imam problem. oduvjek sam bio mrsaviji tip. mrsav. visok 1.95m, oko 80kg. nakon 30.te godine popeo se na 96kg.
prije nekoliko mjeseci prestao pusiti. udebljao se na 108kg a sad mi je 39.g. ne jedem sto je najtuznije nista posebno. kazu mi da mi se poremetio metabolizam i da ce to proci. u meni osjecaj da me nesto gusi i kao da sam napuhan.
nemam psihickih problema, tacnije uopce vise ne razmisljam o pusenju niti mi misli idu u tom smjeru, pa da kao trazim neko opravdanje. jednostavno nisam dobar.
nemam ni problema sa tim da budem deblji /shega sam pravo, samo mi se stomak napuhao, puknut od smjeha/
cijeli problem je sto se ne osjecam dobro.
inace u poslu uglavnom sjedim i radim za racunarom, vozim auto na posao premda se ubilo za pjehaka /ali onda mi skup parking pravo, jer sam u epicentru sarajeva/. pokusao sa plivanjem i saunom u centralu, ali me propuhalo dok sam presao do kuce i batalio.
uglavnom da bih shvatio ove dijete, posebice dukana, trebam provesti par mjeseci ucenja, nidje veze sam sa hemijom i sastavom hrane, /ne kontam da je govedina protein a janjetinu ni pod razno/, zelim reci nisam poguzija ali stvarno dok naucim sta su uh, a sta proteini,

eto masti donekle poznajem.
ako ima neko sa slicnim iskustvom da pomogne.....hvala