Kada vec rece da iznosis stvari crno na bijelo, da ti je to stil, pa onda daj potpune informacije.Ja nijednu brojku ne napisah, niti imam namjeru.Ti se poce baviti time, kada malo procitas svoj komentar na prethodnoj stranici utvrdices da i bas nije sve crno na bijelo i bez insinuacija.Sta ces, malo je subjektivno, zar ne!mostarac wrote:izvini ali ti si poceo da licitiras brojkama, a ne ja.
Alija je bio agent KOS-a
- fantom slobode
#376 Re: Alija je bio agent KOS-a
-
ld
#377 Re: Alija je bio agent KOS-a
balage ti veze nemasDoda37 wrote:Super, kad ste obranili Hrvatsku sto onda niste obranili sebe od Srba na pocetku rata,kakve gluposti necu cuti ovdje, Vi ako mislite da imate veca prava za BIH od nas onda niste normalni!!!
Da ste znali daiđu znali bi ste da je bio samo Hrvat i nista drugo, znas li da je bio na Igmanu 1992 i da je odgovor iz Sarajeva u vezi deblokade bio NE
dajdjina alijas je bio mato sarlija
pravo ime mu je nijaz
a nisam rekao da su bosnjaci odbranili hrvatsku,sto sada stavljas mi u usta ono sto nisam rekao,poput smiljana i dijane
napisao sam da sam ubijedjen da je vise bosnjaka ratovalo u hrvatskoj,nego hercegovaca
volim da cunjam,pa sam prosao citavu hrvatsku,pa sam upoznao bosnjake u zagrebu koji su od pocetka rata se borili u zengama,u dubrovniku takodje
rodjaci su mi bili u duvnu u hvo-u,rasporedjeni na liniju prema cetnicima,dok jednog dana 93 nisu ih njihovi suborci uhapsili,poslije su protjerani u hrvatsku,danas su u americi
rekao sam ti za hos
itd,itd,itd....
ali vi volite samo svoje vidjenje povijesti,kao sto srbi vole svoju istoriju,onu uz gusle
onu gdje su oni nebeski narod i kako su pobijedili na kosovu
ja kazem bar iskreno,alija i bosnjacki vrh su pogrijesili sto nisu 1991 poceli se blokadama kasarnih,ono kad je i u hrvatskoj puklo
jer bi bilo lakse i nama i hrvatskoj,vjerovatno nebi doslo do toga da tudjman,susak,boban zatvore puteve i posalju nam granate,ali ispaljene iz topovskih cijevi
ali eto bar smo upoznali i tu vasu ,,humanitarno-moralnu,, stranu
onu vasu ,,dobru,,stranu koja je ubila kraljevica,onaj narod u ahmicima,cak i bebe od 6 mjeseci,bas trebas biti zivotinja da to uradis
pa ni cetnici to u srebrenici nisu radili,bar su tu djecu,bebe pustili sa zenama da idu iz srberenice
bas trebas biti zivotinja da ubijes bebu u dijete od par godina
pogledaj od BBC-a ,,warriors,, ima dva dijela,pa da vidis svjedocenja o vitezu,ahmicima i vasoj ,,milosrdnosti,,
-
mostarac
#378 Re: Alija je bio agent KOS-a
uopste nije subjektivno i iznio sam stvar crno na bijelo naravno. U Blagaju pored Mostara srusene i katolicka i pravoslavna crkva. Ne vidim sta tu nije jasno apsolutno. To je sasvim potpuna a i DOVOLJNA informacija za odgovor koji sam ja napisao ne znam vec kome da on prolazi a sve crkve stoje. Dakle crno na bijelo NE STOJE.Ti nisi napisao brojku ali si ti rekao da bi bilo dobro da se nabroji koliko je cijih objekata stradalo a ne ja i svjesno mjenjas teze jer si se zapleo tamo odakle ne znas da izadjes van.fantom slobode wrote:Kada vec rece da iznosis stvari crno na bijelo, da ti je to stil, pa onda daj potpune informacije.Ja nijednu brojku ne napisah, niti imam namjeru.Ti se poce baviti time, kada malo procitas svoj komentar na prethodnoj stranici utvrdices da i bas nije sve crno na bijelo i bez insinuacija.Sta ces, malo je subjektivno, zar ne!mostarac wrote:izvini ali ti si poceo da licitiras brojkama, a ne ja.
