Vojislav Šešelj

Post Reply
oakville

#376 Re: Vojislav Šešelj

Post by oakville »

Pošao sam da napišem "Bravo Vojo" ali bi bilo previše cinično :D

Šalu na stranu, presuda je realna s obzirom kakva je optužnica bila. Presudu se mora podržati iz razloga dosljednosti (ako neko naziva presudu Šešelju političkom onda je i ona Karadžiću politička, a to baš ne ide). A i drugih razloga, npr.
1. Oslobađanjem Šešelja izbija se argument srbima iz ruke da je Haški Sud antisrpski. Srpski političari su tek sad zbunjeni kako da na ovo reaguju :D
2. Optužnica Šešelju je bila postavljena tako kao je cijelom Srbijom upravljala nevladina organizacija a ne policija i vojska Srbije i Crne Gore. Da je Šešelj osuđen, još bi rekli "eto vidite da zvanične vlasti nisu imale ništa s ratnim zločinima."
3. Povratkom Šešelja, koji je ipak sjena bivšeg sebe, politička scena u Srbiji je zaokružena tako da se teže pretvarati da su na sceni "proevropske snage."
4. Šta bi bilo da je Šešelj osuđen? Pa ništa kao i dosada - malo bi se trabunjalo par dana o "antisrpskom sudu", pa bi se sve zaboravilo, a onda bi se osuda Šešelja iskoristila u nekom kasnije toku kao dokaz da je eto "Srbija mnogo uradila na pomirenju a drugi kao nisu."
4. I na kraju krajeva, Šešelj je u pravu. Velika Srbija je trajni politički cilj srpske politike i srpske kulture, mada se on sada zove "saradnja u regionu i evropske integracije" (u prevodu mi srbi iz srbije pričamo sa srbima iz rs-a i crne gore). I tu promjena neće biti.

Tako da je na kraju ova presuda najviše zbunila srpske političare :D
Drinski

#377 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

Ripicipi wrote:
ExNihilo wrote:
Govorimo o RH. U Bosni će on orgijati kako hoće.
Naravno sto se tice HR, ali ovdje neki govore da mu kao mozes zabraniti ulazak u BiH.
Zato sam i pitao kako to misle.
pa uskrate iz razloga naciona.sigurnosti i javnog reda, to je diskreciona ocjena gran.policije. ili ga puste, uhapse i izruce u Zagreb.
Ripicipi

#378 Re: Vojislav Šešelj

Post by Ripicipi »

Drinski wrote:
Ripicipi wrote:
ExNihilo wrote:
Govorimo o RH. U Bosni će on orgijati kako hoće.
Naravno sto se tice HR, ali ovdje neki govore da mu kao mozes zabraniti ulazak u BiH.
Zato sam i pitao kako to misle.
pa uskrate iz razloga naciona.sigurnosti i javnog reda, to je diskreciona ocjena gran.policije. ili ga puste, uhapse i izruce u Zagreb.
Ti si djetinjast ako mislis da to tako moze u BiH :-)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#379 Re: Vojislav Šešelj

Post by arman1 »

Iskreno očekivao sam da će i rašo dobiti 20 ili manje, a ovih 40 će se lako skretiti. Eto njega napolje za manje od 4.
Za voju vojvodu sam kontao maximum 3 ako ne i oslobađajuća. Očito nisam puno fulao.

Ovakve stvari malo ijedu mada mislim dugoročno da su dobre za BiH ako Bosanci budu pametni, a dosad su pokazali da nisu. Neprijateljima BiH se ovo lako može opucati od glavu ali samo ovisi o Bosancima šta će biti.

Prosječan jadni Bošnjo mora raščistiti sa sobom nekoliko stvari.

