Hvala, cijene su sve bez PDV sto znaci da paket koji mene interesuje (tv + flat) košta 45 + 7,65 = 52,65 KM. hmmmmm... gdje nadjoše još i ove ove dvije markehadzun wrote:zna se, i info sa prezentacije (javne, bilo na svim tv) od 7 septembra kad je predstavljena mojatv od nakog direktora marketinga paketi su
-tv + ip telefon (neograniceno telefoniranje u fiksnoj) ---25km
-tv + flat internet (ali 1Mbps) ---45 km
-tv+flat+ip telefon-----ne znam cijenu oko 70 čini mi se....!
-tv+flat+ip telefon+neki mobilni paket od 30 km, sad se sjetih(govor i data, pretpostavljam 3g ukljuceno u pretplatu)---cca 90-95km
BHtelecom po uzoru na MAXtv
Moderator: anex
- bhcrow
#376 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
- burekodsira
#377 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
inace zar ne kaze zakon da se ne smije reklamirati proizvod sa cjenom bez pdv-a? ako nema trebaju malo ove starudije iz udruzenja za zastitu potrosaca bih (ili kako se vec zove) konacno poceti nesta raditi za potrosace pa opaliti i koju tuzbu brate... dosta mi je vazda preracunavati ili nalijetati na navlakuse
-
KARLEUŠA
#378 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Evo još malo i mjesec od početka testnog perioda a dosad imamo jednog korisnika koji je osjetio čari moje TV
Ako nastave ovako dosadašnji korisnici ADSLa koji imaju pravo na ovaj testni period će osjetiti čari moje TV kada budu u dubokoj starosti.
Hehehehe
Ja stručnjaka majko moja
Ako nastave ovako dosadašnji korisnici ADSLa koji imaju pravo na ovaj testni period će osjetiti čari moje TV kada budu u dubokoj starosti.
Hehehehe
Ja stručnjaka majko moja
-
Fozgen
#379 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ja imam taj testni paket "MojaTV". Sto se experimentalnog dijela tice to je cisto da oni testiraju svoje mogucnosti, dali moze do najudaljenijeg korisnika i sl. Utisci sad za sad, slika jeste bolja negoli na kablovskoj 2x, internet na TV-u i nije neka fora jer svi korisnici ADSL-a imaju comp ( logicno jel ), videoteka nije losa stvar al ak imam flat onda mi nije potrebna nikakva videoteka. Snimanje sadrzaja e to jos nisam bas nacisto i nisam jos nacackao ( koristio sam za par dana tek mozda 2 sata, nema se vremena ). Zgodna fora jest mjenjanje subtitle-a, jezika ( ako ima opcija na kanalau al ipak je to digitalna tak da se podrazumjeva ), vidio sam da se ljudi zale na pracenje bundeslige a MojaTV ima Eurosport, Eurosport2 i EurosportHD, tak da bundesligasi dobra stvar
. IP telefonija naravno jos nije tu jer s kim bi je testirali :S ? Malo ce biti nezgodno ljudima koji bi MojaTV zeljeli na 2 ili vise TV aparata jer ukoliko im parica to nedodozvoljava onda nece ici
. Malo ce biti i caka za ljude koji ne vole kablove.
Daljinski treba nekih 2 - 3 sata cackanja da bi se poceo snalaziti sa njim i nije bas nekako ono funkcionalan ( ali ipak to je greska proizvodjaca ). Et ukratko pa se javim opet cim sta skontam za napisati. ak koga zanima.
Daljinski treba nekih 2 - 3 sata cackanja da bi se poceo snalaziti sa njim i nije bas nekako ono funkcionalan ( ali ipak to je greska proizvodjaca ). Et ukratko pa se javim opet cim sta skontam za napisati. ak koga zanima.
-
doktor78
#380 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Zanima,kako da ne zanima.Fozgen wrote: Et ukratko pa se javim opet cim sta skontam za napisati. ak koga zanima.
Za pocetak:
1. koji STB imas: Motorolin ili Kreatelov?
2. Moze li spisak kanala?
3. Je li sistem stabilan, tj,ima li rusenja istog?
-
Fozgen
#381 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
U pitanju je Kreatel, ali koliko sam ja skontao radi se o Motorolinom software-u.