- Doda37
#379 Re: Alija je bio agent KOS-a
Potpuno drukcije misljenje imam, Sarajevo je ne da se moralo deblokirati vec moglo, znas li uopce koliko je bio najtanji obruc oko Sarajeva , u metrima pitam da se razumijemomostarac wrote:da se ne lazemo. Sarajevo 1992. godine nije mogao deblokirati tako jednostavno ni NATO pakt, a ne nekakav Daidza.Doda37 wrote:Super, kad ste obranili Hrvatsku sto onda niste obranili sebe od Srba na pocetku rata,kakve gluposti necu cuti ovdje, Vi ako mislite da imate veca prava za BIH od nas onda niste normalni!!!
Da ste znali daiđu znali bi ste da je bio samo Hrvat i nista drugo, znas li da je bio na Igmanu 1992 i da je odgovor iz Sarajeva u vezi deblokade bio NE
- fantom slobode
#380 Re: Alija je bio agent KOS-a
[quote="mostarac"][/quote]
Samo se ti tjesi.Feed back je dobra stvar, koju ne upotrebljavas, nego samo napadas, ne osvrcuci se na sebe.
Samo se ti tjesi.Feed back je dobra stvar, koju ne upotrebljavas, nego samo napadas, ne osvrcuci se na sebe.
-
mostarac
#381 Re: Alija je bio agent KOS-a
znas li ti koliko aviona su oni imali? Covjece urazumi se. Njima je Sarajevo bilo jako vazno i branili bi ga svim silama i cak i da se taj obruc probije to bi bilo neodrzivo potpuno jer bi na kraju podigli i avione i doveli jos vise tenkova. To je bilo samo uzaludno gubljenje zivota. Sarajevo se na taj nacin nije moglo deblokirati i nije za to bilo nikakve sanse. Bar ne 1992. godine. 1995. godine mozda, ali 1992. godine za to nije postojala ni najmanja sansa.Doda37 wrote:Potpuno drukcije misljenje imam, Sarajevo je ne da se moralo deblokirati vec moglo, znas li uopce koliko je bio najtanji obruc oko Sarajeva , u metrima pitam da se razumijemomostarac wrote:da se ne lazemo. Sarajevo 1992. godine nije mogao deblokirati tako jednostavno ni NATO pakt, a ne nekakav Daidza.Doda37 wrote:Super, kad ste obranili Hrvatsku sto onda niste obranili sebe od Srba na pocetku rata,kakve gluposti necu cuti ovdje, Vi ako mislite da imate veca prava za BIH od nas onda niste normalni!!!
@fantom slobode: nemam se ja sta tjesit, jer nisam ja ovdje ispao kontradiktoran sam sebi nego ti.
-
ld
#382 Re: Alija je bio agent KOS-a
blage ti veze nemasDoda37 wrote:Potpuno drukcije misljenje imam, Sarajevo je ne da se moralo deblokirati vec moglo, znas li uopce koliko je bio najtanji obruc oko Sarajeva , u metrima pitam da se razumijemomostarac wrote:da se ne lazemo. Sarajevo 1992. godine nije mogao deblokirati tako jednostavno ni NATO pakt, a ne nekakav Daidza.Doda37 wrote:Super, kad ste obranili Hrvatsku sto onda niste obranili sebe od Srba na pocetku rata,kakve gluposti necu cuti ovdje, Vi ako mislite da imate veca prava za BIH od nas onda niste normalni!!!
