PVC prozori vs drvena stolarija
- Mantis
#376 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Kakva je ova PVC stolarija Salamander, ima li neko, kakva su iskustva ?
-
dado_
#377 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
I mene ovo zanima?Mantis wrote:Kakva je ova PVC stolarija Salamander, ima li neko, kakva su iskustva ?
-
motorola01
#378 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Da li je neko ugradjivao PVC od Primus Maglaja? Okovi su njemacki G-U, a plastika izgleda austrijska.
- respo
#379 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
jest da nije tema ali je povezano
ima li ko kavog iskistva sa vanjskim roletnama
gdje uzeti koliko kosta i slicno a i koji su najbolji sistemi (vjerovatno ima raznih) i iskustva s njima
jbg vidim da ih ima dosta po zgradama nemoguce da niko od tih nije na forumu
gdje uzeti koliko kosta i slicno a i koji su najbolji sistemi (vjerovatno ima raznih) i iskustva s njima
- Skyfox
#380 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Ja sam se danas odlucio za PVC stolariju iz DOM-a sa Ilidze, 10g garancije izmedju ostalog pa sta bude...
- pajero
#381 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Je li to Domavija?Skyfox wrote:Ja sam se danas odlucio za PVC stolariju iz DOM-a sa Ilidze, 10g garancije izmedju ostalog pa sta bude...
-
quarterback
#382 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
kod mene su vanjske roletne stavili ovi sto su ugradivali prozore, ne znam sta te zanima, roletna je napolju u posebnoj kutiji, u okviru prozora je prorez kroz koji ide traka za povlacenjerespo wrote:jest da nije tema ali je povezano
dobre su ljeti radi izolacije i ako zelis da se naspavas
nisam siguran ali mislim da su kod mene bile +400 KM na cijenu prozora, stavio sam ih samo u spavacim sobama
- JanuaryJones
#383 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Naknadno postavljanje roletni, u Mikadu. Imaju plastične i aluminijske. Cijene kad smo radili, 80 do 120 KM kvadrat.respo wrote:jest da nije tema ali je povezano
Sad smo skupa sa stolarijom stavljali i roletne aluminijske, i nema kutije vani, ne vidi se. Preporuka i od mene za FADŽ
- Skyfox
#384 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
http://www.dom-a.ba/pajero wrote:Je li to Domavija?Skyfox wrote:Ja sam se danas odlucio za PVC stolariju iz DOM-a sa Ilidze, 10g garancije izmedju ostalog pa sta bude...
- pajero
#385 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Da, da na njih sam i mislio. Kontam kod njih kupiti 60x50 za garazu i podrum.
- Skyfox
#386 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
meni dolaze da rade naredne sedmice... javim utiskepajero wrote:Da, da na njih sam i mislio. Kontam kod njih kupiti 60x50 za garazu i podrum.
- pajero
#387 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Sretno! Ja kontam sebi kupiti i sam postaviti jer je to na garazi...Skyfox wrote:meni dolaze da rade naredne sedmice... javim utiskepajero wrote:Da, da na njih sam i mislio. Kontam kod njih kupiti 60x50 za garazu i podrum.
-
sabanss
#388 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Sistem ti je na svima isti koliko sam ih ja vidio, i sam imam aluminijske na prozorima.respo wrote:jest da nije tema ali je povezano
Rade ih svi koji rade i prozore i kvalitet ti je u pet deka...
- mahalaš
#389 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
mora da nisi zadovoljan, cim te nemaSkyfox wrote:meni dolaze da rade naredne sedmice... javim utiskepajero wrote:Da, da na njih sam i mislio. Kontam kod njih kupiti 60x50 za garazu i podrum.
- Skyfox
#390 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
mahalaš wrote:mora da nisi zadovoljan, cim te nemaSkyfox wrote:meni dolaze da rade naredne sedmice... javim utiskepajero wrote:Da, da na njih sam i mislio. Kontam kod njih kupiti 60x50 za garazu i podrum.
Na kraju sam odustao od Dome jer ih nisam mogao docekati da dodu na mjerenje. Momak koji se javlja na telefon zvuci skroz neprofesionalno, i jednom je zaboravio da zapise termin koji sam rezervisao.
Poslije sam otisao u Dijamant. Nakon toga ih 2x zvao da dodu na mjerenje, nikad se nisu niti javili niti pojavili
Integeoss mi je dao neku ponudu sa svemiskom cifrom i na kraju dodem do Sarixa.
