Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevo63

#376 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:

Izetbegović;: Šaja radi i dobre stvari...U intervjuu za "Dnevni avaz" Bakir Izetbegović; je govorio, između ostalog, i o nedavno emitiranom razgovoru Šaje i Gašija na FTV-u

"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem O OVOM ISPADU, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.
Bakir Izetbegović je, među ostalim, ispričao i jedan primjer koji, kako kaže, govori o tome da je on bio "svjedok jedne obrnute situacije u vezi sa Šajom i maloljetnicima". Na Baščršiji je grupa maloljetnih nasilnika bila divljački napala dvojicu mirnih dječaka. Udarali su ih šipkama po glavi, ali niko nije reagirao. Iz obližnje papučarske radnje istrčao je Šaja i otjerao nasilnike.Zatim je pomogao dječacima da se smire i operu na česmi kod Begove džamije.
"Tako vam je to sa Šajom, uradi dobre stvari, ali ih onda pričom kasnije upropasti", dodaje Izetbegović.
Basna u Avaz-u o dobroj kravi koja daje najbolje mlijeko al joj se desi da ponekad nogom prevrne kantu.
sunčan dan

#377 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sunčan dan »

cunga lunga wrote:
shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:

Izetbegović;: Šaja radi i dobre stvari...U intervjuu za "Dnevni avaz" Bakir Izetbegović; je govorio, između ostalog, i o nedavno emitiranom razgovoru Šaje i Gašija na FTV-u

"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem o ovom ispadu, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.
Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.
Bakir Izetbegović je, među ostalim, ispričao i jedan primjer koji, kako kaže, govori o tome da je on bio "svjedok jedne obrnute situacije u vezi sa Šajom i maloljetnicima". Na Baščršiji je grupa maloljetnih nasilnika bila divljački napala dvojicu mirnih dječaka. Udarali su ih šipkama po glavi, ali niko nije reagirao. Iz obližnje papučarske radnje istrčao je Šaja i otjerao nasilnike.Zatim je pomogao dječacima da se smire i operu na česmi kod Begove džamije.
"Tako vam je to sa Šajom, uradi dobre stvari, ali ih onda pričom kasnije upropasti", dodaje Izetbegović.

ih, ocesase se ti i od merlina i bakira...
tako je to kod frustriranih ljudi, samo pljuj...
Žvaka, ti očigledno od drveta ne vidiš šumu. Znači po tebi je isfrustriran svako ko kaže istinu ? :-)
cleo

#378 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by cleo »

Pauza za doručak/ručak DANAS je ispred Narodnog pozorišta u 13 h !!
homo_sapiens

#379 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by homo_sapiens »

Miting podrške borbi protiv organiziranog kriminala
Sarajevo, Trg ispred Pozorišta, 14.11.2008.

