Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

kad budem u mogucnosti izbacivat cu slike, a do tada - samo da znate :D -pratim ovu temu i uzivam u slikama...
p.s. fino bi bilo da isto tako, pored svake slike kad je izbacite, napisete i recept... lakse bi bilo to pronaci a i preglednije.
p.s. svaka vam cast. :)
King Kikapu

Post by King Kikapu »

Lace wrote:
King Kikapu wrote:Image

ukoliko neko ne konta...zeljanica
opet mi se tvoje najsvidja :D
fala :)
superxenon

Post by superxenon »

e sto bi je ja mogao sada... jel ostalo ista???

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

King bolan, sta se foliras :D Reci fino ljudima da je od kupovnih jufki :D
King Kikapu

Post by King Kikapu »

jes od kupovnih jufki, al to nije smetalo da nestane u vidu magle :D
anais_nin

Post by anais_nin »

mamica 31 wrote:King bolan, sta se foliras :D Reci fino ljudima da je od kupovnih jufki :D
sta fali? :D meni su cesto bolje i ove od kupovnih jufki u domacoj produkciji od onih "sukanih" iz buregdzinice :D
mamica papucarka

anais_nin wrote:
mamica 31 wrote:King bolan, sta se foliras :D Reci fino ljudima da je od kupovnih jufki :D
sta fali? :D meni su cesto bolje i ove od kupovnih jufki u domacoj produkciji od onih "sukanih" iz buregdzinice :D
ne mogu vala biti bolje od maminih nikako :oops: :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

de nam recept stavi ako nije zahmetiti....da probam coEku napraviti (kupovne jufke su "very welcome") :D
anais_nin

Post by anais_nin »

mamica 31 wrote:
anais_nin wrote:
ne mogu vala biti bolje od maminih nikako :oops: :D
moja ne suche :D ali ne bih njenu pitu mjenjala za 100 drugih sukanih :D
black

Post by black »

dacina_curica wrote:
de nam recept stavi ako nije zahmetiti....da probam coEku napraviti (kupovne jufke su "very welcome") :D
evo ti nesto sa gotovim jufkama..ljenguzo :P :D probaj pravo je dobar..;)

Image

1-2 kg kora kupovnih a moze i domaci
300 gr ili vise po zelji mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
4 jaja
1 kisela vrhnja
1,5 cosa brasna
1 casa jogurta
soli
1 fildzan ulja

Prvo napraviti fil na sljedeci nacin. Vrhnju, jogurt, jaja, ulje , so i brasno sve skupa izmjesati sa mikserom u glatki fil bez grudvica. Meso preprziti skupa sa jednom glavicom crvenog luka koji se sitno nasjecka pa iscjedi ako ima viska masnoce. Zaciniti sa biberom i vegetom i ostaviti na stranu. Uzeti okruglu tepsiju i pomastiti je pa redati jednu koru pa fil, pa drugu koru pa fil, pa trecu koru i smjese mesa.Prekriti sa jufkom pa opet fil 2 puta pa meso i tako dok se sva smjesa ne utrosi. Ivice lagano sa nozem podmotati ispod bureka tako da bude lijepog oblika. Pomastiti i staviti da se pece jednu pola sata do 40 minuta zavisi do visine bureka.Pred sami kraj podliti sa malo kljucale vode, soli i masla, pa vratiti u pecnicu jos par minuta. Po zelji preliti sa malo mlijeka i maslaca rastopljenog ili pavlakom...

:P
mamica papucarka

black wrote:
dacina_curica wrote:

Image

1 glavica crvenog luka
4 jaja
1 kisela vrhnja
1,5 cosa brasna
1 casa jogurta
soli
1 fildzan ulja

Prvo napraviti fil na sljedeci nacin. Vrhnju, jogurt, jaja, ulje , so i brasno sve skupa izmjesati sa mikserom u glatki fil bez grudvica. Meso preprziti skupa sa jednom glavicom crvenog luka koji se sitno nasjecka pa iscjedi ako ima viska masnoce. Zaciniti sa biberom i vegetom i ostaviti na stranu. Uzeti okruglu tepsiju i pomastiti je pa redati jednu koru pa fil, pa drugu koru pa fil, pa trecu koru i smjese mesa.Prekriti sa jufkom pa opet fil 2 puta pa meso i tako dok se sva smjesa ne utrosi. Ivice lagano sa nozem podmotati ispod bureka tako da bude lijepog oblika. Pomastiti i staviti da se pece jednu pola sata do 40 minuta zavisi do visine bureka.Pred sami kraj podliti sa malo kljucale vode, soli i masla, pa vratiti u pecnicu jos par minuta. Po zelji preliti sa malo mlijeka i maslaca rastopljenog ili pavlakom...

sele, kakav ti je ovo burek :? :shock:
mislim, fino mi izgleda, nego oklen jogurt u bureku :D
jel to neki vas, dole ,haman hercegovacki recept :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

black wrote:

Image

1 glavica crvenog luka
4 jaja
1 kisela vrhnja
1,5 cosa brasna
1 casa jogurta
soli
1 fildzan ulja

cuuuuj ljenguzo :shock: ...pa ja imam malenu bebicu, kad cu bolan kuhati (jupiii sad imam izgovor sto ne kuham) :D :D :D

hvala za recept, ne izgleda komplikovano.....probam ovog vikenda :) :) :)
mamica papucarka

dacina_curica wrote:

dacina, jel i ti svercas jufke kad ides za Ameriku :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

mamica 31 wrote:dacina, jel i ti svercas jufke kad ides za Ameriku :D
ma kakav sverc mamice, ima ovdje nasih prodavnica kamara, uvoze sve zivo od jufki i gotovog kadaifa do kojekakvih kremica......kupujem debele jufke za pitu, odlicne su (za razliku od mog buraza ne znam razvijati pitu :-) :-) :-) ....fakat me sramota reci da mi brat zna pitu razviti a ja ne znam :oops: )

preko vikenda cu isprobati par recepata sto nadjoh ovdje pa nakacim slike ako bude sta valjalo (mada u poredjenju sa Arslinom i sl. hranom ce izgledati ko buckuris) :-) :-) :-)
Enigma29

Post by Enigma29 »

De mi recite da ne haluciniram ....................ubijedjena sam da sam vidjela ovdje slike punjenih patlidzana,pronadjoh tikvice al patlidzana ni iz glave.Dodje mi da vrisnem a treba mi hitno RecepAt radi se o zivotu i smrti :roll:

Jel´ja to stvarno nisam pronasla il to niko i nije pravio....Bilo kako bilo imam patlidzane kuci i onaj zucchini i zacrtala sam sebi u glavu da ih "napunim"

Dajte Recept osevapicete se :)
micika

Post by micika »

Ne prznite mi tu sa gotovim jufkama :x Jufku zakuhati cas posla,ljenguze jedne :D :D
Grejtest sef iz bek :D :D

vecerasnji meni :-)

Sopska salata

Image

Bamja

Image

Tarhana

Image

Uz bamju je bila i riza,al eto ne uslikah.
Cojk umene i ja smo se napucali,jedva disem.Evo sad uzivam uz soljicu zelenog caja.Bujrum i vi :D :D
mamica papucarka

mozel ovaj recept za punjene patlidzane

http://www.coolinarika.com/recept/704798
Enigma29

Post by Enigma29 »

Bice da sam stvarno halucinirala :sad:

Hvala na brzom odgovoru NAJVECA si :thumbup:

A sutra s bismilom idem u pohode patlidzanu...drz´te fige :D
micika

Post by micika »

Enigma29 wrote:Bice da sam stvarno halucinirala :sad:

Hvala na brzom odgovoru NAJVECA si :thumbup:

A sutra s bismilom idem u pohode patlidzanu...drz´te fige :D
Patlidzane mozes napraviti na hiljadu jedan nacin....nista lakse.Mozes bona zacas i musaku od patlidzana :D :D :D
Nisi halucinirala,ja sam patlidzane filovala kao paprike i tikvice.Pogledaj na 16 strani :D
Enigma29

Post by Enigma29 »

Fazon je sto ih nikada nisam pravila(bez smijeha molim) a sutra ne smije nista da zapne ,mora sve da bude pod kontrolom ,kao da sam ih 100x pravila .....zato mi prpa.

Bum se vratila i jos jednom pogledala,bice da sam zaista nesto s tikvicama vidjela al haman preletila posto sam u glavi samo patlidzan imala :-)

1000x HVALA

Ako mi patlidzani uspiju kunem se sama da cu se okuraziti i razviti jos i pitu :D Kako me krenulo
micika

Post by micika »

Ovaj recept sto ti mamica dade je ok,samo moras paziti da ti se ne prepeku,jer se onda smanje i pocrne,pa ne lice ni na sto.Isto ih tako mozes filovati samo povrcem,isprzi luk i papricice,dodaj paradajz i bijeli luk i persun.Patlidzane prepolovi i rasijeci uzduz 3-4 puta.Proprzi na maslinovom ulju i nafiluj ovim povrcem.Zapeci u rerni :-) :-)
Enigma29

Post by Enigma29 »

:kiss:
legionarka

Post by legionarka »

gledajuci ovu temu ogladnim svaku put ....natjerala sam se veceras i uslikam par sitinica...
neki gosti dolaze i kazu ljudi hoce nesto orjentalno...
hmh...
odlucih se za kus kus sa mentom, dosta limuna, luka i paradajza
glavno jelo su bile kufte sa cimetom i kuminom kuhane u sosu od paradajza i limuna sa mentom, i kao prilog krompir sa mentom paprom, i paradajzom pecen u rerni...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

kako je sve izgledalo kad sam zavrsila ne stigoh slikati jer su navalili kao da nikad nisu jeli. ali bilo je njam njam :-) :-)
Aorta

Post by Aorta »

Sutra pravim couscous. Legionarka -- dobrodosla u klub! : )
King Kikapu

Post by King Kikapu »

dacina_curica wrote:

isjeckas sitno zelje, prije toga ga operes i ocistis od peteljki, u to zadas mladi sir, mileram i jaja, izmjesas i eto ti nadjev.
kupis jufke u jufkari izmir, uzmes pleh iz kredenca, pomastis isti suncokretovim uljem slozis sloj jufki, pa sloj nadjeva i tako. zeljanica ne smije biti deblja od 15-20 mm pecena.
eventualno mozes praviti i zvrkove, uckur ili stanglice, ali je meni zeljanica najbolja polagana.
Post Reply