Predstavite šta vozite

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
whow

#376 Re: Predstavite šta vozite

Post by whow »

@ shadow .Prvo sve procitaj pa onda daji komentare . Covjek konstantno provocira i zakuhava . Ja se uopce ne kurcim kao sto ti kazes nego sam jednostavno postavio sliku kao i svi ostali o ova tip poceo da vrijeda . Ja ne znam gdje ti izvlacis sve te cijene te novi Passat za 20 hiljada pa 300 C 20 hiljada . Mozda na tvome lotu . Takoder u Sarajevu 300C nije 40 tak hiljada nego 75 hiljada .Hadje ti mi eto prodaj novog 2009 300C za 20 hiljada ja cu ga evo odmah kupiti. u Canadi pocetna cijena za 300c preko 30 000 a na cesti minimum 35 000. Uglavnom ne znam ko se kurci sa EU autima. Poznata je ona stara u Rimu kao Rimljanin . Ja uopste ne razumijem ljude koji mrze sve samo zbog toga jer je Americko ili Canadsko baz obzira o cemu se radi. EU i Canadski 300C su potrpuno isti automobili samo sto je Canadski jeftiniji jer se proizvodi u Kanadi te zbog toga sto Amerika i Kanada imaju manje poreze tako da se SVI automobili ovdje jeftiniji a tu spadaju BMW , AUDI i sve ostalo. U Canadi nije nikakav problem voziti AMG-a ili BMW-a ali draze mi je voziti " domaci" auto koji je za mene super a za ostatak love provesto godisnje tri mjeseca putujuci po svijetu i uzivajuci :), ali to je ponovo stvar ukusa i mogucnosti. Uglavanom svako vozi sta mu se svida i stago dosta sa ovim provokacijama . Ja bih licno volio da svako moze imati sto god pozeli , onda bih na svima bilo bolje ali nije do mene.
Pozz
whow
Bakir1

#377 Re: Predstavite šta vozite

Post by Bakir1 »

ja od danas vozim:
Image
kazu mama i tata da cu biti puno sigurniji i sretniji.a kada narastem vozit cu isto cika whow neki domaci auto po mogucnosti skodu fabiju ako bude skd u vogosci a ne nekog amg,m-a ili evo-a jer mi je bolje tu razliku potrositi u makarskoj na moru :lol:
101power

#378 Re: Predstavite šta vozite

Post by 101power »

jel mogu i ja s tobom na put bakire?? ja sam ustedio vozeci trulog stojadina imam para da mogu bit u makarskoj 3 mjeseca u cugu...
samo mi mama ne da da se vozim sam do makarske pa ako bi me ti mogao odvest...
Bakir1

#379 Re: Predstavite šta vozite

Post by Bakir1 »

kume ici cemo do rascipavaca pa cemo biti u rijeci dvije hefte pa kud puklo da puklo mora mi rascipovati auto jer kad ubacim u trecu teleportira me sa naplatnih kucica do kaknja :lol:
ibizza

#380 Re: Predstavite šta vozite

Post by ibizza »

ljudi,sta mislite o Fiat Stilo(karavan)...?....kakvi su mu motori,limarija,sigu5nost u krivinama(jer znamo kakav je Punto)??
tataratira

#381 Re: Predstavite šta vozite

Post by tataratira »

d2 wrote:
IcedFlame wrote:Moj prvi autic, nikad prezaljeni:
ma poznati su mi ovi sa slika nesto :thumbup:

:D

sjećam se i ja :)
Karabaja

#382 Re: Predstavite šta vozite

Post by Karabaja »

tataratira wrote:
d2 wrote:
IcedFlame wrote:Moj prvi autic, nikad prezaljeni:
ma poznati su mi ovi sa slika nesto :thumbup:

i ja :) brat po autu nekadašnji :)
shadow

#383 Re: Predstavite šta vozite

Post by shadow »

whow wrote:@ shadow .Prvo sve procitaj pa onda daji komentare . Covjek konstantno provocira i zakuhava . Ja se uopce ne kurcim kao sto ti kazes nego sam jednostavno postavio sliku kao i svi ostali o ova tip poceo da vrijeda . Ja ne znam gdje ti izvlacis sve te cijene te novi Passat za 20 hiljada pa 300 C 20 hiljada . Mozda na tvome lotu . Takoder u Sarajevu 300C nije 40 tak hiljada nego 75 hiljada .Hadje ti mi eto prodaj novog 2009 300C za 20 hiljada ja cu ga evo odmah kupiti. u Canadi pocetna cijena za 300c preko 30 000 a na cesti minimum 35 000. whow