Poštovane sugrađanke,
Poštovani sugrađani,

Lijepo je vidjeti nas sve ovdje danas, na Mitingu podrške svima koji se bore protiv rastućeg, organiziranog kriminala, ne samo u našem, sarajevskom okruženju, već i na području oba BiH entiteta.
U toj borbi prednjače pojedini veoma hrabri novinari, pojedini policajci, poneki tužilac ... ali, to nije dovoljno. Toj borbi se moramo pridružiti i mi, građani Bosne i Hercegovine, ali i sve druge institucije naše zajednice.
Uz sve čestitke novinarskoj TV ekipi „60 minuta“ na svakodnevnom raskrinkavanju kriminalaca, njihovih djela i pomagača, čime dovode u opasnost svoje, ali i živote svojih porodica, te nekolicini veoma hrabrih i savjesnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, na koje svi moramo biti ponosni, od njih, istovremeno, tražimo nepokolebljivost, i istrajnost u razotkrivanju i iskorjenjivanju beskrupuloznog, i po sve nas veoma ozbiljnog problema – organiziranog kriminala.
Kriminal i kriminalci nisu nastali juče ... Ali jesu uzeli maha, i u sprezi sa svojim istomišljenicima iz podzemlja iz susjednih zemalja, čine veoma jaku, moćnu i na sve spremnu organizaciju, koja poznaje samo zakon sile, oružja i novca.
Svjedoci smo, nedavnog niza, profesionalnih ubistava u Zagrebu, u Vitezu, ranije u Srbiji, Crnoj Gori .... čiji počinioci imaju spretno i profesionalno razgranatu i organiziranu mrežu pomagača i neposrednih izvršilaca. To je dokaz da danas kriminal ne poznaje granice. To je dokaz da danas kriminal ima snagu kakvu ne možemo ni zamisliti. Ali, to je dokaz i da su pojedini izvršioci vlasti, izgleda, nemoćni ili nesposobni, u sprečavanju i suzbijanju kriminala. Vjerujemo da i među njima ima i saučesnika u kriminalnim radnjama, ili čak i nalogodavaca. Takvim nije mjesto na političkoj sceni, takve svi zajedno moramo što prije raskrinkati i poslati gdje im je mjesto – u zatvor!
Ali, ne možemo sami. Ne mogu novinari sami istraživati i javno objavljivati izvještaje, i pri tome trpiti prijetnje smaknućima, i kriti se od svih. Ne mogu policajci trpiti prijetnje i pritiske, a pri tom normalno izvršavati svoje poslove. Svi mi zajedno moramo odmah stati uz njih, dati im punu podršku, ali, uz njih moraju stati i politički nosioci vlasti.
Sigurni smo da i među političarima ima čestitih ljudi. Oni će se danas prepoznati, i mi od njih tražimo da upere prstom u druge, korumpirane, kriminalizirane političare, one koji su u sprezi sa kriminalnim grupama i pojedincima, one koji uz pomoć kriminalaca grade svoju političku karijeru, ali i stvaraju ekonomsku moć. Nama takvi ne trebaju.

Još jednom, pozivamo sve građane i građanke Bosne i Hercegovine, sve institucije i organizacije, i vladine i ne vladine . . . ustanimo zajedno i odmah, već danas, započnimo konačan obračun sa organiziranim kriminalnim grupama, bez obzira u kojoj sredini oni djeluju. Kriminal i kriminalci ne poznaju granice, niti nas razlikuju po imenima ili vjerskoj pripadnosti.
Dajmo punu moralnu, ali i svaku drugu podršku našim policajcima. Oni su spremni da se razračunaju s kriminalom, samo im nedostaje javna podrška. Evo imaju je!
Stanimo i uz tužioce, iako su i oni i morali i mogli i ranije procesuirati mnoge .... Vjerujemo da danas ne bismo bili ovdje okupljeni da smo imali snažniju spregu Tužilaštva i Sudstva. Ali, vjerujemo i da su i Tužilaštvo i Sudstvo u Bosni i Hercegovini potpuno spremni koordinirano djelovati, i u saradnji sa policijom konačno zaustaviti i iskorijeniti opasne kriminalne organizacije, bilo one s političkom pozadinom, tako i one s klasičnim predznakom.
I na kraju, podržimo svi zajedno naše hrabre novinare, bez obzira iz kojih i čijih redakcija dolaze, da svojim istraživanjem i javnim objavljivanjem rezultata, doprinesu bržem i konačnom razračunavanju s organiziranim kriminalom.
Ali, istovremeno, zaštitimo ih svi zajedno, ne dozvolimo da trpe prijetnje i ugnjetavanje.

Hvala!

Udruženje „AKCIJA GRAĐANA“ Sarajevo
sarajevo63

#380 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Gradonačelnica Sarajeva
"Sarajevske ruže nisu smjele nestati"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac smatra da se nije smjelo desiti da s ulica grada nestaju takozvane - sarajevske ruže.
Smatram da zaista nije opravdano to što su s ulica grada Sarajeva počele nestajati takozvane - sarajevske ruže koje predstavljaju sjećanje na stradanja naših sugrađana za vrijeme troipogodišnje opsade Sarajeva. To se desilo usljed zamjene oštećenih ploča prvenstveno u ulici Ferhadija, kazala je Feni gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Općine i Kanton koji su vodili te aktivnosti nisu smjeli dozvoliti da se to desi, kazala je gradonačelnica Borovac dodavši da su Kanton, Grad i općine proteklih godina uložili velike napore da se u Sarajevu obilježe mjesta masovnih stradanja građana spomen- obilježjima te da su i sarajevske ruže jedan od tih simbola i da se one moraju vratiti na svoja mjesta.

