Belaj u tramvaju - mladić zboden
- nosara
Pitanje sa ibru "gradjanina" spahica: da li je sinocnji "vatromet uz igru i pjesmu" bio u slavu svirepog ubistva?
Pitanje za one "gradjane" koji su istom "piru" prisustvovali: gdje ce vam duse?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Ja sam isto sinoc pomislila...nosara wrote:Pitanje sa ibru "gradjanina" spahica: da li je sinocnji "vatromet uz igru i pjesmu" bio u slavu svirepog ubistva?
Kazem roditeljima, da bi ih trebalo sve bit stid narocito Semihu i delegaciju silnu koja je otisla na otvorenje
Shvatam ja da je isplanirano mjesecima unaprijed i da se to "mora" al...jel bila bar minuta sutnje na otvorenju? nesto???
Nije sigurno.
Kazem mozda bi trebao bit dan zalosti danas...meni se moji smiju kazu ne budi naivna
- ladyblue18
Ma ja ne znam jel drugi olimpijski gradovi imaju ovakve dogadjaje, al sumnjamobuca wrote:ma zaboli semihu sta je bilo![]()
![]()
halo ba olimpijada je bila u proslom stoljecu
![]()
cemu taj cirkus???? narod zivi u proslosti
![]()
semiha tuko jedna daj ostavku nesposobna moronko
Bar su se udostojili pa je bila eto minuta sutnje...
- karanana
Shvatimo da se ubistva desavaju svugdje u svijetu i da Sarajevo nije nista opasnije od drugih europskih i svjetskih gradova sto se tice ubistava a vjerovatno i pljacki i ostalih razbojnistava.
Ovo ce se opet desiti, ali problem je u tome kako nas zakon postupa prema pociniocima ovih zlocina. Jesmo li mi pokupili ove zakone iz SFRJ?
Ovo ce se opet desiti, ali problem je u tome kako nas zakon postupa prema pociniocima ovih zlocina. Jesmo li mi pokupili ove zakone iz SFRJ?
- cico x
Željko Mijatović, ministar unutrašnjih poslova KS, iznio je podatak da ulicama grada slobodno šeta 26 maloljetnih počinilaca teških krivičnih djela kao što su pokušaj ubistva ili ubistvo te da su samo četiri maloljetnika počinila 350 krivičnih djela.
- uvjek dobar gost
...... Do daha Junuze, do daha.....
Grad, glavni grad bilo čega il bilo koga, stanovnika oko 400 000..... elita, jet-set, festivali, tepisi, ćilimi, čudesa razna, piće pet maraka, koka ko u priči, modernih momčića... koliko hoćeš.. auta se skupa vozaju, gradonačelnivca fura moderne kompletiće.... imamo i neimare i šta sve ne, ali NEMAMO svijesti...
Toše i njegov tragičan slučaj ... privukao je bar deset hiljada ljudi na plato Skenderije kao fol upisivali se u knjigu žalosti... tugovali... plakali... ma skupilo im se pravo...
Jučer, odnosno sinoć... stotinu ljudi.... saamo stotinu .. se pojavilo....
Ma šta mi u stvari hoćemo ... šta fakat kontamo.. i sve u svemu jebo ti nas, forume niko ne prati, pasivnog izražavanja nezadovoljstva se niko ne boji....
Jel trebalo da tri idiota pobiju cijeli tramvaj pa da ljudi skontaju... il da ubiju bar petero ljudi različitih nacioonalnosti da bi svi mogli se identificirati sa žrtvama.....
BRUKA... BRUKA...
Grad, glavni grad bilo čega il bilo koga, stanovnika oko 400 000..... elita, jet-set, festivali, tepisi, ćilimi, čudesa razna, piće pet maraka, koka ko u priči, modernih momčića... koliko hoćeš.. auta se skupa vozaju, gradonačelnivca fura moderne kompletiće.... imamo i neimare i šta sve ne, ali NEMAMO svijesti...
Toše i njegov tragičan slučaj ... privukao je bar deset hiljada ljudi na plato Skenderije kao fol upisivali se u knjigu žalosti... tugovali... plakali... ma skupilo im se pravo...
