Snovi

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
scooby_dooby_doo

#376 Re: Snovi

Post by scooby_dooby_doo »

sanjati kako ubijas lopove sjekirom..neprocjenjivo :run:
Zatamnjena stakla

#377 Re: Snovi

Post by Zatamnjena stakla »

Nemam inspiracije za snove. Ubio ih neko.
_Gea_

#378 Re: Snovi

Post by _Gea_ »

sherbett wrote:
_Gea_ wrote:da li je moguce sanjati dva puta istu kucu?
sinoc sam sanjala da sam se uselila sa porodicom u novu kucu, ogromna, sobe vec opremljene. medjutim, kuca mi je vise nego poznata i sigurna sam da sam je vec jednom sanjala (sa nekim manjim promjenama). i to sinoc kao pitam brata da me povede do svoje sobe da vidim koju je izabrao, i on me odvede u potkrovlje. potpuno isto iz mog prvog sna. i ja mu govorim "ovdje sam ja prvi put htjela ali mi malo star namjestaj" :shock:
i sidjem sprat nize, otvaram sobu po sobu. sve i jedna ista kao iz prethodnog sna. posljednje dvije tri na kraju hodnika opremljene kao za majku i bebu, sa krevetima i krevecima, u roze bojama. i naposlijetku otvorim sobu u kojoj sam boravila u prvom snu, lijepo uredjena, svijetla, ja onako sva hepi pocnem svoje stvari ubacivati, i ugledam viska krevet. razmisljam pa kako se ne sjecam da su i tada bila dva kreveta. iz nekog razloga mi smeta. i to je bilo nesto poput deja vu dozivljaja u snu, ali bas jak deja vu
moguće je.... i svašta si ti isanjala..ima li nešto što želiš da izbaciš iz života, osoba, doživljaj, osjećaj..što je tu, a trudiš se ili se boriš da ne bude? vraćaš se..a lijepo si krenula s potkrovljem..
da. postoji i osjecaj, i dozivljaj i osoba. istina nije nista veliko i ozbiljno, u pitanju je samo povrijedjen ego. ali ocigledno vise nego sto mislim :mrgreen:
slabo tumacim snove, to mi nikada ne bi palo na pamet.. ali fasciniralo me sto mi je svaka soba i svaki komadic namjestaja bio poznat, sto u jednoj kuci naletim na toliko neskladnosti - potkrovlje sa starinskim namjestajem, osvijetljene fino opremljene sobe u zivim bojama, stepeniste kao u haustoru neke zapustene stambene zgrade.. a opet mi kuca najljepsa na svijetu. onda ja u kuhinji u setu soljica za caj (svaka sa drugacijim naslikanim dezenom), trazim neku, ne znam koju, kakvu i zasto :mrgreen: onda taj krevet koji mi aman smeta, sta ce mi viska krevet :mrgreen: sanjala sam svakakve ludjacke i neobicne snove, ali mi je ovaj bio nekako najkompleksniji i dozivljavala sam ga stvarnije nego ijedan drugi san. bas sam se nadala da cu se sinoc opet vratiti u tu kucu :-)
Ramzess Veliki

#379 Re: Snovi

Post by Ramzess Veliki »

Hoće li mi netko razjasniti san koji sam jutros sanjao ...
San se dešava u nekakvom kaubojskom fazonu, ali po našim šumagorama, mračne šume sa visokim stablima, pune opasnosti, nosim nekakvu pištoljčinu a jašem, ustvari vozim ŽIRAFU (???) koja ima pedale, pa kako ja pedalam tako ta žirafa trči ... zatim me zaganja nekakav međed, golem, đabe mi da pucam u njega samo ću ga naljutiti, pa pedalam onu žirafu što brže mogu, ali nikako da ubrza kako treba ...
Stvarno to sanjao, nije zafrkancija.
:lol: :lol: :lol:
WildRedRose

#380 Re: Snovi

Post by WildRedRose »