Sto se kanala tice nije mjerodavan ovaj sadasnji spisak, koji je poprilicno siromasan i nezanimljiv.
ES, ES2, ESHD, ESNews, BBC(ne znam tacno koji), Bloomberg, Viva, MTV Austria, MKTV, Vogosca, HRT1 i 2, SLO 1 i 2, ovi domaci, kanali u HD-u nisu jos ukljuceni ili barem na moje korisnicko ime ne mogu biti prikazani. To je nesto ono ugrubo, opet kazem sve skupa sam testirao maximalno 2 sata zadnjih 3 dana jer nisam skoro nikako kuci.
Sistem nije los na prvi pogled, lako za navigirati osim kao sto sam rekao daljinskog koji ima nekih dugmica koji nisu nikako oznaceni i onda nemos znat cemu sluze ( 4 tipke iznad tipki za snimanje, play i druge opcije ), steta sto brojevi nisu uradjeni kao sa mobitelom odnosno sto nema slova po brojevima jer je pravo tesko ukucati stranicu.
Nije se rusio za ono malo vremena sto sam radio, osim sto sam jednom upalio TTX, Web browser i TV i na kraju je rezultiralo sa tonom sivom podlogom i da ukucam adresu. Gasenje ne pomaze jer nakon sto se upali opet ide na isto
.
Sto se kanala tice nije mjerodavan ovaj sadasnji spisak, koji je poprilicno siromasan i nezanimljiv.
ES, ES2, ESHD, ESNews, BBC(ne znam tacno koji), Bloomberg, Viva, MTV Austria, MKTV, Vogosca, HRT1 i 2, SLO 1 i 2, ovi domaci, kanali u HD-u nisu jos ukljuceni ili barem na moje korisnicko ime ne mogu biti prikazani. To je nesto ono ugrubo, opet kazem sve skupa sam testirao maximalno 2 sata zadnjih 3 dana jer nisam skoro nikako kuci.
Sistem nije los na prvi pogled, lako za navigirati osim kao sto sam rekao daljinskog koji ima nekih dugmica koji nisu nikako oznaceni i onda nemos znat cemu sluze ( 4 tipke iznad tipki za snimanje, play i druge opcije ), steta sto brojevi nisu uradjeni kao sa mobitelom odnosno sto nema slova po brojevima jer je pravo tesko ukucati stranicu.
Nije se rusio za ono malo vremena sto sam radio, osim sto sam jednom upalio TTX, Web browser i TV i na kraju je rezultiralo sa tonom sivom podlogom i da ukucam adresu. Gasenje ne pomaze jer nakon sto se upali opet ide na isto
-
Fozgen
#382 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
U ovom dijelu, barem ono sto ja za sada imam, je TV Mostar, TV Behar ( odkud je ovo? ), Vogosca i TVSA. To je ono koliko me sjecanje sluzi
( a sluzi me uzas ) nisam u blizini TV-a
.
- Maystor
#383 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Fozgen, hvala na informacijama!
Ima li iko Motorolin STB ???
Ima li iko Motorolin STB ???
-
hadzun
#384 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ovaj kreatel je ocito nesto nabavljeno poodavno (prizvod je iz 2004-05) i po meni je realno ocekivat da se nabavi nesto puno bolje za korisnike od kojih misle ovo naplacivat......
novo je da ovaj STB zaglavljuje (urijetko ali ipak...), i to kad sam mislio zaglavljuje iptv (kao servis) problem rijesen iskljucenjem napajanja za ovaj STB i ponovnim ukljucenjem.
novo je da ovaj STB zaglavljuje (urijetko ali ipak...), i to kad sam mislio zaglavljuje iptv (kao servis) problem rijesen iskljucenjem napajanja za ovaj STB i ponovnim ukljucenjem.
