Skidanje kila po hitnom postupku

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Krigla_Sa

#376 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Krigla_Sa »

Ja skinuo 10 kg za dva mjeseca. fino 5 puta sedmicno trcanje, ishranu regulisao tako sto ugljikohidrate jedem samo ujutro,znaci za dorucak moze i hljeb ( crni razeni ) ali ne sad pola hljeba da se pojede,2-3 kriske maximum , uz rucak pojedem pola kriske hljeba i u rucku forsiram puuuuno salate.pojedem salate za 3 covjeka.
navecer se forsiraju samo PROTEINI,skuhate 2 jaja i pojedete samo bjelance :) ,onda posni sir je odlican ( u konzumu dukatov oko 3 km 500 kg, ima i megle ali pise na njemu svjezi sir,on je nesto jeftiniji ),bez hljeba se moze pojesti koliko hocete, nekad pojedem 100gr badema, pojedem sardinu ali se rijesim ulja, bukvalno je operem ,malo nasjeckam luka i pomijesam...ma ljepota :)
ukratko tako se hranim dva mjeseca , uopste se ne patim i nisam gladan samo sto biram sta jedem.Takodjer vjerujte nista bez trcanja, ja sad otrcim 5-8 km dnevno,natopim dvije majice na sebi da ih ne mogu skinuti koliko se zalijepe za tijelo :D Da vidite kako se salo topi ;)
Vec me prijateljice iz komsiluka presrecu i pitaju kao kakva ti je to dijeta,kako si se tako uspio prepoloviti :)
Skyfox

#377 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Skyfox »

ja otkako sam imao isijas 2 mjeseca nisam isao na fitnes i nabacim 4.5 kile. Sad mi je kilaza visa nego sto sam ikada imao. A i prije sam se mucio da skinem samo jednu kilu kako cu 4 nemam pojma. Jedem 2 nekad tri obroka sa minimalnim porcijama, izbacio sam hljeb skoro skroz, ali djaba nista bez fizicke aktivnosti kilaza je ista u gram...
trinaesti

#378 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by trinaesti »

postaj fotku cijele figure (naprijed, nazad i profil) pa cu ti reci kako da smrsas...
Skyfox

#379 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Skyfox »

jedino na PM :D
trinaesti

#380 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by trinaesti »

moze i tako. (:
swirl

#381 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by swirl »

Brzo hodanje, svaki dan - Vilsonovo setaliste, za ruke imam tegove od 2.5 kg, i pazim sta jedem. Tokom dana voce, voce i samo voce, i pravo light vecera ;)
opet ja

#382 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by opet ja »

swirl wrote:Brzo hodanje, svaki dan - Vilsonovo setaliste, za ruke imam tegove od 2.5 kg, i pazim sta jedem. Tokom dana voce, voce i samo voce, i pravo light vecera ;)
joooooj ti zvucis bas k'o fitness junkie :shock: :D :thumbup:
Nego jel' neko probao onaj fitness preko wii-a ? fercera li to uopste?
crnaguja

#383 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by crnaguja »

Meni je orbitrek super (ili neka druga marka) :thumbup:
Kad hocu da se utegnem i malo smrsam , pedalam 4 x sedmicno po 30 min, ali na dan vjezbanja jedem laganiju hranu. Ako jedem kaloricno ne mogu ni 10 min izgurati....
swirl

#384 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by swirl »

opet ja wrote:
swirl wrote:Brzo hodanje, svaki dan - Vilsonovo setaliste, za ruke imam tegove od 2.5 kg, i pazim sta jedem. Tokom dana voce, voce i samo voce, i pravo light vecera ;)
Ma kakav fitness junkie, to je samo zbog uporedjivanja slika od prije 3 godine, i sada :D Sto se mene tice, ja bih brzo trcanje zamjenila sa hladovinom u buregdzinici Bosna, vjeruj mi na rijec ;)
opet ja

#385 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by opet ja »

swirl wrote:
opet ja wrote:
Ma kakav fitness junkie, to je samo zbog uporedjivanja slika od prije 3 godine, i sada :D Sto se mene tice, ja bih brzo trcanje zamjenila sa hladovinom u buregdzinici Bosna, vjeruj mi na rijec ;)
:lol: :lol: a ja citajuci tvoj post stekla dojam pravog fitness junkia :D hiperaktivne osobe :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 22:27, edited 2 times in total.
Krigla_Sa

