Izrael/Palestina

Post Reply
arzuhal

#377 Re: Izrael/Palestina

Post by arzuhal »

Zamjenska država na Sinaju i u Gazi: Kraj Palestine?

Postavljaju se temelji za uspostavljanje zamjenske domovine za Palestince u Gazi i na Sinaju

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/za ... -palestine
mO k3

#378 Re: Izrael/Palestina

Post by mO k3 »

Sreo sam Nekidan jednog Izraelca nisam mu reko da sam iz Bosne nego da sam svabo i tako ga pitam sta je sa dvije države mogućnosti na to će on meni Izrael raste svake godine za 200 000 stanovnika ... dalje ne treba pričati sta je Hebrejima cilj ne samo palestina nego je moje mišljenje da će kada tada u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti se voditi rat za proširenje teritorije Izraela po " starim granicama"
aratet

#379 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

mO k3 wrote:Sreo sam Nekidan jednog Izraelca nisam mu reko da sam iz Bosne nego da sam svabo i tako ga pitam sta je sa dvije države mogućnosti na to će on meni Izrael raste svake godine za 200 000 stanovnika ... dalje ne treba pričati sta je Hebrejima cilj ne samo palestina nego je moje mišljenje da će kada tada u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti se voditi rat za proširenje teritorije Izraela po " starim granicama"
Nigdje veze prica, Izrael je kontrolisao i Gazu i Sinaj i citavu Zapadnu obalu pa se povukao jer ih ne zanimaju.
mO k3

#380 Re: Izrael/Palestina

Post by mO k3 »

aratet wrote:
mO k3 wrote:Sreo sam Nekidan jednog Izraelca nisam mu reko da sam iz Bosne nego da sam svabo i tako ga pitam sta je sa dvije države mogućnosti na to će on meni Izrael raste svake godine za 200 000 stanovnika ... dalje ne treba pričati sta je Hebrejima cilj ne samo palestina nego je moje mišljenje da će kada tada u nekoj bližoj ili daljoj budućnosti se voditi rat za proširenje teritorije Izraela po " starim granicama"
Nigdje veze prica, Izrael je kontrolisao i Gazu i Sinaj i citavu Zapadnu obalu pa se povukao jer ih ne zanimaju.
Sta nigdje veze ?? Zar ne vidiš ata se dešava ??koliko će novih kuća je odobreno i na kojoj zemlji se gradi
aratet

#381 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

mO k3 wrote:
aratet wrote:
Sta nigdje veze ?? Zar ne vidiš ata se dešava ??koliko će novih kuća je odobreno i na kojoj zemlji se gradi
Zasto su srusili jevrejske gradove u pojasu Gaze i povukli se i zaso su se povukli sa Sinaja, ako ce opet okupirati?
Dijelovi Zapadne obale su druga prica, sa njih se Izrael nije u potpunosti povukao.

Sto se tice ovog prijedloga, ne vjerujem da od njeg ima ista, sumnjam da ce se Egipat odreci Sinaja.
KB9

#382 Re: Izrael/Palestina

Post by KB9 »

izrael ce propast ko grcka, samo polako
aratet

#383 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

KB9 wrote:izrael ce propast ko grcka, samo polako
Na osnovu cega?
KB9

#384 Re: Izrael/Palestina

Post by KB9 »

aratet wrote:
KB9 wrote:izrael ce propast ko grcka, samo polako
Na osnovu cega?
promjene velikih igraca u svijetu
insomnia78

#385 Re: Izrael/Palestina

Post by insomnia78 »

Jasta :lol:
aratet

#386 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

I da dodje do promjene velikih igraca, a nece, Izrael ce se prilagoditi, jer i Kinezima, Indijcima, RUsima i ostalima ce biti u interesu da saradjuju sa Izraelom nego sa Palestinom, od koje se ne moze nikakva korist dobiti.
asker

#388 Re: Izrael/Palestina

Post by asker »

aratet wrote:I da dodje do promjene velikih igraca, a nece, Izrael ce se prilagoditi, jer i Kinezima, Indijcima, RUsima i ostalima ce biti u interesu da saradjuju sa Izraelom nego sa Palestinom, od koje se ne moze nikakva korist dobiti.
Postujes li ti, i prihvatas li, rezulucije UN-a?
salik79

#389 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

Five children who got longer sentences for throwing stones than Israeli soldier who shot incapacitated Palestinian dead
http://www.independent.co.uk/news/world ... 93126.html
Smail Aga Cengic

#390 Re: Izrael/Palestina

Post by Smail Aga Cengic »

