Slazem se, treba raju nauciti protestovati,... Pokazalo se da mladjarija to ne zna... Zeleno je to sve ...Homer_Simpson wrote:Ajmo se prvo naucit protestvovat...
Pocetno (OBAVEZNO) stivo :
http://protest.net/activists_handbook/
http://www.bbc.co.uk/dna/actionnetwork/A4288999
http://en.wikipedia.org/wiki/Demonstration_%28people%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Protest
Ipit vec u subotu...
Dogovori za protest 13. 2.
-
almirkiller
- alica.k
ono sto bi mi sutra trebali da uradimo, ako cemo ic u subotu, je napisati sami PAR recenica o tome kako se mirno protestuje, pa zajedno uz one letke o protestu, dijeliti i to, i jso na krjau napisat da i oni koji to procitaju, apeluju na ljude koji nisu procitali to prije protesta.
- Liberalism
Koga li ti uzmes za primjer pa kazes da se ne zna demonstrirati u BiH.
ovo je jos blagi oblik protesta. Sta mislis da nekoga ko se docepo milijardi KM mozes zaplasiti zvizduci.. To je okorjela mafija, protiv nje neznam jesu li i tenkovi efikasni...
ovo je jos blagi oblik protesta. Sta mislis da nekoga ko se docepo milijardi KM mozes zaplasiti zvizduci.. To je okorjela mafija, protiv nje neznam jesu li i tenkovi efikasni...
- Ergot
Prije nego sto na svoja krhka pleca preuzmes taj herkulski zadatak, prouci malo pravila sintakse bosanskog jezika, da ne bi citateljima odumrlo ono malo mozdanih celija sto ce ponijeti sa sobom na protest.alica.k wrote:ono sto bi mi sutra trebali da uradimo, ako cemo ic u subotu, je napisati sami PAR recenica o tome kako se mirno protestuje, pa zajedno uz one letke o protestu, dijeliti i to, i jso na krjau napisat da i oni koji to procitaju, apeluju na ljude koji nisu procitali to prije protesta.
- alica.k
nek si se ti nasao da mi kazesErgot wrote:Prije nego sto na svoja krhka pleca preuzmes taj herkulski zadatak, prouci malo pravila sintakse bosanskog jezika, da ne bi citateljima odumrlo ono malo mozdanih celija sto ce ponijeti sa sobom na protest.alica.k wrote:ono sto bi mi sutra trebali da uradimo, ako cemo ic u subotu, je napisati sami PAR recenica o tome kako se mirno protestuje, pa zajedno uz one letke o protestu, dijeliti i to, i jso na krjau napisat da i oni koji to procitaju, apeluju na ljude koji nisu procitali to prije protesta.
-
Marko99
LJUDI NE SMIJEMO SADA POSUSTATI. PAR RAZBIJENIH PROZORA NIJE NIKAKVA STETA I NIJE HULIGANSTVO NEGO NAJBLAZI OBLIK NEZADOVOLJSTVA. SJEĆAM SE 1. MAJA 2007 I VIJESTI NA TELEVIZIJI GDJE IDE PRILOG SA RAZNIH IZLETISTA GDJE NASI LJUDI ROSTILJAJU I PIJU I POSLIJE TOGA IDE PRILOG IZ SVICARSKE EEEEJ SVICARSKE GDJE GORI POLA GRADA RADI NEOSTVARENIH RADNICKIH PRAVA. MOLIM VAS DA NE NASJEDATE NA PLACENE NOVINARE I ZGROŽAVANJE RAZNIH ORGANIZACIJA KOJE POSTOJE SAMO DA BI POSTOJALE I DA BI POJEDINCI MUZLI PARE IZ NJIH. SUBOTA JE PRED NAMA POKAZIMO IMA DA SMO MI TI KOJI ODLUCUJU KAD SU ONI NESPOSOBNI. VIDIMO SE U SUBOTU!!!!!!!!!!!!!
-
Homer_Simpson
Ergot,da samo znas koliko si patetican... 
-
Homer_Simpson
- DaysleepeR
bio je sjajan dokumentarac na televiziji o narandžastoj revoluciji kao i skidanju Miloševića sa vlasti gdje je jasno i transparentno rečeno da je sve urađeno uz ogromnu finansijsku pomoć nevladinih organizacija iz USA koje su osnovane u svrhu finansiranja mini revolucijaIvy wrote:
bez velikih sredstava nema rješenja
meni ne ide u glavu zašto je pokret DOSTA svojevremeno odbio takvu vrstu pomoći?