Ramzess Veliki wrote:Hoće li mi netko razjasniti san koji sam jutros sanjao ...
San se dešava u nekakvom kaubojskom fazonu, ali po našim šumagorama, mračne šume sa visokim stablima, pune opasnosti, nosim nekakvu pištoljčinu a jašem, ustvari vozim ŽIRAFU (???) koja ima pedale, pa kako ja pedalam tako ta žirafa trči ... zatim me zaganja nekakav međed, golem, đabe mi da pucam u njega samo ću ga naljutiti, pa pedalam onu žirafu što brže mogu, ali nikako da ubrza kako treba ...
Stvarno to sanjao, nije zafrkancija.
:lol: :lol: :lol:
:roll: de ti meni reci, jel ta zirafa prezivjela :mrgreen:
devito

#381 Re: Snovi

Post by devito »

Sprzio je :lol: :lol:
graue_maus

#382 Re: Snovi

Post by graue_maus »

_Gea_ wrote:da li je moguce sanjati dva puta istu kucu?
moguce je ........jedna moja rodica je prezivila u ratu dosta toga , borila se za hranu , za stan itd,jednostavno htjela je da prezivi i snalazila se na razne nacine ....... nakon rata odlazi u usa , cule smo se nakon godinu dana boravka u usa ......
tada mi je ispricala da je pocela da sanja i da se sjeca snova ,vecinom su bile neke more i slike losih dogadjaja iz rata .......
ali jedan san ,sanjala je mjesecima......... cudno je bilo da je u prvom snu sanjala pocetak dogadjaja i svaki sljedeci put nesto dalje .......nakon vise od 3 mjeseca sanjala je kraj dogadjaja .........
nakon par godina smo opet dosli na taj san i pricu o njemu ......rekla mi je onda da joj je bio nagori dan u ratu i da je kroz to sanjanje preradila sav taj dogadjaj .........
Zatamnjena stakla

#383 Re: Snovi

U snu sam peglao mantil iz srednje škole koji je gorio.
lavorpunvode

#384 Re: Snovi

Post by lavorpunvode »

Sorel wrote:U snu sam peglao mantil iz srednje škole koji je gorio.
trebO si smanjiti temperaturu, vjerovatno je mantil bio od nekog osjetljivog materijala :P
Zatamnjena stakla

#385 Re: Snovi

A dobro bi mi lavor pun vode doš'o :mrgreen:
lavorpunvode

#386 Re: Snovi

Post by lavorpunvode »

Sorel wrote:A dobro bi mi lavor pun vode doš'o :mrgreen:
:lol:
Eluveitie

#387 Re: Snovi

Post by Eluveitie »

Dešava se i meni da znanje iz prethodnih snova sasvim normalno koristim u idućim. Sjećam se nekih događaja iz prošlih snova, i uzimam ih zdravo za gotovo u trenutnom.

Najdraži su mi snovi gdje sam neki agent, ili vojnik. Jako često sanjam takve snove. Uglavnom se radi o nekoj smislenoj akciji, koju obavljam. Skačem, borim se, preskačem, imam extra ideje, spuštam se sa zgrade, i ostalo što viđamo u filmovima. (a inače zapinjem na ravnom u životu :lol: ) Kad se nakon takvih snova probudim, tačno ne mogu da vjerujem šta sam sanjala. Sjednem i dolazim sebi. (ne borim se ja tako bezveze, uvijek ima neka priča, neki smisao, početak i kraj, kao film)

Jako rijetko sanjam ružne snove. A i kad sanjam to su neke zamršene stepenice, zgrade, liftovi. Nije sad neki crnjak, nego više ono wtf. :lol:
Također jedno 10 tak puta minimalno sam sanjala da imam neku moć da letim, i sad ja to sakrivam od ljudi, i poletim samo kad moram. Al' moram paziti da ne odletim previsoko, pa se hvatam za čoškove zgrada i planina. I tad nekog spašavam. :lol:

Ne tumačim previše snove, jedino sam potražila za te glupe stepenice.. :roll: Ovo ostalo, valjda filmovi koje gledam, i knjige koje čitam uzimaju svoj danak. :lol: Ili jednostavno budem previše odmorna, pa se mozak malo igra. :lol:
gili

