SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

zvijerka wrote:hajd da probamo ovako.....vi neduzni i policija vas zamijeni s nekim narkicem i slucajano vas odvede na nahorevo i ovako izlema.....kako bi ste tad reagovali??? jel milicijo??? hebo vas milicija...

zanima me takodjer da li mislite da je ovaj narkic jedini krivac sto je takav?? oni koji misle tako aferim i s takvim se nema sto pricat....i vec sam reko da je policajac koji je uzivao ovo snimajuci i pokazujuci raji veci bolesnik i veci kriminalac od samog narkica....narkic je narkic i za njega postoji procedura!!! sreca pa je glupi murjak to snimio i na pravi nacin pokazao svoje pravo lice kao i lice svojih kolega....drago mi je sto ce ostat bez posla.....nadam se samo da djecu ovih policajaca nece marisat neki njihov buduci kolega......u ovom drustvu gdje je nezaposlenst 40% vi imate nesto protiv narkica i takve krivite za svu nesrecu, jadno da jadnije ne moze biti, kako vas samo nije stid, sjedite kuci imate posao i pravi ste sretnici i jos pametejete a na pada vam na pamet izaci na kakve proteste...a prosto vas boli neka stvar sto je vlast takva kakva je jeste i sto vas ne stiti onako kako bi trebala....sramno...
Mene je jako stid i nadam se da je to pozitivan pokazatelj. Jako se smatram krivim za njih i mislim da treba praviti peticije i za narkice i kriminalce opcenito, mozda ne bi bilo lose ni kakvih demonstracija, a ja sam čak spreman i na radikalan potez - strajk gladju ili strajk nedisanjem. Tim se ljudima jednostavno mora, ali mora i krajnji je momenat izaci u susreti i otvoriti sva vrata... Jel dobro sad :-D

:x :x :x
ZlaYa

Post by ZlaYa »

zvijerka wrote:hajd da probamo ovako.....vi neduzni i policija vas zamijeni s nekim narkicem i slucajano vas odvede na nahorevo i ovako izlema.....kako bi ste tad reagovali??? jel milicijo??? hebo vas milicija...

zanima me takodjer da li mislite da je ovaj narkic jedini krivac sto je takav?? oni koji misle tako aferim i s takvim se nema sto pricat....i vec sam reko da je policajac koji je uzivao ovo snimajuci i pokazujuci raji veci bolesnik i veci kriminalac od samog narkica....narkic je narkic i za njega postoji procedura!!! sreca pa je glupi murjak to snimio i na pravi nacin pokazao svoje pravo lice kao i lice svojih kolega....drago mi je sto ce ostat bez posla.....nadam se samo da djecu ovih policajaca nece marisat neki njihov buduci kolega......u ovom drustvu gdje je nezaposlenst 40% vi imate nesto protiv narkica i takve krivite za svu nesrecu, jadno da jadnije ne moze biti, kako vas samo nije stid, sjedite kuci imate posao i pravi ste sretnici i jos pametejete a na pada vam na pamet izaci na kakve proteste...a prosto vas boli neka stvar sto je vlast takva kakva je jeste i sto vas ne stiti onako kako bi trebala....sramno...
:thumbup:
potpisujem post iznad
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

.u ovom drustvu gdje je nezaposlenst 40% vi imate nesto protiv narkica i takve krivite za svu nesrecu, jadno da jadnije ne moze biti,
u razvijenim zapadnim drustvima, gdje ponekad nezaposlenost ne dostize ni dvocifrenu stopu, narkomana ima ko Kineza.

Zato, primjer ti je - glup, da ne moze bit gluplji.

Nemam nista protiv narkica...efikasno ( evo srce mi se slama sto je neki konj tugu zbog nezaposlenosti odlucio utazit heroinom, mozes mislit koliko su u zivotu oni minuta proveli trazeci posao, i prije narkomanstva, i sad...)

Sjedim u toplom domu, imam hvala Bogu i para, i posao, zao mi je ljudi koji nemaju za hljeba, zao mi je deda Meha i njegovog stanja, a za narkomane me zaboli, njih niko nije tjerao da budu face kad su sa 12 prve dzointe zapalili, nit kasnije "kad im je trebalo nesto jace"

Ja sam cijelu srednju skolu prosao sa dva para gaca na guzici, nisam isao na maturalnu zabavu jer mi roditelji nisu imali para za to, ali se nisam odao drogi zbog tog stanja, vec sam poceo raditi svasta horarno sa 17.