-
KARLEUŠA
#385 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Pa ovdje daju ovaj STB kreatel a on je u recimo u Hrvatskoj izbačen iz upotrebe
Aferim BHtelecom
Trebalo bi zabraniti uvoz ovakvih STBa kao što je zabranjen uvoz automobila starijih od 7 god
Aferim BHtelecom
Trebalo bi zabraniti uvoz ovakvih STBa kao što je zabranjen uvoz automobila starijih od 7 god
- pametolog
#386 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Kreatel je bila najjaca firma na svijetu sto se tice STB-ova, a 2006 ih je kupila Motorola i od tada nose na svojim kutijama Motorolin logo. To bi u principu trebalo da znaci da ako na kutijama pise Kreatel, STB stvarno jesu dobri ali i bar dvije-tri godine stari. Nevjerovatno je da ih se jos uvijek uopste moze nabaviti. U principu iz iste fabrike izlaze novi modeli pod Motorolinim logom.
- mousstapha
#387 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Gdje su nam ovi testeri Moje TV, nesto se usutili. Jel' ima neko da je testiro HD i kako to fercera.
Ima li neki svjeziji informacija iz Telecoma.
-
zilog
#388 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Vidio sam kod komsije, dva sprata iznad mene, stari mu radi u BHT. Onako, nije lose graficki uradjeno, kanali slabiji sa slikom od LOL SuperTV (osim BHT i Federalne kako on kaze). Nije htjeo da razvucemo kabl do njega, pa da uporedimo. Za sada oni kanali koji su najavljeni, kaze da ce biti jos. Slabije od SuperTV, ali bolje od kablovske za svjetlosnu godinu.mousstapha wrote:Gdje su nam ovi testeri Moje TV, nesto se usutili. Jel' ima neko da je testiro HD i kako to fercera.
- belafonte
#389 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Jaran mi rece da su mu klocevi iz telecoma dosli na vrata da mu kazu da je probran za testiranje Moja TV usluge, kazu likovi haj nam daj kopiju licne i potvrdu o prebivalistu
kaze jaran odakle mi to u kuci, kazu kreteni haj zaleti se do cipsa, mi cemo doci za pola sata (ne znam bil se smijo na ovo il ih rukama golim zadavio) Halo bolan vise, pa kakve crne potvrde i kopije, manijaci jedni nesposobni, oo kako me iznervira kad sam to cuo a jarana jos vise, pa to je cisto vrijedjanje inteligencije, mislim stvarno ne razumijem tu logiku njihovu nesposobnu, za prijavu na Adsl ti sve trebaju ti papiri, pa ako je vec prijavljen i ako si mu dosao na tu adresu koja se nalazi u bazi, u cemu je problem, a da ne pricam o tome da je njima potrebno da sto vise ljudi testira tu uslugu, znaci trebaju da vuku za rukav ljude da im pomognu, a ne da se ponasaju prema korisnicima kao da 8 cudo svjetsko otkrivaju sa tom Mojom TV i da mi se njima trebamo klanjat zato sto izabrani za tu uslugu.
Jaran normalno reko, de prekrizi me svega ti sa te liste za eksperimentalno koristenje usluge,ja bi mu jos reko nosi ovaj adsl modem i iz baze me izbrisi vase smrdljive
Jaran normalno reko, de prekrizi me svega ti sa te liste za eksperimentalno koristenje usluge,ja bi mu jos reko nosi ovaj adsl modem i iz baze me izbrisi vase smrdljive
-
Hendrix
#390 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
I nije se zaletio do CIPS-a? Ne mogu da vjerujem da nije htio da testira ovo nevjerovatno čudo od tehnologije. 
Odo ja nabavit kopiju lične i prijavu , da imam kući, ako ko naiđe jebiga-
Odo ja nabavit kopiju lične i prijavu , da imam kući, ako ko naiđe jebiga-
-
sabanss
#391 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
De odvadi malobelafonte wrote:Jaran mi rece da su mu klocevi iz telecoma dosli na vrata da mu kazu da je probran za testiranje Moja TV usluge, kazu likovi haj nam daj kopiju licne i potvrdu o prebivalistu![]()
:
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#392 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Sa stupnjem investicija od 5% na godišnjoj razini (bravo Jasminko Akšamija "majstore") BH Telecom će doći u ozbiljan problem zagušenja infrastrukture što se već dešava u pojedinim dijelovima grada gdje stara "narodna" parica ne može u gužvi kabla da trpi i aDSL i ISDN. Dok je bilo po par korisnika na izvodu nekako je i funkcioniralo ali sa povećanjem broja korisnika već se javljaju ozbiljni problemi da ljudi jednostavno "izgube" konekciju ili telefon (ISDN) ili oboje u špicevima prometa.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#393 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Nije jadni monter kloc. On je dobio nalog da odradi posao. Klocevi su nesposobni šefovi u marketingu i "stranjski" kursisti....belafonte wrote:Jaran mi rece da su mu klocevi iz telecoma dosli na vrata da mu kazu da je probran za testiranje Moja TV usluge, kazu likovi haj nam daj kopiju licne i potvrdu o prebivalistu![]()
![]()
![]()
kaze jaran odakle mi to u kuci, kazu kreteni haj zaleti se do cipsa,...
