Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
- SiSaJuMe
#376 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
evo prilike da BIH nekog zajednicki prizna.
- fantom slobode
#377 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Ma ne mora, mislim da je dovoljno priznanje Kosova od Rusije, a Zapada Juzne Osetije. Inace u slucaju zaostravanja odnosa izmedju pomenutih, bilo bi mi logicno da i jedni i drugi pociste u svojoj avliji moguce simpatizere protivnika.SiSaJuMe wrote:evo prilike da BIH nekog zajednicki prizna.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#378 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
Lavrov: Poređenja s Kosovom neumesna
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da paralele između priznanja nezavisnosti Kosova s jedne i priznanja Južne Osetije i Abhazije s druge strane nisu umesne.
"Centar je počeo rat i u slučaju Kosova i u slučaju Abhazije i Južne Oetije. Rat je zaustavljen, mada na Kosovu nemilosrdnim i nehumanim bombardovanjem Beograda, a pri napadu na Suhumi prošlo je bez kažnjavanja Tbilisija", rekao je Lavrov novinarima u Sočiju.
Prema rečima šefa ruske diplomatije, postignuti su sporazumi o prekidu vojnih dejstava, uvedene su mirovne snage, stvoreni pregovarački mehanizmi, ali od 1999. godine Beograd "nijednom nije pokušavao da primeni vojnu silu i podvrgne sumnji pregovaračke mehanizme".
"Njih su srušili kosovski Albanci uz aktivnu podršku njihovih zapadnih pokrovitelja", rekao je Lavrov, dodavši da je mehanizme za regulisanje konflikta u Gruziji podrio upravo Tbilisi.
"Zato paralele ovde nisu potpuno umesne, a razlika je u tom kako se ponašao Beograd u odnosu na Kosovo a kako režim (gruzijskog rpedsednika Mihaila) Sakašvilija u odnosu na Južnu Osetiju i Abhziju potpuno je očigledna", istakao je ruski ministar.
Lavrov je rekao da se Rusija ne boji sankcija posle priznanja Abhazije i Južne Osetije.
"Što se tiče sankcija, taj metod se potpuno diskreditovao u svetskoj politici. Nikada niko putem sankcija nije dostigao svoje političke ciljeve", rekao je Lavrov.
On je dodao da je Rusija samodovoljna zemlja i da neće doneti rezultate pokušaji da se uspore ruski ambiciozni planovi čija je realizacija važna za socijalno-ekonomski razvoj zemlje.
Istovremeno, Lavrov je rekao da Rusija neće nikome "zavrtati ruke" kako bi priznao nezavisnost otcepljenih gruzijskih autonomija.
"Saveznici treba da budu saveznici, a zavrtanje ruku nije u našoj političkoj kulturi", rekao je šef ruske diplomatije, dodavši da bi, kada bi se sve članice međuanrodne zajednice rukovidle činjenicama, priznanje njihove nezavisnosti veoma proširilo.
"Na žalost, u svetu nastavlju da deluju pravila koja primoravaju neke zemlje da ne sasvim samostalno donose spoljnopolitičke odluke", rekao je on i naglasio da misli na SAD i pritisak koji one vrše.
"Mi želimo da naši saveznici donose sami odluke, mereći vrednost odnosa sa Rusijom i uvažavajući sopstvene interese", istakao je Lavrov.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da paralele između priznanja nezavisnosti Kosova s jedne i priznanja Južne Osetije i Abhazije s druge strane nisu umesne.
"Centar je počeo rat i u slučaju Kosova i u slučaju Abhazije i Južne Oetije. Rat je zaustavljen, mada na Kosovu nemilosrdnim i nehumanim bombardovanjem Beograda, a pri napadu na Suhumi prošlo je bez kažnjavanja Tbilisija", rekao je Lavrov novinarima u Sočiju.
Prema rečima šefa ruske diplomatije, postignuti su sporazumi o prekidu vojnih dejstava, uvedene su mirovne snage, stvoreni pregovarački mehanizmi, ali od 1999. godine Beograd "nijednom nije pokušavao da primeni vojnu silu i podvrgne sumnji pregovaračke mehanizme".
"Njih su srušili kosovski Albanci uz aktivnu podršku njihovih zapadnih pokrovitelja", rekao je Lavrov, dodavši da je mehanizme za regulisanje konflikta u Gruziji podrio upravo Tbilisi.
"Zato paralele ovde nisu potpuno umesne, a razlika je u tom kako se ponašao Beograd u odnosu na Kosovo a kako režim (gruzijskog rpedsednika Mihaila) Sakašvilija u odnosu na Južnu Osetiju i Abhziju potpuno je očigledna", istakao je ruski ministar.
Lavrov je rekao da se Rusija ne boji sankcija posle priznanja Abhazije i Južne Osetije.
"Što se tiče sankcija, taj metod se potpuno diskreditovao u svetskoj politici. Nikada niko putem sankcija nije dostigao svoje političke ciljeve", rekao je Lavrov.