Imaju srece samo sto su medju pokvarenim Arapima. Da je taj lazni pokusaj drzave negdje u Evropi mogli bi samo da sanjaju o tome sto sad rade...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#391 Re: Izrael/Palestina

Post by Truba »

imaju oni svojih bas budala

trebali su dobiti komad zemlje izmedju njemacke ceske i poljske

a sveta zemlja da bude pod patronatom un-a
kao distrikt
salik79

#392 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

aratet

#393 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

salik79

#394 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

Arteta, tvoj komentar na presudu iznad?
aratet

#395 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

salik79 wrote:Arteta, tvoj komentar na presudu iznad?
Nisam bas pratio, ali ovako iz medija treba presuditi i onom ko je donio tu presudu.
salik79

#396 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

aratet wrote:
Nisam bas pratio, ali ovako iz medija treba presuditi i onom ko je donio tu presudu.

A presude maloljetnicima za bacanje kamenja? A nekaznjeno spaljivanje (palestinske) bebe i proslava tog cina na onom vjencanju?!
aratet

#397 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

salik79 wrote:
aratet wrote:

A presude maloljetnicima za bacanje kamenja? A nekaznjeno spaljivanje (palestinske) bebe i proslava tog cina na onom vjencanju?!
Maloljetnicki zatvori, ni ja u BiH ne volim ni policiju ni vojsku pa opet ne bacam kamenje na njih.
Ovo drugo nisam detaljno pratio.

Jel ima jos nesto sto te zanima?
salik79

#398 Re: Izrael/Palestina

Post by salik79 »

Maloljetnicki zatvor, jel?!

Just a handful of people imprisoned under the new stone-throwing legislation who were handed down longer sentences than Azaria, include five boys from east Jerusalem who were sentenced in March last year for throwing stones at cars:

Saleh Ashraf Ishtayya, 16: three years and three months in prison
Muhammad Ahmad Jaber, 14: three years in prison
Murad Raed Alqam, 14: three years in prison
Muhammad Na’el Tayeh, 17: two years and four months in prison
Zaid Ayed al-Taweel, 16: two years and four months in prison
In addition to the above five, in the same trial, 14-year-old Omar Rani Yaseen received a one-year sentence, and Yazan Hani Ayoub, whose age was not given, was given one year and two months in prison.

Ovo drugo nisi upratio zato sto nisi ni zelio upratiti, a bilo je vise puta postavljano na ovoj temi i to u vrijeme tvoje aktivnosti na istoj.

No further questions.
harač

#399 Re: Izrael/Palestina

Post by harač »

mO k3 wrote:Sreo sam Nekidan jednog Izraelca nisam mu reko da sam iz Bosne nego da sam svabo i tako ga pitam sta je sa dvije države mogućnosti na to će on meni Izrael raste svake godine za 200 000 stanovnika ...
sad u raspravama nakon sahrane ideje o dvije drzave gledam neku reportazu mogucih rjesenja, te izraelci nemaju nista protiv ni da se citava zapadna obala aneksira, te mozda cak i arapima prizna puno drzavljanstvo (istina ovo posljednje podrzavaju samo liberali), jer demografski podaci zaista pokazuju da jevreji imaju znacajan natalitet, tako da nemaju straha od arapa (donekle i posljedica ortodoksnih jevreja koji smatraju svojom vjerskom duznoscu da se kote ko zecevi)
aratet

#400 Re: Izrael/Palestina

Post by aratet »

harač wrote:
mO k3 wrote:Sreo sam Nekidan jednog Izraelca nisam mu reko da sam iz Bosne nego da sam svabo i tako ga pitam sta je sa dvije države mogućnosti na to će on meni Izrael raste svake godine za 200 000 stanovnika ...
sad u raspravama nakon sahrane ideje o dvije drzave gledam neku reportazu mogucih rjesenja, te izraelci nemaju nista protiv ni da se citava zapadna obala aneksira, te mozda cak i arapima prizna puno drzavljanstvo (istina ovo posljednje podrzavaju samo liberali), jer demografski podaci zaista pokazuju da jevreji imaju znacajan natalitet, tako da nemaju straha od arapa (donekle i posljedica ortodoksnih jevreja koji smatraju svojom vjerskom duznoscu da se kote ko zecevi)
Fertilitet kod jevreja je 3,13, a kod muslimana 3,32. Podaci iz 2015.godine
2010.godine fertilitet je bio 2,97 kod jevreja, a kod muslimana 3,75.

Fertilitet je veci kod muslimana, ali on opada, dok kod jevreja raste i vjerovatno ce brzo da ih preteknu.
Post Reply