Nisi ti to dobro procitao, predlazem da ponovis :D. Niko nije tebe spomenuo pa ne znam sto si se nasao prozvanim. Kad sam spomenuo cifre od 40-tak hiljada maraka u Sa i $20k u USA uopste nisam spomenuo/mislio na chryslera, nemam pojma koliko taj auto kosta, niti me interesuje. Poenta je da jedan te isti auto nije ni priblizno jednako dostupan sarajliji i amerikancu. Sarajlija se za njeg mora dobro napatiti a amerikanac ga kupi bez puno problema. Uzecu primjer momka (ne znam koji je nick) koji je nedavno kupio audi a6, mislim da je 2004 godina i platio ga je cini mi se 50 milja maraka. Svaka cast, valja u Sa sa nekim normalnim poslom skuckati petobu za polovan bibi. S druge strane, taj isti audi ovdje kosta $20k i moze ga kupiti ako ne svaki onda sigurno svaki drugi covjek. Zato nije fer pricati o cijenama jer ne zivimo u istim uslovima, ta komparacija cijena (bolje reci uslova) je cijela poenta mog posta.

P.S. Ja nemam novih auta, ja sam used car dealer tako da kod mene nema jos uvijek nema 2009 godiste :D .
Novi passat nije bio $20 ali jeste $22,5, ne znam sto je to tako tesko za provariti, nije dzaba jbt. Svakako je zastario, sad je aktuelan CC :wink:
IcedFlame

#384 Re: Predstavite šta vozite

Post by IcedFlame »

Karabaja wrote:
tataratira wrote:
d2 wrote: ma poznati su mi ovi sa slika nesto :thumbup:

i ja :) brat po autu nekadašnji :)
Stara raja, pozdrav svima :)
Mene nekidan nostalgija nekakva uhvatila za newsima, i kontam - ima li kakvo drugo mjesto sa onim ljudima. :)

tataratira, sta je kod tebe sad parkiraTo ispred zgrade. Nemoj me razocarati pa reci da nije dragon green 2 :)
DoradO

#385 Re: Predstavite šta vozite

Post by DoradO »

shadow wrote:
whow wrote:@ shadow .Prvo sve procitaj pa onda daji komentare . Covjek konstantno provocira i zakuhava . Ja se uopce ne kurcim kao sto ti kazes nego sam jednostavno postavio sliku kao i svi ostali o ova tip poceo da vrijeda . Ja ne znam gdje ti izvlacis sve te cijene te novi Passat za 20 hiljada pa 300 C 20 hiljada . Mozda na tvome lotu . Takoder u Sarajevu 300C nije 40 tak hiljada nego 75 hiljada .Hadje ti mi eto prodaj novog 2009 300C za 20 hiljada ja cu ga evo odmah kupiti. u Canadi pocetna cijena za 300c preko 30 000 a na cesti minimum 35 000. whow

Nisi ti to dobro procitao, predlazem da ponovis :D. Niko nije tebe spomenuo pa ne znam sto si se nasao prozvanim. Kad sam spomenuo cifre od 40-tak hiljada maraka u Sa i $20k u USA uopste nisam spomenuo/mislio na chryslera, nemam pojma koliko taj auto kosta, niti me interesuje. Poenta je da jedan te isti auto nije ni priblizno jednako dostupan sarajliji i amerikancu. Sarajlija se za njeg mora dobro napatiti a amerikanac ga kupi bez puno problema. Uzecu primjer momka (ne znam koji je nick) koji je nedavno kupio audi a6, mislim da je 2004 godina i platio ga je cini mi se 50 milja maraka. Svaka cast, valja u Sa sa nekim normalnim poslom skuckati petobu za polovan bibi. S druge strane, taj isti audi ovdje kosta $20k i moze ga kupiti ako ne svaki onda sigurno svaki drugi covjek. Zato nije fer pricati o cijenama jer ne zivimo u istim uslovima, ta komparacija cijena (bolje reci uslova) je cijela poenta mog posta.

