ili klima centar, korektni i usluzni, barem su meni bili :thumbup:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#382 Re: PUNJENJE KLIME

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
Al' ti zato naspu pun rezervoar goriva, urade mali servis, i urade optiku trapa, sve za 105 KM. :shock: :lol:
amar1994

#383 Re: PUNJENJE KLIME

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
konektovan wrote: To je jako povoljno, 105 KM?! :mrgreen:
Al' ti zato naspu pun rezervoar goriva, urade mali servis, i urade optiku trapa, sve za 105 KM. :shock: :lol:
:sax: :pisnuo: :pisnuo: :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#384 Re: PUNJENJE KLIME

Post by O'zone »

Ja usput dok sam nešto završavao kod Darkoma haj reko da napunim klimu jer imaju onu mašineriju za to a i ja osjetio da klima više nešto pretjerano ne hladi. potrajalo nekih 30-ak minuta mašina sve odradi sama stalo u klimu 570 grama gasa/plina a po upustvu kaže da treba da stane 675 +- 50 grama.

Elem još uvijek ne osjetim da nešto uber hladi. Možda je do mene a možda i do klime ko će ga znati.
zilla_

#385 Re: PUNJENJE KLIME

Post by zilla_ »

Ništa onda samo vi punite u komelu i tim nekim lijevim servisima pa ćete izdavati love isto kao ja za optiku trapa. 4x sam išao na reklamaciju kod ferhatovića u blažuju i nikako da naprave volan da stoji pravo i na kraju za moje pare me stid više ići pa odem onda platim u deltu ponovo optiku da bi i oni napravili isto, špura savršeno ok ali volan stoji krivo. Sačekam mjesec dva dok zamijenim ljetne gume i opet prije par dana odem u deltu i opet fino i uredno platim i opet ista stvar. Na papiru sve zeleno a volan stoji krivo. A da ne govorim da mi je sa autom sve bilo savršeno ok dok nije ferhatović uzeo da rikta špuru. Ja otišao onako preventivno da provjerim jer sam nabacio nove gume. Da sam sve to odmah uradio u ovlaštenom servisu platio bi 65 KM i poštedilo bi me svog ovog hodanja i muke. Postoji nešto što se zove kalibracija volana, postoji seznzor položaja volana za koje ovi kod ferhatovića i u delti izgleda nisu čuli. Na kraju u ovlaštenom riješili problem i sada je sve ok.

Zato sam reko bolje dat i duplo više stručnim osobama nego da mi ovaj zezne pa stavi neko kinesko ulje pa onda pored ispravne klime da moram mijenjat i kompresor ili šta ti ja znam šta sve ne.

U klima centu nisam bio pa ne mogu davati loše ocjene al sa komel-om sam imao problem sa kobrom, nakon 100x što sam išao na reklamaciju i nakon što sam na mobitel snimio kako mi ne prepoznaje onu id karticu odlučili se da zamijene novom i na kraju ni oprosti ni izvini a njihova greška.
ado-šampion

#386 Re: PUNJENJE KLIME

Post by ado-šampion »

Majke mi pored dopunjavanja klime to stelovanje spure je najveca ubleha kod nas sto se tice odrzavanja auta. :-)

Isto tako samo sto ljudi po kucama ne steluju spuru.

Isto kao i za dopunjavanje klime, ne znam sta ljudima bude pa tek tako odu strlovat spuru. Dosada sta li. Najgore kad nadri-majstor satare dobru spuru napravis sebi belaj ni iz cega, totalno bespotrebe.

A jos je gore kad te laici krenu ubjedjivat da se spura steluje dvaput godisnje. Isto ko sto se klima dopunjava svake godine ili svake 2 godine. :-)
quarterback

#387 Re: PUNJENJE KLIME

Post by quarterback »

auto iz 2007, niti sam klime punio, niti sam spuru radio...

pitam se da li bih trebao ali cini se da ne bih...
zilla_

#388 Re: PUNJENJE KLIME

Post by zilla_ »

Špuru ne diraj ako nisi mijenjao ništa na trapu jer će ti ovi dunđeri od majstora zadati glavobolju kao i meni :lol:
A klima ako slabije hladi nego inače mislim da bi je trebalo provjeriti.
quarterback

#389 Re: PUNJENJE KLIME

Post by quarterback »

zilla_ wrote:Špuru ne diraj ako nisi mijenjao ništa na trapu jer će ti ovi dunđeri od majstora zadati glavobolju kao i meni :lol:
nisam nista mijenjao osim guma
subjektivno malo slabije hladi ali i dalje dovoljno

nisam ni antifriz fabricki mijenjao, dovoljno je drzao, vidim neki gore nekakve muljeve spominju...

mozda bolje da ne cackam?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#390 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Romeo 80 »

quarterback wrote:
zilla_ wrote:Špuru ne diraj ako nisi mijenjao ništa na trapu jer će ti ovi dunđeri od majstora zadati glavobolju kao i meni :lol:
nisam nista mijenjao osim guma
subjektivno malo slabije hladi ali i dalje dovoljno

nisam ni antifriz fabricki mijenjao, dovoljno je drzao, vidim neki gore nekakve muljeve spominju...

mozda bolje da ne cackam?
Za antifriz ne znam, ali na Specialized-u obavezno špuru uradi! :D
zilla_

#391 Re: PUNJENJE KLIME

Post by zilla_ »