-
Fozgen
#394 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Iskreno govoreci, niko mi nije trazio nikakve papire. Poslali mail, a ja standardno ne provjeravam BHT mail, pa su me onda nazvali pa ja potvrdio pa su se onda najavili, pa su onda najavljeni dosli i montirali. Potpisao ugovor neki o testiranju i to je to, nikakav cips i licna :S, e sad sta je bilo kod tog momka fakat cudno.
Iskreno nisam nesto u zadnje vrijeme gledao pretjerano MojaTV, zbog nedostatka kanala, jedino et sto mi se svidjelo jest snimanje, raspalis u carsiju a ostavis da se snima utakmica, tehnologija naravno nije nova ali ovako za sire mase bi mogla imati koristi, kao sto je i snimanje jednog a gledanje drugog kanala.
Sto se tice HD kanala, meni u testnoj fazi pise da se nisam pretplatio za tu vrstu usluge, sto mi nekako nagovjestava da je velika vjerovatnoca da ce se HD kanali emitovati u posebnim ili najskupljim paketima. Sve i da imam HD kanale nemam LCD a i da imam LCD ovaj STB ima scart a ne HDMI, neki drugi modeli ce vjerovatno dolaziti uz te neke HD pakete sa HDMI izlazom.
Ono koliko sam ja gledao, sto je sve skupa mozda oko 30 sati, nisam imao skoro nikakvih problema, nista se nije rusilo niti je slika "zapinjala", do kada ce biti sve u najboljem redu.
I naravno najveca zamjerka jest brdo smecarskih kanala tipa News ovaj ili onaj, Bloomberg ( il nest tak ), Al Jazeera, RTL-ovi, Vox itd. Ovakav pristup me iritira i kod kablovskih operatera, navaljaju ti fol 80 kanala a ti mos gledat max. 10, ovo ostalo su BN, DM, ETV, neki interni kanali, DSF, CNN.
Nadam se, mada cisto sumnjam, BHT uciniti nesto sto se tice odabira kanala jer bespotrebni kanali na ovakvoj vrsti emitovanja ( da se izrazim sa sporijim prebacivanjem kanala ) ce biti nocna mora i uzasno ce da vadi zivce.
Iskreno nisam nesto u zadnje vrijeme gledao pretjerano MojaTV, zbog nedostatka kanala, jedino et sto mi se svidjelo jest snimanje, raspalis u carsiju a ostavis da se snima utakmica, tehnologija naravno nije nova ali ovako za sire mase bi mogla imati koristi, kao sto je i snimanje jednog a gledanje drugog kanala.
Sto se tice HD kanala, meni u testnoj fazi pise da se nisam pretplatio za tu vrstu usluge, sto mi nekako nagovjestava da je velika vjerovatnoca da ce se HD kanali emitovati u posebnim ili najskupljim paketima. Sve i da imam HD kanale nemam LCD a i da imam LCD ovaj STB ima scart a ne HDMI, neki drugi modeli ce vjerovatno dolaziti uz te neke HD pakete sa HDMI izlazom.
Ono koliko sam ja gledao, sto je sve skupa mozda oko 30 sati, nisam imao skoro nikakvih problema, nista se nije rusilo niti je slika "zapinjala", do kada ce biti sve u najboljem redu.
I naravno najveca zamjerka jest brdo smecarskih kanala tipa News ovaj ili onaj, Bloomberg ( il nest tak ), Al Jazeera, RTL-ovi, Vox itd. Ovakav pristup me iritira i kod kablovskih operatera, navaljaju ti fol 80 kanala a ti mos gledat max. 10, ovo ostalo su BN, DM, ETV, neki interni kanali, DSF, CNN.
