Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo je ono sto sam govorio Peadal Board
Kad imadnem više keša, kupiću sebi ovako 3 pedale i ovo čudo, kad prerastem ovo što sad hoću da uzmem.
A upratio sam i ovu pedalu, ne čini mi se loša, može i Overdrive i Distortion. http://artist.ba/mex/artikal.php?glavna ... 3&art=4610#
Samo polako. Vjezba je najbitnija, a pedale i ostalo kad dodje dodje.
Walter76 wrote:Hocu da stimam gitaru u "open C" odnosno Cdur isto tako drugu u B tuning. Da li imaju neke posebne zice za te stimove i ima li ovdje to uzeti?
ja sviram na drop C i koristim desetke sa 0.56 najdebljom, to je D'addario.
za B ja bih ipak 0.11 koristio jer bi 0.10 bila prelabava
B tuning je bariton štim i možeš koristiti žice za sedmaka bez prve naravno.
to sve imaš i u Brothersu i u Artistu i u Amedexu, bez problema
Walter76 wrote:Hocu da stimam gitaru u "open C" odnosno Cdur isto tako drugu u B tuning. Da li imaju neke posebne zice za te stimove i ima li ovdje to uzeti?
ja sviram na drop C i koristim desetke sa 0.56 najdebljom, to je D'addario.
za B ja bih ipak 0.11 koristio jer bi 0.10 bila prelabava
B tuning je bariton štim i možeš koristiti žice za sedmaka bez prve naravno.
to sve imaš i u Brothersu i u Artistu i u Amedexu, bez problema
U sustini da uzmem "Hard Tension" jer trenutno sviram na low i vjerovatno su zbog toga labave zice. Ako sam tacno razumio?
Hendrix wrote:Ja sviram standard tuning na 0,11 žicama, sve ispod je za curice. A za niže štimove što deblje to bolje, i naravno fina distorzijica iza.
ZZ Top koristi devetke, čitao sam kako je prije razgovora sa BB Kingom svirao na 0.11 i debljim, i kaže mu BB, for fatter tone I just turn up the amp man, you don't need those fat strings...
Ja opet kada sam sa 0.10 prešo na 0.11 imam bolji osjećaj za sviranje, ne znam zašto.
ZZ Top koristi devetke, čitao sam kako je prije razgovora sa BB Kingom svirao na 0.11 i debljim, i kaže mu BB, for fatter tone I just turn up the amp man, you don't need those fat strings...
Ja opet kada sam sa 0.10 prešo na 0.11 imam bolji osjećaj za sviranje, ne znam zašto.
jel moze neko reci koje su ovo gitare, volio bih imati ovako jednu underground blues gitaru, ali ne znam koje su...
i ne mislim na standardne tipa gretsch, nego bas ovako ove cool gitare
Dajte neke konkretne prijedloge, da se ne razbacujemo ciframa. Imaš ti i mobitele od 1000km i one od 300km koji rade odlično. Sad će neko reći c40 yamaha njesra, a meni odlična (za moje potrebe).
Gledao sam na piku, može se naći povoljnih gitarica (ibanezi, kopije stratokastera).
Pa eto ako neko može neke konkretne ponude sa konkretnim modelima (pik, radnje u sa, i sl.).