djevojke; da li mislite da su nasi muskarci ??

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
becu

Post by becu »

Problematika musko-zenskih odnosa u BiH se izgleda moze studirati na porodici Gegaj:
http://www.youtube.com/watch?v=6x273w3wk54
http://www.youtube.com/watch?v=f5OaM1Xzsbw
kanada71

Post by kanada71 »

mostarac wrote:
Za 6 godina zivota u Sarajevu to nisam nikad vidio, sto naravno ne znaci da ga nema, ali je fasicnantno kako bas vi sto bi nas kao prosvjetlili uvijek naletite na te situacije ili malo lagite i pricate price koje ste slusali o stereotipu Bosanca i Bosne danas.
Da, da, mi samo lazemo. Ni Miljacka nije prljava, i to je samo sarena laza iz dijaspore.
mostarac

Post by mostarac »

kanada71 wrote:
mostarac wrote:
Za 6 godina zivota u Sarajevu to nisam nikad vidio, sto naravno ne znaci da ga nema, ali je fasicnantno kako bas vi sto bi nas kao prosvjetlili uvijek naletite na te situacije ili malo lagite i pricate price koje ste slusali o stereotipu Bosanca i Bosne danas.
Da, da, mi samo lazemo. Ni Miljacka nije prljava, i to je samo sarena laza iz dijaspore.
Miljacka ne postoji. Ono je samo skup fekalija, nazalost :(
Al je zanimljivo kako bas vi naletite na te neke stvari i to u tom broju. Ono jebiga mi jesmo primitivni, divljaci, nismo cool, smrdimo, ne kupamo se, nismo tako napredni i civilizovani kao mnogi sto svijeta vidise i jedva cekamo da nas neko uputi kako je to biti civilizovan i moderan ali da se bijemo na svakom cosku i da non-stop razvaljujemo parkove, bas i nije tacno jebiga. Ima toga nije da nema, ali bas u toj kolicini kako ti navodis nema.
anais_nin

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
mahalusha80 wrote:djevojke znate sta meni konkretno smeta, slazem se sa vama, desavalo mi se raznih situacija ovdje budala na razne nacine ,sto kazes spremas se za izlazak danima a ona jedva cekas da se vratis kuci :-? vidi, svaki muskarac na pocetku ima jedan cilj a to je da te povali, nema veze bio on bosnjo, francuz njemac isl...ali strategija je jako bitna. evo primjer,.
francuz te pozove na veceru , nenametljiv je, zabavan , na prvom stastanku bez ikakve presije cak i bez ikakvog dodirivanja, znaci isti je cilj(100%) ali on to ne pokazuje kao da mu to nije bitno...
bosnjo: da li ce te pozvati na veceru??? tesko , lakse je popiti neku kaficu, a i ako te pozove :shock: jadna majko ocekuj svasta jer pobogu on te castio vecerom, slijedi sex ,sta glumis :roll:
otpirlike je ovako , ima tu jos ali ne moze sve stati jbga :lol:

cccc. ja mislio zene cijene iskrenost :shock: a vi hocete da vas se laze i obmanjuje :D
ne volEm uopste ove stereotipne diskusije i razgovore....u svakom zitu ima kukolja....ali ovo opisano, nedostatak osjecaja za zavodjenje, za formu, za takt nema ama bas nikakve veze za nacionalnom pripadnoscu lika :oops: tj zemlja porijekla ili boravista ne garantuje ama bas nista :D
i sudeci po mojim dosadasnjim iskustvima - a eto recimo da mi je izlozenost tom vidu paznje od strane muskaraca u periodu mog punoljetstva bila jednako podjeljena izmedju dijaspore i boravka na tlu BiH - ja bih rekla da sam susrela vise majstora "KAKO KVALITETNO ZAVESTI ZENU" medju nasim likovima nego medju strejndzerima :D

P.S. u sustini mislim da je ovo problem promatranja case - da li je do pola PUNA, ili je OD POLA PRAZNA :D drugim rijecima primjetimo i vidimo ono sto zelimo tj zavisno od toga kako smo nastrojeni prema okolini u datom momentu :D
encian

Post by encian »

meni se opet cini da nasi momci malo vise kontaju da vecera i seks nisu neminovno uzrocno-posljedicno vezani. mozda zato sto u bosni dosta djevojaka stvarno oklijeva da se upusti u seks nakon prve vecere.