On je dodao da je Rusija samodovoljna zemlja i da neće doneti rezultate pokušaji da se uspore ruski ambiciozni planovi čija je realizacija važna za socijalno-ekonomski razvoj zemlje.
Istovremeno, Lavrov je rekao da Rusija neće nikome "zavrtati ruke" kako bi priznao nezavisnost otcepljenih gruzijskih autonomija.
"Saveznici treba da budu saveznici, a zavrtanje ruku nije u našoj političkoj kulturi", rekao je šef ruske diplomatije, dodavši da bi, kada bi se sve članice međuanrodne zajednice rukovidle činjenicama, priznanje njihove nezavisnosti veoma proširilo.
"Na žalost, u svetu nastavlju da deluju pravila koja primoravaju neke zemlje da ne sasvim samostalno donose spoljnopolitičke odluke", rekao je on i naglasio da misli na SAD i pritisak koji one vrše.
"Mi želimo da naši saveznici donose sami odluke, mereći vrednost odnosa sa Rusijom i uvažavajući sopstvene interese", istakao je Lavrov.
-
Valbon_1
#379 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
emra_a wrote:zaratit ce se 100% ,treci nam ne gine![]()
albanci su krivi za sve...zar ne @emra_a
-
emra_a
#380 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
nisam reklaValbon_1 wrote:emra_a wrote:zaratit ce se 100% ,treci nam ne gine![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#381 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
e a stvarno ko je kriv za ovoemra_a wrote:nisam reklaValbon_1 wrote:emra_a wrote:zaratit ce se 100% ,treci nam ne gine![]()
-
Valbon_1
#382 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
emra_a wrote:nisam reklaValbon_1 wrote:emra_a wrote:zaratit ce se 100% ,treci nam ne gine![]()
ali si mislila...
- ljubav_aha
#383 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
EU je napeta u vezi najnovije odluke,NATO ce opet biti vrlo zauzet sa intervencijama,a moskva i washington se igraju crvenih telefona,naredne sedmice slijede razgovori u briselu
-
0.7.1.
#384 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
e sada... amerkanci šalju razarač i dvije krstarice u luku poti da distribuiraju humanitarnu pomoć... podrška McCannu raste, a čini mi se da je to glavni razlog za ovo sve... samo se otima kontroli... moglo bi biti sranja u Ruandi
-
paratrooper
#385 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ne ce biti problema jer rusija zna domete do kojih moze ici.
Ostatak Georgije slicno s.kipru ce se uvezati u zapadni savez - to je dovoljno dobro rjesenje.
Ostatak Georgije slicno s.kipru ce se uvezati u zapadni savez - to je dovoljno dobro rjesenje.
- ljubav_aha
#386 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
moj koelga je radio kako UN predstavnik na kipru godinama,hm,tako da nisam sigurna da li ce to novo rijesenje biti brzo rijeseno
-
dallton
#387 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
medvedev izjavljuje: nadam se sakashvili nece biti novi gavrilo princip:)emra_a wrote:zaratit ce se 100% ,treci nam ne gine![]()
- ljubav_aha
#388 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
izvor inofrmacija,molim
-
dallton
#389 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
http://news.yahoo.com/s/nm/20080826/wl_ ... tia_dc_241ljubav_aha wrote:izvor inofrmacija,molim
- osa
#390 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
nedavno sam pročitao knjigu Henrija Kisingera "Diplomacija", zanimljivo štivo, iako malo teško za čitanje, u knjizi se obrađuje povijest diplomacije i političkog djelovanja u zadnjih 300 godina, uz ostale teme dosta dobro je obrađena i rusija pogotovo hladni rat. nekako mi se čini da su danas šanse rusije u nadmetanju sa zapadom manje nego za vrijeme sovjetskog saveza, sve mi se čini da su ovakvi potezi od strane Putina posljedica nesigurnosti a možda i precjenjivanja svojih mogućnosti, ništa rusi nisu naučili iz povijesti.
- ljubav_aha
#391 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
hvaladallton wrote:http://news.yahoo.com/s/nm/20080826/wl_ ... tia_dc_241ljubav_aha wrote:izvor inofrmacija,molim
osa,slazem se sa tobom
- _veleposlanik
#392 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
samo bih da dodam, Kissinger je jedan od najvecih zlocinaca na planeti, skriven pod velom lazne filantropije i Nobelove nagrade mira kao krajnjeg oblika cinizma, licemjerja...osa wrote:nedavno sam pročitao knjigu Henrija Kisingera "Diplomacija", zanimljivo štivo, iako malo teško za čitanje, u knjizi se obrađuje povijest diplomacije i političkog djelovanja u zadnjih 300 godina, uz ostale teme dosta dobro je obrađena i rusija pogotovo hladni rat. nekako mi se čini da su danas šanse rusije u nadmetanju sa zapadom manje nego za vrijeme sovjetskog saveza, sve mi se čini da su ovakvi potezi od strane Putina posljedica nesigurnosti a možda i precjenjivanja svojih mogućnosti, ništa rusi nisu naučili iz povijesti.
