Crni Sarajevski humor.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- dushmanka_sa
- Krigla_Sa
#377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sve sam ja to dozivio i prezivio sto i ti,i sta sad,ne smijem se nacuditi debilima koji su krenuli na tekmu i razbijaju kafice,auta,napadaju prolaznike. Kao to je sad sve normala poslije rata,to su huligani kojih svugdje u svijetu ima.strong69 wrote:Nista mi nije cudno poslije 3.5 godine provedene u Sarajevu bez osnovnih uslova za zivot koje mi je uskratila EU i Medunarodna zajednica. A onda dodu da daju prava na slobodu govora, izrazavanja i ostale slobode.Krigla_Sa wrote:Tito dragi,vise se ne smijes ni nacuditi tuci,pucnjavi, odmah si freak,mlakonja ili pi*kica ...
Nista mi nije cudno nakon pogibije mojih najblizih.
ZAO MI JESTE! Ali nije mi cudno! Nista mi nije cudno poslije Denisove smrti, majke koja se vozi sa klincom u autu i koji ubija okolo ljude, Gasija koji se smije Sudu u lice i prijeti im.
Zao mi je sto zivim u drzavi koja nije drzava i u kojoj nista ne funkcionise kako treba. Zao mi je sto se desavaju sranja svaki dan. Cudno? Nije...
Ma jarane ti si mozda oglusio na sve to ali mene jos uvijek boli kada vidim u sta se sve ovo pretvorilo.
-
HiBreeD
#378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Daj Boze da su pogrijesili i da sam u krivu...cappy_tempo wrote:HiBreeD wrote:Upravo sam cuo, cini mi se OBN je javio da je jedna osoba mrtvai mnogo povrijedjenih koji konstatno pristizu u Klinicki centar kosevo...uzas
NIJE NIKO POGINO!!
- vivaldi
#379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Italija ima 57 miliona stanovnika, a mi 3,5. Na jednoj prosjecnoj utakmici imaju posjecenost ko nasa cijela liga (zajedno sa kup takmicenjima) tokom citave godine. Na njihovoj svakoj utakmici bude nekoliko hiljada gostujucih navijaca...tako da se nikako ne mogu povlaciti paralele, ni kad je rijec o nasilju ni o bilo cemu drugom.sesalmir wrote:Sasvim normalno je da i u italiji svake godine neko izgubi zivot u navijackim neredima, bilo na stani navijaca bilo na strani policije. A italija je barem jedno 20 godina ispred nas u svakom pogledu, pa ne znam sta je onda cudno sto se kod nas to desi. Kod nas se ljudi samo nesta iscudjavaju, kao da zivite u podrumima bez pristupa bilo kakvim medijima. Ali naravno nikoga ne interesuje jel u italij, grckoj ili nekoj drugoj zemlji EU neki navijac poginuo, sve dok se to isto ne desi pred vasim vratima.dushmanka_sa wrote:Ma ništa. To je sasvim normalno. Sasvim normalno je da u ovom jebenom gradu svaki dan nastrada i pogine neko.Topla voda wrote:pobili se navijaci..sta je tu neobicno?
-
sarajevo63
#380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Strong, žao mi je što isto mislimo al me napade.Zao mi je sto zivim u drzavi koja nije drzava i u kojoj nista ne funkcionise kako treba
- dushmanka_sa
#381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Daj Bože.HiBreeD wrote:Daj Boze da su pogrijesili i da sam u krivu...cappy_tempo wrote:HiBreeD wrote:Upravo sam cuo, cini mi se OBN je javio da je jedna osoba mrtvai mnogo povrijedjenih koji konstatno pristizu u Klinicki centar kosevo...uzas
NIJE NIKO POGINO!!
Mada... nekima je to normalno, na žalost. Nema dobre utakmice bez dobrih huligana i barem jedne mrtve glave. Onda nema po čemu da se pamti utakmica.