meni je opet upala u oci nezenstvenost nasih djevojaka kad sam bila u SA posljednji put. nevjerovatno su mi izgledale grubo i goropadno onako napucane, sve mocne zenske, sakrivene iza sminke i nekog stava da te Bog sacuva.
kanada71

Post by kanada71 »

mostarac wrote:
Al je zanimljivo kako bas vi naletite na te neke stvari i to u tom broju. Ono jebiga mi jesmo primitivni, divljaci, nismo cool, smrdimo, ne kupamo se, nismo tako napredni i civilizovani kao mnogi sto svijeta vidise i jedva cekamo da nas neko uputi kako je to biti civilizovan i moderan ali da se bijemo na svakom cosku i da non-stop razvaljujemo parkove, bas i nije tacno jebiga. Ima toga nije da nema, ali bas u toj kolicini kako ti navodis nema.
Ima i vise nego sto ja navodim. Npr. oni Tarzani sto vise sa ograda, balkona polu-napravljenih kuca i drveca i svakoj curi koja prodje dobacuju takve gadosti da bi i soferima pozlilo. Nije dovoljno samo konstatovati da Miljacke nema, treba se trgnuti i uraditi nesto. Evo kako izgleda rijeka u jednom milionskom gradu, a koji je veci od New Yorka (calgary.rasc.ca/calgary/calgary_from_the_east.gif). Mi bismo rado pomogli, ali uvijek dobijamo odgovor poput tvog, tj. samosazaljenje. Sretno drugar!
incognito071

Post by incognito071 »

kanada71 wrote:
mostarac wrote:
Ima i vise nego sto ja navodim. Npr. oni Tarzani sto vise sa ograda, balkona polu-napravljenih kuca i drveca i svakoj curi koja prodje dobacuju takve gadosti da bi i soferima pozlilo. Nije dovoljno samo konstatovati da Miljacke nema, treba se trgnuti i uraditi nesto. Evo kako izgleda rijeka u jednom milionskom gradu, a koji je veci od New Yorka (calgary.rasc.ca/calgary/calgary_from_the_east.gif). Mi bismo rado pomogli, ali uvijek dobijamo odgovor poput tvog, tj. samosazaljenje. Sretno drugar!

Ko ti je ba drugar? :D :D
incognito071

Post by incognito071 »

Zar ti nije jasno da smo dosli MI divlji i istjerali VAS, TEBE pitome??? :lol: :lol:
20589

Post by 20589 »

daj nemoj tako pricati ako ti se ne svidja idi tamo odakle si dosla
20589

Post by 20589 »

opet zavisi kako gdje zalazis
*angelina*

Post by *angelina* »

odakle si ti iz bihaca? iz kojeg dijela hocu reci...
20589

Post by 20589 »

a sto pitas
jesi ti iz bihaca
20589

Post by 20589 »

u centru grada ustvari u blizini
*angelina*

Post by *angelina* »

20589 wrote:a sto pitas
jesi ti iz bihaca
imam neke prijatelje iz bihaca... bila sam tamo na regati itd...
*angelina*

Post by *angelina* »

[quote="20589"]u centru grada ustvari u blizini[/quote

koja ulica? jel blizu one aleje sto vodi prema mostu?
20589

Post by 20589 »

aha pa ako znas gdje bjeli neboder
znas ti sta valja znas se ti provoditi
20589

Post by 20589 »

ma odmah kod nebodera a odakle si ti
jesi ti iz sarajeva ja tamo imam puno rodbine pa znam i po sarajevu dosta
*angelina*

Post by *angelina* »

naravno... :-D
malo smo ti i ja skrenuli s teme... :shock:
ma ustvari i nismo ...na tu regatu pozvao me jedan momak (kako romanticno, zar ne) i to bosanac!
20589

Post by 20589 »

jesmo skrenuli smo ali koga to zanima pa mogu ti reci da to jeste romanticno a de mi reic jel to sad ides na regatu il si bila nisam skuzio to a ko je taj momak iz bihaca mozda ga znam
anais_nin