U prošlosti se ne živi ali se od nje mogu dobre koristi izvući, ko zna.
Istina je da smo imali zajedničku državu u kojoj je svega bilo. Rat je počeo kad su neki digli glavu i htjeli da budu JEDNAKI sa dojučerašnjim JEDNAKIJIM (ž. farma). Pobili su nas KOMŠIJE i "PRIJATELJI".
Oni koji djele svjetsku pravdu , velike sile su učinili sve da nestanemo. Medijska blokada i proxi izvještavanje su gurali tezu o "muslimanskoj" strani i drugim stranama. Mnogi od njih su u toku rata spominjali zločine koje su učinili muslimani istovremeno prikazujući arkanovce u Bijeljini i Višegradiu. To je bila dobra podloga za embargo na oružje koji se selektivno primjenjivao. ARBiH je imala strogo ogranien pristup minimalnim količinama dok su druge strane praktično neograničeno nabavljale najprije neprijateljski raspoloženom okružju ove naše jadne BiH.
Doprema hrane i lijekova je takođe bila strogo ograničena. Najveći dio su otimale Hrvatska i Srbija i njihovi sateliti u BiH.
Sve su to aminovale "velike demokratije". Postoje indicije i dokazi da su neke strane obavještajne služba pomagale napadaće na BiH.
Nisu uspjeli, preživjeli smo.
Slijedi druga faza. Haška parodija. Zamazivanje očiju. Ono malo četnika i ustaša što je osuđeno je kolaterarna šteta ali su i oficiri ARBiH osuđeni da se izjednaći krivica.
To što glavni i večina nisu osuđeni je nagrada za dobar pokušaj. Znaći ako ponovo pokušaju nema kazne ako uspiju. Samo malo prašine i legalizacija faktičkog stanja. Slično izraelu.
A bošnjo se veseli što su rašu spakovali na još par godina. Prosječan vojnik ARBiH sa zebnjom prelazi granicu da ne bude uhvačen po nekoj fantomskoj optužnici iz Srbije, a vojo vojvoda će sutra prošetati Sarajevom i niko mu ništa neće moći. Da neće ponovo pokušati hoće i već se pripremaju za to. Daduli već formira"antiterorističke odrede rezervnog sastava policije". Odrede "policije" naoružane dugim cijevima i lakim protivoklopnim sredstvima. Konstantno su viježbe srbijanske vojske i policije, a aktivnosti stranih obavještajaca uglavnom niko i ne prati. Aktivnosti sa zapadne strane nisu toliko očite što ne znaći i da ih nema. Prošlo je 20 godina od rata i svi smo se svom jadu zabavili, osim dušmana. A bošnjo ide na koncerte arkanove raje Džeja i Lukasai šešeljove pajde Đinovića i Šerifovičku. Hebala nas Grand parada.

Jadni moj Bošnjo.
Jadan si ako nisi naučio da te niko ne voli i ako ti šta da, to je da bi ti uzeo više.
Veliki te ne vole ali si dobar materijal za dnevno-političke igrice.
Komšije te ne vole ali te trpe samo jer moraju.
Da bi nešto imao moraš se krvavo za to izboriti.
Bit češ siguran samo ako budeš naoružan do zuba i spreman.
Volit će te samo ako te se budu više bojali nego što žele ono što bi htjeli da ti otmu.
Preživjet češ samo ako budeš oprezan i ne budeš nikom vjerovao bez obzirao kako mu medene bile rijeći.
Uspjet češ samo ako se potrudiš da pobijediš demone u sebi koji ti crpe snagu i mute pogled.
smjesko071

#380 Re: Vojislav Šešelj

Post by smjesko071 »

Ti si djetinjast ako mislis da to tako moze u BiH :-)[/quote]
prijatelju moj, a ti si jako naivan
dragan.s

#381 Re: Vojislav Šešelj

Post by dragan.s »

mO k3 wrote:
dragan.s wrote:
Freamon Lester wrote:Ovaj komad budaletine i monstrum u slobodno vrijeme je svakako osudjen i na granice Srbije i eventualno na avio liniju Beograd-Moskva jer gdje god nogom stupi Hrvatska ce traziti njegovo izrucenje da mu se sudi za niz kaznenih djela. :izet:
Ne može mu se dva puta suditi za isto krivično djelo. Jedina da RH podigne optužnicu za nešto za šta nije suđen u Hagu. A pošto nisu podigli onda nema ni potjernice pa ni izručenja. Mogu mu uskratiti ulazak na teritoriju RH i to je sve.
zasto sude onda oricu???
Za ovo za šta mu sada sude u BiH nije bio optužen u Hagu.
Ripicipi