-
san darius
#393 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
da, to za kissingera kao politicara i politickog trend-settera uglavnom stoji, no kakve to ima veze s kvalitetom knjige 'diplomacija' koja je vrhunsko politicko stivo. ne treba zaboraviti da je dr. henry prije stupanja u americku admistraciju bio vrlo ugledan i cijenjen znalac medjunartodnih politicko-diplomatskih kretanja i napose, odnosa izmedju nuklearnih (vele)sila.
na kraju, nije li svaka visoka politika, od kad je svijeta i vijeka, dobrano uronjena u cinizam? u tom su kontekstu ghandi, mandela i don juan-carlos de burnon samo izuzeci.
knjigu big toplo preporucio svakomu koga zanimaju moderni politicki odnosi. u njoj je dr. henry prije znanstvenik nego politicar.
san darius
na kraju, nije li svaka visoka politika, od kad je svijeta i vijeka, dobrano uronjena u cinizam? u tom su kontekstu ghandi, mandela i don juan-carlos de burnon samo izuzeci.
knjigu big toplo preporucio svakomu koga zanimaju moderni politicki odnosi. u njoj je dr. henry prije znanstvenik nego politicar.
san darius
- ljubav_aha
#394 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
citanje naucnih politickih radova nije isto sto i spasavanje danasnje istorije od propasti,moze posluziti kao sredstvo manipuliranja i analizi,ali ni blizu kao rijesenje,cak ni kao dio rijesenja
- Topla voda
#395 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
jel u nasoj misiji dole?ljubav_aha wrote:moj koelga je radio kako UN predstavnik na kipru godinama,hm,tako da nisam sigurna da li ce to novo rijesenje biti brzo rijeseno
-
shupljak
#396 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
De, ne komplikujte!
Ili ste s ove ili one strane berlinskog zida. Pardon, Drine!
Ili duzite M-16 ili M-70!
Ili ste za jedinstvenu BiH ili za drzavu u drzavi !
Ili ste za protivraketni stit u Bosni ili za ruske takticke rakete na Zlatiboru !
Izbor je jednostavan, sve otalo je shuplja!
Pa, sta kazete, bitches?
S postovanjem
Muhadzer
Ili ste s ove ili one strane berlinskog zida. Pardon, Drine!
Ili duzite M-16 ili M-70!
Ili ste za jedinstvenu BiH ili za drzavu u drzavi !
Ili ste za protivraketni stit u Bosni ili za ruske takticke rakete na Zlatiboru !
Izbor je jednostavan, sve otalo je shuplja!
Pa, sta kazete, bitches?
S postovanjem
Muhadzer
- Topla voda
#397 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ja sam za m 16,bitches
i te protivraketne ,ako nam sta ostane od poljaka
hocel se to,kad nam instaliraju to sto ostane iz poljske,zvat poljski protivraketni stit....ko poljski wc?
i te protivraketne ,ako nam sta ostane od poljaka
hocel se to,kad nam instaliraju to sto ostane iz poljske,zvat poljski protivraketni stit....ko poljski wc?
- _veleposlanik
#398 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
nisam govorio o kvalitetu knjige jer je nisam ni procitao. samo sam dodao ostatak.san darius wrote:da, to za kissingera kao politicara i politickog trend-settera uglavnom stoji, no kakve to ima veze s kvalitetom knjige 'diplomacija' koja je vrhunsko politicko stivo. ne treba zaboraviti da je dr. henry prije stupanja u americku admistraciju bio vrlo ugledan i cijenjen znalac medjunartodnih politicko-diplomatskih kretanja i napose, odnosa izmedju nuklearnih (vele)sila.
san darius
podsvjesni karakter svake informacije, svakog podatka, moze biti itekako odlucujuci, medjutim o tom bi vise i bolje mogli obrazloziti pravi eksperti.
a ako si kao izuzetak naveo i Don Juan Carlos de Borbon-a, spanskog kralja, onda si mislim, pogrijesio. on ne bi trebao izgledati tako cisto kao sto ga mediji predstavljaju, sama cinjenica poznavanja toka svjetske politike i fiktivnog zivota kojeg svi vodimo - govori da i nije bas toliki izuzetak...
pozdrav
- ljubav_aha
#399 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
ne znam tacno o kojoj misiji pises,bio je nekoliko godina radi sukoba grcke i turskeTopla voda wrote:jel u nasoj misiji dole?ljubav_aha wrote:moj koelga je radio kako UN predstavnik na kipru godinama,hm,tako da nisam sigurna da li ce to novo rijesenje biti brzo rijeseno
sto se tice misije u BiH,imao je priliku ici u mostar,inace tip radi godinama za interpol
jedan drugi moj kolega je radio u legiji stranca ,misija kosovo
-
paratrooper
#400 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-
mislis na oveTopla voda wrote:ja sam za m 16,bitches