Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
venus doom

#376 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by venus doom »

Ductus Holedocus wrote:
venus doom wrote:
rinna0304 wrote:jel komplikovano kad sama sebi to radis ja kontam ovu gotovu pastu da uzmem pa da probam al reko da mi ne stoji djaba i skuplja prasinu
ma nije komplikovano :-D uzmes u ovom salonu npr, i oni ti pokazu kako da radis s njom. vidjet ces pravo je lagano. jedino kad sebi radis bikini(brazilsku) onda je mozda bolje da odes da ti neko uradi, jer boli malo vise nego noge. ili mozes zamoliti sestru/ prijateljicu da ti urade. ipak je lakse kad ti dole radi neko drugi :)
Nece te mi vjerovati,ja sam sebi pazuh i bikini anestezirali lokalnom anestezijom i cupala :D :-)

hahahaha... ja mislim da bih prije umrla nego sebi uradila sama bikini. sve ostalo mogu, ali bikini jok. doduse ja uvijek radim brazilsku, tako da nema sanse da bih sama mogla. :D
rinna0304

#377 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by rinna0304 »

ja sam pazuh par x epilatorom uhhhh lose sjecanje hahahaha :lol:
venus doom

#378 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by venus doom »

rinna0304 wrote:
venus doom wrote:
rinna0304 wrote:vidjet cu mislila sam da nema manje pakovanje xd nisam bas upucena u ovo:D i radila sam jednom brazilku i noge secernom pastom i bila prezadovoljna 20 dana citavih i poslije zbog faxa i zime nisam se mogla nakanit otic ponovo :D
ima i manje pakovanje, i to kosta ovako 2 km :-D tako nesto. ugl ja sam prezadovoljna. ja sad samo radim ovom secernom pastom, znas kako se vide dobri rezultati kad radis zaredom nekoliko puta, a ne koristis brijac u medjuvremenu. :-D
gdje ima uzet to manje pakovanje da probam vala za 2 km i da ne bude valjalo nema veze :D ma ja sam i depilator kupila al mrsko mi , trake jednom koristila jednom povukla sve modrice napravila , brijac me nervira tako da i ovo cudo probam al sama :D
imas uzeti isto u ovom dufny salonu, sto si postavila link. samo je na tom linku jedna kila, a mozes otici kod njih i uzeti manje. :-D pa makar propale, nije puno :-D nazoves pitas ima li, i onda se dog s njima kad da dodjes po to, a one ti pokazu kako to da koristis :-D tj kako da naneses i skidas :-D
venus doom

#379 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by venus doom »

rinna0304 wrote:ja sam pazuh par x epilatorom uhhhh lose sjecanje hahahaha :lol:
joj suti, ja sam znala pincetom, pa jednu po jednu cupaj... boze sacuvaj :D :D :D
NeyTheHa

#380 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by NeyTheHa »

Ductus Holedocus wrote:
rinna0304 wrote:http://www.kupujmo.ba/deal/Salon-Dufny-secerna-pasta jel uzimao ko ? jel probao ko koristiti sam ovo
ja sam uspjela napraviti sama..
prezadovoljna sam..
vise od deset dana od kada sam ruke depilirala,dlacice se tek pocele nazirati..Necu imati jos potrebe da ih uklonim :thumbup:

jesi radila smjesu po onom theinom receptu?

ja sam pravila smjesu po nekom receptu sa neta, jedan put je bila ok, iako sam bila sva sticky (prednost je sto se lahko opere, puno lakse nego vosak), drugi put je bas nekako slaba bila, po par puta moram na isto mjesto nanijeti i smorilo me tako da sam odustala nakon pola nogu...

da mi je da neko dadne provjeren recept, pa makar morala vagati sve na zlatarsku vagu :D
i jednom sam naletila na link na koliko stepeni bi bilo preporucljivo da se kuha pasta, ali nikad vise ne nadjoh, pa ako neko zna nek mi pls kaze jer sestra ima kuharski termometar... :)
Ductus Holedocus

#381 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Ductus Holedocus »

nemoj uzimati kao tacno,jer sam ja stvarno bezbroj puta pokusavala..I najzad uspijem,kad sam se najmanje nadala.
Uglavnom stavila sam 2 solje secera,malo vise od pola solje vode i vrlo malo limutoza..i to se kuha ,kuha..ali ni sama ne znam koliko dugo. :-)
kad se skuha,izlijes na tepsiju ili na nesto mermerno..Nakon sto se ohladi(da mozes uezti u ruku),razvlacis ga,meljas ga ko tjesto recimo..Vidjeces kad se razvlaci da je dobilo boju,ni manje ni vise nego sedefastu(inace je zuto).
onda napravis kuglice ili sta vec zelis i ofuštura :D
NeyTheHa

