Biciklom kroz Sarajevo
-
tataratira
#376 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
i ovo je sa Igmana

- jennisjoplin
#377 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ovo ne mogu ni sa fapom izvesti, svaka ti cas jarotataratira wrote:i ovo je sa Igmana
![]()
-
tataratira
#378 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
evo mašine
full oprema PTT Edition

full oprema PTT Edition

- KoKoBilo
#379 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
evo meni nesto naumpade, mislim da i nije bas tako blesava ideja
a sta mislite kako bi to lijepo bilo da Kanton napravi jednu vecu i duuuzu stazu preko brda Zuc pa recimo sve do Vogosce, sa nekakvim malim odmoristima i sl. Ja licno bih volio vikend provesti na tom dijelu Sarajeva, i ...
uh, da im pisemo peticiju???

a sta mislite kako bi to lijepo bilo da Kanton napravi jednu vecu i duuuzu stazu preko brda Zuc pa recimo sve do Vogosce, sa nekakvim malim odmoristima i sl. Ja licno bih volio vikend provesti na tom dijelu Sarajeva, i ...
uh, da im pisemo peticiju???
-
TheGodfather001
#380 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Eh
necu da zachatavam temu,ali jutros sam,nakon savjetovanja sa jednim clanom foruma,otisao u ciklo centar na ch.villi da kupim sebi biciklo,imao sam oko 600KM,i usao u istu prodavnicu... Unutra sjedi momak,18-19 godina i pumpa gumu na biciklu,ni dobar dan, ni izvolite,nista...sjedi samo...i ja udjem u radnju i razgledam,posto sam mislio da to nije prodavac vec neka musterija...i tako sam ja 10ak minuta sam hodao po radnji niti mi je ko prisao da pita sta trazim,treba li mi pomoci...i pridjem ja tom momku(posto je jedini u radnji) i objasnim sta zelim, a on kao mutav decko pogleda i pokaza na neka dva modela bicikla koja nemaju nikakve vezze sa onim sto trazim...i ode on da pumpa gumu na drugom biciklu...i tako ja skontam da kupujem biciklo od svojih novaca i okrenem se i odem naravno na drugo mjesto gdje me ljudi docekaju rasirenih ruku,objasne sve,pokazu,dovezu mi kuci biciklo...za iste pare...eto,tako da ciklo centar mene ni moje novce nikad vise nece vidjeti,i neka im je na cast ponasanje njihovih "prodavaca"...pozz i sretne voznje...
necu da zachatavam temu,ali jutros sam,nakon savjetovanja sa jednim clanom foruma,otisao u ciklo centar na ch.villi da kupim sebi biciklo,imao sam oko 600KM,i usao u istu prodavnicu... Unutra sjedi momak,18-19 godina i pumpa gumu na biciklu,ni dobar dan, ni izvolite,nista...sjedi samo...i ja udjem u radnju i razgledam,posto sam mislio da to nije prodavac vec neka musterija...i tako sam ja 10ak minuta sam hodao po radnji niti mi je ko prisao da pita sta trazim,treba li mi pomoci...i pridjem ja tom momku(posto je jedini u radnji) i objasnim sta zelim, a on kao mutav decko pogleda i pokaza na neka dva modela bicikla koja nemaju nikakve vezze sa onim sto trazim...i ode on da pumpa gumu na drugom biciklu...i tako ja skontam da kupujem biciklo od svojih novaca i okrenem se i odem naravno na drugo mjesto gdje me ljudi docekaju rasirenih ruku,objasne sve,pokazu,dovezu mi kuci biciklo...za iste pare...eto,tako da ciklo centar mene ni moje novce nikad vise nece vidjeti,i neka im je na cast ponasanje njihovih "prodavaca"...pozz i sretne voznje...
- KoKoBilo
#381 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
pa sta da radimo, ili kao sto kaze Maajka "jesmo'l sami"babyline wrote:KoKoBilo wrote:evo meni nesto naumpade, mislim da i nije bas tako blesava ideja
uh, da im pisemo peticiju???![]()
![]()
hocu staaazu
pa zar sebe niko ne vidi na biciklu preko Zuca, bez kretena sa autima, bez smrdljivog zdraka, samo mi i priroda ......