I sad bi me trebala dusa boliti zbog jadnicaka koji se pucaju u venu iz obijesti, a ne zbog nezaposlenosti, jer nikad niko nije dokazao da nezaposlenost ili lose socijalno stanje utjece na povecanje narkomanije, vec samo obijest, obijest i jos malo obijesti

PS. Ovaj post sad nema nista sa ovim dogadjajem, vec sa vasim pametovanjem o narkomanima i sitnim kriminalcima kao nekim jadnickima kojima je, eto drustvo, krivo sto su takvi.
Jasta je.. :x
Edit

Post by Edit »

stochar wrote:
Vozdra_123 wrote:@stochar

jeste to je tvoje pravo

ali ko je njima pravo da ga tjeraju da se skida go i da ga na taj nacin seksualno zlostavljaju! :x
ti citas sto ti odgovara... napisao sam: nisam poobrnik sile, mislim da nije u redu da policija prekoracuje svoja ovlastenja i ne opravdavam drotove koji ne smiju pogledati u velike kriminalce i onda se izivljavaju na sitnim.

mene nervira sto su policiji oduzete sve ovlasti, i frustracija svakodnevnom situacijom da po pet puta hvatas istog debila kojeg tuzilac pusta i koji prolazi bez adekvatne kazne zasigurno izaziva frustraciju kod policajaca. ovaj postupak nije human i ovako se ne treba postupati i ove 'policajce' treba kazniti, ali, mislim da bi generalno i policija trebala biti strozha a tuzilastvo i sudovi efikasniji da se debili sklone s ulice!
slazem se, stochar...
vi neduzni i policija vas zamijeni s nekim narkicem i slucajano vas odvede na nahorevo i ovako izlema....
nesto mi govori da su policajci tacno znali s kim imaju posla... kud bas njega jadnicka da pitaju za pancir?

To je jedna od onih situacija gdje policija tacno zna sta ce se desiti kad lopova privedu - NISTA! a time ja nisma nista manje frustrirana nego oni...

Neka se kokosari boje barem pendreka, ako vec znaju da su zakonom zasticeni ko medvjedi. PENDREK RULES!
Riogardian

Post by Riogardian »

Iz ponasanja pripadnika Policije BiH,prema osobi koja je protivzakonito zadrzana i podvrgnuta mucenju i drugim aktima ponizvanja, pokazuje se nizak stupanj svijest pripadnika naroda iz BiH za primjenu Civilizacijskih normi u Drzavi BiH.

Ovo je teska povreda ljudskih prava i celnici Policijskih Snaga bi trebali da snose odgovornost za ovakav nizak stupanj obucenosti njihovih snaga.

Misljenje autora nije vezano za stavove INTERPOL-a.
shin

Post by shin »

Riogardian wrote:Iz ponasanja pripadnika Policije BiH,prema osobi koja je protivzakonito zadrzana i podvrgnuta mucenju i drugim aktima ponizvanja, pokazuje se nizak stupanj svijest pripadnika naroda iz BiH za primjenu Civilizacijskih normi u Drzavi BiH.

Ovo je teska povreda ljudskih prava i celnici Policijskih Snaga bi trebali da snose odgovornost za ovakav nizak stupanj obucenosti njihovih snaga.

Kud te ovi nisu provodali kada si krenuo u onaj kafic.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

BHG wrote:pa svinje moraju svoju frustraciju ispucat na sitnim kriminalcicima jer onim krupnim NESMIJU NISTA...a pri tom ih jos svi od cele do samog vrha drzave ponize da nize nemoze bit...pa ovako, kontaju oni, vratice svoje dostojanstvo i "ugled policiji ove zemlje"...mozda ce i nekog od nas sutra prebit kad nas zaustave zbog neupaljenih farova ili nevezanja...
mene samo interesuje jesu li prebili debila sto je onog jadnog starca raznio na stanici pred predsjednistvom...jer, kako vidjeh covjeka neki dan u escobaru, nefali mu ni dlaka s glave jos je onako nasmijan i fino raspolozen...
jebem ja i policiju, i sudstvo, i tuzilastvo, i ministarstvo a po najvise jebem ja nas kad smo ih mi izabrali i pustili da nam seru za vrat kako stignu :x