Post by anais_nin »

mahalusha80 wrote:joj moram jose nsto ispricati, nadam se da mi nece zanjeriti :D jedan lik onako super izgleda sve ok (fizicki!) smeko se sa jednom curom iz aquarius-a, smeko,smeko,smeko.....i cura mu u neka doba pridje, a on da bi se napravio faca ili vec sta kaze njoj(citiram): znas sta , ja bih te samo mogao zguziti :?
komentar????
cura je ostala paf :shock:
bosanski sarm :-?
pa sto mu nije rekla :oops: mozes slobodno :D u snovima :D

jaaaaaaaaaaao pa sta je s ovim curama danas :D nigdje postene jezikare za lijeka :lol:
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

anais_nin wrote:
mahalusha80 wrote:joj moram jose nsto ispricati, nadam se da mi nece zanjeriti :D jedan lik onako super izgleda sve ok (fizicki!) smeko se sa jednom curom iz aquarius-a, smeko,smeko,smeko.....i cura mu u neka doba pridje, a on da bi se napravio faca ili vec sta kaze njoj(citiram): znas sta , ja bih te samo mogao zguziti :?
komentar????

jaaaaaaaaaaao pa sta je s ovim curama danas :D nigdje postene jezikare za lijeka :lol:
sila zakon mijenja.. :D :D :P
anais_nin

Post by anais_nin »

Arslan wrote:
anais_nin wrote:
komentar????

sila zakon mijenja.. :D :D :P
ama ovde ni sile, ni zakona koliko ja vidim :D a evo neke bi eto jos da budu mazene, pazene i zavedene :lol: :D i to vjerovatno NAKON sto izvrijedjaju :D ih sto bih ja to sve fino "zavela" :oops: po hercegovacki :lol:
liga

#398 za mahalusu!

Post by liga »

mahaluso sve si ti njima ovdje dobro i istinito rekla,ako hoce neka izvuku neku pouku iz ovih tvojih zapazanja ako nece bila si u pravu...
Prvo sto sam ja primjetio prilikom moje zadnje posjete bosni je higijena kod ljudi oba spola..Pa ljudi se tu josuvjek kupaju 1 sedmicno..a nekad i preskoce ako je hladno..:)
anais_nin

Post by anais_nin »

Nosferatu wrote:Ja ako mogu uputiti kritiku muskarcima u Sarajevu ta bi bila da su se propederisali kao bjelosvjetski metroseksualcic, kojima je ofirno s "jajanon" sjest pivu popi't jer se pije sad zesca, tacnije lize, s dna kakve case. Cak se i piva propederisala pa je serviraju u flasici od Fruktalovog soka.

Ovo je jedan segment. Glumaca koji bi ocigledno mahalusu zadivili.

Meni se samo gade zene koje se nadaju upoznati nekog navece kad izadju. I to ne upoznat nekog, vec kao kalibar, eminentni gradjanin, faca, lik, stas i glas. I onda jos prica o suptilnostima. Vjeruj mi ovo. U kafani kad upoznas lik'a gledaj kako ces mu olaksat a ne otezat, ako ti se ne ide samoj kuci. A ako ti se ide samoj kuci, sto si brate i dolazila upoznavati se s ljudima.

To o nedostatku kulture i romanse. Kao prvo, Zapad je sjebao muskarca. I one meke kite na Zapadu koje letaju za vaginom kao da ce izaci iz mode, ni po kojem segmentu ne mogu biti reprezentativci onog sto ja u zivotu predstavljam kao covjek, bez obzira na merdijan na kojem se nalazim. To sto si naisla na mudonje koje vise ne mozes impresionirati bas nicim sto postoji na tebi, niti sto je u tebi, i to sto se je igra promjenila, pa solidniji likovi gledaju na koga ce i kako hvatati zalet, tj. nece skakat na sve sto mu pridje u krug od 10 metara niti se lazno ibretiti necemu cega kad malo bolje pogledas nema, to su sve tvoji porodjani bolovi kroz koje moras proci da bi malo sazrela. Ako si mislila da se na Zapadu pravi zen'a, ja to postujem jer znam sta znaci otici sa svog, i negdje se snaci, ali to ne uslovljava nikakvog divljenje nego jednostavno te stavlja u ravan ljudi kojima je mnogo dato pa se od njih mnogo i ocekuje.