Grad Sarajevo je u nacrtu budžeta za 2009. godinu planirao sredstva za projekt vraćanja sarajevskih ruža na mjesta gdje su one bile.

Imamo informaciju da i Ministarstvo za boračka pitanja KS-a i Kantonalni zavod za zaštitu spomenika Sarajevo, koji ima svu dokumentaciju gdje su se ruže nalazile, planiraju voditi te aktivnosti a Grad će tu svakako dati svoju punu podršku, kazala je gradonačelnica Borovac.

Mi moramo biti okrenuti budućnosti, ali nikada ne smijemo zaboraviti šta nam se desilo i kroz šta smo sve prošli radi nas samih ali i generacija koje dolaze, pa čak i radi turista koji posjećuju naš grad i cijelog svijeta. Jer Sarajevo je širom svijeta u periodu 1992.-1995. bio grad paćenik i s nama su se solidarisali i pomagali nam gradovi prijetalji sa svih kontinenata svijeta. To olako ne smijemo zaboraviti, a sarajevske ruže su jedan od načina da to ne zaboravimo, istakla je gradonačelnica Sarajeva.

GOSPOĐO GRADONAČELNICE ŠTA STE RADILI CIJELI SVOJ MANDAT? IZRONITE PO POTREBI, OČITO DOBRO INFORMIRANI OD SVOJIH POLTRONA, HOĆETE LI DOĆI SUTRA DA SE NASMJEŠITE I USLIKATE? SRAM VAS I STID BILO. PRVI PUT KAŽEM TO. NISTE MIJENJALI PLOČE U FERHADIJI, VIŠE PUTA STE IH MIJENJALI. A ONDA ODLUČILI DA IZLIJETE ASFALT. NE MOGU SE RUŽE VRATITI NA SVOJA MJESTA KAO ŠTO NI MOSTARSKI MOST NIJE STARIJI OD ONOG KOJI JE SRUŠEN. NEMAMO MI BUDUĆNOSTI S VAMA KOJI SE BRINETE ZA TURIZAM. O KOJEM TURIZMU GOVORITE? SARAJEVO JE DO SAD MOGLO BITI NA TRONU, ALI VI FOTELJAŠI GA GUŠITE. SJAŠITE VIŠE.
ZBOG VAS I DRUGIH OKO VAS I NAS, MI MORAMO NASTAVITI DALJE!
zlatiborka

#381 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by zlatiborka »

sarajevo63 wrote:Gradonačelnica Sarajeva
"Sarajevske ruže nisu smjele nestati"
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac smatra da se nije smjelo desiti da s ulica grada nestaju takozvane - sarajevske ruže.
Smatram da zaista nije opravdano to što su s ulica grada Sarajeva počele nestajati takozvane - sarajevske ruže koje predstavljaju sjećanje na stradanja naših sugrađana za vrijeme troipogodišnje opsade Sarajeva. To se desilo usljed zamjene oštećenih ploča prvenstveno u ulici Ferhadija, kazala je Feni gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

Općine i Kanton koji su vodili te aktivnosti nisu smjeli dozvoliti da se to desi, kazala je gradonačelnica Borovac dodavši da su Kanton, Grad i općine proteklih godina uložili velike napore da se u Sarajevu obilježe mjesta masovnih stradanja građana spomen- obilježjima te da su i sarajevske ruže jedan od tih simbola i da se one moraju vratiti na svoja mjesta.

Grad Sarajevo je u nacrtu budžeta za 2009. godinu planirao sredstva za projekt vraćanja sarajevskih ruža na mjesta gdje su one bile.

Imamo informaciju da i Ministarstvo za boračka pitanja KS-a i Kantonalni zavod za zaštitu spomenika Sarajevo, koji ima svu dokumentaciju gdje su se ruže nalazile, planiraju voditi te aktivnosti a Grad će tu svakako dati svoju punu podršku, kazala je gradonačelnica Borovac.