srbi su imali oko i u gradu preko 50 000 naoruzanih ljudi
oko 250 tenkova
nekoliko hiljada artiljerijskih cijevi preko 100mm
a dajdja sa jednom brigadom,daj molim te
pa sta je bilo kad su ono nasi krenuli ma ilidju,pa probili linije,u HVO u kiseljaku nije dao To-u da prodje i da udari sa druge strane i da se uzme ilidja
pa pri povlacenju je masa nasih izginulo
pa sta je sa onom hvo brigadom na stupu sto su svercovali sa cetnicima,dok jednog dana nije cetnicima proradila ona ludjacka krv pa su i te svoje ,,saveznika,, napali,pa pobili i popalili ono na stupu i okolo,pa je TO,policija,vikicevci,kerimovi isli da vracaju i spasavaju sta se moze spasiti
- Doda37
#383 Re: Alija je bio agent KOS-a
ld wrote:balage ti veze nemasDoda37 wrote:Super, kad ste obranili Hrvatsku sto onda niste obranili sebe od Srba na pocetku rata,kakve gluposti necu cuti ovdje, Vi ako mislite da imate veca prava za BIH od nas onda niste normalni!!!
pravo ime mu je nijaz
a nisam rekao da su bosnjaci odbranili hrvatsku,sto sada stavljas mi u usta ono sto nisam rekao,poput smiljana i dijane
napisao sam da sam ubijedjen da je vise bosnjaka ratovalo u hrvatskoj,nego hercegovaca
volim da cunjam,pa sam prosao citavu hrvatsku,pa sam upoznao bosnjake u zagrebu koji su od pocetka rata se borili u zengama,u dubrovniku takodje
rodjaci su mi bili u duvnu u hvo-u,rasporedjeni na liniju prema cetnicima,dok jednog dana 93 nisu ih njihovi suborci uhapsili,poslije su protjerani u hrvatsku,danas su u americi
rekao sam ti za hos
itd,itd,itd....
ali vi volite samo svoje vidjenje povijesti,kao sto srbi vole svoju istoriju,onu uz gusle
ja kazem bar iskreno,alija i bosnjacki vrh su pogrijesili sto nisu 1991 poceli se blokadama kasarnih,ono kad je i u hrvatskoj puklo
jer bi bilo lakse i nama i hrvatskoj,vjerovatno nebi doslo do toga da tudjman,susak,boban zatvore puteve i posalju nam granate,ali ispaljene iz topovskih cijevi
onu vasu ,,dobru,,stranu koja je ubila kraljevica,onaj narod u ahmicima,cak i bebe od 6 mjeseci,bas trebas biti zivotinja da to uradis
pa ni cetnici to u srebrenici nisu radili,bar su tu djecu,bebe pustili sa zenama da idu iz srberenice
pogledaj od BBC-a ,,warriors,, ima dva dijela,pa da vidis svjedocenja o vitezu,ahmicima i vasoj ,,milosrdnosti,,
Prvo njega sam upoznao, Nijaz Batlak , brat mu bio u ustasama, taj se covjek uvijek deklarirao kao Hrvat, po tvom stilu pisanja mogao bi pomisliti da si mlad decko koji nije bio u ratu, a za tvoja uvjerenja moram ti reci da si debelo u krivu
- fantom slobode
#384 Re: Alija je bio agent KOS-a
mostarac@, samo mogu primjetiti da si specijalista za Mostar i Sarajevo (bez ikakve zelje da ja spekulisem o deblokadi), a vjerovatno i za druge krajeve Bosne i Hercegovine.Stvarno si univerzalan, vidim da kod tebe i na avataru jos baklje gore.
-
mostarac
#385 Re: Alija je bio agent KOS-a
jebiga, jerfantom slobode wrote:mostarac@, samo mogu primjetiti da si specijalista za Mostar i Sarajevo (bez ikakve zelje da ja spekulisem o deblokadi), a vjerovatno i za druge krajeve Bosne i Hercegovine.Stvarno si univerzalan, vidim da kod tebe i na avataru jos baklje gore.
SVE DRUGE BAKLJE BEZ MENE PLAMTE...
a za nas rat je jednostavno biti univerzalan jer ko god hoce da razmislja sve mu se samo kaze, ali meni je zao, jako zao, sto ljudi u bosni imaju jako slabo razvijenu naviku upotrebe mozga i razmisljanja. Lakse je otici u dzamiju ili crkvu po tudju "pamet".