#382 Re: Vojislav Šešelj

Post by Ripicipi »

smjesko071 wrote:Ti si djetinjast ako mislis da to tako moze u BiH :-)
prijatelju moj, a ti si jako naivan[/quote]

Pa eto, bas cemo vidjeti kada udje u BiH hoce li mu iko zabraniti ili ga hapsiti :-)
Drinski

#383 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drinski »

Ripicipi wrote:

Moze, vjeruj mi na riječ, al pod uslovom da Bakir radi svoj posao i poturi kasnije svoja leđa za tog sefa u graničnoj policiji. kad moze poturati leđa za Seniju ili Osmicu ili onog Kuku iz Tuzle, moze vala i ovdje.
smjesko071

#384 Re: Vojislav Šešelj

Post by smjesko071 »

Ripicipi wrote:
Pa eto, bas cemo vidjeti kada udje u BiH hoce li mu iko zabraniti ili ga hapsiti :-)[/quote]

ja bih volio da ti budes u pravu.zivi bili pa vidjeli. a da ce brzo kod nas, hoce
dragan.s

#385 Re: Vojislav Šešelj

Post by dragan.s »

Freamon Lester wrote:
dragan.s wrote:
Freamon Lester wrote:Ovaj komad budaletine i monstrum u slobodno vrijeme je svakako osudjen i na granice Srbije i eventualno na avio liniju Beograd-Moskva jer gdje god nogom stupi Hrvatska ce traziti njegovo izrucenje da mu se sudi za niz kaznenih djela. :izet:
Ne može mu se dva puta suditi za isto krivično djelo. Jedina da RH podigne optužnicu za nešto za šta nije suđen u Hagu. A pošto nisu podigli onda nema ni potjernice pa ni izručenja. Mogu mu uskratiti ulazak na teritoriju RH i to je sve.
Na hr sudovima postoje optuznice za djela koja nisu obuhvacena u Hagu. Cim nogom dodirne tlo EU ili neke zemlje koja nije rusofilska to ce mu biti zadnji dan na slobodi.
Nisam čuo da na sudovima u RH uopšte i postoji optužnica za Šešelja, ali sve je moguće.
Ali u njoj ne smije biti bilo šta što je već obuhvaćeno optužnicom iz Haga koja je bila vrlo obimna.
Tako da je to teoretski moguće, ali praktično teško.
Tomahawk11
Globalni moderator

#386 Re: Vojislav Šešelj

Post by Tomahawk11 »

Drinski wrote:
Ripicipi wrote:

Moze, vjeruj mi na riječ, al pod uslovom da Bakir radi svoj posao i poturi kasnije svoja leđa za tog sefa u graničnoj policiji. kad moze poturati leđa za Seniju ili Osmicu ili onog Kuku iz Tuzle, moze vala i ovdje.
Bake?! Hoce, sve trci. Zagalamice na Vucica da se angazuje oko Seselja :mrgreen:
oridjidji

#387 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:
oridjidji wrote:
arzuhal wrote:Ako zovnemo kralja Stjepana Tomaševića - on strugn'o bježat, izdala ga Evropa, izdao ga dvor, žena, djeca, vlastela, bosanski velikaši (koji su i prije Osmanlija izdavali jedne druge)...

Ako zovnemo Osmanlije - izdali nas, izradili k'o budale, prodali za pare AU monarhiji, prije toga nas iscjedili i poklali nam umne ljude i prvake, od čega se nismo oporavili još, dok su Srbiju nagradili nezavisnošću.

Ako zovnemo Karađorđeviće - pa šta ih imamo zvat, tu su al' ih ne zarezuje ni Nemanja...

