sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
aze

#376 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aze »

dimu wrote:haj ba mani se suplje, isti ti navijaci i privatno van utakmica prave belaje i mlate se, bodu nozevima i potezu pistolje... i treba to sankcionisati

sta ja sad recimo stavim sal sarajeva na auto kad je derbi i tako se malo vozam i moram pazit da ne naidjem na grupu nafiksanih pijanih navijaca zelje da mi bace kamen na auto i slicno ?

ma samo nek mlate takve... uopste mi ne smeta, previse je klosarluka u ovom gradu i drzavi

ne kazem da policija nekada ne pretjera, odnosno da neko nevin nastrada ali boze moj... tuzi ih ako si nevin i eto...

Haj nadam se da ces jednom iskusit ono o cemu ja pricam.A o tvom generalizovanju tipa "sve svabe su plave" necu ni da pricam.Cuj ti isti navijaci se bodu i potezu pistolje.... a 99% slucajeva pucnjava i tuca cine "obicni" gradjani .. znaci sad ja iz svog aspekta mogu rec svako ko nije navijac je mafijas ili klosar ??????

Opet kazem dabogda te policija kako ti to kazes "sankcionisala" barem jednom kako sankcionise navijace.I opet pitanje sto ne mlate tako Gasije,Kilimendije itd.A to "tuzi ih ako si nevin" okaci macku o rep,pricas o stvarima o kojim nemas pojma ocito.Momka odvedu u policijsku stanicu svezu ga za radijator i biju cim stignu haman po cijelu noc i on bi kao trebao da ih tuzi ?? Sta on moze rec? pretukli me u stanici -- a 10 drotova "svjedoka" kaze nije ga niko dotako te povrede zadobio prilikom hapsenja kada se opirao. - SMIJESNO I TUZNO A I NEVJEROVATNO u isto vrijeme.
lolo_lolo

#377 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by lolo_lolo »

nervira me sto u sarajevu nema 10 policajaca koji su normalne gradje
kakve su ba ono stomacine
sramota
dimu

#378 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dimu »

a sto su ga odveli u policijsku stanicu ?

nije generalisanje, samo ti kazem, iste face isti klosari narkomani i ostali koji se po gradu marisu i bodu hodaju i po utakmicama i tamo to isto rade, eto da obrnem situaciju...

ti kazes ne treba policija sankcionisati kad se pobiju navijaci ? pa eto vidis, nemojte se mlatit pa vas nece sankcionisati

i sta ce mene sankcionisati kad ja ne pravim probleme, nit dolazim u konfliktne situacije sa drotovima, a hodam i po utakmicama i svuda ;) a nisam ni Gasi :D
pustopoljina

#379 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by pustopoljina »

lolo_lolo wrote:nervira me sto u sarajevu nema 10 policajaca koji su normalne gradje
kakve su ba ono stomacine
sramota
:D :D :D
ja mislila,ja jedina :D
meni su policajci pravo cool,mislim onako-izgledni :D
kad su u formi :D i uniformi :D
The 51st State

#380 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by The 51st State »

Mascherano wrote:
The 51st State wrote:nerviram me njihova neobrazovanost, ispred zgrade mi redovno ordiniria lopovija po autima, ono lupe prozor i pokupe sta ima, pretezno strane table. i tako, jednom se zadesim u prolazu i kao policijska patrola pravi uvidjaj, ja stanem onako da kazem strendzerima kako mi je zao i da u tu non stop lupaju auta (ako kad koga vidim da parkira redovno ga upozorim), tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!

Hmm, znaci po tebi svi policajci moraju poznavati engleski? :roll:

osnove engleskog jezika za sporazumjevanje moraju apsolutno svi, barem u stanicama koje rade u sredinama kroz koje prolazi veliki broj turista. ili je stereotip o gluposti i ogranicenosti ipak tacan?
Mascherano

#381 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

The 51st State wrote:
Mascherano wrote:
The 51st State wrote:nerviram me njihova neobrazovanost, ispred zgrade mi redovno ordiniria lopovija po autima, ono lupe prozor i pokupe sta ima, pretezno strane table. i tako, jednom se zadesim u prolazu i kao policijska patrola pravi uvidjaj, ja stanem onako da kazem strendzerima kako mi je zao i da u tu non stop lupaju auta (ako kad koga vidim da parkira redovno ga upozorim), tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!