Jučer, odnosno sinoć... stotinu ljudi.... saamo stotinu .. se pojavilo....
Ma šta mi u stvari hoćemo ... šta fakat kontamo.. i sve u svemu jebo ti nas, forume niko ne prati, pasivnog izražavanja nezadovoljstva se niko ne boji....
Jel trebalo da tri idiota pobiju cijeli tramvaj pa da ljudi skontaju... il da ubiju bar petero ljudi različitih nacioonalnosti da bi svi mogli se identificirati sa žrtvama.....
BRUKA... BRUKA...
- ladyblue18
Ja sinoc rekoh ovo za Toseta...ne kazem da momak nije zasluzio, ali jadni Denis je to zasluzio milion puta vise nego Tose. kao sto rekoh stid me Sarajevauvjek dobar gost wrote:
A cini se da bi se upravo trebalo desiti ovo boldirano, pa da reagujemo
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Neki novinari su "napali" ministra obrazovanja da skole ne cine dovoljno pa se djeca ovako pohase...
Dragi novinari, izvinite sto psujem, ali roditelji nisu tu samo da bi spolno opcili i djecu stancali da ih drugi odgajaju.
Iskreno se nadam da ce se naci pravni lijek za ove malodobne poznavaoce zakona. I iskreno se nadam da ce u pritvoru biti izolovan kako ne bi jos bolje izucio zanat. JEr i kad izadje za 15 godina, ako mu budu sudili kao odraslom, sto bi se moglo desiti posto je stariji maloljetnik, imace 32 godine i bice u punoj snazi da nastavi gdje je stao.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja nisam za demoliranje, vec za demonstrativno paljenje svijeca na samom ulazu...obuca wrote:orijent na carsiji. moze se ako nista drugo makar demolirat pa da dadina mama ne zaraduje i nema za advokata![]()
![]()
sta imas od toga sto ces demolirat, osiguranje se naplati jos ti najebes pravo (tebi i meni zakon moze svasta dok malom NE MOZE NISTA)...
Ovako bi mozda imali veci efekt...
- Troll_Happens
rastjerivat goste kad dodju... pravit sranje u lokalu...obuca wrote:jesam za demoliranje. i nje i njenog objekta![]()
![]()
![]()
U svicarskoj primjer nedaju jugovicima vise kaska da uzimaju na bjesna vozila tipa porschea ferari i sl.. jer jurcaju i potencijalna su opasnost na ulicama. I nije im u interesu svake nedelje isplacivat osiguranje za krivicu koju su oni prouzrokovali...
tako isto u ovom slucaju osiguranje kad vidi da im se ne isplati placat odustace.. pa da vidim onda onoga ko ce je htjeti osiguravati.
-
obuca
to to unistit ih ziveJedan001 wrote:rastjerivat goste kad dodju... pravit sranje u lokalu...obuca wrote:jesam za demoliranje. i nje i njenog objekta![]()
![]()
![]()
U svicarskoj primjer nedaju jugovicima vise kaska da uzimaju na bjesna vozila tipa porschea ferari i sl.. jer jurcaju i potencijalna su opasnost na ulicama. I nije im u interesu svake nedelje isplacivat osiguranje za krivicu koju su oni prouzrokovali...
tako isto u ovom slucaju osiguranje kad vidi da im se ne isplati placat odustace.. pa da vidim onda onoga ko ce je htjeti osiguravati.
- ladyblue18
al dajte da se nesto od svih ovih ideja sprovede u djelo...nemojte da samo ostane na forumumIRCerka wrote:ja nisam za demoliranje, vec za demonstrativno paljenje svijeca na samom ulazu...obuca wrote:orijent na carsiji. moze se ako nista drugo makar demolirat pa da dadina mama ne zaraduje i nema za advokata![]()
![]()
sta imas od toga sto ces demolirat, osiguranje se naplati jos ti najebes pravo (tebi i meni zakon moze svasta dok malom NE MOZE NISTA)...
Ovako bi mozda imali veci efekt...
