N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
daduli_sa

Post by daduli_sa »

buba wrote:
Baby Blue wrote:daduli sa, koliko ja znam a i ako je vjerovati internetskim listama imena Dzuzel i Imad su djecaci, a Dzeni djevojcica :)
Irnad, da musko, Dzeni ocito djevojcica, a Dzuzel..hmm trebalo bi biti musko :)
U slucaju da je Dzeni musko, a Dzuzel zensko onda jedno znam sigurno - Romska djeca! To je bio komentar jarana.
Idemo dalje.
jasminasab

Post by jasminasab »

Ojla!

Sto ste vi azurni, za sat napisaste citavu stranicu. :-)

Prepoznah se za Kup (BTW to je Dobrinja 3 Ivy) i mogu otici sutra poslije posla, sad sam vec crknuta a i pokasno je. Znaci, hocemo veliku tortu, moze njihova reklama, bice medijski popraceno, poslacemo zvanicni dopis ako prihvataju, jel jos nesto trebam reci? Za kad nam to treba i ko ce obezbijediti transport?

Bas sam juce razmisljala da odem do Kupa, al nisam znala s kojim ciljem, pa ne odoh. Sad imam sta traziti hehehe...

A za ovo lijepljenje po haustorima, bas sam se razocarala. Ja sam kontala da to uradim ovih dana. Pearl i cnermina, sta vi mislite o tome? Da ipak probam ili da ne rizikujemo placanje kazni... Mogu ja to zalijepit i U haustoru hehehe...

E da, jos, ja sam u firmi dobila odobrenje da kopiram koliko hocu, pa sam skontala donijeti od kuce ovih papira u boji za te letke, jer su nekako puno privlacniji. Sutra to stancam, pa cu vec naci gdje da to podijelim.
Last edited by jasminasab on 12/12/2007 21:59, edited 1 time in total.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Drago mi je sto se prepoznala :D
Ti&ja se bacamo na slatki dio (sto li?!), ti gledaj Kup ja ovdje Piramidu.
Ako ne budemo mogli da skontamo da nam doniraju cijelu tortu (jer bi ipak trebala biti poprilicno velika sudeci po broju djece) onda da mozda platimo namirnice dio, ne znam ni ja sta, a da ostalo ide od njih...
Ne sumnjam ja da ces ti njih znati ubijediti zasto bi bas oni trebali to da odrade :D
jasminasab

Post by jasminasab »

Ma nesto kontam, hajde sto ce biti velika, ali ko ce to i kako transportovati? :shock:
daduli_sa

Post by daduli_sa »

jasminasab wrote:Ma nesto kontam, hajde sto ce biti velika, ali ko ce to i kako transportovati? :shock:
Korak po korak.... Prvo ti njih ubijedi... :-)
jasminasab

Post by jasminasab »

Hehe, dobro, dacu sve od sebe! ;-)
Ivy

Post by Ivy »

jasminasab wrote:Hehe, dobro, dacu sve od sebe! ;-)
ODLICNO!!!! Sorry pobrkala sam brojeve Dobrinja I, II, III, IV, V meni sve to isto!!! :D Sto kaze Daduli mozda da mi doniramo sastojke a oni da nam naprave veliku tortu sa njihovim logom i nekom cestitkom za djecu! :D
zastava101

Post by zastava101 »

Ja bih pokusala organizovati skupljanje igracaka i slatkisa i na arhtekturi i gradjevini, kao na ekonomiji, jedan dan.
Kako da to odradim? Kome da se javim za informacije?
Da bude sve oficijelno :)
jasminasab

Post by jasminasab »

A sta mislite da kontaktiramo proizvodjace/distributere djecije hrane? Vjerovatno imamo i bebara u spisku...

Naletih na kontakt od Hipp-a, pa ko je dobrovoljac da zove sutra, nek se javi da mu posaljem PP s brojem.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

jasminasab wrote:A sta mislite da kontaktiramo proizvodjace/distributere djecije hrane? Vjerovatno imamo i bebara u spisku...

Naletih na kontakt od Hipp-a, pa ko je dobrovoljac da zove sutra, nek se javi da mu posaljem PP s brojem.
Molim BH Telekom da joj iskljuce pristup Internetu do kraja akcije.
Zahvaljujem! :oops:
Ivy

Post by Ivy »

daduli_sa wrote:
jasminasab wrote:A sta mislite da kontaktiramo proizvodjace/distributere djecije hrane? Vjerovatno imamo i bebara u spisku...

?
Pearl

#387 Re: re

Post by Pearl »

buba wrote:Pearl/cnermina,
Da ne pisem zasebne pp-ove :)
Je li neko ispred vas isao mozda do Gekoma (Otoka) ili Drvoprometa za zahtjevom za popust/donaciju?! Ako ne, da probamo i to, pa pored 2-3 nadam se pozitivna odgovora, moze se probrati povoljniji?
nismo, cujemo se za to ujutro preko pp-a
Pearl

Post by Pearl »

nenanana wrote: meni jos pade na pamet da bi bilo pravo dobro da zaliejpimo u trolejbusima i tramvajima, ali pretpostavljam da za to treba zvanicno odobrenje GRAS-a. ima li neko nekog tamo ili sta mislite da idemo sa zvanicnim dopisom?
mislim da ovo nece ici, nisu htjeli ni za Viktora.. ali mozemo pokusati..

plakata ima kod mene, kome god treba za skolu, vrtic, firmu, neka posalje pp
Pearl

