Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam bas gledao ovaj video prije...ovo je na carsiji gore blizu vijecnice...ovo je dokaz da krađa traje do 3 minute kako i u policiji kazu. Oni valjda sa svojim alatom se spajaju na OBD konektor i tako ga mogu upaliti....
Lopovi definitivno izbjegavaju auta koja imaju alarme jos plus promjenis OBD konektor i stavis dole lazni ili neki adapter i miran se.
Prije 2-3 mjeseca su prijatelju pokušali ukrasti Renault Megane u Nedzaricima i nisu uspjeli jer je imao Cobru...komsije su ih vidjele i kazu da je Cobra odmah pocela da svira i oni su odmah sjeli u neki Golf i pobjegli.
Ja sam prije par dana kupio Citroen C5 i nakon malo "istrazivanja" i ja sam se odlucio da ugradim Cobru i promjenim OBD konektor ili kako vec u Komel-u.
Ljudi su mi stvarno super sve ugradili....nisu mi nista busili po autu i rezali...pokazali su mi tu novu instalaciju (samo na kratko) i fkt je sva crna i nista se ne poznje sto me je malo smirilo. Takoder je promjenjen OBD konektor pa umjesto standardnog na vozilu sada imam neki drugi ali sam dobio adapter koji moram ponjeti kada idem na servis...uglavnom se niko ne moze prikljuciti na OBD bez tog adaptera....
Iskreno se nadam da ce ova kombinacija biti dovoljna i da mogu mirno spavati
milic01 wrote:...Ja sam .. se odlucio da ugradim Cobru i promjenim OBD konektor ili kako vec u Komel-u.
Ljudi su mi stvarno super sve ugradili....nisu mi nista busili po autu i rezali....
Ja nemam iskustva sa Cobrom. Uvijek sam imao vise povjerenja u dobru mehaničku zaštitu ali vidim da dosta skupljih vozila na cesti ima ugrađenu cobru, tako da očigledno je dobra zaštita. Sad, da li je sigurna kao neka mehanička, tipa zeder ili defend lock, to ne znam. Mnogi kažu da nikome nije ukradeno vozilo sa cobrom, ali to su govorili i za multilock, pa čak i za zeder, ali ti slučajevi postoje, rijetki su ali ih ima. Koliko je cobra sigurna zaštita ? Ko zna, objektivno bez onih ustaljenih priča ljubitelja određene zaštite da je ona najbolja i da je nemoguće sa njom maznuti auto
milic01 wrote:...Ja sam .. se odlucio da ugradim Cobru i promjenim OBD konektor ili kako vec u Komel-u.
Ljudi su mi stvarno super sve ugradili....nisu mi nista busili po autu i rezali....
Cijena?
Ja sam platio Cobru sa karticom (ovi model) 550,00 KM a ovaj OBD sam platio 40,00 KM. Sto se tice pristupa vozilu jako sam zadovoljan i momci su bas sve vratili na svoje mjesto....fino sam dobio termin i nije bila guzva tako da su se fino posvetili.
Kod kupovine auta sam htio staviti multilock...ali me u salonu odgovore od toga i ugradim Cobru...kazu da je taj multilock vec odavno prokljuvljen i da ne predstavlja nikakvu zastitu....a po vasim iskustvima to je tacno
condy wrote:Ja nemam iskustva sa Cobrom. Uvijek sam imao vise povjerenja u dobru mehaničku zaštitu ali vidim da dosta skupljih vozila na cesti ima ugrađenu cobru, tako da očigledno je dobra zaštita. Sad, da li je sigurna kao neka mehanička, tipa zeder ili defend lock, to ne znam. Mnogi kažu da nikome nije ukradeno vozilo sa cobrom, ali to su govorili i za multilock, pa čak i za zeder, ali ti slučajevi postoje, rijetki su ali ih ima. Koliko je cobra sigurna zaštita ? Ko zna, objektivno bez onih ustaljenih priča ljubitelja određene zaštite da je ona najbolja i da je nemoguće sa njom maznuti auto
Ja sam bas prije nego sam se odlucio za Cobru dosta istrazivao...sve su mi zastite dolazile u obzir Medutim na kraju sam se odlucio za Cobru iz par jednostavnih razloga, kada sam otisao u Komel nisu mi pricali kako druge zastite ne valjaju nego su samo pricali o karaktersitikama svoje zastite dok kod drugih je bila drugacije situcija sa puno pljuvanja i vecinom nisam razumio sve uglavnom ono sto je mene privuklo kod Cobre je sto je nevosina od auta i kada mi neko ukrade kljuc opet mi ne moze upaliti auto...blokada motora i alarm uvijek mijenja kodove. I iskreno preporuke su mi bile za alarme opcenito od mnogo drugih ljudi koji su malo iskusniji od mene...
Selim uskoro tamo i planiram golfa drzati ispred stambene zgrade.
Ne brine me toliko kradja auta jer imam pdobru zastitu, ali u autu imam dvd-navigaciju vrijedan 1000 Km.
Dok ne nadjem garazu planirao sam da ga izvadim i ubacim obicni fabricki VV rns310 audio cd player, taj je 100 maraka pa kontam nece ga niko dirat.
