Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
horoz

Post by horoz »

pitt wrote:otvori i ti na istom podforumu. Ovo sa modernom naukom nigdje veze nema.
eto ti si mjerodavan da to procijenis...

ako si za zajebanciju, ima podforum i za to
Thyl

Post by Thyl »

horoz wrote:
Thyl wrote:Horoz ba. :lol:

Jel to tebi Ajnštajn u istom nivou sa likom koji mjeri energije uz pomoć kristalne lobanje i vidi leteće tanjire?! :lol:

I onda sam ja debil! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pokusavam da malo docaram atmosferu koju ste sami stvorili na ovoj temi. poredim situaciju a ne likove...

ko ti je rek'o da si debil? :D
A-haaa! E pa ja se izvinjavam ako nisi poredio likove nego samo situacije. Dedere ti nama još jedared ono o gologuzom Arhimedu kad je skočio iz kade, pošto nikako nisam skont'o usporedbu sa metodom kristalne lobanje i letećih tanjira. Situacija, ofkors, a ne likova. ;) :lol: :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

i ja kazem.....isti je forum i za naucnu fantastiku. eto nek je semke mjerodavan da tvrdi sve ono za piramide :D :D
horoz

Post by horoz »

babanovac wrote:
horoz wrote:
pitt wrote:pa ko ga drzi bozije covjece. I ja kazem nek kopa kad su mu vec dali da pare trosi na gluposti....puca mi cuna....nisu iz mog dzepa. AL i ti mene pusti da ga ja zajebavam......na to imam pravo. Sta treba da ga u zvijezde kujem samo zato jer je "nash'? :roll: :D
eto, sam si prizn'o da si ovde da zajebajes :D

otvori temu na "bez cenzure" i zajebaji se kol'ko ti drago
Nema bolje teme za zajebanciju,zasto otvarati posebnu?
skont'o sam da ste zbog toga na ovoj temi, ali podforum nije zajebancija vec nauka i edukacija (mada se rimuje :D)

zato sam i zamolio moderatora da malo reaguje

ako vam je mrsko, ja cu otvorit' temu na "bez cenzure" pa ozezite :D
pitt

Post by pitt »

eto sad mi i debili ne znamo teme otvoriti :D:D:D
Pa sta hoces sviju ti....temu u kojoj ce se semke kovati u zvijezde a svako suoprotno misljenje cenzurisati? :D
babanovac

Post by babanovac »

horoz wrote:
babanovac wrote:Jos nijedan valjan dokaz nije iznesen,da bi se uopste mogao i staviti na vagu.Hipoteza se krpi daljim hipotezama.
Najnovija je ona o biljkama,koje se zvacuci mijesaju sa pljuvackom,da bi onda ta novonastala smjesa bila u stanju da "rastopi" kamen,koji se opet,tako rastpoljen,dalje mogao oblikovati.
Sta od ovoga da negiram?
Ovo je poodavno izaslo iz alternativne isotrije i uslo u alternativnu fiziku,biologiju,hemiju...Nauka poznaje i druge metode od pukog postavlajnja pretpostavki.

Da je 500 motorista boravilo u Visokom,to ne mogu osporavat`.
haj' malo negiraj da je beton nastao vjestacki... kako to da se voda, pijesak i njakva siva prasina, kad se pomjesaju, stvrdnu ko kamen, poslije samo par dana? :D kako to?
Ne negiram ocigledno.
Na Semiru je da pronadje spomenutu biljku,zvakace-volontere i potrebni kamen.
Kad mu eksepriment uspije (eksperiment,to vec zalazi u nauku fuj,fuj,fuj...),neka postupak i patentira i svima dobro.
Vidim da "geoloski" materijal ovaj italijan sa anonimnog univerziteta nosi na analizu,Semir je odustao da u projekat uvlaci licencirane institucije tipa tuzlanskog geoloskog fakulteta,koji mu hladno prije dvije godine opovrgnu hipotezu da su kameni blokovi na Visocici nastali vjestackim putem,"upotrebom betona,tada (kada?) jos nepoznatog ljudskoj civilizaciji".
pitt

Post by pitt »

i ti bolan zezas....fino covjek rece da ne mora biti ljudska civilizacija.... :D mi nismo sami..... :D:D:D
Thyl

Post by Thyl »

Dobro, ako ne može s gologuzim Arhimedom, onda bi ja rado da mi Horoz malo konkretnije pojasni onu paralelu mjerenja uz pomoć kristalne lobanje sa Da Vincijem. Paralelu situacije, ofkors, a ne likova. :D :lol:
Last edited by Thyl on 23/07/2007 19:04, edited 1 time in total.
babanovac

Post by babanovac »

pitt wrote:i ti bolan zezas....fino covjek rece da ne mora biti ljudska civilizacija.... :D mi nismo sami..... :D:D:D
Mi smo samo zvakali,a oni ozgo su dobavljali repromaterijal.
Pa de ti budi ozbiljan.
horoz

Post by horoz »

is'o sam srat' pa me nije bilo :D a vidim da ste i vi radili isto...

a sad idem u jednu kafanu na kosevu (necu reci koju - da me ne sacekate :)) kad se vratim pregledacu vase postove.

saga se nastavlja :D
Thyl

Post by Thyl »

horoz wrote:is'o sam srat' pa me nije bilo :D a vidim da ste i vi radili isto...
a sad idem u jednu kafanu na kosevu (necu reci koju - da me ne sacekate :)) kad se vratim pregledacu vase postove.