Hmm, znaci po tebi svi policajci moraju poznavati engleski? :roll:

osnove engleskog jezika za sporazumjevanje moraju apsolutno svi, barem u stanicama koje rade u sredinama kroz koje prolazi veliki broj turista. ili je stereotip o gluposti i ogranicenosti ipak tacan?
Da, ali ova recenica i ne spada bas u osnove engleskog jezika: "tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!
Dalje, razmisli koliko obicnih građana, dakle radnika sa SSS, bi znalo da na engleskom kaze tu recenicu... Po tebi ispade da je neko glup i ogranicen, jer ne govori engleski jezik. :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#382 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Truba »

e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!

da probam ja dakle 0 prakse u razgovaranju s ljudima... ne koristim eng na poslu
samo povremeno prevođenje

eeee i see you can do it better than me
ask him if something more expensive is stolen
:mrgreen:

oću drotovsku plaću
Grim_Reaper

#383 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Grim_Reaper »

Možda nije mjesto na ovoj temi, ali nedavno sam čuo da među rajom kruži neka knjižica o tome šta smije,a šta ne smije policajac uraditi kada te zaustavi i šta su tvoja prava u toj situaciji, jer nerijetko sam bio u situaciji kada me policajac zaustavi jer mu je dosadno na cesti i počne me peglati (nekada i po pola sata) i ona glupa pitanja gdje si pošao? Šta te boli gdje sam ja pošao prekontroliši dokumente, vozilo i vozača i ako ima osnova kazni, a ako ne onda me nemoj zadržavati!!!
Uglavnom, jel ko još čuo za tu neku knjižicu i zna li gdje se može zbavit bilo u pdf ili drugom obliku???
kuma

#384 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by kuma »

Svaka cast pojedincima, ali vecina danasnje policije predstavlja "seljakluk" ali ne mislim seljakluk sa sela nego one sirovine sto su cijeli zivot sanjale da imaju uniformu da mogu biti slusani kad nesto kazu.
ja1977

#385 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ja1977 »

Mene nervira sto zatvore sve prolaze stadionu Kosevo kada se igra bilo kakva znacajnija utakmica. Onda raja parkiraju auta po okolinim ulicama, cesto na zelenim povrsinama. Ulica koja vodi do CUM-a je prenatrpana itd i itd....

Parking ispred stadiona je namjenski napravljen da bude PARKING i da se tamo PARKIRAJU auta. Jos to mogu i da shvatim kada su utakmica gdje se ocekuju 15-20000 ljudi, ali prilaze zatvore u 90% slucajeva.

U nedelju sam se vozio Ulicom Zmaja od Bosne pored Holiday Inn-a. Gledam isped sebe smedjeg BMW X5 kako pravi slalom, da bi na kraju krajnjom desnom trakom (onom za skretanje prema stanici) pretekao tri auta i uz oblak prasine se uvalio nazad na glavnu dzadu skoro preko sina. 30m dalje na prosirenju stoji gospodin policajac sa motorom i sve to posmatra. Kazem zeni, "e sada ce ga zaustaviti, dosta je vise ovih manijaka". I sta bi, frajer se nije ni pocesao, ali je zato uredno zaustavio djevojku kojoj nisu bila upaljena svijetla. Dokle vise izivljavanja na normalim ljudima :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#386 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Truba »

bježeći od revizora prolazim jutros pored njihove stanice kod maršalke
i frajer parkira motora pred ono čudo gdje se pasoši dižu
"samo pet minuta"

a pajdaš drot 5 metara od njega pišti pištaljkom da se skloni :mrgreen: a ne prilazi mu niti išta... ne znam nekako mi to beze... priđi reci skloni se odavde tornjaj se idiote
ali pištljka... nisu ovce u pitanju :mrgreen:
Mascherano

#387 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

micki125 wrote:
kuma wrote:Svaka cast pojedincima, ali vecina danasnje policije predstavlja "seljakluk" ali ne mislim seljakluk sa sela nego one sirovine sto su cijeli zivot sanjale da imaju uniformu da mogu biti slusani kad nesto kazu.
na žalost, u policiju se uvalio šljam, društveni talog (ima i onih koji valjaju, no malo ih je i ne mogu doći do izražaja). Obrazovanje u policiji je maksimalno obezvrjeđeno, sve škole su priznate kao adekvatne (fakulteti koji nemaju veze sa policijom-DIF, pedagogija i raznorazne ublehe od fakulteta). Šta očekivati od prijeratnog šnajdera koji je nedavno završio IV stepen? Šta očekivati kada se efikasnost rada mjeru u broju naplaćenih kazni za parkiranje?