Mi moramo biti okrenuti budućnosti, ali nikada ne smijemo zaboraviti šta nam se desilo i kroz šta smo sve prošli radi nas samih ali i generacija koje dolaze, pa čak i radi turista koji posjećuju naš grad i cijelog svijeta. Jer Sarajevo je širom svijeta u periodu 1992.-1995. bio grad paćenik i s nama su se solidarisali i pomagali nam gradovi prijetalji sa svih kontinenata svijeta. To olako ne smijemo zaboraviti, a sarajevske ruže su jedan od načina da to ne zaboravimo, istakla je gradonačelnica Sarajeva.

GOSPOĐO GRADONAČELNICE ŠTA STE RADILI CIJELI SVOJ MANDAT? IZRONITE PO POTREBI, OČITO DOBRO INFORMIRANI OD SVOJIH POLTRONA, HOĆETE LI DOĆI SUTRA DA SE NASMJEŠITE I USLIKATE? SRAM VAS I STID BILO. PRVI PUT KAŽEM TO. NISTE MIJENJALI PLOČE U FERHADIJI, VIŠE PUTA STE IH MIJENJALI. A ONDA ODLUČILI DA IZLIJETE ASFALT. NE MOGU SE RUŽE VRATITI NA SVOJA MJESTA KAO ŠTO NI MOSTARSKI MOST NIJE STARIJI OD ONOG KOJI JE SRUŠEN. NEMAMO MI BUDUĆNOSTI S VAMA KOJI SE BRINETE ZA TURIZAM. O KOJEM TURIZMU GOVORITE? SARAJEVO JE DO SAD MOGLO BITI NA TRONU, ALI VI FOTELJAŠI GA GUŠITE. SJAŠITE VIŠE!

ZBOG VAS I DRUGIH OKO VAS I NAS, MI MORAMO NASTAVITI DALJE!
@sarajevo63 .... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kako Semihu nije sramota da se uopste javlja, ima li ta zena obraza da rekne i rijec jednu o sarajevskim ruzama?

:smajlikojipovraca....FUJ..... :x
shuriken

#382 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by shuriken »

cunga lunga wrote:

"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem o ovom ispadu, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.
Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.

ih, ocesase se ti i od merlina i bakira...
tako je to kod frustriranih ljudi, samo pljuj...
kako da ti objasnim a da to sazvaces?
to ti je sve isti minder, mindset, populizam u kriminalu, populizam u polici, populizam u muzici...
isprepleteno i tesko razdvojivo, sistem spojenih posuda
demografski i psihografski imaju iste poklonike,birace, poslusnike

mislim da si u pravu, pocetak posta je napisao neko isfrustriran
a ostatak posta je izjava nekog ko je vrlo lezeran, opusten i cavrlja sa rezimskim novinarom obracajuci se rezimskoj publici i kao politicki najmocniji pripradnik jednog naroda, nonsalantno brani covjeka koji se u svoje i u njegovo ime obogatio na patnji svog naroda dok je taj narod koji je njih dvojicu i doveo na vlast ginuo i krvario

perverzija svoje vrste, u rangu Markiza de Sada
policy

#383 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by policy »

Jesam li ja ovo dobro shvatio, ili ga Shuriken shuka "muslimanima"? Saja, Bakir, Dino Merlin, dzamija, cesma, minderi - sve je to isto, sve je to iz tog "muslimansko-povijesnog kruga". Svi su oni isti, zar ne? Jesam li to dobro povezao, ili mi se samo ucinilo?

Sram me je sto ljudi poput Saje hodaju okolo slobodni nakon ovog privodjenja i saslusanja, da se ko biva brane sa slobode. Sram me je sto postoje politicari, tako uticajni kao sto je Bakir Izetbegovic, koji na ovaj nacin pokusavaju opravdati svoje mafijaske prijatelje. Sram me je sto zivim u drzavi u kojoj nijednom, niti drugom drzava ne moze nista.

Danas je zaista bilo tuzno vidjeti samo 400-ak ljudi, i to uvijek istih, cini mi se. Bilo me je nekako stid vidjeti Bakira Hadziomerovica kako hoda u pratnji dvojice policajaca u civilu. Covjeku prijete na sve moguce nacine i ne mogu zamisliti pakao u kome zivi.