#382 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by NeyTheHa »

Oket, hvala ti :)
limunada25

#383 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by limunada25 »

Ja upravo pravim secernu smjesu..eno je kuha se, tek sam je stavila prije 5 min :-) ..javim vam rezultate vec me strah :roll: nadam se da mi nece oci iskociti hahha odo da mi ne izgori
Ductus Holedocus

#384 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

limunada25 wrote:Ja upravo pravim secernu smjesu..eno je kuha se, tek sam je stavila prije 5 min :-) ..javim vam rezultate vec me strah :roll: nadam se da mi nece oci iskociti hahha odo da mi ne izgori
je li limunada ili pasta?sta je ispalo na kraju
simbabimba

#385 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by simbabimba »

because_of_you wrote:Ova na Čaršiji je u klasi salona :thumbup: Kod nje sam bila x puta, i baš je super. A uštediti 10-15 km nije malo :)

@Suza, jel ti misliš na Sanelu?

Moze li broj ove zene na Carsiji ako jos uvijek radi pliz?
limunada25

#386 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by limunada25 »

Ductus Holedocus wrote:
limunada25 wrote:Ja upravo pravim secernu smjesu..eno je kuha se, tek sam je stavila prije 5 min :-) ..javim vam rezultate vec me strah :roll: nadam se da mi nece oci iskociti hahha odo da mi ne izgori
je li limunada ili pasta?sta je ispalo na kraju
Pa meni je ispalo super, boja tamno zuta..gustoca extra..onako ko zvakaca guma..al dok sam nanosila sva sam se izmeckala..ruke noge, kauc, trenerku ma sve zivo :roll:
Al mi nisu dlacice jos dovoljne duzine hahah tek nicu..probala sam malo po butinama,al boli hebem mu :shock: malo mi se zacrvenilo i odustala.
Hahha sad cete mi se smijati, uzela ja plasticnu teglu, i cim sam skinula smjesu sa sporeta-direktno naspem u tu teglu :lol: :lol: tegla odma pocela da mjenja svoj prvobitan polozaj hahahah sva se izoblicila tj istopila :-) :D :D i brze bolje uzmem staklenu i spasim sto se spasiti moze.
ema_

#387 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ema_ »

Ako može broj telefona za neko mjesto gdje se može uraditi komplet depilacija za nekih 20, max 25 km, lokacija nebitna, svejedno da li je salon ili privatno nešto, hvalaaaa :D .
NoaLada

#388 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by NoaLada »

Toplo preporučujem Indy na Ali-pašinom Polju. Djevojka radi u stanu i stvarno sam bila prezadovoljna urađenim. Posljednji put kad sam išla u ''Samo za mene'' razočarala sam se, tako da sam promijenila ;)
indijana dzons

#389 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by indijana dzons »

djevojke, zene -- pomagajte :D

Nabavila sam vec pipremljenu secernu pastu, vidjela kako u salonu cura radi s timi kako se treba dobiti pasta neke bez boje da bi se moglo raditi, i sve bajno i krasno, ALI ... kad sam ja krenula da radim sa svojom pastom kuci skontah da nije uopce jednostavno :x

prvi put -nanesem prevrucu pastu :cry: :cry: pa zgulih i malo koze, :lol:

drugi put- ja sacekam da se ohladi, i naravno ona se sva skori :roll: :roll:

treci put- ( kontala treca sreca najveca) :lol: rastopim pastu, upakujem u patronu,( imam profesionalnu topilicu za vosak) i povuci-potegni pasta se fino otopila, ali ne izlazi iz patrone ... :?: :?: :?:

eh, pa sad, :) imal? ko kakav konkretan savjet bila bih jaaaaaaaaaaaako zahvalanaaa :thumbup:
NeonFelin

#390 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by NeonFelin »

http://www.youtube.com/watch?v=WoS1uudd ... re=related
Najbolji video..jest da puno prica,ali je sve objasnile.Pa eto pogledajte,meni je super.
indijana dzons

#391 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by indijana dzons »

NeonFelin wrote:http://www.youtube.com/watch?v=WoS1uudd ... re=related
Najbolji video..jest da puno prica,ali je sve objasnile.Pa eto pogledajte,meni je super.