#388 Re: Snovi

Post by gili »

Putem snova Gospodar upućuje i obraća se čovjeku.

jako često mi se desi da sanjam i da se upravo to dogodi u stvarnosti ,tom trenutku imam neki jasan osjećaj da sam već bio tu.
Eluveitie

#389 Re: Snovi

Post by Eluveitie »

gili wrote:Putem snova Gospodar upućuje i obraća se čovjeku.

jako često mi se desi da sanjam i da se upravo to dogodi u stvarnosti ,tom trenutku imam neki jasan osjećaj da sam već bio tu.
Ma ne vjerujem. Taman posla da se i sa tim zamara, da izigrava sandman-a. Ili mi poručuje sa se u meni krije Lara Croft :D
Zatamnjena stakla

#390 Re: Snovi

Eluveitie wrote:Dešava se i meni da znanje iz prethodnih snova sasvim normalno koristim u idućim. Sjećam se nekih događaja iz prošlih snova, i uzimam ih zdravo za gotovo u trenutnom.

Najdraži su mi snovi gdje sam neki agent, ili vojnik. Jako često sanjam takve snove. Uglavnom se radi o nekoj smislenoj akciji, koju obavljam. Skačem, borim se, preskačem, imam extra ideje, spuštam se sa zgrade, i ostalo što viđamo u filmovima. (a inače zapinjem na ravnom u životu :lol: ) Kad se nakon takvih snova probudim, tačno ne mogu da vjerujem šta sam sanjala. Sjednem i dolazim sebi. (ne borim se ja tako bezveze, uvijek ima neka priča, neki smisao, početak i kraj, kao film)

Jako rijetko sanjam ružne snove. A i kad sanjam to su neke zamršene stepenice, zgrade, liftovi. Nije sad neki crnjak, nego više ono wtf. :lol:
Također jedno 10 tak puta minimalno sam sanjala da imam neku moć da letim, i sad ja to sakrivam od ljudi, i poletim samo kad moram. Al' moram paziti da ne odletim previsoko, pa se hvatam za čoškove zgrada i planina. I tad nekog spašavam. :lol:

Ne tumačim previše snove, jedino sam potražila za te glupe stepenice.. :roll: Ovo ostalo, valjda filmovi koje gledam, i knjige koje čitam uzimaju svoj danak. :lol: Ili jednostavno budem previše odmorna, pa se mozak malo igra. :lol:
Mila Jovovich?
bebeSa

#391 Re: Snovi

Post by bebeSa »

Ne nadjoh u sanovnicima nikakvo objasnjenje a vec danima me muci ... Sanjam da imam mozdani udar, ustvari ga dozivljavam, zamagljen vid, oduzima mi se ruka noga, trese mi se ruka, neko me doziva ne mogu da odgovorim, ne mogu da zatvorim oci..... ne mogu da se probudim!
Uzas!!!!!!
Ima li neko bilo kakvo objasnjenje?
ZAGORS

#392 Re: Snovi

Post by ZAGORS »

Mene već 5 dana muče ružni snovi. Svaku večer sanjam nove boleštine i više ne želim spavati, jer mi stvarno nije ugodno. Pokušao sam da ne spavam cijelu noć, da cekam zoru ( oko 5:30 ), ali kada i ujutru zaspim opet sanjam boleštine. Sanjam kako gubim neke dijelove tijela u nesrećama ( ali opet preživim i budem kao nov), kako padam na ledu i klizim prema crnoj rupi ( koja nije bas velika ali dovoljna da u nju upadnem ) ali se na kraju uspijem spasiti i dići na noge, kada se pogledam u ogledalo vidim se u skroz drugom obliku ( duga kosa, i nenormalan pogled crvenih očiju), i još neke grozne stvari kao silovanje, ubijanje i tako to. Ali u ovih 5 noći kako to zaredom sanjam nikada se ne ponavljaju isti snovi i detalji uvijek nešto novo. Jel neko imao iskustva sa ovim ?
graue_maus

