Ogranicenje 60kmh nije tu zato sto se nekome digao k. da provocira "drajvere" poput tebe, vec zbog bezbijednosti ucesnika u saobracaju. Ja mislim da je sigurno 90% udesa uzrokovano upravo neprilagodjenom brzinom. Zato kad si sam na putu, gini ako hoces, ali dok su drugi oko, ispred i iza tebe, ima da se prilagodis normalnoj brzini. Svi koji voze brze, ugrozavaju sebe, a zatim i sve ostale. Po mom misljenju, svima njima bi trebalo po kazni ugraditimadner wrote:Pa sam si definisao, namjerno i svjesno vozis paralelno sa drugim vozilima istom brzinom u cilju sprecavanja prolaska drugih vozila.
Ne govorimo o tome da li ti murija moze dokazati da je to prekrsaj, jer je gotovo nemoguce dokazati da si to radio zaista namjerno i svjesno. Medjutim posto si sam napisao da je to tako...
Otkud ti pravo da onemogucis ljude da voze recimo 75 km/h u gradu? Znas kolko se placa taj prekrsaj?
blokadu na 50kmh, da se malo naviknu
P.S. postoji kazna za ometanje kretanja kako si naveo, ali ja mislim da ovaj gore navedeni slucaj to nije, dok god se saobracaj odvija normalnom (u ovom slucaju max. dozvoljenom) brzinom. Naravno ima manijaka koji svjesno uzmu nekog "na nisan" recimo zene i djevojke koje se silom prilika nocu moraju voziti gradom. Svega sam se nagledao od nasih "dzentlmena"...