- Liberalism
Ako nista, bar za majce, megafone, kape. uniformisanost je cudo
10 000 majci?
10 000 majci?
-
damirm
Cini mi se da se polako formira neka vrsta spontane organizacije. Na 99 javljaju da se Sarajevo-x.com polako stavlja na crnu listu. Molio bih administratore foruma da ne popuste pritisku i da bolje odrzavaju server.
Bilo bi dobro da se određena grupa ljudi nađe sutra i da pripremi sta se moze pripremiti.
Sto se tice subote...Svejedno koliko nas dođe, nece biti lose vidjeti nenasilnu skupinu ljudi pred katedralom u 12h koja trazi neke promjene u BiH. Vazno je zbog kontinuiteta, entuzijazma, ali je najbitnije da prakticno, okupljanjem, do 1.marta odredimo ciljeve i izgradimo pravi nenasilni karakter ovog, hajde da i to kazem, pokreta.
Bilo bi dobro da se određena grupa ljudi nađe sutra i da pripremi sta se moze pripremiti.
Sto se tice subote...Svejedno koliko nas dođe, nece biti lose vidjeti nenasilnu skupinu ljudi pred katedralom u 12h koja trazi neke promjene u BiH. Vazno je zbog kontinuiteta, entuzijazma, ali je najbitnije da prakticno, okupljanjem, do 1.marta odredimo ciljeve i izgradimo pravi nenasilni karakter ovog, hajde da i to kazem, pokreta.
- johnnykola
ovim gore boldiranim si sve reko ko si i sta si. i da s tobom stanem na demonstracijama, da me zguzis?Alkos wrote:johnnykola wrote:ukratko:
doci ce jos vise navijaca.
s ciljem da se sukobe s policijom.
bit ce opet kamenja.
jos veci *urac nego jucer.
a ovo organizacija, ovo ono,
dok neko ne izadje i kaze
taj sam, ogradjujemo se od
huligana i delikvenata,
hocemo to, to, to
(maksimalno 3 to):
nidje nas!!!
a ovi ce uvijek dolaziti i
praviti sranje. kad se preko
medija to iscita:
dosli delikventi!
odmah se zanemare svi ostali koji su bili.
to je reala.johnnykola wrote: suti! treba adolescenta skinut, jebo sve ovo.![]()
navijaci = odron.Ko o kome ti o navijacima...Tebi bas nesto navijaci trn u oku,bas si nesto kivan na njih?!Nema posta,a da se ne dohvatis navijaca!johnnykola wrote: postivam kad dijete iz ksc-a, skolski kolega denisov baci jaje, pa i kamen.
postivao bih kad bi to isto uradio penzioner, demobilizirani borac, invalid,
homoseksualac, pretucena zena kojoj se vraca muz da je handri,
a vlast boli ona stvar za to.
to rade u francuskoj useljenici koji nemaju sva prava
kao i francuzi sami, ocito. u svedskoj i danskoj to rade skvoteri,
zato sto im ukidaju prostor u kojem zive.
kod nas to rade navijaci.oni dodju samo i jedino radi bacanja kamenja, u tome je cijeli problem!![]()
Da te ne maltretiraju mozda ili da nisi imao neka nezgodna iskustva sa njima?Bas si neki strasljivko i placljivko!
Posto ti vjerovatno spadas u ovu kategoriju iznad (boldiranu),pa si imao nezgodnih susreta sa navijacima,dodji i ti baci koji kamen,mozda ti bude lakse!Bori se za svoja prava...
I daj pisi normalno,a ne u nekakvim stihovima.
Ovi majmuni nece otici mirnim demonstracijama,niti se u ovoj drzavi mirnim putem ne moze nista napraviti.Vas koji se plasite i ne zelite nastaviti dalje,kao ovaj kloc,kojeg je ocigledno strah navijaca,molim da ostanete kuci i okacite crveno platno kao znak podrske!![]()
I ja sam jucer dobio blok u ledja,pa sta sad?Treba da placem i odustanem?Naglasavam da niti jedno jaje ili kamen nisam bacio na zgradu KS,ali takodjer ne osudjujem one koji su cinili to.
zna se da medju navijacima ima bruku latentnih, ne homoseksualaca,
vec pedercina. koji se lagano pogube u masi pa razvaljuju.
protiv normalnih navijaca nemam nista, dapace, ali vecina ovih
nasih, aman zaman! jasno k'o dan, oni su zasrali demonstracije
jucer kao i oni koji su se ubili biti maloljetnim delikventima.
i smeta ti sto pisem u stihovima. samo cekam da ti zasmeta sto
pisem jucer. toliko o demokraciji i revoluciji!