Sta se to mnogo od tebe ocekuje? Ocekuje se da ti se ne gade kalose u kojima ti je bio dedo, babo i amidza, a sviju nas je neko bio u kalosi. Ocekuje se da sa trunom obzira shvatis i onog ko nema tvoj uvid u stvar, ali ga ne trebas radi toga poniziti. I da konacno prestanes srati na izvor s kojeg si potekla, jer i tebe je moguce kita neromaticna i nekuluturna zanijetila, pa si opet se izgradila, sto znaci - iskoristila prilike koje zivot daje. Ali umjesto da trazis, rekose ti ljudi sta nudis. Trazis perfekciju? Pa znas li ti koliko je tesko takvog voljeti? I koliko ces mu ti biti potrebna cak i kad i ako ga nadjes za sebe? Voli se covjek koji nije savrsen, i upravog iz razloga jer mu je potrebno da ga neko voli. Onim "savrsenim" - niko ne treba. Tj. mislice da su ti ucinili uslugu sto su odigrali sporednu ulogu u tvome zivotu. Kaj ce ti to? I kaje ce ti plastelin insani - mlada generacije metro-cunica, koja se adaptira tome sta se od njih trazi od strane vagine koja ni sama se nije nasla u zivotu niti zna sta trazi vec umislja kojekakve gluposti ko trudnica sladoled s kiselim krastavcom.

Lakapo, daj ljudima sansu i na drugu stranu, uzmi u svoje ruke i ti sansu. Ne sjedi i ne cekaj. Ako vidis da je ispravan lik a ne zna ti prici - sta ga patis kojeg klinca? Pridjes ti. Budi insan. I ako ne zna prici - valjda je to pozitiva, ja da sam zensko, meni bi bila jer sta ce mi sarlatan koji nikad iz kafane nije sam se kuci vrno. A, ako hoces da trajes koliko i posteljina na krevetu takvog lik'a onda moras mjenjati pretpostavke da si ti na nekoj moralnoj uzvisici s koje mozes da zahtjevas. Emancipovana zena ne gleda sopstveno povaljivanje kao "dala sam mu malo nakoso" vec iskljucivo kao ravnopravnu razmjenu dobara. Stoga - niti on treba sta da ima osim kite, u tom slucaju, niti ti imas sta da zahtjevas, osim ako mu neces dijecu radjati i ne mislis se udavati. Sve ti ovisi o formulaciji relacije koju osnivas. A pristup se cesto zasiniva ne samo na tome - kakav je muskarac vec i kome prilazi, a i kome ne. Selekcija. To sto ima boljih trebica koje otresu drvo prije tebe, je konkurencija. Ostane onda gol papak, koji konta da si shvatila u kojoj je i on i ti situaciji i da ces se dati adaptirati uslovima zivljenja. Ti normalno ne dozvoljavas takvo nesto al' na drugu stranu neces ni da promjenis svoj pogled malo na to sve. Kakvom energijom zracis takvo sto u svoj zivot i privlacis. Nesto je i do tebe.

Mojne se sta ljutit'i ali - na poslu kad si skoncentriraj se na posao, a kad izadjes skontaj malo za sta tebi treba muskarac, kao i za sta bi ti muskarcu takvom kakvog ti mislis da treba da bude - za koju bi mu ti stvar trebala. I na kraju ne moze nista na silu. Nekad se mora covjek strpiti u zivotu ali bitno je da znas sta hoces. Onda ti nije tesko, kad nisi s nekim polovicnim likom. Ovako, ti ih ismijavas, a oni su i dalje tu, okruzuju te i ispunjavaju tvoju svijest sa sobom. Ko je onda tu - za ismijati a ko za sazaliti.
:D :D :D nek si joj rekao :D
anais_nin

Post by anais_nin »

kanada71 wrote:Sta se bunite, cura je potpuno u pravu, kultura momaka je na jako niskom nivou.
u pravu si :oops: ovaj bosnjo odmah nekulturno kaze "samo zguziti" :oops:
kanadjanin ti to fino kulturno upakuje i kaze "znas :oops: ja se ne moram truditi da dobijem ONO" :oops: sto jest, jest, kulturni su :D i uvijek govore "prdOn me", "exSquEEze me", a ono "sorry" je haman vise pa uzrecica :D
Post Reply