Zamolio bih moderatora da opomene Horoza zbog učestalog vrijeđanja ostalih učesnika diskusije. Možemo li se neslagati na nekom normalnijem nivou? :D
pitt

Post by pitt »

horoz wrote:is'o sam srat' pa me nije bilo :D a vidim da ste i vi radili isto...

lako bi te mi prepoznali....sa onom antenom sa stojadina u ruci :D:D
black

Post by black »

Thyl wrote:
Zamolio bih moderatora da opomene Horoza zbog učestalog vrijeđanja ostalih učesnika diskusije. Možemo li se neslagati na nekom normalnijem nivou? :D
i ti i horoz imate opomenu pred ban...

nema potrebe da odgovarate na ovaj post!
horoz

Post by horoz »

evo me :D
nisam nosio antenu, predostroznosti radi

dakle, odakle da krenem.
Arhimed? Situacija? radi se o tome da su mnogi ljudi sa svojim teorijama bili ismijavani ali se na kraju ispostavilo da su te teorije kasnije doprinijele razvoju nauke i drustva. ne kazem da je to i sada slucaj, ali ljude treba pustiti da dokazu svoje tvrdnje. ako ne uspiju, otici ce u zaborav sami od sebe. ako uspiju, onda ide nekakav napredak. poenta: samo mozemo dobiti, i nista izgubiti... pustite neka kopaju, neka hodaju s antenama, neka glancaju kristalne lobanje... od tri blesave, jedna ce valjda ispasti dobra.

drugo, vanzemaljci? sta ima lose u ovoj teoriji (osim sto jos nije zvanicno dokazana)?

trece, civilizacije? ima tu jedan fol koji je meni pravo zanimljiv. to je ona prica o ciklusima civilizacija, koje nemaju dodira jedne s drugom... npr. mi sada se razvijamo i za nekih 100 ili 200 godina unistimo sve resurse koje sad koristimo, zagadimo planetu do vrata i na kraju se porokamo s nuklearkama. prezivi par hiljada ljudi kojima trebaju desetine hiljada godina da dostignu kameno doba i da sve krene ispocetka, s novim resursima koji se nisu do tada znali koristiti, s novim nacinima komunikacije, s drugacijim vidovima energije itd. i onda oni ispod hiljada tona pijeska iskopaju burj al arab (valjda se ovako pise) i pokusavaju skontat otkud to, kako je napravljeno i za sta je sluzilo...

itd.

ja sam da raspravljamo o ovakvim pitanjima u kontekstu teme...
ako vam se gadi, onda stvarno stavite novu temu i pisite duhovite doskocice i komentarcice
pitt

Post by pitt »

de zakreni malo tu antenu zivota ti :D:D
horoz

Post by horoz »

pitt wrote:de zakreni malo tu antenu zivota ti :D:D
nemoj vise tita ti, evo podera se od smijeha...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:oops: Kazu da su u piramidi nasli `vol`ke zivinke, .... :oops: :zzzz:
Image
horoz

Post by horoz »

pape wrote::oops: Kazu da su u piramidi nasli `vol`ke zivinke, .... :oops: :zzzz:
Image
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KRALJ SI!!!
koji humor i koja satira i ironija...

nemojte vise, molim vas

hahahaha

(jesam li u trendu?)
walkabout

Post by walkabout »

Gdje nam je Kemica? :o
horoz

Post by horoz »

walkabout wrote:Gdje nam je Kemica? :o
mislim da je u banovicima :D al' nemoj me puno pitat jer sam i ja negdje oko kladnja... :sad:
walkabout

Post by walkabout »

A shta je uradio, crni Kemica? :o
Thyl

Post by Thyl »

walkabout wrote:A shta je uradio, crni Kemica? :o
Usudio se malo alternativnije pristupit bosanskim piramidama... :D 8-)
walkabout

Post by walkabout »

Zasto Kemica nije dobio opomenu pred ban?
Bas me zanima sta je to pogresno rekao sto nije u skladu sa ovom temom?
Mensura

Post by Mensura »

Za raju:
Posto se odje malo zamuljalo, ja samo da tupasim daje kemica ziv i zdrav malo muje duze trijebalo da skonta daje vake prodjekte boljije raditi u potaji (alternatorno) pa je doso malo umene mi odje se krije od izme i izmica isto da vi prijavim da me je uzo u svoj strucni tim posto ja svladom imam odlicne alternatorske odnose do vi dzenja

Za ostale:
Semir Osmanagic (i ako smijem primijetiti neka druga bivso-Unisovska imena) su imali dovoljno vremena da pokazu jednu (trazi se samo jedna) stvar koja bi dala barem indikacije (eto, ni dokaze ne trazimo, samo indikacije) da piramide u Bosni postoje. No, naravno, takvo nesto niti ima da nam pokaze - niti nam moze pokazati. Moze samo nastaviti razvodnjavati i prosirivati svoje, nicim povezane nebuloze, koje, tako razvodnjene postaju nedokazive (samo me cudi kako se jos boga nije uhvatio), otvarajuci sebi vrata za visegodisnje otimanje para i unistavanje ono malo ugleda sto va drzava jos ima.
Last edited by Mensura on 24/07/2007 01:54, edited 1 time in total.
babanovac

Post by babanovac »

Usudio se Kemica da istrazuje i Lovrenovic mu prekinuo projekat.
Kaze Lovrenovic,neozbiljnosti mjesta nema.
Locked