-
tataratira
#382 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
vidiš da nije sve u paramaTheGodfather001 wrote:Eh
oni su svi jako fini
svaka tebi čast i tvojim parama ali tamo je 600 KM "entery level" pa se ne hvataj za cifre
imaju cijene, valjda je mislio da razgledaš jer to nikao ne liči na njih
i naravo zanima nas koje si biciklo kupio ?
-
Eborg
#383 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ja sam pokrenut ovom temom proshle sedmice mahsuz potegao u Sarajevo i kupio Schwinn Mesu te se ludo provodim po Zenici i blizhoj okolini istrazhujuci mjesta za koja nisam znao da ni postoje!
Hvala @vesni55 za temu!
Hvala @vesni55 za temu!
-
tataratira
#384 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
@eborg
jesi sredio mašinicu?
jesi sredio mašinicu?
-
Eborg
#385 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ne josh,malo eksperimentishem sa zadnjim mjenjachem...Kontam mozhda je pametnije chekati nulti servis...tataratira wrote:@eborg
jesi sredio mašinicu?
-
TheGodfather001
#386 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
pa znam da nije sve u parama,ali ja mislim kad udjem u granap da kupim hljeb ljepse me docekaju...ali helem neise,i mene svasta cudi ovih dana,jelde??tataratira wrote:vidiš da nije sve u paramaTheGodfather001 wrote:Eh
necu da zachatavam temu,ali jutros sam,nakon savjetovanja sa jednim clanom foruma,otisao u ciklo centar na ch.villi da kupim sebi biciklo,imao sam oko 600KM,i usao u istu prodavnicu... Unutra sjedi momak,18-19 godina i pumpa gumu na biciklu,ni dobar dan, ni izvolite,nista...sjedi samo...i ja udjem u radnju i razgledam,posto sam mislio da to nije prodavac vec neka musterija...i tako sam ja 10ak minuta sam hodao po radnji niti mi je ko prisao da pita sta trazim,treba li mi pomoci...i pridjem ja tom momku(posto je jedini u radnji) i objasnim sta zelim, a on kao mutav decko pogleda i pokaza na neka dva modela bicikla koja nemaju nikakve vezze sa onim sto trazim...i ode on da pumpa gumu na drugom biciklu...i tako ja skontam da kupujem biciklo od svojih novaca i okrenem se i odem naravno na drugo mjesto gdje me ljudi docekaju rasirenih ruku,objasne sve,pokazu,dovezu mi kuci biciklo...za iste pare...eto,tako da ciklo centar mene ni moje novce nikad vise nece vidjeti,i neka im je na cast ponasanje njihovih "prodavaca"...pozz i sretne voznje...![]()
oni su svi jako fini
svaka tebi čast i tvojim parama ali tamo je 600 KM "entery level" pa se ne hvataj za cifre
imaju cijene, valjda je mislio da razgledaš jer to nikao ne liči na njih
i naravo zanima nas koje si biciklo kupio ?
a sto se tice mojih para,u tom trenutku u novcaniku sam imao 600km,da su mi predstavili i neku skuplji model,nasao bih pare za par dana,ali na onaj nacin,pa ne bih kupio ni list papira...nema vezze...
a pazario sam Centurion M6 Backfire...solidan bike,zadovoljava sve moje semi-brdske potrebe
-
d2
#387 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
otidji na ciklocentar forum i to napisi, ja nisam imao negativna iskustva sa njima ali da mi se desilo to sto je tebi i ja bih se okrenuo i izasaoTheGodfather001 wrote: pa znam da nije sve u parama,ali ja mislim kad udjem u granap da kupim hljeb ljepse me docekaju...ali helem neise,i mene svasta cudi ovih dana,jelde??![]()
a sto se tice mojih para,u tom trenutku u novcaniku sam imao 600km,da su mi predstavili i neku skuplji model,nasao bih pare za par dana,ali na onaj nacin,pa ne bih kupio ni list papira...nema vezze...
