Placala je moja majka sebi i dedi clanarinu, tj godisnje je placala za dzenazu i mezar, i na kraju smo mi platili kompletan iznos, pojeo magarac pare koje je 3 decenije uplacivala...Dindi wrote:
Dzamije i treba da budu u naselju a ne van njega, to je poenta da ljudima koji je redovno posjecuju bude lakse, osim ako ti te ljude ne podnosis pa smatras da treba sto vise da pjesace i vozare, to su ljudi koji placaju clanarinu islamskoj zajednici, znaci izdvajaju sredstva za tu dzamiju, meni je to sasvim ok.
Ja kad cujem ezan meni srce zaigra, to sto je tebi zvuci pust to je stvar tvog vjerskog opredjeljenja i odnosa prema vjerskim ritualima, ne moze tebe niko na ovom forumu ubijediti da ti zavolis dzamiju, ne moras bolan, ali pusti ljude da obavljaju svoje vjerske duznosti tamo gdje im je mjesto.
Toliko o clanarini dabogda im za lijekova trebala a ne imali dovoljno....
Ezan ili ne, zasto dzamija kod muzicke skole nije napravljena na mjestu obdanista? urusenog objekta, punog igala a mozda i leseva, ko ce ga znat? Srusili su Brdo. A niko obdaniste popravit nece...
u subotu na carsiji gledam zlatiste, pa jebote do foce ima krst da se vidi ako ga dignu...