-
fixer
tko i na koji nacin stavlja sax na crnu listu?damirm wrote:Cini mi se da se polako formira neka vrsta spontane organizacije. Na 99 javljaju da se Sarajevo-x.com polako stavlja na crnu listu. Molio bih administratore foruma da ne popuste pritisku i da bolje odrzavaju server.
sta je crna lista u ovom primjeru?
-
Alkos
Ti si odavno vec zguzen izgleda!johnnykola wrote:ovim gore boldiranim si sve reko ko si i sta si. i da s tobom stanem na demonstracijama, da me zguzis?Alkos wrote:johnnykola wrote:ukratko:
doci ce jos vise navijaca.
s ciljem da se sukobe s policijom.
bit ce opet kamenja.
jos veci *urac nego jucer.
a ovo organizacija, ovo ono,
dok neko ne izadje i kaze
taj sam, ogradjujemo se od
huligana i delikvenata,
hocemo to, to, to
(maksimalno 3 to):
nidje nas!!!
a ovi ce uvijek dolaziti i
praviti sranje. kad se preko
medija to iscita:
dosli delikventi!
odmah se zanemare svi ostali koji su bili.
to je reala.johnnykola wrote: suti! treba adolescenta skinut, jebo sve ovo.![]()
navijaci = odron.Ko o kome ti o navijacima...Tebi bas nesto navijaci trn u oku,bas si nesto kivan na njih?!Nema posta,a da se ne dohvatis navijaca!johnnykola wrote: postivam kad dijete iz ksc-a, skolski kolega denisov baci jaje, pa i kamen.
postivao bih kad bi to isto uradio penzioner, demobilizirani borac, invalid,
homoseksualac, pretucena zena kojoj se vraca muz da je handri,
a vlast boli ona stvar za to.
to rade u francuskoj useljenici koji nemaju sva prava
kao i francuzi sami, ocito. u svedskoj i danskoj to rade skvoteri,
zato sto im ukidaju prostor u kojem zive.
kod nas to rade navijaci.oni dodju samo i jedino radi bacanja kamenja, u tome je cijeli problem!![]()
Da te ne maltretiraju mozda ili da nisi imao neka nezgodna iskustva sa njima?Bas si neki strasljivko i placljivko!
Posto ti vjerovatno spadas u ovu kategoriju iznad (boldiranu),pa si imao nezgodnih susreta sa navijacima,dodji i ti baci koji kamen,mozda ti bude lakse!Bori se za svoja prava...
I daj pisi normalno,a ne u nekakvim stihovima.
Ovi majmuni nece otici mirnim demonstracijama,niti se u ovoj drzavi mirnim putem ne moze nista napraviti.Vas koji se plasite i ne zelite nastaviti dalje,kao ovaj kloc,kojeg je ocigledno strah navijaca,molim da ostanete kuci i okacite crveno platno kao znak podrske!![]()
I ja sam jucer dobio blok u ledja,pa sta sad?Treba da placem i odustanem?Naglasavam da niti jedno jaje ili kamen nisam bacio na zgradu KS,ali takodjer ne osudjujem one koji su cinili to.![]()
![]()
![]()
![]()
zna se da medju navijacima ima bruku latentnih, ne homoseksualaca,
vec pedercina. koji se lagano pogube u masi pa razvaljuju.
protiv normalnih navijaca nemam nista, dapace, ali vecina ovih
nasih, aman zaman! jasno k'o dan, oni su zasrali demonstracije
jucer kao i oni koji su se ubili biti maloljetnim delikventima.
i smeta ti sto pisem u stihovima. samo cekam da ti zasmeta sto
pisem jucer. toliko o demokraciji i revoluciji!
Fino razmisljas,nema sta.Ne zaboravi da su mnogi navijaci stali u odbranu ove zemlje,dok ste ti i tebi slicni bjezali preko granice i u misije rupe.Ne znam odakle ti toliko hrabrosti i obraza da tako govoris balavce!
Da ti nisi jedan od onih pedercina i sinovaca sto po vas dan sjedi po kaficama,nabaci cvike,ne bi li bio vidjen i pozdravljen.A index mu viri iz dzepa za svaki slucaj,ne bil' se koji ispit sredio onako iznenada.mozda se i varam,pa jos pohadjas srednju skolu!?!
Tako uradi i u subotu,otidji na kafu i sa sigurne udaljenosti posmatraj sta se desava pred katedralom.