Ne znam al i kod mene je još 99% dijelova fabrički jer je auto 2009 i sve ovo što sam radio kod ovih nazovimo ih majstora avlijanera sam morao ili ponovo popravljat negdje drugo ili i dan danas stoji neriješeno.
Evo npr sa autom sve savršeno ok, odem da ugradim kobru i nisam odmakao ni 10 km upali se lampica od airbaga a auto nikad udareno nije bilo. E sad možda je slučajnost a možda su i ovi šta zajebali. Oni kažu da nije do njih tako da nisam pametan :-)
quarterback

#392 Re: PUNJENJE KLIME

Post by quarterback »

Romeo 80 wrote:Za antifriz ne znam, ali na Specialized-u obavezno špuru uradi! :D
majstor Dzeno to nasteluje svake godine :D :thumbup:
quarterback

#393 Re: PUNJENJE KLIME

Post by quarterback »

zilla_ wrote:Ne znam al i kod mene je još 99% dijelova fabrički jer je auto 2009 i sve ovo što sam radio kod ovih nazovimo ih majstora avlijanera sam morao ili ponovo popravljat negdje drugo ili i dan danas stoji neriješeno.
Evo npr sa autom sve savršeno ok, odem da ugradim kobru i nisam odmakao ni 10 km upali se lampica od airbaga a auto nikad udareno nije bilo. E sad možda je slučajnost a možda su i ovi šta zajebali. Oni kažu da nije do njih tako da nisam pametan :-)
pa isto tako, jedino sto zadnjih godinu dvije od kako je F-AC propao radim servise mimo ovlastenog

ne bih cackao po autu ako se bas ne mora
Ned071

#394 Re: PUNJENJE KLIME

Post by Ned071 »

Ja pored komela ni ne prolazim vise. Oni s kvarovima klime veze nemaju. Usminkana ubleha
caseytron

#395 Re: PUNJENJE KLIME

Post by caseytron »

Nije se koristila klima u autu neke dvije godine, nije se ni vozilo aktivno kako treba, zimi najvise. Tad je puklo alu crijevo, iscufio freon. Evo sad hocu da uradim klimu, svi preporucuju kilma centar, niko negativno mi nista nije rekao. Iskustva, cijene, kolike su mogucnosti da je otisao kompresor u ove dvije godine zbog nekoristenja? Hvala :-D
ado-šampion

#396 Re: PUNJENJE KLIME

Post by ado-šampion »

Licno iskustvo, strucni, kad poprave poprave kako treba, ali znaju opaliti po usima. Kakogod jedini kojim bih ja odveo auto na servis klime. I jedni od rijetkih koji su pravi servis a ne prodavnica/servis svega i svacega koji je nabavio aparat za dopunjavanje.

Kod mene je isto bila alu cijev, nek ti provjere to i nek ti naspu onu zelenu tecnost da vide da jos gdje ne pusta. Moj iskren savjet ti je da ne stedis novac i da to popravis kako treba, jer ako budes sredio i slusao ublehase koji te nagovaraju samo da dopunjavas na kraju ce ispasti skuplja pita od tepsije. Popravis jednom i miran si.
caseytron

#397 Re: PUNJENJE KLIME

Post by caseytron »

ado-šampion wrote:Licno iskustvo, strucni, kad poprave poprave kako treba, ali znaju opaliti po usima. Kakogod jedini kojim bih ja odveo auto na servis klime. I jedni od rijetkih koji su pravi servis a ne prodavnica/servis svega i svacega koji je nabavio aparat za dopunjavanje.

Kod mene je isto bila alu cijev, nek ti provjere to i nek ti naspu onu zelenu tecnost da vide da jos gdje ne pusta. Moj iskren savjet ti je da ne stedis novac i da to popravis kako treba, jer ako budes sredio i slusao ublehase koji te nagovaraju samo da dopunjavas na kraju ce ispasti skuplja pita od tepsije. Popravis jednom i miran si.
Ma da je samo crijevo i punjenje, ljepota. Samo da kompresor nije otisao zbog nekoristenja toliko vremena i jer je sistem bio prazan. Spreman sam ja 150 KM bez kompresora halalit, samo da se kvalitetno uradi. Ne volim te stvari kod mahalaca, ove ovako mali servis i to prolazi, ali vec ozbiljnije volim deblje platiti i hladne glave spavati :-D

Btw jesi li vario crijevo ili si mijenjao? Ako nije tajna koliko te dosao popravak s punjenjem?
friskyoreo

#398 Re: PUNJENJE KLIME

Post by friskyoreo »

Imate Neskovic, put prema Foci, od aerodroma par km. Punjenje klime 25 km. A dobro urade. Nista bolje nego kod ovog majstora u Tuzli gdje sam puno prije za 50 km.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#399 Re: PUNJENJE KLIME

Post by _BataZiv_0809 »

ado-šampion wrote:Licno iskustvo, strucni, kad poprave poprave kako treba, ali znaju opaliti po usima. Kakogod jedini kojim bih ja odveo auto na servis klime. I jedni od rijetkih koji su pravi servis a ne prodavnica/servis svega i svacega koji je nabavio aparat za dopunjavanje.

Evo i meni sljeduje utvrdjivanje gdje pusta poslije sipanja tecnosti sa UV. Koliko si ti platio saniranje tog kvara?
caseytron

#400 Re: PUNJENJE KLIME

Post by caseytron »

friskyoreo wrote:Imate Neskovic, put prema Foci, od aerodroma par km. Punjenje klime 25 km. A dobro urade. Nista bolje nego kod ovog majstora u Tuzli gdje sam puno prije za 50 km.
Ma dobro to punjenje manje-vise nikakav bauk, ovdje se radi o kvaru na sistemu :-D
Post Reply