-
klixober
Denis Mrnjavac nije više sa nama, otišao je pred našim očima ,a da uradili nismo ništa, nismo pokušali spasiti ga... u tramvaju je napadnut i tri monstruma su mu oduzela život, ubili su ga bez jasnog razloga, bez povoda, nisu se poznavali, nikad prije toga nisu ni sreli se , a bio im je potreban samo bilo kakav povod da dokažu svoju muškost... svoju snagu... ili šta već. Učinili su to u sred prepunog tramvaja, hladnokrvno i okrutno.
Ko je sljedeći, koliko ljudi treba da bude ubijeno, zapaljeno , opljačkano, pretučeno da vlast počela bi raditi svoj posao, da počela bi na adekvatan način sankcionisati počinitelje gnusnih zločina. Koliko još žrtava treba da bude prije nego vlasti odluče uložiti novac u odgovarajuće institucije, koliko još naših sugrađana treba da pretrpi traumu kako bi se stvari promijenile. Svjedoci smo svakodnevno gnusnih zločina koji ostanu nekažnjeni na adekvatan način, na način primjeren kaznenom djelu koje je počinjeno, zahtjevajmo od nadležnih da se to promijeni.
Dosta nasilja na Sarajevskim ulicama ali i ulicama drugih gradova i mjesta, dosta nerada odgovornih institucija , pokažimo im i tražimo od njih da počnu raditi svoj posao, da počnu raditi ono za šta su plaćeni.
„Građani“ Sarajeva žele na simboličan način da izrazi svoje protivljenje konceptu nasilja koji je na sceni, pozivamo sve „građane“ Sarajeva ,ali i ostalih gradova da šetnjom i okupljanjem pred sudom i/ili (gradskom upravom) urade isto.
U srijedu se to desilo Denisu, sutra se već može desiti nama, napravimo prvi korak i pokažimo bar mrvu ljudskosti, pokažimo bar malo solidarnosti, izrazimo svoje protivljenje konceptu nasilja koji je na sceni. Zar ovo društvo ne može osigurati ni siguran put učenika od kuće do škole, zar ne može garantovati bezbjednost starih lica ili djece.
Pozivamo nadležne na odgovornost na ostavke jer evidentno je da nisu kompetentni pozivamo ih da napokon počnu raditi posao za koji su i previše plaćeni, zar su vam fotelje draže od života naših sugrađana.
Protestna šetnja će se desiti u Sarajevu, u subotu 09.Feb. 2008 godine u 13 sati, krenuti će od Ktedrale, a završiti će se pred zgradom kantonalnih i gradskih vlasti uz zaustavljanje pred zgradom suda. Pozivamo „građane“ da svojim prisustvom pokažu da im je DOSTA nasilja, da svojim pristvom pozovu nadležne „neradnike“ na odgovornost.
Ko je sljedeći, koliko ljudi treba da bude ubijeno, zapaljeno , opljačkano, pretučeno da vlast počela bi raditi svoj posao, da počela bi na adekvatan način sankcionisati počinitelje gnusnih zločina. Koliko još žrtava treba da bude prije nego vlasti odluče uložiti novac u odgovarajuće institucije, koliko još naših sugrađana treba da pretrpi traumu kako bi se stvari promijenile. Svjedoci smo svakodnevno gnusnih zločina koji ostanu nekažnjeni na adekvatan način, na način primjeren kaznenom djelu koje je počinjeno, zahtjevajmo od nadležnih da se to promijeni.
Dosta nasilja na Sarajevskim ulicama ali i ulicama drugih gradova i mjesta, dosta nerada odgovornih institucija , pokažimo im i tražimo od njih da počnu raditi svoj posao, da počnu raditi ono za šta su plaćeni.
„Građani“ Sarajeva žele na simboličan način da izrazi svoje protivljenje konceptu nasilja koji je na sceni, pozivamo sve „građane“ Sarajeva ,ali i ostalih gradova da šetnjom i okupljanjem pred sudom i/ili (gradskom upravom) urade isto.
U srijedu se to desilo Denisu, sutra se već može desiti nama, napravimo prvi korak i pokažimo bar mrvu ljudskosti, pokažimo bar malo solidarnosti, izrazimo svoje protivljenje konceptu nasilja koji je na sceni. Zar ovo društvo ne može osigurati ni siguran put učenika od kuće do škole, zar ne može garantovati bezbjednost starih lica ili djece.