Ako zovnemo Tita - Šešelj, Drašković, Slavo Aleksić i ostali će odmah uzet nove knjižice i postat veliki partizani i komunisti dok Tito ne umre i drugi put, a njima opet stavio topove pa će nas razvalit...

Ako zovnemo Aliju - 'nači Bože...
Kurca bi mi svirali u BiH bez Alije, mogu ova balijčad pričati kako nam nije valjo, pričati kako je BiH dijelio, kako je išao na ruku agresoru, kako je kosovac, izdajnik i šta već sve ne, praviti od njega Radovana, ali da njega nije bilo, kao i svih patriota koji su stali na crtu dušmanu, danas bi mi pisali sa ahiretskog klixa ili iz egzila kako je BiH bila divna zemlja i kako je šteta što je nema. Uz Tileta, najzasluzniji sto je BiH postala nezavisnom drzavom. Onaj je spasio ustavom iz 74, a ovaj tako sto je onima koji su je htijeli podijeliti međusobno stao na megdan i to daleko jačim.

:D
Cuj da nije bilo Alije??? Njega stavljati u situ recenicu sa patriotama je cisto omalovazavanje patriota i poginulih boraca A BiH.
Tvoje misljenje o Aliji nije misljenje mnogih patriota ove zemlje. Postoji velik broj ljudi medju patriotama koji su ga cijenili i danas cijene i ne omalovazvaju njegovu ulogu prvog predsjednika nezavisne drzave BiH, ni zbog onog sto je uradjeno do rata, u ratu i u prvim godinama nakon rata, niti ga smatraju nesposobnim pojedincem, kosovcem, izdajnikom ili necim ruznim sto mu kace pojedini Bosnjaci koji nikada nisu ni uspijeli biti kao on. Ono sto je Alija uradio vodeci BiH , politicki gledano, tesko ce ikada uraditi njegov sin, a kamoli ga nadmasiti u tome, htio priznati ili ne, sa njim je BiH postala nezavisna drzava i kao takva je opstala i danas traje. Sta ce od nje napraviti oni koji su ga nasljedili, e to cemo vidjeti.
smjesko071

#388 Re: Vojislav Šešelj

Post by smjesko071 »

smjesko071 wrote:
Ripicipi wrote:
Pa eto, bas cemo vidjeti kada udje u BiH hoce li mu iko zabraniti ili ga hapsiti :-)
ja bih volio da ti budes u pravu.zivi bili pa vidjeli. a da ce brzo kod nas, hoce[/quote]

ovi su ti dio vladajuce koalicije:СДС: Шешељу нанесена историјска неправда
31. мар 2016. године
Српска демократска странка изражава задовољство што је данашњом одлуком Хашки трибунал ослободио Војислава Шешеља по свим тачкама оптужнице. Поздрављамо одлуку двојице судија који нису подлегли општем антисрпском карактеру суда. Вјерујемо да ће и у другостепеном процесу првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу пред овим судом истина побиједити. Војиславу Шешљу, који је 12 година неосновано провео у затворској јединици Хашког трибунала, нанесена је историјска неправда и та чињеница није исправљена чак ни оваквом…
Freamon Lester

#389 Re: Vojislav Šešelj

Post by Freamon Lester »

dragan.s wrote: Nisam čuo da na sudovima u RH uopšte i postoji optužnica za Šešelja, ali sve je moguće.
Ali u njoj ne smije biti bilo šta što je već obuhvaćeno optužnicom iz Haga koja je bila vrlo obimna.
Ima na sudu u Vukovaru gdje mu se sudi u odsustvu. A i ako je ta nevalidna onda se lako podigne nova koja je u skladu sa normama. Kako god vojkan moze setati po Srbiji, ali kako stvari stoje i Vojvodina mu je opasna destinacija.
oridjidji

#390 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

Tomahawk11 wrote:
Drinski wrote:
Ripicipi wrote:

Bake?! Hoce, sve trci. Zagalamice na Vucica da se angazuje oko Seselja :mrgreen:
Jadan smo mi narod kad za sve nevolje u BiH krivimo samo Baketa.
seln