I još da citiram legendarnu izjavu jednog od kantonalnih ministara MUPa koju je izrekao u skupštini kantona kada se raspravljalo o prijemu obrazovanih kadrova u MUP, odprilike je rekao: nama ne treba VSS, policijski posao je zanat, i ovi policajci koji sada rade, rade to dobro(smajli koji povraća).

Iako sam policajac, moram se sloziti sa gore navedenim. :thumbup:
The 51st State

#388 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by The 51st State »

Da, ali ova recenica i ne spada bas u osnove engleskog jezika: "tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!
Dalje, razmisli koliko obicnih građana, dakle radnika sa SSS, bi znalo da na engleskom kaze tu recenicu... Po tebi ispade da je neko glup i ogranicen, jer ne govori engleski jezik. :roll:
kada nadlezni shvate da je policija jedno od najbitnijih ogledala drzave, vjerujem da tada nece biti problem poslati policiju na par kurseva engleskog jezika, sto je sasvim dovoljno za osnovnu komunikaciju i obavljanje uvidjaja. doduse, moram biti posten pa reci da policiji vjerovatno nikad i nije sugerisano da se obrazuje i u ovom smislu.
aze

#389 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aze »

The 51st State wrote:
kada nadlezni shvate da je policija jedno od najbitnijih ogledala drzave, vjerujem da tada nece biti problem poslati policiju na par kurseva engleskog jezika, sto je sasvim dovoljno za osnovnu komunikaciju i obavljanje uvidjaja. doduse, moram biti posten pa reci da policiji vjerovatno nikad i nije sugerisano da se obrazuje i u ovom smislu.
Prvo neka ih posalju na kurseve ljepog ponasanja prema gradjanima (onim koji pokusavaju da pomognu barem) pa onda neka uce strane jezike.Taj policajac ocito isfrustriran zbog vrucine ili necega drugog verbalno napada gradjana koji je dosao da vidi moze li kako pomoci ???
The 51st State

#390 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by The 51st State »

to se podrazumjeva.
HAVANA

#391 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by HAVANA »

Što ne biju kao nekad. :D
Mascherano

#392 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

aze wrote:
The 51st State wrote:
Prvo neka ih posalju na kurseve ljepog ponasanja prema gradjanima (onim koji pokusavaju da pomognu barem) pa onda neka uce strane jezike.Taj policajac ocito isfrustriran zbog vrucine ili necega drugog verbalno napada gradjana koji je dosao da vidi moze li kako pomoci ???

Nije njega policajac napao, nego ga pitao moze li da pomogne, tj. da pita stranca... kako sve naopako tumacis. :roll:
Dalje, za mizernu platu i topli obrok od 5KM hocete supermene koji ce uvijek biti nasmijani i ljubazni, koji ce uvijek doletiti kad vama neko na parkingu zagrebe auto, koji ce danonocno hvatati lopove iako ih nadlezni sudovi momentalno oslobađaju... umjesto da dobiju regres, da im se plati nocni rad, da im se plate prekovremeni sati,... policajci ce ici na kurseve engleskog, da bi popravili imidz drzave koja je pred bankrotom... :-)
Dođete iz Svedske gdje sve savrseno funkcionise i gdje policajci zive ko gospoda, a nista gotovo ne rade, i drzite nama ovde predavanja sta i kako treba...
Evo gore je micki realno sagledao kako stoje stvari, a vi ako mislite da je policajcima lako, bujrum, aplicirajte za policijski posao. Posto znate engleski, brze ce te napredovati u sluzbi... :D
aze

#393 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aze »

Ma prijatelju jednostavno izgleda da je ova drzava toliko korumpirana,neorganizovana i u raspadu da nista ne moze normalno funkcionisati i slazem se sa tobom da isto ne mozemo ocekivati od policije....- pa se postavlja pitanje sta gradjani mogu uraditi da bi se situacija popravila ? - glasanje ? obecanja,politicke igre,furanje nacionalne ugrozenosti,milionske oglasne kampanje - tesko dacemo tu hajra imati.Da narod izadje na ulice i mirnim protestima sta promjeni ? - svaki dan neko protestuje ali ja jos nisam vidio promjenu. Da narod izadje i svrgne vlast ? eh to nece ic jer izgleda da jedinice za "podrsku" (citaj pendrecenje) izgleda su dovoljno profesionalne da rastjeraju koga god hoce. Al jednostavno ja sam poceo mrziti policiju (cast za par izuzetaka koje znam) iduci na utakmice i gledajuci sta na njima rade,pricaju itd. Eto ti kao policajac vjerovatno si bio na tekmi nekada ili makar si slusao sta pricaju oni policajci koji su bili na tekmi (a mozda si i vidio sta se radi sa uhapsenim navijacima) - komentare tipa "jesmo ih ubili,jesi vidio kako sam onog izvrno,jesil vidio kako sam onog isuto si vjerovatno cuo - pa eto ti reci jel to normalno i jel tako treba ?
Mascherano

