Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
-
callmethebreeeze
#376 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
mamice, dodji u malme na ljetovanje. nas je konacno sunce obasjalo.

-
mamica papucarka
#377 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ma bjjjezi, ebla te ta gore ladovina
odoh ja u toplije krajeve i to na mjesec dana. jos samo da nam pasosi budu gotovi 
-
callmethebreeeze
#378 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
boga mi danas sunce. ja sutra insallah planiram na plazu.
ja odoh pocetkom augusta u toplije krajeve.
- mofo33
#379 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
kod mene je dilema odmora brzo rijesena
2000 euro prema bosni ili prema spaniji?
izbor je pao na spaniju; tamo me niko nece gnjaviti preseravanjem
-
mamica papucarka
#380 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
i ja cu tamo oko 8-og augustacallmethebreeeze wrote:boga mi danas sunce. ja sutra insallah planiram na plazu.
imal kakav koncert?? jesil upoznat
-
mamica papucarka
#381 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
mofo33 wrote:kod mene je dilema odmora brzo rijesena![]()
bome ja se niceg ne odricem
mi krenemo preko mora, pa na Bihac kod muzevih, pa u Sarajevo, pa kod mojih prijatelja u jedan okolni gradic, pa ponovo nazad ista tura
- ahuseino
#382 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
... i tako si ti znachi ta sto nam iritira maticharemamica papucarka wrote:i ja cu tamo oko 8-og augustacallmethebreeeze wrote:boga mi danas sunce. ja sutra insallah planiram na plazu.
imal kakav koncert?? jesil upoznatevo sad gledam imal kakav koncert u SA u tom periodu jer ja sam tamo ko sa lanca pustena
Onda mi svi ispashtamo
-
mamica papucarka
#383 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
evo sve glavom u zid udaram sto nema Sekin koncert dje u tom periodu

- fatality
#384 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
da se mi ne poznajemostranac2 wrote:Haaha jeste da nije tema al kad te vec interesuje ...raspitaj se malo privatni biznis cvjeta u Bosni ..ne mozes doci do majstora ljeti da ti treba za lijeka ...izracunaj koliko para izadje i Bosne godisnje preko raznih trznih centara a devizna rezerva zemlje samo raste .. i da pojasnim ono sto ljudi salju familiama to je najmanje sto se salje ..ljudi ulažu dole i troše desetine hiljada maraka tokom ljeta ... čak i oni strani turisti što dole dolaze dolaze po nagovoru prijatelja Bosanaca (poslije mukotrpnog vrbovanja i dokazivanja da je rat stao da nema mina i da je sve ok) ... a ako misliš da bi ti neki turisa dosao iz cista mira da gleda naše prljave ulice , jede masnu hranu i miriše smrdljivu Miljatcku varaš se ...ja_cura_ wrote:stranac":
onako usput, da upitam ako smijem: sta ce se to desiti ako dijaspora i zavrne slavinu?
mnogi to nece ni osjetiti, osjetit ce samo oni vasi najblizi, ukoliko im saljete mjesecno nesto novaca.
pa i ako ne budete dolazili na ljeto u bih, doci ce neki drugi turisti...
problem zavrtanja uopste nije pitanje ove ankete vec ponasanje dijasporaca: iritira li ili ne???
iz mog kruga vidjenja:
ne, cak naprotiv, uvijek se lijepo ispricam sa njima, sjetim starih dana, ljepota prava...
p.s. meni su gori domaci, kad odu vani negdje na neku ekskurziju, pa se ponasaju bahato, prosto, kao pusteno sa lanca... uzas! a sve u smislu: sta me briga, nece me vise vidjeti!!!
A kod dijasporaca me najvise iritira kada neki krkan kupi neko strašno auto u Njeamačkoj /Švedskoj i ostalim zemljama i ode dole da se puše ... KOliko košta auto osiguranje i sve to pa to ne može da podnese ni jedan doktor ili inžinjer na zapadu .. al krkan iz Rogatice il tako neke kasabe može ... dalje upravo radi takvih izbjegavam sva PROVIKANA mjesta u BH ... Brajlovici, Bicakcici ..Željeee i tako dalje jer je izgleda najveći odraz muškosti parkirati svoju metalik mečku izaći iz nje onako napuhan u svojoj Lacosta maici i našepuren ući u jedno od spomenitih mjesta il slično ...
- Šeha
#385 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
jeb'.... I nije lakosta nego dizel!fatality wrote: A kod dijasporaca me najvise iritira kada neki krkan kupi neko strašno auto u Njeamačkoj /Švedskoj i ostalim zemljama i ode dole da se puše ... KOliko košta auto osiguranje i sve to pa to ne može da podnese ni jedan doktor ili inžinjer na zapadu .. al krkan iz Rogatice il tako neke kasabe može ... dalje upravo radi takvih izbjegavam sva PROVIKANA mjesta u BH ... Brajlovici, Bicakcici ..Željeee i tako dalje jer je izgleda najveći odraz muškosti parkirati svoju metalik mečku izaći iz nje onako napuhan u svojoj Lacosta maici i našepuren ući u jedno od spomenitih mjesta il slično ...