Post by Pearl »

nadira wrote:Ja bih pokusala organizovati skupljanje igracaka i slatkisa i na arhtekturi i gradjevini, kao na ekonomiji, jedan dan.
Kako da to odradim? Kome da se javim za informacije?
Da bude sve oficijelno :)
javni se cnermina na pp, ona je i za ekonomiju sredila
hvala :D:D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Samo da javim, da ne bude dupliranja:

poslao sam mail na predstavnistvo Violete u Sarajevu pa cu vidjeti kakva ce biti reakcija... javim ako bude kakvog odgovora.
justika_sa

Post by justika_sa »

a pampers orbico?
znamo li uopce imamo li bebica? koliko :)
Pearl

Post by Pearl »

joj ljudi sta ispisaste.. a rekla sam sebi da u ranije u krevet nocas :d nista od toga..
kratki izvjesta..

bili smo u Pistolatu (hvala na uputama Isabell ;) ) igracaka nema kakvih nema, cijene jako dobre, dobit cemo i popust na kolicinu... samo da vidimo sta sve imamo, da ne kupujemo unaprijed...

NIRD nismo uspjeli naci ni kontaktirati, zovemo ih sutra...

bili smo u interexu, da vidimo kese za pakovanje.. nestalo u intrexu u gradu, pogledat cemo na stupu.. justika ce vam javiti, ali ima sanse da dobijemo neke kese od onih koji ih proizvode jaaaaako jeftino, pa sad cekamo konacne info da dobijemo :) :) justika, mega PR na djelu :):)

od zeljeznica FBIH imamo oko 300 KM u naturi... :D:D hvala ljudi :D:D za bonove su kupili slatkisa, igrackica, odjece, cak i pelena... nema cega nema..

sad za sad je plan da u subotu dodjemo i vidimo sta imamo i sta svijet donosi.. prvo ide kategorizacija, a onda sa ovim motorizovanim idemo u kupovinu svega cega nedostaje, da ne kupujemo unaprijed :D

po pozivima koje dobijam, cini mi se da ce nas u subotu biti 300 :D:D

samo nam knjiga i slikovnica sad za sad nedostaje, ali radimo i na tome...

jel poceo onaj sajam knjige? i znate li do kad radi i kad je otvoren nedeljom?

e odoh sad spavati, izgledam kao zombi :D:D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

justika_sa wrote:a pampers orbico?
15. strana, zadnji komentar.
Violeta ima pelene i nekako se vodim - domace.
Ivy

Post by Ivy »

TREBAJU MI JOS 2 PATULJKA!

Image

Javite mi se na PP, ime prezime, kontakt telefon i uzrast djeteta!
justika_sa

Post by justika_sa »

daduli_sa wrote:
justika_sa wrote:a pampers orbico?
15. strana, zadnji komentar.
Violeta ima pelene i nekako se vodim - domace.
sorry preskočila! SLAŽEM SE APSOLUTNO!!!
:)
cnermina

Post by cnermina »

E drage moje vrijednice :)

Meni je dan juce bio blago receno ludnica (ustala u 4.30, izasla iz kuce u 7h dosla kuci u 23.30) tako da sam jutros sjela i citala tri stranice vasih divnih postova! Super ste!!!

Sto se tice torte mislim da bi nam rjesenje bilo http://www.azra.ba. Pravi torte po narudzbi, ima neke super djecije torte, jos vrse dostavu... Eto razmislite o ovoj opciji... pa da trazimo da nam napraavi veeeelikuuu tortu ;)

eto sto se tice dopisa, meni je stvarno problem doci do faxa... ALi nadam se da cemo danas rijesiti taj problem...

Za arhitekturu i gradjevinu smo se okvirno dogovorile...

Ostalo: SUPER STE, i samo tako NASTAVITE!!! Ljubim vas sve

:kiss: :kiss: :kiss:

p.s.

20KM od A.P-S. :kiss:
jasminasab

Post by jasminasab »

Ivy wrote:
daduli_sa wrote:

?
Ovo ko biva na moj racun, ccc. A ja vako mastovita... :kravata:

Ja sam poslala na [email protected] nekoliko mail adresa koje sam iskopala, od nekih firmi i sajtova o djeci. Nermina, jel ti saljes s te adrese? Zanima me hoces li im poslati upit i da li da saljem jos adresa?

I samo podsjetnik: Ko bude danas zivkao, imam broj od Hipp-a!
Last edited by jasminasab on 13/12/2007 07:44, edited 1 time in total.
jasminasab

Post by jasminasab »

cnermina wrote:E drage moje vrijednice :)

Sto se tice torte mislim da bi nam rjesenje bilo http://www.azra.ba. Pravi torte po narudzbi, ima neke super djecije torte, jos vrse dostavu... Eto razmislite o ovoj opciji... pa da trazimo da nam napraavi veeeelikuuu tortu ;)
Onda da ja idem do Kupa ili ne?
obuca

Post by obuca »

jutro :)

IP "Svjetlost" ima neke knjige za djecu u ponudi. Trebalo bi nazvati tamo ili otici. Ima knjiga za malu i veliku djecu. Malih rjecnika i slikovnica, lektira.....nije skupo 033 214 578
daduli_sa

Post by daduli_sa »

obuca wrote:jutro :)

IP "Svjetlost" ima neke knjige za djecu u ponudi. Trebalo bi nazvati tamo ili otici. Ima knjiga za malu i veliku djecu. Malih rjecnika i slikovnica, lektira.....nije skupo 033 214 578
Bio sam sinoc kod njih i dogovorio da dodjem danas da razgovaram sa sefom, ali ga jutros nije bilo. Iskoristim pauzu i skoknem ponovo do njih. Mali bi problem mogao biti jer imaju inventuru za koji dan koja ce trajati do Nove godine ali nesto skontaju.
Javim kako je proslo.
Post Reply