#394 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

aze wrote:Ma prijatelju jednostavno izgleda da je ova drzava toliko korumpirana,neorganizovana i u raspadu da nista ne moze normalno funkcionisati i slazem se sa tobom da isto ne mozemo ocekivati od policije....- pa se postavlja pitanje sta gradjani mogu uraditi da bi se situacija popravila ? - glasanje ? obecanja,politicke igre,furanje nacionalne ugrozenosti,milionske oglasne kampanje - tesko dacemo tu hajra imati.Da narod izadje na ulice i mirnim protestima sta promjeni ? - svaki dan neko protestuje ali ja jos nisam vidio promjenu. Da narod izadje i svrgne vlast ? eh to nece ic jer izgleda da jedinice za "podrsku" (citaj pendrecenje) izgleda su dovoljno profesionalne da rastjeraju koga god hoce. Al jednostavno ja sam poceo mrziti policiju (cast za par izuzetaka koje znam) iduci na utakmice i gledajuci sta na njima rade,pricaju itd. Eto ti kao policajac vjerovatno si bio na tekmi nekada ili makar si slusao sta pricaju oni policajci koji su bili na tekmi (a mozda si i vidio sta se radi sa uhapsenim navijacima) - komentare tipa "jesmo ih ubili,jesi vidio kako sam onog izvrno,jesil vidio kako sam onog isuto si vjerovatno cuo - pa eto ti reci jel to normalno i jel tako treba ?

Ja sam skoro na svakoj tekmi, jer sam slucajno u toj jedinici koju si ti spominjao. Evo i sinoc sam bio na Zeljo-Zrinjski i nije bilo ni najmanjeg incidenta, jer su navijaci Zelje kao i protiv Sirokog bili krajnje korektni i za svaku pohvalu. Obe utakmice sam bio, jug krcat, a ni najmanje intervencije nismo imali. Pokazali su citavoj BH sportskoj javnosti kako se navija i bodri svoj klub i vjeruj da policija to zna cijeniti. Samo su malo mrlju bacili navijaci sa sjevera koji su vrijeđali goste iz Mostara na nacionalnoj osnovi, ali mozda je i previse ocekivati da toga ne bude.
Sta građani mogu da urade? Mogu da izađu u vecem broju na ulicu i da protestuju. Umjesto 200 nek izađe 20.000, pa ces da vidis da li ce imati efekta... Evo sad su obecali da ce rijesiti 400 kriminalaca koji slobodno hodaju gradom, jer nemaju gdje da ih smjeste... ako ne ispune obecanje, nek izađe 20.000 ljudi na ulicu, vjeruj da ce nesto promjeniti. Drugacije nikako.
dr.Gonzo

#395 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dr.Gonzo »

Ja normalnog drota na Balkanu jos nisam sreo. Zapitam se nekad kakav moras psiholoski profil imati da te privlaci takav posao.

Ko jos misli da su oni ljudi od ideala, koji su tu da brane pravdu, red i zakon? I oni koji su to u startu mozda i bili za cas nauce da ne treba tako u ovoj drzavi. Gdje si Serpico...
aze

#396 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by aze »

Ja sam skoro na svakoj tekmi, jer sam slucajno u toj jedinici koju si ti spominjao. Evo i sinoc sam bio na Zeljo-Zrinjski i nije bilo ni najmanjeg incidenta, jer su navijaci Zelje kao i protiv Sirokog bili krajnje korektni i za svaku pohvalu. Obe utakmice sam bio, jug krcat, a ni najmanje intervencije nismo imali. Pokazali su citavoj BH sportskoj javnosti kako se navija i bodri svoj klub i vjeruj da policija to zna cijeniti. Samo su malo mrlju bacili navijaci sa sjevera koji su vrijeđali goste iz Mostara na nacionalnoj osnovi, ali mozda je i previse ocekivati da toga ne bude.
Sta građani mogu da urade? Mogu da izađu u vecem broju na ulicu i da protestuju. Umjesto 200 nek izađe 20.000, pa ces da vidis da li ce imati efekta... Evo sad su obecali da ce rijesiti 400 kriminalaca koji slobodno hodaju gradom, jer nemaju gdje da ih smjeste... ako ne ispune obecanje, nek izađe 20.000 ljudi na ulicu, vjeruj da ce nesto promjeniti. Drugacije nikako.[/quote]

Okk evo ti konkretno pitanje . Dali policija smije (po zakonu) da doslovno muci nekoga nakon sto je uhapsen ?