a pazario sam Centurion M6 Backfire...solidan bike,zadovoljava sve moje semi-brdske potrebe
-
d2
#388 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
to je strasna ideja, treba reci fistriji da upise za sljedeci giroKoKoBilo wrote:evo meni nesto naumpade, mislim da i nije bas tako blesava ideja
uh, da im pisemo peticiju???![]()
![]()
-
tataratira
#389 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
sretno sa bajkom
mora da će naribati Hasu zbog ovoga
uletio si u neki raskorak
mora da će naribati Hasu zbog ovoga
uletio si u neki raskorak
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#390 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ljudi jel nužan taj 0 servis
znam da će me vozat u tom ciklocentru mjesecima
pa mi se nešto ne ide
pa mi se nešto ne ide
-
Eborg
#391 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Nulti servis ti je potreban da bi imao garanciju a i radi svoje sigurnosti jer je normalno da bike malo "popusti" jer su to ipak fabrichke postavke.Josh bolje ide kada ga odvuchesh na taj nulti servis (nakon nekih 200 km).komi wrote:ljudi jel nužan taj 0 servis
pa mi se nešto ne ide
Vec sada primjecujem kako su kochnice malo popustile a i mashnicu treba ushtimati tako da je to svakako neshto na shta treba rachunati...
-
Eborg
#392 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
BTW,nulti servis navodno traje oko 15 minuta... 
-
tataratira
#393 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ma jeste ali tek kada počne mjenjač da zapinje
olabave se šarafi i od upravljača a i ostalo....
najbolje se gore u servisu pojaviti ujutro oko 10, ponesi sendvič
ima kafe pored i polako...i za auto čekam gdje god šta radim
a ima bezbroj mehaničara ,jeednostavno moraš sačekati, prvo da počne zapinjati mjenjač,
jer prije toga nema smisla raditi taj servis, a onda i servisera i više nemaš obaveza
olabave se šarafi i od upravljača a i ostalo....
najbolje se gore u servisu pojaviti ujutro oko 10, ponesi sendvič
ima kafe pored i polako...i za auto čekam gdje god šta radim
a ima bezbroj mehaničara ,jeednostavno moraš sačekati, prvo da počne zapinjati mjenjač,
jer prije toga nema smisla raditi taj servis, a onda i servisera i više nemaš obaveza
- Alfons Kauders
#394 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
ja sam otisao na nulti 20tak dana nakon sto sam uzeo bike... s nekih 500km na satu...komi wrote:ljudi jel nužan taj 0 servis
pa mi se nešto ne ide
to ti je u biti bezze, sajle se malo sjebu, popuste jer je nov bike, pa na nultom samo malo nastimaju kocnice, mjenjac i to je to... 10 minuta max... samo se pokusaj dokotrljati dole kad nije guzva, tj. u prije 16-17...
- jennisjoplin
#395 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
zaboravili su ti reci, zamjena ulja desetak minuta, besplatno gazda casti, i odmah dosipavanje antifriza za zimsku voznjuAlfons Kauders wrote:ja sam otisao na nulti 20tak dana nakon sto sam uzeo bike... s nekih 500km na satu...komi wrote:ljudi jel nužan taj 0 servis
pa mi se nešto ne ide
to ti je u biti bezze, sajle se malo sjebu, popuste jer je nov bike, pa na nultom samo malo nastimaju kocnice, mjenjac i to je to... 10 minuta max... samo se pokusaj dokotrljati dole kad nije guzva, tj. u prije 16-17...
-
PaxPro
#396 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
pa kad ti vec mjenjaju ulje ne zaboravi promjeniti filter za isti 
-
d2
#397 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
nije bolan kakvi, pa sta ce ti nastimano biciklo, samo sjednes i voziskomi wrote:ljudi jel nužan taj 0 servis
pa mi se nešto ne ide
-
PaxPro
#398 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
hej ljudi ko vas je posvadjao,pedalate li 
-
d2
#399 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
kakvo pitanje 
bolje da si pitao sidjete li kada sa bicikla
ja juce kupio rukavice i novo prednje svjetlo, danas jos jednu bocu za vodu - nek se nadje za ove duze ture po vilsonovom
...
bolje da si pitao sidjete li kada sa bicikla
ja juce kupio rukavice i novo prednje svjetlo, danas jos jednu bocu za vodu - nek se nadje za ove duze ture po vilsonovom
-
PaxPro
#400 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
opa full oprema,ja malo pedalo do trebevica malo se spustao bob stazom ali lagano ,nis posebno ali za promjenu i par fotki super,
danas isao do vrela b. oblacno jbg