- piupiu
#382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nisu, nisu ... milicija ih je derala od batina ...Topla voda wrote:ovaj grad se nije "u nesto pretvorio"..razbijale su se trafike,radnje,glave i auta i 1985 i 1989 ,pa ne vidim nista neobicno da to bude i 2008.
davno je to ovaj grad profuro
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
možda, ali ipak uzmi u obzir nešto: gdje u svom rodnom gradu ne bi smjela otići u bilo koje doba dana ili noći? reci mi lokaciju ja ću otići.dushmanka_sa wrote: Veće su šanse dragi Chmoljo da od svega nabrojanog nastradam u svom gradu, u kojem sve nenormalno postaje normalno. Ali super, ugledamo se na Grčku, Italiju... Idemo prema Europi nema šta.
A ostali neka mi oproste ja ipak ne vidim dalje od svog monitora, zatucana sam i ne znam se koristiti internetom, i sve jadna čekam da mi dotični pametnjakovići koji žive u Italiji, Grčkoj i sličmim europskim zemljama pokažu kako se to sve koristi, očito su oni pokupili svu pamet svijeta.
uporedi to onda sa nekim gradom u nekoj državi gdje sve "funkcioniše"... recimo Pariz... neko imigrantsko naselje...
jeste, ružno je što se dešava ali to je nus produkt većih sredina... a ja mislim da ovdje i nije gadno koliko može biti. to je sve. ovo je incident, nije svakodnevna pojava.
-
The 51st State
#384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne budali, prijeratni derbiji su bili mnogo destruktivniji, znalo je se po pola grada izvrnuti, a nemoj se zavaravati i da danasnja milicija ne marise.piupiu wrote:nisu, nisu ... milicija ih je derala od batina ...Topla voda wrote:ovaj grad se nije "u nesto pretvorio"..razbijale su se trafike,radnje,glave i auta i 1985 i 1989 ,pa ne vidim nista neobicno da to bude i 2008.
-
radijator
#385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Bojiš se grada u kojem živiš? A gdje bi ti to bilo bolje, gdje bi se osjećala sigurnije? Navedi konkretno!dushmanka_sa wrote:Znam ja dobro šta je i navijanje, i huliganstvo (možež misliti i ja sam nekada išla na utakmice Želje, navijala srcem), i ne treba me učiti neko linkovima koje je spremao za ove prilike. Nit' sam zatucana, nit sam computer freak, živim u realnom svijetu. I bojim se grada u kojem živim. Grada u kojem možeš da nastradaš i "onako" i "sa razlogom".
- strong69
#386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Apsolutno ne zelim nametati nekome moje misljenje. Postujem tvoj stav o ovome. I mene boli sve ovo sto se desava. Ali takav je svijet u kome zivimo. Nekome je cudno, nekoga ne zanima, neko je navikao...Krigla_Sa wrote: Sve sam ja to dozivio i prezivio sto i ti,i sta sad,ne smijem se nacuditi debilima koji su krenuli na tekmu i razbijaju kafice,auta,napadaju prolaznike. Kao to je sad sve normala poslije rata,to su huligani kojih svugdje u svijetu ima.
Ma jarane ti si mozda oglusio na sve to ali mene jos uvijek boli kada vidim u sta se sve ovo pretvorilo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
u Teheranu, a ne to je isto... hm...radijator wrote:Bojiš se grada u kojem živiš? A gdje bi ti to bilo bolje, gdje bi se osjećala sigurnije? Navedi konkretno!dushmanka_sa wrote:Znam ja dobro šta je i navijanje, i huliganstvo (možež misliti i ja sam nekada išla na utakmice Želje, navijala srcem), i ne treba me učiti neko linkovima koje je spremao za ove prilike. Nit' sam zatucana, nit sam computer freak, živim u realnom svijetu. I bojim se grada u kojem živim. Grada u kojem možeš da nastradaš i "onako" i "sa razlogom".