#393 Re: Snovi

Post by graue_maus »

snovi o padanju nekada znace i probleme sa srcem .......
inace takvi snovi su znak da ti fali samopouzdanja ili da neki zivotni problem moras i sa druge strane da pogledas ........
shiljak

#394 Re: Snovi

Post by shiljak »

ZAGORS wrote:Mene već 5 dana muče ružni snovi. Svaku večer sanjam nove boleštine i više ne želim spavati, jer mi stvarno nije ugodno. Pokušao sam da ne spavam cijelu noć, da cekam zoru ( oko 5:30 ), ali kada i ujutru zaspim opet sanjam boleštine. Sanjam kako gubim neke dijelove tijela u nesrećama ( ali opet preživim i budem kao nov), kako padam na ledu i klizim prema crnoj rupi ( koja nije bas velika ali dovoljna da u nju upadnem ) ali se na kraju uspijem spasiti i dići na noge, kada se pogledam u ogledalo vidim se u skroz drugom obliku ( duga kosa, i nenormalan pogled crvenih očiju), i još neke grozne stvari kao silovanje, ubijanje i tako to. Ali u ovih 5 noći kako to zaredom sanjam nikada se ne ponavljaju isti snovi i detalji uvijek nešto novo. Jel neko imao iskustva sa ovim ?
Počni se bavit nečim novim pa će prestat :D Mora da si zapamtio šta si sanjao pa razmišljaš u tok udana ili pred spavanje.

Pusti neki dobar film prije spavanja :-D
lavorpunvode

#395 Re: Snovi

Post by lavorpunvode »

ZAGORS wrote:Mene već 5 dana muče ružni snovi. Svaku večer sanjam nove boleštine i više ne želim spavati, jer mi stvarno nije ugodno. Pokušao sam da ne spavam cijelu noć, da cekam zoru ( oko 5:30 ), ali kada i ujutru zaspim opet sanjam boleštine. Sanjam kako gubim neke dijelove tijela u nesrećama ( ali opet preživim i budem kao nov), kako padam na ledu i klizim prema crnoj rupi ( koja nije bas velika ali dovoljna da u nju upadnem ) ali se na kraju uspijem spasiti i dići na noge, kada se pogledam u ogledalo vidim se u skroz drugom obliku ( duga kosa, i nenormalan pogled crvenih očiju), i još neke grozne stvari kao silovanje, ubijanje i tako to. Ali u ovih 5 noći kako to zaredom sanjam nikada se ne ponavljaju isti snovi i detalji uvijek nešto novo. Jel neko imao iskustva sa ovim ?
jesi li bolestan? boli li te nesto?

kazu da i to moze biti uzrok losim snovima. u sto vjerujem jer ja nikad ruznije snove ne sanjam nego kad sam pod temperaturom... tad se nekako podrazumijevaju nocne more, uzasi kakvi mi ni u ludilu ne naumpadnu na javi. :roll:
gnjev

#396 Re: Snovi

Post by gnjev »

Kad spavam ja gluposti sanjam

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
ZAGORS

#397 Re: Snovi

Post by ZAGORS »

lavorpunvode wrote:
jesi li bolestan? boli li te nesto?

kazu da i to moze biti uzrok losim snovima. u sto vjerujem jer ja nikad ruznije snove ne sanjam nego kad sam pod temperaturom... tad se nekako podrazumijevaju nocne more, uzasi kakvi mi ni u ludilu ne naumpadnu na javi. :roll:
Ne, savršeno sam zdrav.
Zatamnjena stakla

#398 Re: Snovi

gnjev wrote:Kad spavam ja gluposti sanjam

Faktički si glup, tako nekako.
gnjev

#399 Re: Snovi

Post by gnjev »

Sorel wrote:
gnjev wrote:Kad spavam ja gluposti sanjam

Faktički si glup, tako nekako.
A ti si kao saljivac i detektiv u jednom ? :D

blesava

#400 Re: Snovi

Post by blesava »

Vec tri noci se budim u znoju jer sanjam da mi umiru/poginu dragi ljudi (suprg, majka, sestra).

Sta bi to moglo biti?
Post Reply