#391 Re: Vojislav Šešelj

Post by seln »

dječak sa šibicama wrote:Nemoj samo da ga hapse sto nasi sto Hrvati, kakve smo srece, i na tom sudu bi bio oslobodjen. Pukla bi bruka.
Koja bruka? Jel to tebe nesto briga za obraz poslije ovoga?
Uhapsiti pseto, strpati ga u zatvor i pustiti da umre tamo, a onda fino zazaliti sto je optuzeni umro prije presude.
Jebe mi se vise za obraz i pravdu, srbi lazu sto zinu bez da se zastide.
Pismonosa

#392 Re: Vojislav Šešelj

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 01/02/2021 11:48, edited 1 time in total.
oridjidji

#393 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

arman1 wrote:Iskreno očekivao sam da će i rašo dobiti 20 ili manje, a ovih 40 će se lako skretiti. Eto njega napolje za manje od 4.
Za voju vojvodu sam kontao maximum 3 ako ne i oslobađajuća. Očito nisam puno fulao.

Ovakve stvari malo ijedu mada mislim dugoročno da su dobre za BiH ako Bosanci budu pametni, a dosad su pokazali da nisu. Neprijateljima BiH se ovo lako može opucati od glavu ali samo ovisi o Bosancima šta će biti.

Prosječan jadni Bošnjo mora raščistiti sa sobom nekoliko stvari.

U prošlosti se ne živi ali se od nje mogu dobre koristi izvući, ko zna.
Istina je da smo imali zajedničku državu u kojoj je svega bilo. Rat je počeo kad su neki digli glavu i htjeli da budu JEDNAKI sa dojučerašnjim JEDNAKIJIM (ž. farma). Pobili su nas KOMŠIJE i "PRIJATELJI".
Oni koji djele svjetsku pravdu , velike sile su učinili sve da nestanemo. Medijska blokada i proxi izvještavanje su gurali tezu o "muslimanskoj" strani i drugim stranama. Mnogi od njih su u toku rata spominjali zločine koje su učinili muslimani istovremeno prikazujući arkanovce u Bijeljini i Višegradiu. To je bila dobra podloga za embargo na oružje koji se selektivno primjenjivao. ARBiH je imala strogo ogranien pristup minimalnim količinama dok su druge strane praktično neograničeno nabavljale najprije neprijateljski raspoloženom okružju ove naše jadne BiH.
Doprema hrane i lijekova je takođe bila strogo ograničena. Najveći dio su otimale Hrvatska i Srbija i njihovi sateliti u BiH.
Sve su to aminovale "velike demokratije". Postoje indicije i dokazi da su neke strane obavještajne služba pomagale napadaće na BiH.
Nisu uspjeli, preživjeli smo.
Slijedi druga faza. Haška parodija. Zamazivanje očiju. Ono malo četnika i ustaša što je osuđeno je kolaterarna šteta ali su i oficiri ARBiH osuđeni da se izjednaći krivica.
To što glavni i večina nisu osuđeni je nagrada za dobar pokušaj. Znaći ako ponovo pokušaju nema kazne ako uspiju. Samo malo prašine i legalizacija faktičkog stanja. Slično izraelu.
A bošnjo se veseli što su rašu spakovali na još par godina. Prosječan vojnik ARBiH sa zebnjom prelazi granicu da ne bude uhvačen po nekoj fantomskoj optužnici iz Srbije, a vojo vojvoda će sutra prošetati Sarajevom i niko mu ništa neće moći. Da neće ponovo pokušati hoće i već se pripremaju za to. Daduli već formira"antiterorističke odrede rezervnog sastava policije". Odrede "policije" naoružane dugim cijevima i lakim protivoklopnim sredstvima. Konstantno su viježbe srbijanske vojske i policije, a aktivnosti stranih obavještajaca uglavnom niko i ne prati. Aktivnosti sa zapadne strane nisu toliko očite što ne znaći i da ih nema. Prošlo je 20 godina od rata i svi smo se svom jadu zabavili, osim dušmana. A bošnjo ide na koncerte arkanove raje Džeja i Lukasai šešeljove pajde Đinovića i Šerifovičku. Hebala nas Grand parada.