#387 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Krigla_Sa »

jOFLA wrote:
Krigla_Sa wrote:Ja skinuo 10 kg za dva mjeseca. fino 5 puta sedmicno trcanje, ishranu regulisao tako sto ugljikohidrate jedem samo ujutro,znaci za dorucak moze i hljeb ( crni razeni ) ali ne sad pola hljeba da se pojede,2-3 kriske maximum , uz rucak pojedem pola kriske hljeba i u rucku forsiram puuuuno salate.pojedem salate za 3 covjeka.
navecer se forsiraju samo PROTEINI,skuhate 2 jaja i pojedete samo bjelance :) ,onda posni sir je odlican ( u konzumu dukatov oko 3 km 500 kg, ima i megle ali pise na njemu svjezi sir,on je nesto jeftiniji ),bez hljeba se moze pojesti koliko hocete, nekad pojedem 100gr badema, pojedem sardinu ali se rijesim ulja, bukvalno je operem ,malo nasjeckam luka i pomijesam...ma ljepota :)
ukratko tako se hranim dva mjeseca , uopste se ne patim i nisam gladan samo sto biram sta jedem.Takodjer vjerujte nista bez trcanja, ja sad otrcim 5-8 km dnevno,natopim dvije majice na sebi da ih ne mogu skinuti koliko se zalijepe za tijelo :D Da vidite kako se salo topi ;)
Vec me prijateljice iz komsiluka presrecu i pitaju kao kakva ti je to dijeta,kako si se tako uspio prepoloviti :)
Pa kako i ne bi neosjećao glad kad toliko ulja pojedeš. Čuj sto grama badema, tu je više od pedeset grama ulja. Toliko ulja te i drži, čuva te od osjećaja gladi. Još ako je salata za tri čovjeka nauljena kako je uobičajeno... mada i ne mora, i tih sto grama badema je dosta.
Kakvog ba ulja, o cemu pricas. Kralju vidis da kazem da cak iz sardine cijedim ulje,tacnije operem je pod cesmom, pa valjda je onda logicno da necu uljiti toliku salatu.
Sto se badema tice, kazem NEKAD POJEDEM, 100 gr je vrlo malo pogotovo ako se uzme u obzir da su to mozda i jedine masnoce koje unosim u organizam a i masnoce nam nekad trebaju da bi organizam normalno funkcionisao, pa jbt ne pricamo o tome kako se pripremiti za olimpijadu pa da ne smijem 100 gr badema nekad pojesti. Sta treba da obolim da bi skinuo stomak :? :roll:
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 22:27, edited 2 times in total.
Krigla_Sa

#389 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Krigla_Sa »

jOFLA wrote:
Krigla_Sa wrote:Kakvog ba ulja, o cemu pricas.
O onom iz badema. 50-52 grama ulja je u 100 grama badema.
Kralju vidis da kazem da cak iz sardine cijedim ulje,tacnije operem je pod cesmom, pa valjda je onda logicno da necu uljiti toliku salatu.
a i masnoce nam trebaju da bi organizam normalno funkcionisao
Tako je. Nezdravo bi bilo uzdržavati se ulja. I bolje se mrša kad se uzdržava ugljikohidrata nego ulja.
pa da ne smijem 100 gr badema nekad pojesti. Sta treba da obolim da bi skinuo stomak :? :roll:
Zar ti je neko rekao da ne smiješ ? Ulje podstiče lučenje hormona kolecistokinin koji šalje poruku mozgu da je organizam sit. To te i drži da ne budeš gladan kao što gore rekoh. Koji se klinac odmah osjećaš pogođenim ili povrijeđenim, smiri se hebote nije te niko kritikovao nego konstatovao.
Pa konstatacija ti je nidze veze,ja pricam kako jedem nemasne stvari,posni sir,perem sardinu,jedem samo kuhana bjelanca i kazem ponekad pojedem 100 gr badema a ti kao "kako ces osjecati glad kad jedes toliko ulja" i kao "cuj 100 gr badema" iscudjujes se isto k'o da sam rekao da pojedem 20 cevapa u cijeli.
black

#390 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by black »

Krigla_Sa wrote: Sta treba da obolim da bi skinuo stomak :? :roll:
ma samo ti ostavi kriglu i skinuces :mrgreen:
swirl

#391 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by swirl »

Uf da je sad cevapa iz Zelje mmmmmmmmmmm 8)
black

#392 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by black »

swirl wrote:Uf da je sad cevapa iz Zelje mmmmmmmmmmm 8)
pa nije ni chudo shto ih sanjash :mrgreen:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 13/06/2023 22:26, edited 2 times in total.
swirl

#394 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by swirl »

Al' zato vaga pokazuje manje :D
Krigla_Sa

#395 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Krigla_Sa »

black wrote:
:)
Ma krigla vec mjesecima sluzi samo za vodu :) ja se pravo zad'o , pive i cigare ostavio, zdrava ishrana se fura, sport.. :) ma za neprepoznat sam :)
black