-
callmethebreeeze
#386 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ja nemam skupo auto, nemam ni vozacke, ali zato imam biciklo i ben sherman kosulja. kako cu da pravim policajke pred popularnim kafanama u sarajevu ovog ljeta. jedva cekam.Šeha wrote:jeb'.... I nije lakosta nego dizel!fatality wrote: A kod dijasporaca me najvise iritira kada neki krkan kupi neko strašno auto u Njeamačkoj /Švedskoj i ostalim zemljama i ode dole da se puše ... KOliko košta auto osiguranje i sve to pa to ne može da podnese ni jedan doktor ili inžinjer na zapadu .. al krkan iz Rogatice il tako neke kasabe može ... dalje upravo radi takvih izbjegavam sva PROVIKANA mjesta u BH ... Brajlovici, Bicakcici ..Željeee i tako dalje jer je izgleda najveći odraz muškosti parkirati svoju metalik mečku izaći iz nje onako napuhan u svojoj Lacosta maici i našepuren ući u jedno od spomenitih mjesta il slično ...![]()
- ahuseino
#387 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Mora biti neki napucan bicikl... nishta Unisov Poni, mora biti Rogov, i to sa napucanim felgama, i izolirbandom izljepljenim zicama. Naravno retrovizor na obje strane guvernale, i mudguards da vise sa blatobrana.callmethebreeeze wrote:ja nemam skupo auto, nemam ni vozacke, ali zato imam biciklo i ben sherman kosulja. kako cu da pravim policajke pred popularnim kafanama u sarajevu ovog ljeta. jedva cekam.Šeha wrote:jeb'.... I nije lakosta nego dizel!fatality wrote: A kod dijasporaca me najvise iritira kada neki krkan kupi neko strašno auto u Njeamačkoj /Švedskoj i ostalim zemljama i ode dole da se puše ... KOliko košta auto osiguranje i sve to pa to ne može da podnese ni jedan doktor ili inžinjer na zapadu .. al krkan iz Rogatice il tako neke kasabe može ... dalje upravo radi takvih izbjegavam sva PROVIKANA mjesta u BH ... Brajlovici, Bicakcici ..Željeee i tako dalje jer je izgleda najveći odraz muškosti parkirati svoju metalik mečku izaći iz nje onako napuhan u svojoj Lacosta maici i našepuren ući u jedno od spomenitih mjesta il slično ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako ima dobar pogon, onda se lako s njim moze trans-Evro...
- Altsa
#388 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
papci koji dodju u bijesnim autima, jest bas to. al mi ne smetaju ni ti auto vec sto ti isti papci u tim bijesnim autima ne postuju ama bas nikakve saobracajne propise. u svabiji il nekoj drugoj zemlji gdje zive 100% su misevi a onda dodju ovdje ko pusteni s lanca pa divljaju po ulicama naseg Grada. 
-
Santos
#389 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Jebem li im misa sto divljaju.Mene nerviraju takozvani mangupi koji kad se upali zeleno startuju koda ce poletit.To su da se razumijemo domaci pa nema veze oni mogu sta hoce,a i taxisti voze kultura pravo,nema ih nigdje.Fakat vi iz dijaspore sa dobrim avtima i majicama lakosta nemojte se kurcit da vam ne uletim ja sa Kadetom suza i majicom sa stupske pijace pa da vas povalim ko bekane.Jadni gledajte svoja posla sta vas briga ko sta vozi i nosi,pa nevozi tvoje pa da te ubada u oci.Ja mahale blago nama.
- Šeha
#390 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Kakav si ti Gusinjac, pih...callmethebreeeze wrote:
ja nemam skupo auto, nemam ni vozacke, ali zato imam biciklo i ben sherman kosulja. kako cu da pravim policajke pred popularnim kafanama u sarajevu ovog ljeta. jedva cekam.![]()
![]()
![]()
![]()
Sramotis i rodni kraj i dijasporu
-
callmethebreeeze
#391 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ja sam moderan gusinjac.Šeha wrote:Kakav si ti Gusinjac, pih...callmethebreeeze wrote:
ja nemam skupo auto, nemam ni vozacke, ali zato imam biciklo i ben sherman kosulja. kako cu da pravim policajke pred popularnim kafanama u sarajevu ovog ljeta. jedva cekam.![]()
![]()
![]()
![]()
Sramotis i rodni kraj i dijasporu![]()
![]()
kontao sam se vratiti u domovinu i tesko zaradjeni novac uloziti u otvaranje jedne konceptualne kafane na put izmedju sarajeva i mostara, umjesto janjetine cu servirati samo veganska jela. poseban specijal ce biti "partizanski meni", sastavljen od korijenja, trava, i ostalog sto su partizani jeli za vrijeme ofanziva u tom kraju. sta kazes?