P.S. Ja nemam novih auta, ja sam used car dealer tako da kod mene nema jos uvijek nema 2009 godiste :D .
Novi passat nije bio $20 ali jeste $22,5, ne znam sto je to tako tesko za provariti, nije dzaba jbt. Svakako je zastario, sad je aktuelan CC :wink:
sad se ja osjecam prozvanim :lol:
shadow

#386 Re: Predstavite šta vozite

Post by shadow »

DoradO wrote:
shadow wrote:

sad se ja osjecam prozvanim :lol:
hehe kako slusha makina? :wink:
rajvosa^

#387 Re: Predstavite šta vozite

Post by rajvosa^ »

shadow wrote:

Imal sta vako za zemljaka dobro a nije skupo? :D Jebi ga kazu jos malo pa ce se uvozit polovna auta, pa reko da sta usicarim. :-D
shadow

#388 Re: Predstavite šta vozite

Post by shadow »

oo djesi zemljace :D, dobro te vidjeti na ovom stranjskom sajtu :-D
sta ti treba buraz, sad su jeftinija nego ikad. cijene su pale najmanje 25% samo u zadnja 2 mjeseca, ni ja koji ovo radim za zivot se vise ne mogu snaci, ne znam sta koliko vrijedi. :-)
Sunrise00

#389 Re: Predstavite šta vozite

Post by Sunrise00 »

Image

rajvosa^

#390 Re: Predstavite šta vozite

Post by rajvosa^ »

shadow wrote:oo djesi zemljace :D, dobro te vidjeti na ovom stranjskom sajtu :-D
sta ti treba buraz, sad su jeftinija nego ikad. cijene su pale najmanje 25% samo u zadnja 2 mjeseca, ni ja koji ovo radim za zivot se vise ne mogu snaci, ne znam sta koliko vrijedi. :-)
ma meni bolan kazu ovi moji, cekaj jos malo more bit bidne i djaba...pa ja cekam. :D
Giordano

#391 Re: Predstavite šta vozite

Post by Giordano »

d2 wrote:stvarno nema smisla, kako ste samo bezobrazni, odoh po svoj cayenne s pa na zetru...
:roll:

Ma nedam ja,bolan ne bio,svoga "Tuareg"_a nizasto!

:roll:
nokia6170

#392 Re: Predstavite šta vozite

Post by nokia6170 »

sve se vrti u krug, al je ljepse ako se spoje 4 kruga :D

Image
tataratira

#393 Re: Predstavite šta vozite

Post by tataratira »

IcedFlame wrote: tataratira, sta je kod tebe sad parkiraTo ispred zgrade. Nemoj me razocarati pa reci da nije dragon green 2 :)
Ma neku mi četvorku uvalili, tek se razradila..što se u narodu kaže za Golfa starog manje od 10 godina
strong69

#394 Re: Predstavite šta vozite

Post by strong69 »

Image
Ko kaze da mora na 4 tocka :razz: :run:
bushido

#395 Re: Predstavite šta vozite

Post by bushido »

Za mene i Canon vise nego dovoljno prostora a kad otvorim krov mogu i tronozac staviti :-D .(potrosnja u pola manja od proslog auta).

Image

Image
DoradO

#396 Re: Predstavite šta vozite

Post by DoradO »

shadow wrote:
hehe kako slusha makina? :wink:
:D bolje nego sto sam ocekivao ... hvala na pitanju :P neki dan kad je zapadao snijeg bukvalno sam pogurao rav4 uz brdo u mahali :lol: on zapeo ne mrda i jos krenuo prema meni ... i zao mi ga bilo pa haj reko da mu pripomognem :P iskrivio mi je registraciju :lol:
tataratira

#397 Re: Predstavite šta vozite

Post by tataratira »

@strong69

Bio je Stumpjumper, doduše '08.
Ako je ovaj SJ HT Expert 'o9. tvoj, ti si nam od danas glavni u raji...teško :)
strong69

#398 Re: Predstavite šta vozite

Post by strong69 »

tataratira wrote:@strong69

Bio je Stumpjumper, doduše '08.
Ako je ovaj SJ HT Expert 'o9. tvoj, ti si nam od danas glavni u raji...teško :)
Nazalost, jos uvijek nije moj. Bacio sam oko na njega kad sam ga vidio u Lyonu u radnji... Moram se zadovoljiti rekreativnim XC modelom ´07. (Rockhopper).
Sta ti imas? Jbg, valjda nije OT. Tema je predstavite sta vozite :-D
Pozdrav
d2

#399 Re: Predstavite šta vozite

Post by d2 »

ja sam mala raja :D

Image
kiky

#400 Re: Predstavite šta vozite

Post by kiky »

imal nekih fanova alfa-romea ovdje?? ili imaju svoj forum ???
Locked