U svakom slucaju si maksimalno iskompleksiran,a koliko sam mogao primjetiti taj kompleks su ti nabili navijaci,htio ti to priznati ili ne.Eh,sada kakvih si nezgodnih susreta imao sa njima,to ne bih znao!
A sad odjebi u skokovima i daj malo postovanja prema nekim ljudima,ako vec to ne zelis, otidji na taj skup pa javni reci sta imas protiv koga i zasto,a ne skrivati se iza monitora i tastature!Za nekakve nesporazume imas pm,pa se obrati.
Last edited by Alkos on 14/02/2008 18:56, edited 1 time in total.
- kicky
netko je gore napisao vrlo bitnu stvar - održavati kontinuitet!!!! ne može sve stati na porazbijanim staklima i jajima! Tražimo smjene, hoćemo smjene!!!! U ovoj državi ne pamtim kad je neko dao ostavku iz moralnih razloga!!! Prvo tražiti ostavke od Semihe, Silajdžića i cijele Vlade, pa do federalnog ministra policije, a dalje ćemo vidjet šta ćemo!!!

-
nesvjesna
ljudi šta vam se dešava ovdje?! vi se svađate međusobno, svu onu negativnu energiju koju trebate usmjeriti na vlast, vi pucate jedni na druge.
već nekoliko stranica nigdje ne vidim onu nekolicinu ljudi koji su bili pokretači za protest prošle subote.. da li to znači da u ovu subotu protesta neće biti, da li se vi ograđujete od bilo čega što će se možda desiti u subotu..
idemo li u subotu ili ne?
šta hoćemo od vlasti? (osim ostavki, to smo apsolvirali.. dajte tri zahtjeva, ne više, ali tri konkretna i bitna zahtjeva)
kako imamo namjeru sazvati ljude? (ne samo školarce i studente, neradni je dan, mogu vala doći svi koji žele)
ja lično smatram da je pomjeranje svega za prvi mart jako loša ideja. naš narod je takav, prvog marta niko ne bi došao. oguglaćemo opet.
već nekoliko stranica nigdje ne vidim onu nekolicinu ljudi koji su bili pokretači za protest prošle subote.. da li to znači da u ovu subotu protesta neće biti, da li se vi ograđujete od bilo čega što će se možda desiti u subotu..
šta hoćemo od vlasti? (osim ostavki, to smo apsolvirali.. dajte tri zahtjeva, ne više, ali tri konkretna i bitna zahtjeva)
kako imamo namjeru sazvati ljude? (ne samo školarce i studente, neradni je dan, mogu vala doći svi koji žele)
ja lično smatram da je pomjeranje svega za prvi mart jako loša ideja. naš narod je takav, prvog marta niko ne bi došao. oguglaćemo opet.
- Liberalism
Trebalo bi ozbiljno razmisliti da li pozvati i ostale grupe, pokrete, nevladine organizacije, politicke stranke koje smatraju da celo Silajdzic treba sto prije sletiti s mjesta Premijera kantona Sarajeva.
Na kraju krajeva svi oni koji smatraju da Silajdzic treba da ode spadaju u jednu grupu, tako da nema smisla biti protiv toga da se ovoj inicijativi neko ne pridruzi kao grupa. Savez je savez
Na kraju krajeva svi oni koji smatraju da Silajdzic treba da ode spadaju u jednu grupu, tako da nema smisla biti protiv toga da se ovoj inicijativi neko ne pridruzi kao grupa. Savez je savez
- Liberalism
Zar ne vidimo koliko je tesko smjeniti premijera. To da se desi desilo bi se cudo. Zasto onda sada razbijati glavu i dopunjavati ciljeve??nesvjesna wrote:ljudi šta vam se dešava ovdje?! vi se svađate međusobno, svu onu negativnu energiju koju trebate usmjeriti na vlast, vi pucate jedni na druge.
Svako normalan ko nije znao prije (bar nakon sto je pokusao pjevati na TV PINK-u) sada zna da siledziji Silajdzicu nije mjesto u vladi kantona vec u nekoj preodgojnoj ustanovi. Zasto sada tim ljudima stavljati neke druge samo zbunjujuce ciljeve...
-
damirm
Naime, koliko sam dobro upratio, sax je optuzen da je jedan od suorganizatora jucerasnjih protesta. Stoga, vlasnik portala je morao nekim ljudima objasniti da je forum slobodna aktivnost posjetitelja portala. Mislim da je nasim postovima posvecena dodatna pozornost.