Ali ljudi, pada mi u oci i to da u cijeloj ovoj situaciji niko nije postavio pitanje kako to da je sadrzaj prisluskivanih razgovora (prisluskivanih od strane drzavnih bezbjednosnih sluzbi) tako promptno procurio u javnost na ovaj nacin? U svakoj zemlji bi to bio prvorazredni skandal za bezbjednosne sluzbe. Cini mi se da se zbog toga, isti ti prisluskivani razgovori ne bi u nekoj normalnoj pravnoj drzavi mogli koristiti vise u sudskom postupku kao dokazni materijal. Nisam pravnik, toliko sam naucio iz americkih filmova.

Mislim, ruku na srce, dobro je sto se ovo pojavilo, pa da vidimo ko je Saja i njegovi politicki mentori. Ali sta cemo kad sutra Bakir objavi slican materijal u vezi sa nekim prisluskivanim clanovima "naprednih politickih snaga" u BiH? Ili kad pocnu prisluskivati nas pa koristiti taj materijal onako kad im bude zgodno?
uvjek dobar gost

#384 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by uvjek dobar gost »

policy wrote:

Jesam li ja ovo dobro shvatio, ili ga Shuriken shuka "muslimanima"? Saja, Bakir, Dino Merlin, dzamija, cesma, minderi - sve je to isto, sve je to iz tog "muslimansko-povijesnog kruga". Svi su oni isti, zar ne? Jesam li to dobro povezao, ili mi se samo ucinilo?

Sram me je sto ljudi poput Saje hodaju okolo slobodni nakon ovog privodjenja i saslusanja, da se ko biva brane sa slobode. Sram me je sto postoje politicari, tako uticajni kao sto je Bakir Izetbegovic, koji na ovaj nacin pokusavaju opravdati svoje mafijaske prijatelje. Sram me je sto zivim u drzavi u kojoj nijednom, niti drugom drzava ne moze nista.

Danas je zaista bilo tuzno vidjeti samo 400-ak ljudi, i to uvijek istih, cini mi se. Bilo me je nekako stid vidjeti Bakira Hadziomerovica kako hoda u pratnji dvojice policajaca u civilu. Covjeku prijete na sve moguce nacine i ne mogu zamisliti pakao u kome zivi.

Ali ljudi, pada mi u oci i to da u cijeloj ovoj situaciji niko nije postavio pitanje kako to da je sadrzaj prisluskivanih razgovora (prisluskivanih od strane drzavnih bezbjednosnih sluzbi) tako promptno procurio u javnost na ovaj nacin? U svakoj zemlji bi to bio prvorazredni skandal za bezbjednosne sluzbe. Cini mi se da se zbog toga, isti ti prisluskivani razgovori ne bi u nekoj normalnoj pravnoj drzavi mogli koristiti vise u sudskom postupku kao dokazni materijal. Nisam pravnik, toliko sam naucio iz americkih filmova.

Mislim, ruku na srce, dobro je sto se ovo pojavilo, pa da vidimo ko je Saja i njegovi politicki mentori. Ali sta cemo kad sutra Bakir objavi slican materijal u vezi sa nekim prisluskivanim clanovima "naprednih politickih snaga" u BiH? Ili kad pocnu prisluskivati nas pa koristiti taj materijal onako kad im bude zgodno?
policy svaka čast za post, jeste treba biti sramota sve one koji žele "samo" da žive i rade u ooj zemlji jer dozvoljavaju sve ovo..

Sa druge strane ko kaže da nas već ne prisluškuju...
sarajevo63

#385 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Mene nije sram. Jer nisam dio sistema. Ja sam primorana biti u sistemu jer sam pristala živjeti ovdje. I HOĆU OSTATI OVDJE.Policy, nisi dobro shvatio il sam ja izgubila kompas. Ne mislim da neko nekom shuka. Nama je shuknuto. Odozgo. BHT kaže da nas je bilo 100. Ti kažeš bilo nas je 400. Ja nisam brojala. Ljudi nisu predmeti. Ljudi se ne broje. Il su ljudi il nisu. Da nas je bilo 5 bila bih sretna jer sam među njima. Bakira sam upoznala u Slogi. I tad i danas vidjela sam ga ko čovjeka. Imam gorak ukus u ustima danas. Radim u privatnoj firmi, odoh pred pozorište, vratih se, pročitah Semihino javljanje, sa sličicom prigodnom. I ja sam mama. Nemam 2 nego 1 dijete. Sa svojih malo više od metar i po stala bih ispred Bakira. Ne onog iz 60 minuta nego zbog čovjeka kojeg sam danas vidjela. Ko ga je vidio zna o čemu pričam. Da li bi Ti Policy stao ispred njega? I na kraju, rođena sam ovdje, Bosanka sam, muslimanske vjeroispovjesti i nevidim shukanje. Jer mi shukaju neki drugi. Česma nit je moja nit je Tvoja, nit je Dino Merlin koji ne gudi. Dinu ne vidjeh nijednom, Shurikena vidjeh. Il sam ja potpuno bez kompasa?
popajic