fazon je u sudstvu,tuzilastvu i drzavi.policija nema nikakvih ovlasti u drzavi.mozes joj raditi sta hoces.i na kraju neki ovdje hiljaduiu puta spominju cele i slicne celi.niko nece ili ne zeli da skonta da iza cele stoji drzava.sta mislis da policija ne smije nista celi?smije ali nema dozvolu.receno im je da ga ne diraju i da ne dolaze u sukob s njim.sjeti se zujevine,i na kraju sta se desilo sa specijalcima.
i na kraju,malo jest van teme ,ali sjeti se cace.radio je sta je htio dok drzavi nije zasmetao.a jos je imao i vojsku iza ledja.poenta je svakom se moze stati u kraj ako ima politicka volja.a kod nas je nema..
jedino sto se nije trebalo desiti u ovom slucaju,je tak snimak.nisu trebali snimati.
saviola

Post by saviola »

Abu FEED el-Castro wrote:Zivila milicija !!! no nazalost mi vise nemamo miliciju, u nas je policija a to je kaka.

Sljedece izbore glasam za Dodika, ako je sta pametno reko to je nakon "sarene revolucije" (i govana - dodali bi stariji): "Ma sta, trebali su im ledja polomit", fino u svom krkanskom zargonu ali na mjestu. Ovo je naravno zaostalo i nazadno razmisljanje te cu u letu valjda i ja nadoci, nebitno...

No buduci da mi idemo ka evropi onda fino trebamo najvise voditi računa o slobodama i ljudskim pravima nasih kriminalaca. Njima nista ne smije da fali. Vidjel ko na Hayatu i na BHT-u kako se onaj glavni drot redom svima ponizno izvinjava, i jos na kraju napominje svim gradjanima: sve sto im se ne svidja u radu policije odmah da prijave a oni ce to fino po hitnom sankcionisat. To je naravno fantastična poruka sa komandnog mjesta koja ima ogroman eho u usima svih:
1. policajaca - da skontaju da se nije zayebavat ni pod razno sa kriminalcima (ni onim najmanjim u usponu karijere, vece ionako ne smiju odavno) - jer ode poso, vrhunac ovlastenja je zaustavljanje putničkih vozila zbog prekoračenja brzine (ni to ne sve likove naravno);

2. kriminalaca - da skontaju da imaju "svoja prava i slobode" koje dosad nisu ni blizu adekvatno koristili te im to ubuduce valja utrostručit, da je zakon na njihovoj strani na kraju krajeva i da svakog drota mogu pljunut kad god im se cefne jer je on tu samo formalno, da čak njemu na oči moze (ne)djelo počiniti, a policajac moze samo promrmljati (ali i to ljubazno) nesto tipa "tuzicu te učiteljici", a ta "učiteljica" kod koje je vec par bio je super osoba i uvijek joj fali dokaza bla bla, i vazda je pravo super raspolozena uvijek ga prvo pita "jel te ko diro" i domalo onda: "haj' sine kuci, nemoj vise ziv bio";

3. običnog naroda da vide sta ih tek čeka u ovoj bajnoj konstalaciji

Eh aferim, to je pravi primjer normalne logike i sesir moj odmah do asfalta.

:x

potpisujem
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

toliko me šokiralo i razljutilo ovo što sam vidjela... Stvarno nisu normalni... I mi njih hranimo :( Da ovako postupaju sa ljudima... Ima za sve način... Ovo je nevjerovatno. Nadam se da će dobiti debele kazne za ovo i da će im djeca ispaštati za ovo... Naravno, kad babuka ne bude donosio platu iz policije... Mamu im j....
:x :x :x :x :x :x
senada