ZAHVALJUJEM!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: cak sam uspjela ocupati obe noge :D :D :D
enisad

#392 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by enisad »

Pozdrav
Depilacija prirodnim voskom noge i bikini za 20 km,lokacija na Dobrinji 5,kontakt telefon 062-377-087
fragola

#393 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by fragola »

cure, ovi saloni u kojima ste do sada bile na brazilskoj, kako rade cure? ja sam jednom isla kod bibe, i slabo mi je doslo kad sam vidjela da ce me cupati trakama i voskom (kao za noge) do sada nisam radila brazilsku u bih, jer nisam tu zivjela.. uglavnom, tamo gdje sam radila imali su, ne znam kako da to objasnim, debeli tamno zeleni vosak, koji se nanosi u debelom sloju, i cupa samo rukom (bez traka). postoji li takvo nesto u sarajevu?

isto dolazi u obzir secerna, ali savjetujte mi nekoga njeznog i iskusnog... sto sam do sada u bih bila, bilo je poprilicno katastrofa.
tufnica5

#394 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by tufnica5 »

Indy88 wrote:
tufnica5 wrote:E ovako, zanima me da li neko na Ilidži zna neki salon ili privatno da rade depilaciju šećernom pastom. Nisam nikad išla na to, a baš sam dlakava i voljela bih i to da probam. Išla sam kod neke djevojke na Dobrinju, ali nisam baš toliko zadovoljna. Ona radi voskom, a i higdijena nije nešto posebno, ali sreća pa nisam imala nekih većih problema zbog toga. Ona mi je radila sve, noge, i brazilsku. Bol mogu da trpim. :) Ali takođe mi je radila i guzu, jer i tu imam dlaka, pa ako može da mi da neko adresu ili broj, i naravno da rade guzu jer ne želim da dođem tamo i da me čudno gledaju zbog toga. :-? Pomozite!!! Hvala unaprijed!

Pozovi na 062/ 138 426
Djevojka radi egipatsku depilaciju... nalazi se na alipasinom....
Hvala ti. A znaš li koliko su cijene?!
NeyTheHa

#395 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by NeyTheHa »

Ja idem kod Almase u Staklenom gradu, Berina se zove salon, i cura perfektno radi, i brazilsku...
Imam prilicno osjetljivu kozu i nikad mi nije upropastila kozu ili slicno... A znam situacija gdje su djevojke krvave zavrsavale zbog lose depilacije bikinija...

Almasa bikini radi voskom koji je prilicno gusci i nanosi u debelom sloju, ali onda skida trakama, pa ne znam kako to kome odgovara, u mom slucaju je sasvim dobra reakcija koze... Bude tackica odmah nakon, ali obzirom da sam bijela ko sir onda mi se sve zivo vidi na kozi...

Tel. joj je 061 863 699 (valjda sam dobar prepisala, mobitel mi je zblehnut iz nekog razloga i mijesa brojeve kontakata)...
Ljuska_u_BaklaFi

#396 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Nasla sam ponudu "PLATITE 5 KM UMJESTO 10 KM ZA POLA KILOGRAMA ŠEĆERNE PASTE ZA DEPILACIJU I 250 ML "ALOE VERA" PASTE ZA DEPILACIJU LICA ...." pa me zanima isplati li se, vi koji koristite ovu secernu pastu, a ja bih samo da probam :D
digiruk

#397 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by digiruk »

I mene interesuje kakva je ta šećerna pasta, ko proizvodi? Ima u DM-u Cleopatra šećerna pasta, čini mi se oko 12-13 KM za 100 ili 120 grama. Takođe, za depilaciju šećernom pastom mogu preporučiti djevojku na Alipašinom, ja radim noge 20 KM, super je, radi u svom stanu, jako uredna i dlake se nakon tri tretmana prorijedile, nema crvenila danima i plus nema urastanja.
rinna0304

#398 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by rinna0304 »

zanima me jel iko pokusao lice( brkove) depilirati secernom pastom :D ponestalo mi trakica za lice pa ne znam bil smjela sa njom da pokusam
Ductus Holedocus

#399 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

rinna0304 wrote:zanima me jel iko pokusao lice( brkove) depilirati secernom pastom :D ponestalo mi trakica za lice pa ne znam bil smjela sa njom da pokusam
jesam,slobodno :D
narednih 10tak minuta ce ti lice biti bukvalno anestezirano :D
crnoplavo

#400 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by crnoplavo »

:shock: cuj secer, secerna pasta, sta sve necu procitat, naucit...

znaci nisu cure bez razloga slatke...ko baklave :thumbup:

:D
Post Reply