#386 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by popajic »

sarajevo 63
nisi bez kompasa.Nimalo :thumbup:
shuriken

#387 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by shuriken »

policy wrote:

zao mi je da ti i Cunga Lunga niste shvatili, ali opet drago mi je da si se vratio na diskusije.
ne bi bilo u redu da ja shukam nekome, a da me ne uhvati vjerska policya

a samo jedan post prije tvoga i dva sata ranije sam objasnio na sta sam mislio, na populizam i kic
na nivo rasprave i relativizacije bitnih stvari

i slobodan milosevic je spasio obitelj bosnjaka u ratu i praljak je radio film skupa sa sidranom, i svi zlocinci imaju i ljudsko lice, nisu vanzemaljci. ja sam cuo za tu pricu nekad davno, ne kazem da nije istinita. ali na sudu i u racionalnim drustvima ta prica ne prolazi i ne umanjuje osudu za sve drugo sto je ta osoba pocinila. u drustvima koja su dojena mitovima to je, nazalost, uspjesan pokusaj relativizacije. pateticni populizam. a toga je i tebe i mene sram. simple as that.
sarajevo63

#388 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Natezanje konopca u igrama bez granica...
Avaz 13 strana subota Obnova simbola stradanja građana- Borovac – nismo smjeli dozvoliti da sarajevske ruže nestanu
Ideja da se ucrtaju i na fasade
Čuj sad
Smajlović (pomoćnik ministra za boračka pitanja)
Smajlović je rekao da treba pronaći rješenje za postavljanje i obilježavanje ruža na ulicama koje su nedavno popločane,a ruže nisu postavljene.
Čak je predloženo da se na mjestu gdje su granate pale postave ploče sa utisnutim ružama.Bila je i ideja da se ruže ucrtaju i na fasade zgrada, kaže Samjlović
Pripremljen je idejni projekat obilježavanja mjesta gdje su pale granate te za postavljanje sa ruža. Ističe da je na Zavodu za izgradnju da realizira ovaj projekat.
Mom oduševljenju nema kraja. :thumbup:

Dobrinja 5 (2 trol.stanice) = 9 obezbojenih skoro propalih ostataka sarajevskih ruža
sarajevo63

#389 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

Bazen na Otoci i sarajevske ruže, koje nisu takozvane!
Dokle više bezobrazluk nadležno nenadležnih?
policy

#390 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by policy »

da, da, djavo je u detaljima... kad covjek prije slusa sebe nego druge, svasta mu se pricini. ali je naravoucenije uvijek isto - treba se cuvati raznoraznih logickih pogresaka u razmisljanju, a posebno neosnovanih generalizacija / koje mene licno nerviraju i na koje sam posebno osjetljiv /. medjutim, sve sto vise razmisljam o tome, sve me vise strah cinjenice da se niko nije ozbiljno upitao o tome kako je moguce da usred istrage protiv saje procure u javnost transkripti prisluskivanih razgovora, te i sami snimci istih? brine me sto niko ne vidi nista sporno u tome. bez namjere da ista kazem u odbranu saje i njemu slicinih, ljudi razmislite o tome i nadjite neko prihvatljivo i politicki korektno, neutralno objasnjenje. shuriken, ako te vjerska policya slucajno pogleda lose, javi se meni. imam nekih veza. znam riyada kovaca. moze se nesto srediti. :)
sarajevo63