- piupiu
#388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jesu oni po splitu, zagrebu i beogradu, bas PREDratni ... a to da se izvrtalo po pola grada 85-e na ovaj nacin, to se nesto ne sjecam ... mora da starim onako, skleroticno ...The 51st State wrote:ne budali, prijeratni derbiji su bili mnogo destruktivniji, znalo je se po pola grada izvrnuti, a nemoj se zavaravati i da danasnja milicija ne marise.piupiu wrote:nisu, nisu ... milicija ih je derala od batina ...Topla voda wrote:ovaj grad se nije "u nesto pretvorio"..razbijale su se trafike,radnje,glave i auta i 1985 i 1989 ,pa ne vidim nista neobicno da to bude i 2008.
-
sarajevo63
#389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Najbinamboljebilodasmouovomgradualdajesiguran.Bojiš se grada u kojem živiš? A gdje bi ti to bilo bolje, gdje bi se osjećala sigurnije? Navedi konkretno!
I navedi ti razloge zašto postavljaš takva pitanja?
- sesalmir
#390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa hocete u evropu, zato sam i naveo primjere italije i grcke iako mislim da su za nas primjerenija desavanja iz srbije i turske koja su jos ''nevjerovatnija''. A kao sto neko spomenu da se sve desavalo i u 80'-im, sto je naravno za neke previse davno, mozda su neki premladi kao i ja pa se ne sjecamo tih stvari, ali ako nista slusam od starijih i citam, pa evo dva primjera (po jedan hordi i manijaka da niko ne bude uvrijedjen
):
''Horde Zla su bili pravi hit na navijačkoj sceni. U septembru 1990. u Beogradu su se potukli sa Grobarima, i tom prilikom izboli dvojicu navijača Partizana.''
''Manijaci se ponose paljenjem voza 1990. na putu za Beograd, kao i tučom sa Delijama naredne godine ispred Holidej Ina iz koje su izašli kao pobednici.''
Bas cudno, sto li se ovo danas desilo. Ja iz kuce vise izac nigdje necu. I odoh da pijem vitamine, a za sutra sam zakazao lobotomiju, pa nek mi je sa srecom.
''Horde Zla su bili pravi hit na navijačkoj sceni. U septembru 1990. u Beogradu su se potukli sa Grobarima, i tom prilikom izboli dvojicu navijača Partizana.''
''Manijaci se ponose paljenjem voza 1990. na putu za Beograd, kao i tučom sa Delijama naredne godine ispred Holidej Ina iz koje su izašli kao pobednici.''
Bas cudno, sto li se ovo danas desilo. Ja iz kuce vise izac nigdje necu. I odoh da pijem vitamine, a za sutra sam zakazao lobotomiju, pa nek mi je sa srecom.
-
The 51st State
#391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sjecam se jednog derbija na grbavici kada je od stadiona do socijalnog bilo sve izvrnuto od kontejnera, kioska radnji, pa kada su navijaci partizana divljali 89', bilo je toga, samo su sad raja meksa i "demokraticnija", vidjela baba (mi) konja (zapad) da se potkiva pa hoce i ona.jesu oni po splitu, zagrebu i beogradu, bas PREDratni ... a to da se izvrtalo po pola grada 85-e na ovaj nacin, to se nesto ne sjecam ... mora da starim onako, skleroticno ...
-
papa
#392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa ebemu navijaci su...normalna pojava da se navijaci pobiju...
ovi koji dolaze u goste moraju bit spremni i ocekivat da ce bit pokusaj napada od strane domacina..
zato u goste idu oni koji su spremni prihvatit taj rizik il idu oni koji se ne identificiraju sa navijacima...
sta misli nabacit fred peri, lacoste i sepurit se po tudjem gradu i onda kasnije pricat kako je bio zaeban..
drugo dio krivice snosi i policija koja nije osigurala dobro robijase..
ovi koji dolaze u goste moraju bit spremni i ocekivat da ce bit pokusaj napada od strane domacina..
zato u goste idu oni koji su spremni prihvatit taj rizik il idu oni koji se ne identificiraju sa navijacima...
sta misli nabacit fred peri, lacoste i sepurit se po tudjem gradu i onda kasnije pricat kako je bio zaeban..
drugo dio krivice snosi i policija koja nije osigurala dobro robijase..