Ma vadi jarane sve.Ako ti i neka torba ostane,a ne mora biti ništa u njoj on će obiti samo da bi je uzeo.Moj ti je savjet da to ne ostavljaš u autu.Pogtovo te dzidze to je njima poslastica
Jedno obavjestenje za Tuzlake koji imaju golf 4, u zadnje dvije sedmice jedan je ukraden a 2-3 su pokusana, imam zeta inspektora u MUP-u TK radi bas na auto kriminalu, ovako kako je meni on objasnio oni u sustini u 2-3 covjeka znaju ko je ukrao auto, jer nema u bosni tih lopova na stotine, postoje mozda 2-3 grupe sa ukupno 20 ljudi i u svakom gradu se otprilike zna ko je ukro koje auto, cd -plyar itd ali je problem to dokazat, policija njih privede sve na ispitivanje i zakonski ih mogu zadrzat 24h i to je to, bez auta i bez dokaza mu nista nemogu, sto oni vrlo dobro znaju i sto jos nas zakon pogresno radi je to npr lik ukrade 20 auta i oni mu to dokazu na kraju se to sve spoji u jedan zlocin i njemu se prakticno sudi kao da je ukro jedno auto i dobio 5-6 godina a na slobodu izadje za 2g plus uslovno.......
Najbolje zastite su sto vise otezat samu pomisao na kradju, znaci ni jedan lopov nece riskirat kradju jer npr kod mene ima pas u avlij i golf 4 i sto bi se on zajebavo sa mojim golfom kad prodje jos jedan kilometar i kod drugog ce nac slobodnog golfa u mraku rahat moze radit sta hoce, sad svi moramo mastoviti u tim stvarima kako otezat kradju na prvi pogled......
Drugo najbolje zastite su one koje se ne koriste u serijskoj proizvodnji, za svaku zastitu se zna gdje i sta stiti dok za one recu obicne zastite sa nekim skrevenim prekidacima gdje nemaju neko standardno mjesto i naljepnicu da se iz aviona vidi sta ima od zastite....
Naravno ako ti dodje profesionalac i imas dobar auto nista ti ne pomaze....
Golf 6 wrote:u servisu gdje sam ugradio Zeder na njihovu preporuku mi promjeniše i OBD džekove
kažu tako zasigurno lopovi nemaju šanse daukradu auto, baš nikako, jerjednostavno se ne mogu spojit preko OBD-a
koliko je to tačno ??
umjesto klasičnog kojeg lopovi "očekuju"
zatekli bi ovaj
Odlicna stvar.
Ko želi da napravi stetu lopovima nek uradi sljedece:
Kupi dupli OBD Džek, na izlazu fabrickog promjenis pinove (+12V, -12V), Onda na novom DŽeku opet vratis te pinove na staro(kad ides na servis).
P.S Nemojte se sa ovim puno zajebavati jer lopovu pravis stetu od par milja maraka, ti uređaji koji oni koriste za kradju se iznajmljuju, a nimalo nije ugodno vratiti spaljeni uređaj . Vrlo lahko moze biti da ujutro nadjes auto u pepelu
Altsa wrote:Kod kupovine auta sam htio staviti multilock...ali me u salonu odgovore od toga i ugradim Cobru...kazu da je taj multilock vec odavno prokljuvljen i da ne predstavlja nikakvu zastitu....a po vasim iskustvima to je tacno
Zavisi kakav ti lopov dodje, ako ti dodju neki klasicari cim vide da imas ikakvu zastitu odose oni dalje, a ako ti je bas neko jebeno vozilo onda mozes ocekivat sve, jer u sustini ni lopov nece da se zajebaje puno ako nema neku pretjeranu koristi, sto bi se zajebavo sa tvojom bilo kojom zastitom kad 500 m dalje vjerovatno ima auto da nema nikakvu zastitu
Golf 6 wrote:u servisu gdje sam ugradio Zeder na njihovu preporuku mi promjeniše i OBD džekove
kažu tako zasigurno lopovi nemaju šanse daukradu auto, baš nikako, jerjednostavno se ne mogu spojit preko OBD-a
koliko je to tačno ??
umjesto klasičnog kojeg lopovi "očekuju"
zatekli bi ovaj
Ovo je super stvar...i ja sam ovo promjenio u Komelu kada sam ugradivao Cobru...meni su momci u Komelu pustili da sam napravim raspored koji zelim i bio sam sa njima tako da znam da niko nije pravio kopiju...
Karinas wrote:jel ovo ustvari znači da novija auta lopovi mogu upalit samo spajenjem na OBD džek
gdje je ono čuveno čaprkanje/spajanje žica ispod volana....to je ostalo sa golfom dvojkom ili ne ???
pa naravno, na taj dio se spajaju i elektronskim putem, skidaju kodove i fabricke blokade koja novija auta imaju...
Kako ih sprijeciti...u Comelu-kod remize ugradjuju prekidace koji su jedinstveni, svaki razlicit od drugog, tako da kada udju u vozilo, nemaju mogucnost ulaska u kompjuter vozila, i mogu da masu usima...
kupi ekstenziju na ebay za jack u autu i nek ti autoelektricar malo ispremjesta raspored zica na tom jacku i isto nek uradi na produzetku da mozes koristiti dijagnstiku ako ti zatreba
evo nesto ovako http://www.ebay.com/sch/Other-/1498/i.h ... +extension
Dakle, više-manje jedno te isto? Koliko sam upratio Meta ima dodatnu blokadu dotoka goriva tako da je zapravo unaprijeđena Cobra. Jesam li tu u pravu, tj. da je to bolje rješenje?