Pozivamo nadležne na odgovornost na ostavke jer evidentno je da nisu kompetentni pozivamo ih da napokon počnu raditi posao za koji su i previše plaćeni, zar su vam fotelje draže od života naših sugrađana.
Protestna šetnja će se desiti u Sarajevu, u subotu 09.Feb. 2008 godine u 13 sati, krenuti će od Ktedrale, a završiti će se pred zgradom kantonalnih i gradskih vlasti uz zaustavljanje pred zgradom suda. Pozivamo „građane“ da svojim prisustvom pokažu da im je DOSTA nasilja, da svojim pristvom pozovu nadležne „neradnike“ na odgovornost.
- LoB@
evo ja kontam s rajom da zakupimo onaj europlakat,veliki onaj, na sedam dana i da stavimo ove slike i njihova imena i prezimena,kao i imena roditelja,to kosta oko 50KM...
ne znam samo s pravne tacke gledista mozeli nam ko to zabraniti il nest...?
- don vito
Ovo je sustina. Bolje je reci IZGUBILI SMO svijest. Jer, nekada je narod na ovim prostorima drugacije reagovao. Sjeca li se neko atentata na turskog ambasadora u Beogradu 80-ih godina? Jermenski terorista sacekao sluzbeni auto na semaforu i sarzer u ambasadora koji je kasnije umro u bolnici. A goloruki prolaznici zaganjaju naoruzanog teroristu i jedan prolaznik zagine a nekoliko ljudi bude ranjeno. Ostali savladaju Jermena. Posjete u bolnici ranjene i pitaju ih za motive zbog kojih su se izlozili opasnosti. a lik kaze "ne mogu dozvoliti, zbog sebe i svoje djece, da u nasoj zemlji rade nekaznjeno ovakve stvari". Zbog toga Turci i dan-danas gotive ljude iz svih krajeva ex-yu. Ali, bilo je to vrijeme mraka, dodje demokratija.uvjek dobar gost wrote:Grad, glavni grad bilo čega il bilo koga, stanovnika oko 400 000..... elita, jet-set, festivali, tepisi, ćilimi, čudesa razna, piće pet maraka, koka ko u priči, modernih momčića... koliko hoćeš.. auta se skupa vozaju, gradonačelnivca fura moderne kompletiće.... imamo i neimare i šta sve ne, ali NEMAMO svijesti...
- atko
Samo angazujte nekog maloljetnika da zakupi tu usluguLoB@ wrote:evo ja kontam s rajom da zakupimo onaj europlakat,veliki onaj, na sedam dana i da stavimo ove slike i njihova imena i prezimena,kao i imena roditelja,to kosta oko 50KM...
-
Orbini
Kako su svi hrabri kada su u pitanju sitne ribe, par glupih mladica sto su ugasili jedan zivot i shebali svoj.
Sto ne bi ovoliko poziva na linc i trazenja podataka ubica kada su bile u pitanju krupne ribe poput Gasija, Cela,....
Hocete sigurnije ulice,.. - pa izvolite emotivno i javno prosvjedujte protiv silne mafije. Lako je biti hrabri i odlucni pravednik kada su u pitanju tri balavca kakvih ima na svakom cosku.
Sto ne bi ovoliko poziva na linc i trazenja podataka ubica kada su bile u pitanju krupne ribe poput Gasija, Cela,....
Hocete sigurnije ulice,.. - pa izvolite emotivno i javno prosvjedujte protiv silne mafije. Lako je biti hrabri i odlucni pravednik kada su u pitanju tri balavca kakvih ima na svakom cosku.
- ladyblue18
dobra idej...sumnjam da ti ko moze zabranit...ljudi stavljaju na plakate sta hoceatko wrote:Samo angazujte nekog maloljetnika da zakupi tu usluguLoB@ wrote:evo ja kontam s rajom da zakupimo onaj europlakat,veliki onaj, na sedam dana i da stavimo ove slike i njihova imena i prezimena,kao i imena roditelja,to kosta oko 50KM...
ne znam samo s pravne tacke gledista mozeli nam ko to zabraniti il nest...?NJIMA ZAKON NEMOZE NISTA