- strong69
#393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne znam kako ces proci na lobotomiji i hoces li se opet javiti na forum pa nek´ je sa srecomsesalmir wrote: Bas cudno, sto li se ovo danas desilo. Ja iz kuce vise izac nigdje necu. I odoh da pijem vitamine, a za sutra sam zakazao lobotomiju, pa nek mi je sa srecom.
- Gandalf
#394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Baš takochuchumbamayumbe wrote:Ludiloooo, ludiloooooo, ludiloooooo, ....ooooo
Dajte goooo da slavimooooo,
Ludilooooo, ludilooooo, luduilooooo
Treba pod hitno ukinuti Premijer ligu i razjebati ionako razjebano, pa neka onda navijaju i iskaljuju svoje frustrazije i komplekse na ledinama oko Zenice i Sarajeva.
- DoradO
#395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma ubise se bolan ljudi od dosade... pa sta ce radit nego negdje kukat samo to i znaju samo kukaju i kukajusesalmir wrote:Pa hocete u evropu, zato sam i naveo primjere italije i grcke iako mislim da su za nas primjerenija desavanja iz srbije i turske koja su jos ''nevjerovatnija''. A kao sto neko spomenu da se sve desavalo i u 80'-im, sto je naravno za neke previse davno, mozda su neki premladi kao i ja pa se ne sjecamo tih stvari, ali ako nista slusam od starijih i citam, pa evo dva primjera (po jedan hordi i manijaka da niko ne bude uvrijedjen):
- Edin H.
#396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma naravno da je bilo ozbiljnih sukoba.The 51st State wrote:sjecam se jednog derbija na grbavici kada je od stadiona do socijalnog bilo sve izvrnuto od kontejnera, kioska radnji, pa kada su navijaci partizana divljali 89', bilo je toga, samo su sad raja meksa i "demokraticnija", vidjela baba (mi) konja (zapad) da se potkiva pa hoce i ona.jesu oni po splitu, zagrebu i beogradu, bas PREDratni ... a to da se izvrtalo po pola grada 85-e na ovaj nacin, to se nesto ne sjecam ... mora da starim onako, skleroticno ...
To je bila stvarno jaka grupacija grobara u to vrijeme. Negdje u to vrijeme su silovali Parangala (vodju) Torcida. Ali su ih HZ u Beogradu izbole nakon te utakmice u Sarajevu koju ti spominjes.
Sjecam se Neven Andjelic vodi emisiju na omladinskom programu nakon utakmice u Beogradu.
Bio u studiju Dzine, Hase i jos par vidjenijih Hordi.
Kaze prvo, cini mi se Hase "Ma to sam ja slucajno imao noz, ono za otvoriti konzervu..."
Onda ga Neven isprovocira a ovaj ce "Ja sam 'bo i opet bi 'bo..."
Tada su i jaka grupacije Delija dolazile u Sarajevo predvodjeni Pecom Pankerom i Vojvodom, ljudi koji su predvodili incidente u onoj utakmici sa Dinamom u Zagrebu.
Ali u Sarajevu nikada nisu imali prolaza.
Mene cudi nesto drugo, da se ovo sada desava izmedju gradova koji bi trebali da budu kao "prijateljski".
- tovarish
#397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evo sa stranice sportsport:
Zvanični dosadašnji epilog sveopšte tuče navijača Čelika i Željezničara, prema tvrdnjama u MUP-u Kantona Sarajevo i Hitnoj pomoći zvanično je dvoje povrijeđenih, a uhapšen je i jedan huligan zbog napada na policajaca.