- pustopoljina
#392 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
otvoriti u bosni restoran bez mesnih jela-isto kao u sahari prodavati skijasku opremu. 
- Šeha
#393 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Mislim da ce ti musterije biti svi zivi partizanicallmethebreeeze wrote:
ja sam moderan gusinjac.
![]()
![]()
kontao sam se vratiti u domovinu i tesko zaradjeni novac uloziti u otvaranje jedne konceptualne kafane na put izmedju sarajeva i mostara, umjesto janjetine cu servirati samo veganska jela. poseban specijal ce biti "partizanski meni", sastavljen od korijenja, trava, i ostalog sto su partizani jeli za vrijeme ofanziva u tom kraju. sta kazes?
![]()
![]()
A sad ako ti mozes od njih dvojice zivjeti...
-
#394 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Mene ne iritira dijaspora. Ali sto me iritiraju moji rodjaci i drugi kada dodju u posjetu u Ameriku ufff. Sve im smeta. "Joj vidi seljaka samo voze automatika" "Eh sto bi ja pokupio govno mog psa" "U kojem ti selu zivis kada ti je Nigger predsjednik" (ovo je cuo moj prijatelj od prijatelja iz Bosne) "Kako mislis da nemogu da pusim u stanu, koji seljaci, sva sreca ovdje sam samo dosao na mjesec dana" "Kako mozete hodati po gradu kada i pederi hodaju i drze se za ruke" ta je najbolja--ali ta se moze cuti i od nasih koji zive ovdje, vecinom stariji ljudi.
-
Shoshana
#395 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Svaki put kad neko nesto o dijaspori - ja se sjetim ovoga... Ovo treba sacuvati za nove narastaje
Ergot wrote:Evo da se i ja o(zlo)glasim po pitanju patriotizma, mog vlastitog, jel'te. Ja Bosnu volim 1) onoliko koliko ona voli mene 2) onoliko koliko zasluzuje. Dakle nimalo. Pare dole ne saljem, a kad dodjem da se prokurcim svojim novim tockovima i pokupim buljuk lokalnih sponzurusa, trudim se potrositi sto je moguce manje, kako "vi" ne biste imali cime razvijati ekonomiju, sto inace cinite tako zdusno da se vascijeli dunjaluk naibretiti ne moze. Cak i vodu donesem u flasama iz Smisgenburga, konobarima ne dajem baksis, i nastojim da mi sponzoruse placaju pice (subverzivna inverzija drustvenih uloga). O gacama i carapama nema govora. Roditeljima zapalim marvu i sredstva za proizvodnju, izjedem im sve po kuci, non-stop zovem curu u Partwischgartenkirchen (Svabicu, bezbeli!) da nabijem sto veci racun, i generalno poduzmem sve sto mogu da ih sto vise osiromasim, kako njihov novac ne bi cirkulirao u toj travestiji od drzave. Na sve strane posudjujem pare koje ne mislim vratiti dok Dedzdzal ne dodje. Unistavam javnu i drzavnu imovinu gdje god stignem. Pisam po haustorima. Gazim vam pse i macke mercedesom. Kradem u Mercatoru i VFu. Povracam pjan u liftu. Crtam kurceve po tramvajima. Lijepim zvake na sjedista u kinu. Glasam 100%. Busim lopte jetimima. Kupujem stanove i firme (koje namjerno razjebem i otjeram u stecaj) samo da bi sto vise sehidskih familija poskapalo od gladi. Jednom sam podapeo nogu nekoj babi na pjesackom kod katedrale. I opet cu! Na jednom plakatu sam reisu efendiji nacrtao kukasti kriz na celu. I opet cu! Samo da vam napakostim, sunce li vam kalajisano!