- Fair Life
#386 Re: Alija je bio agent KOS-a
Hajde ti nama reci da li znas i ako znas navedi... ko , gdje i kada se prvi put oruzano suprostavio na prostorima BiH formacijama JNA ?? (ne mislim na pojedinacne carke, incidente i sl... nego ono pravo "dvije su se vojske sudarile, udario junak na junaka..." da je sve celicno perje letilo nebu pod oblake).Vozdra raja wrote:Doda, kad priznas da su bih hrvati bili izdajnici i pomagaci agresora, onda ces imati moralno pravo da kritikujes covijeka koji nije svoju vojsku slao ni u Hrvatsku ni u Srbiju!
Lagano pitanjce..
-
mostarac
#387 Re: Alija je bio agent KOS-a
ma to nije bio nas ratFair Life wrote:Hajde ti nama reci da li znas i ako znas navedi... ko , gdje i kada se prvi put oruzano suprostavio na prostorima BiH formacijama JNA ?? (ne mislim na pojedinacne carke, incidente i sl... nego ono pravo "dvije su se vojske sudarile, udario junak na junaka..." da je sve celicno perje letilo nebu pod oblake).Vozdra raja wrote:Doda, kad priznas da su bih hrvati bili izdajnici i pomagaci agresora, onda ces imati moralno pravo da kritikujes covijeka koji nije svoju vojsku slao ni u Hrvatsku ni u Srbiju!
Lagano pitanjce..
- Doda37
#388 Re: Alija je bio agent KOS-a
E sada cu ti reci sto je bilo, bio sam tada u Sarajevu, Jukini na naredbu Sefera upadaju u Doglode i ubijaju Srbe koji su tada drzali zajednicki punkt sa Hrvatima, kontranapad Srba, ubijju Jukine i Hrvate, tada je ubijen Bagaric ,a za sverc nemoj reci da ne znas da se svercovalo na svakom mostu na Miljacki i pored mostova!ld wrote:d
pa sta je sa onom hvo brigadom na stupu sto su svercovali sa cetnicima,dok jednog dana nije cetnicima proradila ona ludjacka krv pa su i te svoje ,,saveznika,, napali,pa pobili i popalili ono na stupu i okolo,pa je TO,policija,vikicevci,kerimovi isli da vracaju i spasavaju sta se moze spasiti
-
ld
#389 Re: Alija je bio agent KOS-a
znaci nije mato sarlija kao sto si maloprije naveo,cisti hrvatDoda37 wrote:ld wrote:balage ti veze nemasDoda37 wrote:Super, kad ste obranili Hrvatsku sto onda niste obranili sebe od Srba na pocetku rata,kakve gluposti necu cuti ovdje, Vi ako mislite da imate veca prava za BIH od nas onda niste normalni!!!
pravo ime mu je nijaz
rekao sam ti za hos
itd,itd,itd....
Prvo njega sam upoznao, Nijaz Batlak , brat mu bio u ustasama, taj se covjek uvijek deklarirao kao Hrvat, po tvom stilu pisanja mogao bi pomisliti da si mlad decko koji nije bio u ratu, a za tvoja uvjerenja moram ti reci da si debelo u krivu
vec je ipak nijaz,bosnjak,musliman
bio sam u diverzantskoj jedinici u 3 korpusu,na zalost bio sam mlad pa sam promasio ratovanje na vitezu
sa 17 sam se prijavio,to je bilo sredinom 1994,poslije sam bio u svim znacajnim kacijama na vozucoj i ozrenu
vjeruj da znam dobro sta je rat
a amidja mi je ratovao na vitezu
dvojica prijatelja u mahali u straom vitezu,ona mahala jedan kvadratni kilometar,sto je hvo je drzao u blokadi godinu dana i nisu je mogli uzeti,cak su i kamion pun eksploziva detonirali pored djamije
par prijatelja mi je bilo na sivrinom selu na vitezu,ako si bio na toj strani znas o cemu ti sada pisem,zar ne???