Jadni moj Bošnjo.
Jadan si ako nisi naučio da te niko ne voli i ako ti šta da, to je da bi ti uzeo više.
Veliki te ne vole ali si dobar materijal za dnevno-političke igrice.
Komšije te ne vole ali te trpe samo jer moraju.
Da bi nešto imao moraš se krvavo za to izboriti.
Bit češ siguran samo ako budeš naoružan do zuba i spreman.
Volit će te samo ako te se budu više bojali nego što žele ono što bi htjeli da ti otmu.
Preživjet češ samo ako budeš oprezan i ne budeš nikom vjerovao bez obzirao kako mu medene bile rijeći.
Uspjet češ samo ako se potrudiš da pobijediš demone u sebi koji ti crpe snagu i mute pogled.
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#394 Re: Vojislav Šešelj

Post by Tomahawk11 »

oridjidji wrote: Jadan smo mi narod kad za sve nevolje u BiH krivimo samo Baketa.
Nije jedini, tacno.
Radi li dobro?
Radi li dovoljno?
Koga cemo, majke ti, kriviti? Harisa Silajdzica?
agent_zero

#395 Re: Vojislav Šešelj

Post by agent_zero »

hrasno38 wrote:
oridjidji wrote:
arzuhal wrote:Ako zovnemo kralja Stjepana Tomaševića - on strugn'o bježat, izdala ga Evropa, izdao ga dvor, žena, djeca, vlastela, bosanski velikaši (koji su i prije Osmanlija izdavali jedne druge)...

Ako zovnemo Osmanlije - izdali nas, izradili k'o budale, prodali za pare AU monarhiji, prije toga nas iscjedili i poklali nam umne ljude i prvake, od čega se nismo oporavili još, dok su Srbiju nagradili nezavisnošću.

Ako zovnemo Karađorđeviće - pa šta ih imamo zvat, tu su al' ih ne zarezuje ni Nemanja...

Ako zovnemo Tita - Šešelj, Drašković, Slavo Aleksić i ostali će odmah uzet nove knjižice i postat veliki partizani i komunisti dok Tito ne umre i drugi put, a njima opet stavio topove pa će nas razvalit...

Ako zovnemo Aliju - 'nači Bože...
Kurca bi mi svirali u BiH bez Alije, mogu ova balijčad pričati kako nam nije valjo, pričati kako je BiH dijelio, kako je išao na ruku agresoru, kako je kosovac, izdajnik i šta već sve ne, praviti od njega Radovana, ali da njega nije bilo, kao i svih patriota koji su stali na crtu dušmanu, danas bi mi pisali sa ahiretskog klixa ili iz egzila kako je BiH bila divna zemlja i kako je šteta što je nema. Uz Tileta, najzasluzniji sto je BiH postala nezavisnom drzavom. Onaj je spasio ustavom iz 74, a ovaj tako sto je onima koji su je htijeli podijeliti međusobno stao na megdan i to daleko jačim.

:D
Cuj da nije bilo Alije??? Njega stavljati u situ recenicu sa patriotama je cisto omalovazavanje patriota i poginulih boraca A BiH.
Prosto strašno kakve gluposti i nebuloze pišu ovi ostrašćeni SDAovski luzeri...

Alija i njegova SDA bi pod hitno trebali u Hag za genocid nad vlastitim narodom (ne samo onaj fizički, nego i politički, socijalni, ekonomski, kulturološki genocid) jer su svojom glupošću i idejom fildžan islamske države stavili ovu zemlju, narod kome pripadaju i sve patriote drugih nacionalnosti pod nož i pod nakovanj Karadžićima, Mladićima i Šešeljima. I dan danas sa HDZom dijele državu.