Jel izasla masa ljudi kada je Denis R.I.P ubijen ? Sta je bilo - Mnogo price malo rada.

Evo sad zadnju utakmicu protiv cluja kada je Sarajevo dalo gol raja normalno slave poneki skace na ogradu (znaci drzi se za ogradu a istu je vrlo tesko preskociti - haman nemoguce je da postoji mogucnost ulijetanja u teren jer ima tartan staza a onda oni iz game redari a i policija) Policija na to odgovara udaranjem ljudi na ogradi po rukama a dvojicu su opalili i po glavama - Svaka cast , jbg nije im to trebalo trebali su pljeskat malo rukama da to proslave jel tako ?
Last edited by aze on 24/08/2009 17:39, edited 1 time in total.
dimu

#397 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dimu »

Mascherano wrote: Da, ali ova recenica i ne spada bas u osnove engleskog jezika: "tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!
da li je provala u auto povod za ODGOVARAJUCU policijsku reakciju samo u slucaju ako su ukradene vrijednije stvari ???

glup je i ogranicen zato sto je njegov posao da dodje zapise u onaj blokic sta se desilo kad se desilo i gdje se desilo i pokupi se sa mjesta

zato jedni te isti likovi obijaju 10 auta dnevno...

kad je to policija otiske uzela ? jel trebaju nekome odnijeti milion maraka iz auta ili stana pa da se dignete na noge pa da to nadjete ?
Bellica

#398 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Bellica »

dimu wrote:
Mascherano wrote: Da, ali ova recenica i ne spada bas u osnove engleskog jezika: "tek meni drot kaze "e vidim da ti to bolje od mene mozes, de ga pitaj fali li mu jos sta od vrijednijih stvari"?!!!
da li je provala u auto povod za ODGOVARAJUCU policijsku reakciju samo u slucaju ako su ukradene vrijednije stvari ???

glup je i ogranicen zato sto je njegov posao da dodje zapise u onaj blokic sta se desilo kad se desilo i gdje se desilo i pokupi se sa mjesta

zato jedni te isti likovi obijaju 10 auta dnevno...

kad je to policija otiske uzela ? jel trebaju nekome odnijeti milion maraka iz auta ili stana pa da se dignete na noge pa da to nadjete ?
Kad su meni obili auto policija nije ni dosla!Kad sam zvala pitali me koji mi je auto ja kazem,kad on meni"Nece lopovi taj auto!",uz to kaze "auta se obijaju svaki dan,vjerovatno su htjeli radio da ti uzmu!" I nisu dosli,a kad su iz osiguranja zvali da traze potvrdu rekli su im da sam ja izjavila da ne zelim da policija dolazi na uvidjaj!!!Auto mi ima kasko osiguranje pa sam se 3 mjeseca ganjala s policijom dok mi nisu izdali potvrdu da bih mogla naplatiti!!!
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#399 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Faruk »

kod policije me nervira kukavicluk
hrabri su samo kad treba uzeti (nekad bila cvaja, sad je petobanka) novac od gradjana koji voze 52 km/h u zoni 40km/h

n
Mascherano

#400 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Mascherano »

aze wrote:

Okk evo ti konkretno pitanje . Dali policija smije (po zakonu) da doslovno muci nekoga nakon sto je uhapsen ?

Jel izasla masa ljudi kada je Denis R.I.P ubijen ? Sta je bilo - Mnogo price malo rada.

Evo sad zadnju utakmicu protiv cluja kada je Sarajevo dalo gol raja normalno slave poneki skace na ogradu (znaci drzi se za ogradu a istu je vrlo tesko preskociti - haman nemoguce je da postoji mogucnost ulijetanja u teren jer ima tartan staza a onda oni iz game redari a i policija) Policija na to odgovara udaranjem ljudi na ogradi po rukama a dvojicu su opalili i po glavama - Svaka cast , jbg nije im to trebalo trebali su pljeskat malo rukama da to proslave jel tako ?

1. Ne smije.
2. Kad je Denis ubijen, izaslo je 2000 ljudi max. Za ovoliki grad, premalo...
3. Zasto se navijaci veru po ogradi, ako su vec ranije opomenuti da to ne cine? Stvarno ne mogu da shvatim da ne mozes proslaviti gol bez jahanja po ogradi...
Post Reply