ovo nemozes baz izguglirati
znaci slozili smo se da je dajdja bio nijaz,ajd bar neki napredak
mozda priznas i one brojke bosnjaka sto su se borili u HVO-u i HOS-u,bar do 93 kad su ih suborci poslije smjestili u logore
- fantom slobode
#390 Re: Alija je bio agent KOS-a
Pa zar ti to nije paradoks, kada vec kazes da bez tebe sve druge baklje bez tebe plamte, posto su se ove tvoje vec odavno ugasile, zar ne!Nemoj odmah sviju da trpas u dzamije i crkve, koji ne podrzavaju tvoje misljenje.mostarac wrote:jebiga, jerfantom slobode wrote:mostarac@, samo mogu primjetiti da si specijalista za Mostar i Sarajevo (bez ikakve zelje da ja spekulisem o deblokadi), a vjerovatno i za druge krajeve Bosne i Hercegovine.Stvarno si univerzalan, vidim da kod tebe i na avataru jos baklje gore.
a za nas rat je jednostavno biti univerzalan jer ko god hoce da razmislja sve mu se samo kaze, ali meni je zao, jako zao, sto ljudi u bosni imaju jako slabo razvijenu naviku upotrebe mozga i razmisljanja. Lakse je otici u dzamiju ili crkvu po tudju "pamet".
Mislim da si zastao u jednom odredjenom istorijskom trenutku i ne ides dalje, kritikujes, nigdje konstruktivnog stava.Ovako ti spekulises o drugima, a ova spekulacija u zadnjem pasosu ti sigurno ne odgovara.
- Doda37
#391 Re: Alija je bio agent KOS-a
Bio je daiđa veci Hrvat nego sto ti mislis, njegovu vjeroispovjest nisam spominjao, to se valjda zna, a za ovo broj u HVO, pa po tebi ispade HVO multietnicki naspram ABIH
- fantom slobode
#392 Re: Alija je bio agent KOS-a
Ovo ti kao novopeceni Hrvat, sa rezervnom domovinom, pored Australije...Fair Life wrote:Hajde ti nama reci da li znas i ako znas navedi... ko , gdje i kada se prvi put oruzano suprostavio na prostorima BiH formacijama JNA ?? (ne mislim na pojedinacne carke, incidente i sl... nego ono pravo "dvije su se vojske sudarile, udario junak na junaka..." da je sve celicno perje letilo nebu pod oblake).Vozdra raja wrote:Doda, kad priznas da su bih hrvati bili izdajnici i pomagaci agresora, onda ces imati moralno pravo da kritikujes covijeka koji nije svoju vojsku slao ni u Hrvatsku ni u Srbiju!
Lagano pitanjce..
-
walkabout
#393 Re: Alija je bio agent KOS-a
post posta stize
srca su nam blize...
srca su nam blize...
-
mostarac
#394 Re: Alija je bio agent KOS-a
mislio sam na ljude u bosni generalno sto je cinjenica. Evo nek sad kazu SDS - HDZ - SDA i njihovi sateliti i slicne im stranke da nece vratiti ni metra kvadratnog vjerskim zajednicama a nek se pojavi stranka indijanaca, koja ce reci da ce ona vratiti pa cu te pitati ko ce pobjediti na izborima. To su cinjenice.fantom slobode wrote:Pa zar ti to nije paradoks, kada vec kazes da bez tebe sve druge baklje bez tebe plamte, posto su se ove tvoje vec odavno ugasile, zar ne!Nemoj odmah sviju da trpas u dzamije i crkve, koji ne podrzavaju tvoje misljenje.mostarac wrote:jebiga, jerfantom slobode wrote:mostarac@, samo mogu primjetiti da si specijalista za Mostar i Sarajevo (bez ikakve zelje da ja spekulisem o deblokadi), a vjerovatno i za druge krajeve Bosne i Hercegovine.Stvarno si univerzalan, vidim da kod tebe i na avataru jos baklje gore.