Čuj da nije bilo Alije... strašno šta se može pročitati ovdje. Sjeme im se SDAovsko zatrlo i svima koji glasaju za njih.
Drvenija87

#396 Re: Vojislav Šešelj

Post by Drvenija87 »

Freamon Lester wrote:
dragan.s wrote: Nisam čuo da na sudovima u RH uopšte i postoji optužnica za Šešelja, ali sve je moguće.
Ima na sudu u Vukovaru gdje mu se sudi u odsustvu. A i ako je ta nevalidna onda se lako podigne nova koja je u skladu sa normama. Kako god vojkan moze setati po Srbiji, ali kako stvari stoje i Vojvodina mu je opasna destinacija.
Mozda ce mu Dragan Covic cestitati na oslobadjajucoj presudi,ali zvanicni Zagreb zasigurno NE!
GeeTnT

#397 Re: Vojislav Šešelj

Post by GeeTnT »

Tomahawk11 wrote:
oridjidji wrote: Jadan smo mi narod kad za sve nevolje u BiH krivimo samo Baketa.
Nije jedini, tacno.
Radi li dobro?
Radi li dovoljno?
Sebiju...nezaobilazni je faktor neuhljeba...
bumerangss

#398 Re: Vojislav Šešelj

Post by bumerangss »

Ja sam duboko razacaran u pravdu u hag u ovaj sbijet.... :facepalm:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#399 Re: Vojislav Šešelj

Post by hrasno38 »

oridjidji wrote:Tvoje misljenje o Aliji nije misljenje mnogih patriota ove zemlje. Postoji velik broj ljudi medju patriotama koji su ga cijenili i danas cijene i ne omalovazvaju njegovu ulogu prvog predsjednika nezavisne drzave BiH, ni zbog onog sto je uradjeno do rata, u ratu i u prvim godinama nakon rata, niti ga smatraju nesposobnim pojedincem, kosovcem, izdajnikom ili necim ruznim sto mu kace pojedini Bosnjaci koji nikada nisu ni uspijeli biti kao on. Ono sto je Alija uradio vodeci BiH , politicki gledano, tesko ce ikada uraditi njegov sin, a kamoli ga nadmasiti u tome, htio priznati ili ne, sa njim je BiH postala nezavisna drzava i kao takva je opstala i danas traje. Sta ce od nje napraviti oni koji su ga nasljedili, e to cemo vidjeti.
Ne smatram ga ni kosovcem, ni izdajnikom nego jednim politicki nesposbnim starcem koji se uvukao u kostac stvaranja jedne neovisne drzave u kojoj mu je primat bio na vjerskoj komponenti a ne na onome o cemu je pricao i na cemu je mogao izgraditi puno jacu drzavu nego sto je ona sada tj. multi-kulti. Od multi armije nakon dvije godine nije ostalo ni ono M i to je ono o cemu ja pricam a ne KOS i ostala sranja. To sto ste vi zasljepljeni porodicom Izetbegovic koja nas sviju jase vec 20 godina sa svojim SDA jatacima to je vas problem ali Alija za mene ce biti zauvjek samo jedan fini stariji ciko i nista vise.
oridjidji

#400 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

GeeTnT wrote:
Tomahawk11 wrote:
Nije jedini, tacno.
Radi li dobro?
Radi li dovoljno?
Sebiju...nezaobilazni je faktor neuhljeba...
Pa jel on jedini koji treba da brine o BiH?
Koliko vidim ovdje imamo tri clana predsjednistva, imamo nadleznosti koje su im ustavom dejtonskim dodjeljene, postoji ustaljeni protokol, jel on jedini odgovoran ako se nesto ne uradi u BiH? Niti sam za njega glaso, niti za njegovu stranku, al da za postojece stanje njega samo krivim, bilo bi cisto preseravanje, ko da u ovoj drzavi ne postoji vlast, opozicija, nvo, hiljadu komponenti drzave i drustva koji trebaju da brinu o boljitku u drzavi... a svi redom su zakazali... svi svojim amaterizmom.
Post Reply