Post by senada »

u cijeloj prici niko se nije dotakao sustinskog pitanja - kome je i zasto trebao bas policijski pancir? na temelju ovisnikovog ponizavanja policije odbijanjem odgovora na njihova pitanja, samo kompletnom idiotu nije jasno koju je zvjerku sutnjom stitio ovisnik, kradljivac vrlo, vrlo indikativnog plijena... ocigledno se tu ne radi o pitanjima koja se cuju i vide na snimku, nego o nekim vrlo, vrlo vaznijim pitanjima... indikativna je cinjenica sto su policajci odlucili na obradu indikativnog predmeta izvan policijske uprave, daleko od ociju svojih kolega koji se mozda ne slazu sa kolegama.... mjesto radnje otvara brojna druga pitanja na koja su i ovisnik i policajci znali odgovor samo sto je od ovisnika ovisilo mozda priznanje u smislu policijskog materijalnog dokaza o cemu svjedoci snimanje obrade... mnoga su tu pitanja otvorena o kojima se ovdje i na medijima iznose poluistine, poluinformacije i spekulacije... upita li se neko sta bi se desilo sa policajcima da je bas njihova zaduzena oprema zavrsila kod nekih krimosa? ko bi mogao dokazati da policajci nisu bili u talu sa pociniocima, tj. kako nikome nije palo na pamet da je mozda cistim policajcima neko namjeravao smjestiti tim pacirom? taj neko kod koga bi zavrsio pancir uvijek je mogao ucjenjivati policajca/ce da ga je prodao ili poklonio ocekujuci tal? i jos mnogo toga upucuje na vrlo indikativnu cijelu ovu pricu koja na kraju ovako tempirana mozda ima za cilj medijski degradirati policiju i staviti pod potpunu kontrolu sve koji se mozda opiru "visoj sili"a znamo da su ovisnici za visu silu spremni rizikovati sve, i goli zivot, ciju demonstraciju nemoci smo vidjeli na svim lokalnim medijima...
LFC

Post by LFC »

Bez oklopa ti si PICKA, bez pendreka NIKO I NISTA!

A.C.A.B.

Nema opravdanja za ovo!
tempora

Post by tempora »

AKo se ne varam, policija u ovom slucaju nije prekoracila svoje ovlasti "samo" batinanjem ovog "narkomana" -vec, kako sam razumjela, radno vrijeme ovih policajaca, iskoristeno je za potragu pancira koji je nestao iz privatnog vozila jednog od policajaca i privodjenju "osumnjicenoga"

Ako je sve istina, kako se navodi, ja ne mogu da shvatim da vi niste zabrinuti. Jer ocigledno je da postoji praksa u nas, da se privatne stvari rjesavaju za vrijeme radnog vremena?-i to ne samo u policiji nego uopsteno u vecini radnih odnosa! U taj normativ nece ulaziti niko, jer naravno svi krse protokole.

Drugo,ne postoji pravni sistem u svijetu koji je besprijekoran, niti izvrsni organ koji se pridrzava radnog pravilnika. ( iako je ovaj kod nas nikakav)Jer radi se o ljudima, koji su od krvi i mesa i koji nerijetko svoj posao prevode kroz svoj licni kadar.
Ovo na sto se vi zalite, tipa, blage kazne, oduzete ovlasti i sl, nije nova prica i na nju se zale gradjani sirom svijeta.

Takodjer primjeri koji govore kako smo prije mogli mirno spavati, dok je policija obavljala svoj posao, a danas ne, su primjeri za skolskih klupa. Jer svijet se promjenio ( ako neko to jos ne shvata) i kompleksnost problema u svakom drustvu, je krajnje vidljiva. Nema te drzave u svijetu, gdje covjek jos moze mirno spavati, otkljucanih vrata ili drijemati na klupi, kako vi to kazate-pogotovo ako je rijec o velikim gradovima! U nekim drugim zemljama, policija takodjer nema vece ovlasti nego nasa, ( kojeg li razloga zaboga!) i policjski sluzbenici vrlo rijetko ostaju dugo u sluzbi, zbog sto lose placenog posla i uslova rada, sto zasicenja i nemogucnosti da se nose sa prozivjljenim.

Mislim, na osnovu cega se to moze zakljuciti, da su policajci upravo znali da osumnjiceni ima veze sa kradjom pancira? Necijom dojavom? Gledanjem u kafu, grah? Znali i opravdana metoda? :oops:

Ja ne poznajem drzavu u kojoj je narod tako lose ili nikako organizovan kao nasu. I ocigledno je, da smo vecinom, sretni kada se spomene vaspitno popravna palica, jel nesto trulo u nasem mozgu, smatra da se time mijenja i gradjanska svijest.

