Pa, popravit će se i u ovoj državi ekonomsko stanje za 20-ak godina (nisu ni u bivšoj Yu ruže procvjetale 1946. godine). Mir će i dalje biti prividan (kakav je, kako sam kažeš, bio u bivšoj Jugoslaviji) i svi će biti sretni i zadovoljni.Prpa.ba wrote:palermo wrote:Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
Poenta? Ne srati po drzavi u kojoj smo zivjeli u barem prividnom miru i daleko boljem ekonomskom stanju nego danas. Da nasi, pazi molim te: nasi (demokratski, kapitalisticki, stagod), politicari znaju ista drugo raditi osim spominjati Srebrenicu pred izbore, pozivati se na agresiju i rat, mozda se ljudi i ne bi sjecali te tamnice naroda nego bi bili zaposleni i mislili o boljem sutra, naravno sa zakopanim oruzjem da nas ne bi ovi iza brda opet iznenadili. Ali jok, do 2340. cemo se pozivati na agresiju, ukidanje Dejtona, "RS je kriv sto mi je krava crkla", a jesti cemo travu.
Ali jok, do 2340. treba tugovati i uzdisati za bivšom državom. Od toga svi imamo enormne (posebno ekonomske) koristi.