Dakle ljudi isti idan kad sam ih zvao dosli na mjerenje. Dogovorio termin montiranja koji su ispostovali. U roku od 4h odradili posao. Momak koji ide za njima i gleta malo je zglajzao. iznutra Ok ali s vanjske strane je malo sareno. Uglavnom sve je spremno za najhladniju zimu
Nadam se da sam pomogao nekom u izboru...
-
King_sa82
#391 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Evo da se i ja malo uključim u problematiku jer sam upravo za stan rješavao pitanje stolarije.
Što se tiče prozora odmah sam znao da ću drvo jer na kući imamo drvenu stolariju od AnsDrive-a i nemam riječi stvarno, fantastična je. Jedno 6 godina ne mrda...nismo je lakirali, a ni mazali preporučenim preparatima. Stolarija jeste malo mozda skuplja ali zato je stvarno klasa. Oni su malo sporiji i uvijek te izrade za datum isporuke (na kuci su nam kasnili i prenocili smo bez prozora
, a i u stanu u koji sada useljavam probili su dogovoreni termin za 10- tak dana, ali nije mi srecom bila hića
Dosli su, skinuli staru i postavili novu stolariju od pola 10 do pola 4...imao sam 8 prozora i balkonska vrata.
Samo nisam uzeo sobna vrata kod njih jer su ista prilicno skupa pa mi zao za vrata sobna dati 500 KM.
Ako neko ima prijedlog dobar za sobna vrata, a da je puno drvo neka mi pomogne. Hvala
Što se tiče prozora odmah sam znao da ću drvo jer na kući imamo drvenu stolariju od AnsDrive-a i nemam riječi stvarno, fantastična je. Jedno 6 godina ne mrda...nismo je lakirali, a ni mazali preporučenim preparatima. Stolarija jeste malo mozda skuplja ali zato je stvarno klasa. Oni su malo sporiji i uvijek te izrade za datum isporuke (na kuci su nam kasnili i prenocili smo bez prozora
Samo nisam uzeo sobna vrata kod njih jer su ista prilicno skupa pa mi zao za vrata sobna dati 500 KM.
Ako neko ima prijedlog dobar za sobna vrata, a da je puno drvo neka mi pomogne. Hvala
- Danguba
#392 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Sobna vrata ispod 500 KM ces tesko naciKing_sa82 wrote:Evo da se i ja malo uključim u problematiku jer sam upravo za stan rješavao pitanje stolarije.
Što se tiče prozora odmah sam znao da ću drvo jer na kući imamo drvenu stolariju od AnsDrive-a i nemam riječi stvarno, fantastična je. Jedno 6 godina ne mrda...nismo je lakirali, a ni mazali preporučenim preparatima. Stolarija jeste malo mozda skuplja ali zato je stvarno klasa. Oni su malo sporiji i uvijek te izrade za datum isporuke (na kuci su nam kasnili i prenocili smo bez prozora, a i u stanu u koji sada useljavam probili su dogovoreni termin za 10- tak dana, ali nije mi srecom bila hića
Dosli su, skinuli staru i postavili novu stolariju od pola 10 do pola 4...imao sam 8 prozora i balkonska vrata.
Ja sam svoje placao 470 a za dnevni boravak sa staklom i nadsvjetlom 520 KM. (ukupno 10 kom)
Ja prezadovoljan.
-
motorola01
#393 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Ima vala od 220-400 kakva hoces. Imas pik pretrazivac i ukucas sobna vrata i nadjes ono sto ti se svidja za ovu sumu koju sam napisao.
-
sabanss
#394 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Covjek je spomenuo drvena vrata ne kombinaciju piljevina-furnir/CPL.motorola01 wrote:Ima vala od 220-400 kakva hoces. Imas pik pretrazivac i ukucas sobna vrata i nadjes ono sto ti se svidja za ovu sumu koju sam napisao.
Ja bih uzeo i kvalitetnu ivericu prije nego drvena vrata za 300 KM.
Inace savjetujem ti da ipak uzmes ANS DRIVE vrata pa makar se na necem drugom stisnuo.