#396 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by black »

Krigla_Sa wrote: :)
Ma krigla vec mjesecima sluzi samo za vodu :) ja se pravo zad'o , pive i cigare ostavio, zdrava ishrana se fura, sport.. :) ma za neprepoznat sam :)
svaka cast, samo nastavi :thumbup:
Krigla_Sa

#397 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by Krigla_Sa »

black wrote:
Krigla_Sa wrote: :)
svaka cast, samo nastavi :thumbup:
Hvala hvala :)
Ma nema stajanja, pogotovo kad vidim koliko se covjek bolje osjeca,sav sam nekako lagan i leprsav ( kuc kuc ne ureklo se ) i nema zamaranja kad idem uz npr. stepenice. Prije kad bi dosao kuci mama vazda pita "sine sto trcis" a ja se jedva popeo na treci.
Nego evo link za odlicnu stranicu http://www.fitness.com.hr/ na kojoj sam dosta saznao o ishrani, vrijednosti namirnica... dobar je i forum...
(valjda ne krsim pravila linkom)
callmethebreeeze

#398 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by callmethebreeeze »

Krigla_Sa wrote:
black wrote:
:)
svaka cast i od mene. ja necu da prestanem s pivom i sa pusenjem zelenisa. :D :D :D ali zahvaljujuci redovnom treningu to ne radim cesto i uvijek pazim sta jedem. ne valja pregoniti ni s treningom. :D
jasana

#399 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by jasana »

pa da ne smijem 100 gr badema nekad pojesti. Sta treba da obolim da bi skinuo stomak :? :roll:
Zar ti je neko rekao da ne smiješ ? Ulje podstiče lučenje hormona kolecistokinin koji šalje poruku mozgu da je organizam sit. To te i drži da ne budeš gladan kao što gore rekoh. Koji se klinac odmah osjećaš pogođenim ili povrijeđenim, smiri se hebote nije te niko kritikovao nego konstatovao.[/quote]
Pa konstatacija ti je nidze veze,ja pricam kako jedem nemasne stvari,posni sir,perem sardinu,jedem samo kuhana bjelanca i kazem ponekad pojedem 100 gr badema a ti kao "kako ces osjecati glad kad jedes toliko ulja" i kao "cuj 100 gr badema" iscudjujes se isto k'o da sam rekao da pojedem 20 cevapa u cijeli.[/quote]

Bademi su ti jako masni, kao i kikiriki i orasi, u svima njima dominira masnoća. Ali je dobro što ih jedeš.[/quote]

Svi orasasti plodovi bademi,ljesnajci,kikiriki itd imaju nezasicene masne kiseline,koje organizam ne moze proizvesti,zato je neka kolicina velicine sake preporucljiva doza!!ove kiseline su vazne za zdrave krvne sudove ,a samim tim i sve sto je vezano za njih i oboljenja,ima ih u maslinovom ulju!!
cisto onako da se zna!!!
adao

#400 Re: Skidanje kila po hitnom postupku

Post by adao »

imam problem. oduvjek sam bio mrsaviji tip. mrsav. visok 1.95m, oko 80kg. nakon 30.te godine popeo se na 96kg.
prije nekoliko mjeseci prestao pusiti. udebljao se na 108kg a sad mi je 39.g. ne jedem sto je najtuznije nista posebno. kazu mi da mi se poremetio metabolizam i da ce to proci. u meni osjecaj da me nesto gusi i kao da sam napuhan.
nemam psihickih problema, tacnije uopce vise ne razmisljam o pusenju niti mi misli idu u tom smjeru, pa da kao trazim neko opravdanje. jednostavno nisam dobar.
nemam ni problema sa tim da budem deblji /shega sam pravo, samo mi se stomak napuhao, puknut od smjeha/
cijeli problem je sto se ne osjecam dobro.

inace u poslu uglavnom sjedim i radim za racunarom, vozim auto na posao premda se ubilo za pjehaka /ali onda mi skup parking pravo, jer sam u epicentru sarajeva/. pokusao sa plivanjem i saunom u centralu, ali me propuhalo dok sam presao do kuce i batalio.

uglavnom da bih shvatio ove dijete, posebice dukana, trebam provesti par mjeseci ucenja, nidje veze sam sa hemijom i sastavom hrane, /ne kontam da je govedina protein a janjetinu ni pod razno/, zelim reci nisam poguzija ali stvarno dok naucim sta su uh, a sta proteini, :-) eto masti donekle poznajem.

ako ima neko sa slicnim iskustvom da pomogne.....hvala
Post Reply