-
sadeta
#396 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
ti izdrzis mjesec dana i boli te tuki, a mi ovdje smo okruzeni takvima koji cine veliku vecinu i povazdan ih slusas kako "pametuju"...nedavno sam se na poslu umalo "poklala" kad su mi kolege (a radim u globalnoj firmi, sve "mlada, obrazovana i napredna omladina") pocele solit pamet kako nije u redu da neko bude gay, kako je to samo furka i kako ih je "i trebalo nalemat'"location wrote:Mene ne iritira dijaspora. Ali sto me iritiraju moji rodjaci i drugi kada dodju u posjetu u Ameriku ufff. Sve im smeta. "Joj vidi seljaka samo voze automatika" "Eh sto bi ja pokupio govno mog psa" "U kojem ti selu zivis kada ti je Nigger predsjednik" (ovo je cuo moj prijatelj od prijatelja iz Bosne) "Kako mislis da nemogu da pusim u stanu, koji seljaci, sva sreca ovdje sam samo dosao na mjesec dana" "Kako mozete hodati po gradu kada i pederi hodaju i drze se za ruke" ta je najbolja--ali ta se moze cuti i od nasih koji zive ovdje, vecinom stariji ljudi.
s druge strane, stvarno i dobar dio dijaspore cine mamlazi koji se, kad dodju u BiH, foliraju kojekakvim autima, zale, kobajagi, za bosnom i te trice a tamo negdje zive od socijalne ili jos gore rade ko u rudniku, zaradjuju dobro, ali onda ljude ovdje osudjuju sto ne rintaju isto ko oni..,
sve u svemu, mislim da su normalni ljudi (stagod to ovih dana znacilo) "na obje strane" u manjini, nazalost.
- Šoba
#397 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.

-
callmethebreeeze
#398 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Shoshana wrote:Svaki put kad neko nesto o dijaspori - ja se sjetim ovoga... Ovo treba sacuvati za nove narastaje![]()
Ergot wrote:Evo da se i ja o(zlo)glasim po pitanju patriotizma, mog vlastitog, jel'te. Ja Bosnu volim 1) onoliko koliko ona voli mene 2) onoliko koliko zasluzuje. Dakle nimalo. Pare dole ne saljem, a kad dodjem da se prokurcim svojim novim tockovima i pokupim buljuk lokalnih sponzurusa, trudim se potrositi sto je moguce manje, kako "vi" ne biste imali cime razvijati ekonomiju, sto inace cinite tako zdusno da se vascijeli dunjaluk naibretiti ne moze. Cak i vodu donesem u flasama iz Smisgenburga, konobarima ne dajem baksis, i nastojim da mi sponzoruse placaju pice (subverzivna inverzija drustvenih uloga). O gacama i carapama nema govora. Roditeljima zapalim marvu i sredstva za proizvodnju, izjedem im sve po kuci, non-stop zovem curu u Partwischgartenkirchen (Svabicu, bezbeli!) da nabijem sto veci racun, i generalno poduzmem sve sto mogu da ih sto vise osiromasim, kako njihov novac ne bi cirkulirao u toj travestiji od drzave. Na sve strane posudjujem pare koje ne mislim vratiti dok Dedzdzal ne dodje. Unistavam javnu i drzavnu imovinu gdje god stignem. Pisam po haustorima. Gazim vam pse i macke mercedesom. Kradem u Mercatoru i VFu. Povracam pjan u liftu. Crtam kurceve po tramvajima. Lijepim zvake na sjedista u kinu. Glasam 100%. Busim lopte jetimima. Kupujem stanove i firme (koje namjerno razjebem i otjeram u stecaj) samo da bi sto vise sehidskih familija poskapalo od gladi. Jednom sam podapeo nogu nekoj babi na pjesackom kod katedrale. I opet cu! Na jednom plakatu sam reisu efendiji nacrtao kukasti kriz na celu. I opet cu! Samo da vam napakostim, sunce li vam kalajisano!
-
Hamica
#399 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Bravo! Sve potjerat sa graniceŠoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- HAVANA
#400 Re: Ekspres Anketa sedmice:Iritira li Vas ponasanje dijasporaca?
Šoba wrote:Ja ovima sto su otisli na pocetku rata ne bih dao da dodju na granicu, da bace pogled na Bosnu i Hercegovinu. To nisu ni zasluzili. Dok je rat bio oni su uzivali, zaradjivali pare, nije bilo zime, gladi, dok je u Bosni i Hercegovini narod umirao branio ono do cega mu je stalo. Da bi sada isti ti, te kukavice, te izdajice dosle u BiH sa skupocjenim automobilima, da bi ovdje glumili neke face, neku elitu, dok onaj borac, invalid, penzioner nema sta da jede a citav rat je ovdje bio. Dijaspori nije mjesto u BiH, sami su to izabrali i ja ih nikada ne bih pustio u drzavu. Oduzeo bih im drzavljanstvo naravno. Oni se i sada smiju na sadasnju situaciju u BiH, sjede u toplom domu, ni gladni ni zedni, preko interneta prospaju neku pricu o svojoj domovini jedinoj. A svake subote odlaze na koncerte "BALKANSKIH DIVA" ,sa one strane Drine, koje nemogu ovdje da zarade pa idu BH. dijaspori prodavat neku svoju vrstu muzike. Da sam ja na vasem mjestu u Bosnu nikada krocio ne bih, jer niste bili tu kada ste trebali, pa nemojte ni sada.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()