Povrijeđenih je na desetine, ali brojni navijači Čelika odbili su primiti ljekarsku pomoć u Sarajevu, svi osim dvojice. Stoga, tačan broj povrijeđenih trenutno nikome nije poznat. U sukobima je oštećeno policijsko vozilo, nekoliko privatnih automobila parkiranih u sarajevskom naselju Ciglane, prozori na obližnjim stanovima, autobus gradskog saobraćaja u našoj prijestonici, te nekoliko kafića u pomenutom kvartu. Pričinjena je velika materijalna šteta, koja se još uvijek zbraja, a prema prvim procjenama premašiće najmanje 100.000 maraka?!
Neko od huligana bacio je i topovski udar koji je izazvao i snažnu ekploziju, što je uznemirilo stanovnike ovog dijela Sarajeva, a špekulacije prema kojima je jedna osoba podlegla u tuči, ispostavilo se, srećom, nisu tačne! Tokom sukoba brojni svjedoci govorili su i o upotrebi vatrenog oružja, ali ni to niko nije potvrdio.
Prema zvaničnim informacijama iz policije do incidenta je došlo nešto prije 16 sati kada su navijači Željezničara ispod nadvožnjaka na Ciglanama «dočekali» konvoj sa preko 100 simpatizera zeničkog kluba. Napali su ih, a onda je došlo do sveopšte tuče i scena koje izazavaju samo zgražavanje. Letjele su kamenice, stolice, stolovi, tvrdi predmeti svih vrsta, gađali su se i pirotehničkim sredstvima. Životi su bili ugroženi i prolaznicima!
Zvanični dosadašnji epilog sveopšte tuče navijača Čelika i Željezničara, prema tvrdnjama u MUP-u Kantona Sarajevo i Hitnoj pomoći zvanično je dvoje povrijeđenih, a uhapšen je i jedan huligan zbog napada na policajaca.
Povrijeđenih je na desetine, ali brojni navijači Čelika odbili su primiti ljekarsku pomoć u Sarajevu, svi osim dvojice. Stoga, tačan broj povrijeđenih trenutno nikome nije poznat. U sukobima je oštećeno policijsko vozilo, nekoliko privatnih automobila parkiranih u sarajevskom naselju Ciglane, prozori na obližnjim stanovima, autobus gradskog saobraćaja u našoj prijestonici, te nekoliko kafića u pomenutom kvartu. Pričinjena je velika materijalna šteta, koja se još uvijek zbraja, a prema prvim procjenama premašiće najmanje 100.000 maraka?!
Neko od huligana bacio je i topovski udar koji je izazvao i snažnu ekploziju, što je uznemirilo stanovnike ovog dijela Sarajeva, a špekulacije prema kojima je jedna osoba podlegla u tuči, ispostavilo se, srećom, nisu tačne! Tokom sukoba brojni svjedoci govorili su i o upotrebi vatrenog oružja, ali ni to niko nije potvrdio.
Prema zvaničnim informacijama iz policije do incidenta je došlo nešto prije 16 sati kada su navijači Željezničara ispod nadvožnjaka na Ciglanama «dočekali» konvoj sa preko 100 simpatizera zeničkog kluba. Napali su ih, a onda je došlo do sveopšte tuče i scena koje izazavaju samo zgražavanje. Letjele su kamenice, stolice, stolovi, tvrdi predmeti svih vrsta, gađali su se i pirotehničkim sredstvima. Životi su bili ugroženi i prolaznicima!
-
runi
#398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Katasrofaaaaaaaa
Sramotaaaaaaaaa
Pozz iz Zenice...
Nadam se da ce sve Saralije osuditi ovaj zlocin nad Robijasima
Sramotaaaaaaaaa
Pozz iz Zenice...
- smurf
#399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma da kako necu osuditi, kada su poceli lupati kafice trebalo im je naruciti limunadu i donijeti cokoladu da povrate energiju.runi wrote:Katasrofaaaaaaaa
Sramotaaaaaaaaa
Pozz iz Zenice...
- JohnnyS
#400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
tovarish wrote:Evo sa stranice sportsport:
Stotine ljudi pravi pizdarije, a 1 (JEDAN) uhapšen