Nadam se, mada cisto sumnjam, BHT uciniti nesto sto se tice odabira kanala jer bespotrebni kanali na ovakvoj vrsti emitovanja ( da se izrazim sa sporijim prebacivanjem kanala ) ce biti nocna mora i uzasno ce da vadi zivce.
- karanana
#395 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
i jeli izasla igdje finalna lista programa koji ce biti u ponudi?
- Globus
#396 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Probudi me sms u pm ( ja prijavljen ono kad mi dodje mail na onaj mail od telekoma da dodje i na mob ) i et i ja odabran valjda im fali
na pocetku nisam skonto prvo konto cura pa onda kontam ono samo obavjestenje ko ih jebe reko i tek onda skontam da sam odabran
sacekat cu starog pa cu mu reci ako hoce nek prijavi meni se ne prijavljuje ako gledam tv gledam hbo ili sport a on ako hoce nek prijavi jer nemam hrtova mozda ce radi toga on htjeti ... kad je djaba vec 
- karanana
#397 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
ma slabo raja otvara onaj bihnet mail pa nema odziva.Globus wrote:Probudi me sms u pm ( ja prijavljen ono kad mi dodje mail na onaj mail od telekoma da dodje i na mob ) i et i ja odabran valjda im falina pocetku nisam skonto prvo konto cura pa onda kontam ono samo obavjestenje ko ih jebe reko i tek onda skontam da sam odabran
sacekat cu starog pa cu mu reci ako hoce nek prijavi meni se ne prijavljuje ako gledam tv gledam hbo ili sport a on ako hoce nek prijavi jer nemam hrtova mozda ce radi toga on htjeti ... kad je djaba vec
a sta ti imas pa gledas hbo?
pa jel ima neko vec ovu probu mojetv? niko konkretno da dadne misljenje i listu programa. ima li espn america?
Last edited by karanana on 13/10/2009 15:06, edited 1 time in total.
-
WomeN in LovE
#398 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Malo ga i ti pretjerabelafonte wrote:Jaran mi rece da su mu klocevi iz telecoma dosli na vrata da mu kazu da je probran za testiranje Moja TV usluge, kazu likovi haj nam daj kopiju licne i potvrdu o prebivalistu![]()
![]()
![]()
kaze jaran odakle mi to u kuci, kazu kreteni haj zaleti se do cipsa, mi cemo doci za pola sata (ne znam bil se smijo na ovo il ih rukama golim zadavio) Halo bolan vise, pa kakve crne potvrde i kopije, manijaci jedni nesposobni, oo kako me iznervira kad sam to cuo a jarana jos vise, pa to je cisto vrijedjanje inteligencije, mislim stvarno ne razumijem tu logiku njihovu nesposobnu, za prijavu na Adsl ti sve trebaju ti papiri, pa ako je vec prijavljen i ako si mu dosao na tu adresu koja se nalazi u bazi, u cemu je problem, a da ne pricam o tome da je njima potrebno da sto vise ljudi testira tu uslugu, znaci trebaju da vuku za rukav ljude da im pomognu, a ne da se ponasaju prema korisnicima kao da 8 cudo svjetsko otkrivaju sa tom Mojom TV i da mi se njima trebamo klanjat zato sto izabrani za tu uslugu.
- Globus
#399 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ma imam obicni onaj digitalni opticumov .. gledam thor .. a evo poslo sam prijavu ovu kaze stari ako je djaba ajd samo kad dodji reci im da im ja ni marke necu platitkaranana wrote:ma slabo raja otvara onaj bihnet mail pa nema odziva.Globus wrote:Probudi me sms u pm ( ja prijavljen ono kad mi dodje mail na onaj mail od telekoma da dodje i na mob ) i et i ja odabran valjda im falina pocetku nisam skonto prvo konto cura pa onda kontam ono samo obavjestenje ko ih jebe reko i tek onda skontam da sam odabran
a sta ti imas pa gledas hbo?
pa jel ima neko vec ovu probu mojetv? niko konkretno da dadne misljenje i listu programa. ima li espn america?
-
Fozgen
#400 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv
Ma kakav ESPNkaranana wrote: pa jel ima neko vec ovu probu mojetv? niko konkretno da dadne misljenje i listu programa. ima li espn america?