- Skyfox
#395 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
probiti rok za 10+ dana je takva anti reklama, sorry bas mi zasmetalo 
-
sabanss
#396 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
To ti je standard za sve firme u BiH u oblasti gradjevinarstva... Ispostovan rok je izuzetak, ne pravilo.Skyfox wrote:probiti rok za 10+ dana je takva anti reklama, sorry bas mi zasmetalo
-
motorola01
#397 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Ne znam sta fali ovakvim vratima: http://www.pik.ba/artikal/8342253/sobna-vrata/sabanss wrote:Covjek je spomenuo drvena vrata ne kombinaciju piljevina-furnir/CPL.motorola01 wrote:Ima vala od 220-400 kakva hoces. Imas pik pretrazivac i ukucas sobna vrata i nadjes ono sto ti se svidja za ovu sumu koju sam napisao.
Ja bih uzeo i kvalitetnu ivericu prije nego drvena vrata za 300 KM.
Inace savjetujem ti da ipak uzmes ANS DRIVE vrata pa makar se na necem drugom stisnuo.
http://www.pik.ba/artikal/8380035/sobna ... jeloj-bih/
http://www.pik.ba/artikal/8307594/sobna-vrata/
http://www.pik.ba/artikal/8531626/sobna-vrata-b-b/
Kakva je razlika izmedju ovih gore vrata i tih vrata od 500+KM? Kakva je razlika izmedju tih gore vrata i vrata koje trenutno ima vecina nas u stanovima koji su izgradjeni od 1975-e pa na ovamo? Da li su ova sa linkova bolja od ovih sad sto imamo u stanovima?
Da li se isplati dati za deset vrata 5000+KM, odnosno duplo vise novca( a veliki novac je u igri )za tu stavku u renoviranju kuce/stana kad realno govoreci vecinu vrata neces otvoriti/zatvoriti u ko zna koliko vremena, odnosno neces ih ni pogledati u isto toliko vremena jer ne sjedis na kaucu/u fotelji i samo gledas u vrata (jesu li ovakva ili onakva)?
Sto se tice punog drveta, ima covjek u Zenici( Nemila ) radi vrata od punog drveta po jako povoljnoj cijeni. Ako nadjem na piku, postavljam ovdje link.
edit: Zivinice-puno drvo-350KM: http://www.pik.ba/artikal/4287489/vrata-sobna/
Evo i ovaj iz Zenice : http://www.pik.ba/artikal/3795556/sobna ... puno-drvo/
Last edited by motorola01 on 15/10/2013 13:09, edited 1 time in total.
-
quarterback
#398 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
ja se vec dugo kanim da zamjenim unutrasnja vrata u stanu (sa nadsvjetlom) ali mi se cijene ne cine normalnim, na razumijem sta je tu tako skupo pa su obicna vrata par stotina maraka
-
motorola01
#399 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Nije ni meni jasnoquarterback wrote:ja se vec dugo kanim da zamjenim unutrasnja vrata u stanu (sa nadsvjetlom) ali mi se cijene ne cine normalnim, na razumijem sta je tu tako skupo pa su obicna vrata par stotina maraka
Velike su pare u igri, pogotovo kod kupovine velikog broja vrata pa i 50KM u razlici cijene se fino nakupi ( moze se jos nesto kupiti u kuci/stanu za tu razliku ).
- Danguba
#400 Re: PVC prozori vs drvena stolarija
Koliko para toliko muzike.
Nije isto imati vrata od spere lijepo upakovana koja kada malo jace udaris proleti ti ruka kroz ista a da ne pricamo o zvucnoj i termickoj izolaciji i vrata od punog drveta obradjena po ukusu koja svojim izgledom daju utisak masivnosti, raskosa i sigurnosti.
Cijena vrata u mnogome ovisi od materijala od kojega su radjena, debljine materijala, sirine stokova, opsavne lajsne, okovi, brave...tako da tu ima mnogo lufta u kalkulacijama.
p.s. koliko je kubik suhe fosne?
Nije isto imati vrata od spere lijepo upakovana koja kada malo jace udaris proleti ti ruka kroz ista a da ne pricamo o zvucnoj i termickoj izolaciji i vrata od punog drveta obradjena po ukusu koja svojim izgledom daju utisak masivnosti, raskosa i sigurnosti.
Cijena vrata u mnogome ovisi od materijala od kojega su radjena, debljine materijala, sirine stokova, opsavne lajsne, okovi, brave...tako da tu ima mnogo lufta u kalkulacijama.
p.s. koliko je kubik suhe fosne?