Mislim da si zastao u jednom odredjenom istorijskom trenutku i ne ides dalje, kritikujes, nigdje konstruktivnog stava.Ovako ti spekulises o drugima, a ova spekulacija u zadnjem pasosu ti sigurno ne odgovara.
-
mostarac
#395 Re: Alija je bio agent KOS-a
ne nego ti covjek govori CRNO NA BIJELO, ali jadan ne zna da ti ne priznajes cinjenicefantom slobode wrote:Ovo ti kao novopeceni Hrvat, sa rezervnom domovinom, pored Australije...Fair Life wrote:Hajde ti nama reci da li znas i ako znas navedi... ko , gdje i kada se prvi put oruzano suprostavio na prostorima BiH formacijama JNA ?? (ne mislim na pojedinacne carke, incidente i sl... nego ono pravo "dvije su se vojske sudarile, udario junak na junaka..." da je sve celicno perje letilo nebu pod oblake).Vozdra raja wrote:Doda, kad priznas da su bih hrvati bili izdajnici i pomagaci agresora, onda ces imati moralno pravo da kritikujes covijeka koji nije svoju vojsku slao ni u Hrvatsku ni u Srbiju!
Lagano pitanjce..
- Doda37
#396 Re: Alija je bio agent KOS-a
Necu te uvjeravati u nesto sto mislis da je nemoguce, nemam namjerumostarac wrote:[
znas li ti koliko aviona su oni imali? Covjece urazumi se. Njima je Sarajevo bilo jako vazno i branili bi ga svim silama i cak i da se taj obruc probije to bi bilo neodrzivo potpuno jer bi na kraju podigli i avione i doveli jos vise tenkova. To je bilo samo uzaludno gubljenje zivota. Sarajevo se na taj nacin nije moglo deblokirati i nije za to bilo nikakve sanse. Bar ne 1992. godine. 1995. godine mozda, ali 1992. godine za to nije postojala ni najmanja sansa.
- fantom slobode
#397 Re: Alija je bio agent KOS-a
mislis ovaj gore, predratni clan SDA?????mostarac wrote:ne nego ti covjek govori CRNO NA BIJELO, ali jadan ne zna da ti ne priznajes cinjenicefantom slobode wrote:Ovo ti kao novopeceni Hrvat, sa rezervnom domovinom, pored Australije...Fair Life wrote:
Lagano pitanjce..
Cudna karijera...Bas onako mjerodavan cimbenik...
Ovo se zovu cinjenice, samo ih ti i on ne priznajete...
-
Shoba
#398 Re: Alija je bio agent KOS-a
nesto kontam o Fikretu Abdicu i o cinjenici da je on prepustio Aliji Izetbegovicu predsjednistvovanje. Stvarno je interesantno da Alija nije prosao pored njega, da je on dobio vise glasova....a mozda bi bilo bolje da je on ostao predsjednik...mozda bi bolje prosli neg sa A.I......
-
mostarac
#399 Re: Alija je bio agent KOS-a
hehehe kao sto je i cinjenica da jednom neko rece, a ko li ono boze, da u Ravnom nije bio NAS rat, samo nam do smrti nikad nije objasnio, a CIJI je to bio, ako nije NAS.
- rajvosa^
#400 Re: Alija je bio agent KOS-a
Mozda bas zbog ovakvih supackih komentara i postadose. Dobro je da si se "odrazio".Vozdra raja wrote:Doda37
Moje pisanje se odnosilo na forumasa sa nikom "Mostarac", ali neka si se i ti odao!!![]()
To sto si napisao je isto ono sto i bosanski srbi govore! IDENTICNO!
Bosanski hrvati nisu agresori, ali jesu izdajnici svoje drzave i svojih komsija, jer su u jeku rata stali uz hrvatskog agresora, bas onako kako su i srbi stali uz Milosevica!
IZDAJNICI STE SVI !!!!!!!!!!
Ahmici vam to nikada nece oprostiti!!