#391 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

policy wrote:da, da, djavo je u detaljima... kad covjek prije slusa sebe nego druge, svasta mu se pricini. ali je naravoucenije uvijek isto - treba se cuvati raznoraznih logickih pogresaka u razmisljanju, a posebno neosnovanih generalizacija / koje mene licno nerviraju i na koje sam posebno osjetljiv /. medjutim, sve sto vise razmisljam o tome, sve me vise strah cinjenice da se niko nije ozbiljno upitao o tome kako je moguce da usred istrage protiv saje procure u javnost transkripti prisluskivanih razgovora, te i sami snimci istih? brine me sto niko ne vidi nista sporno u tome. bez namjere da ista kazem u odbranu saje i njemu slicinih, ljudi razmislite o tome i nadjite neko prihvatljivo i politicki korektno, neutralno objasnjenje. shuriken, ako te vjerska policya slucajno pogleda lose, javi se meni. imam nekih veza. znam riyada kovaca. moze se nesto srediti. :)
Shurikenu je sad lakše, al eto hajde prosvjetli ostale. Uvijek je lijepo naučiti nešto novo. :)
upravnik

#392 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by upravnik »

policy wrote:sve sto vise razmisljam o tome, sve me vise strah cinjenice da se niko nije ozbiljno upitao o tome kako je moguce da usred istrage protiv saje procure u javnost transkripti prisluskivanih razgovora, te i sami snimci istih? brine me sto niko ne vidi nista sporno u tome. bez namjere da ista kazem u odbranu saje i njemu slicinih, ljudi razmislite o tome i nadjite neko prihvatljivo i politicki korektno, neutralno objasnjenje
žao mi je, ali ja i dalje mislim da je bitnije baviti se činjenicom ŠTA je to šaja, narodni tribun u parlamentu, rekao, nego ZAŠTO je to BAŠ SADA "procurilo"...
meni kao građaninu ove zemlje treba biti primarni interes da se stoka tipa šaje neutralizira, smjesti iza rešetaka (zatvorskih ili umobolničikih, who cares), istjera iz parlamenta i javnog života... i koliko god "curenje" informacija bilo poražavajuće za policiju/tužilaštvo/sipa-u/osa-u/itd, mogu reći da mi je drago (uz svu apsurdnost riječi "drago" u ovom slučaju) da je javnost imala priliku čuti ono što je čula... i znati kto je taj, što je taj, odakle je taj, kuda je taj, šaja...
policy wrote:treba se cuvati raznoraznih logickih pogresaka u razmisljanju
uzalud pokušavam pronaći logičku pogrešku u trokutu bakir i. - dino m. - šaja... i ne nalazim je, sorry policijo :-?
Fiore

#394 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by Fiore »

Cuo sa, da kamiondzije sa Pijace na Stupu se pravo loze., na Semihu.. :D
uvjek dobar gost

#395 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Fiore wrote:Cuo sa, da kamiondzije sa Pijace na Stupu se pravo loze., na Semihu.. :D
Imaju li sliku, odnosno poster ono na staklu iza vozača.... :-)
homo_sapiens

#396 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by homo_sapiens »

uvjek dobar gost wrote:
Fiore wrote:Cuo sa, da kamiondzije sa Pijace na Stupu se pravo loze., na Semihu.. :D
Imaju li sliku, odnosno poster ono na staklu iza vozača.... :-)

Ima je svaki automehanicar na zidu :D I u autopraonicama je ima
sarajevo63

#397 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

ZAR tako, na 1 ženu gradonačelnika?
uvjek dobar gost

#398 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

sarajevo63 wrote:ZAR tako, na 1 ženu gradonačelnika?

........ Možda sam malo pretjerao u šali, ali nisam koristio proste riječi.... :(
sarajevo63

#399 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Post by sarajevo63 »

uvjek dobar gost wrote:
sarajevo63 wrote:ZAR tako, na 1 ženu gradonačelnika?

........ Možda sam malo pretjerao u šali, ali nisam koristio proste riječi.... :(
Nisi in, ti sa out... Kontam sad će napast' đDŽenderi.
uvjek dobar gost

#400 Re: Jasno i Glasno : Nastavimo dalje

Odoh se stiditi....... :roll: 8) :run: :skoljka:
Post Reply