Vi na sva zvona pljujete po policiji. Postoji sveopste misljenje,da se radi o glupanima, retardiranim moronima koji vas tek tako zaustavljaju na ulici i pokusavaju iznuditi novac-a sa druge strane uvazavate i klicete palici?
Nesto tu opasno ne stima. I sa jedne i sa druge strane!
mostarac

Post by mostarac »

saviola wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Zivila milicija !!! no nazalost mi vise nemamo miliciju, u nas je policija a to je kaka.

Sljedece izbore glasam za Dodika, ako je sta pametno reko to je nakon "sarene revolucije" (i govana - dodali bi stariji): "Ma sta, trebali su im ledja polomit", fino u svom krkanskom zargonu ali na mjestu. Ovo je naravno zaostalo i nazadno razmisljanje te cu u letu valjda i ja nadoci, nebitno...

No buduci da mi idemo ka evropi onda fino trebamo najvise voditi računa o slobodama i ljudskim pravima nasih kriminalaca. Njima nista ne smije da fali. Vidjel ko na Hayatu i na BHT-u kako se onaj glavni drot redom svima ponizno izvinjava, i jos na kraju napominje svim gradjanima: sve sto im se ne svidja u radu policije odmah da prijave a oni ce to fino po hitnom sankcionisat. To je naravno fantastična poruka sa komandnog mjesta koja ima ogroman eho u usima svih:
1. policajaca - da skontaju da se nije zayebavat ni pod razno sa kriminalcima (ni onim najmanjim u usponu karijere, vece ionako ne smiju odavno) - jer ode poso, vrhunac ovlastenja je zaustavljanje putničkih vozila zbog prekoračenja brzine (ni to ne sve likove naravno);

2. kriminalaca - da skontaju da imaju "svoja prava i slobode" koje dosad nisu ni blizu adekvatno koristili te im to ubuduce valja utrostručit, da je zakon na njihovoj strani na kraju krajeva i da svakog drota mogu pljunut kad god im se cefne jer je on tu samo formalno, da čak njemu na oči moze (ne)djelo počiniti, a policajac moze samo promrmljati (ali i to ljubazno) nesto tipa "tuzicu te učiteljici", a ta "učiteljica" kod koje je vec par bio je super osoba i uvijek joj fali dokaza bla bla, i vazda je pravo super raspolozena uvijek ga prvo pita "jel te ko diro" i domalo onda: "haj' sine kuci, nemoj vise ziv bio";

3. običnog naroda da vide sta ih tek čeka u ovoj bajnoj konstalaciji

Eh aferim, to je pravi primjer normalne logike i sesir moj odmah do asfalta.

:x

potpisujem
i ja dajem potpis
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

koji ste vi ljudi idioti...

niste dzabe uz drotove... nece glupan na glupana
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Riogardian wrote:Iz ponasanja pripadnika Policije BiH,prema osobi koja je protivzakonito zadrzana i podvrgnuta mucenju i drugim aktima ponizvanja, pokazuje se nizak stupanj svijest pripadnika naroda iz BiH za primjenu Civilizacijskih normi u Drzavi BiH.

Ej Interpolash moj .... :D ....taj nizak stupanj obucenosti je proveo IPTF za vasu informaciju u Interpolu .... kao i izdavanje certifikata za rad kroz vetting proces kao i background check ....

Hocel neko maknut ovog maloumnika sa foruma .... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

urbanagerila wrote:

Ej Interpolash moj .... :D ....taj nizak stupanj obucenosti je proveo IPTF za vasu informaciju u Interpolu .... kao i izdavanje certifikata za rad kroz vetting proces kao i background check ....

Hocel neko maknut ovog maloumnika sa foruma .... :D
sto bi ga micali, super se uklopio kraj ostalih maloumnika... :D :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Narocito cetvrtkom .... :D

Nego jel neko od vas poznaje doticnog djecaka glavnog glumca u ovoj epizodi ??? Jel znate sta radi, gdje izlazi, za koga radi??? Kod koga je pancir ??? I zasto tome treba pancir ili svi vi onako nasumice pametujete ??? ... Senada je postavila izvrsno pitanje malo iznad pa bi se lazni moralisti mogli zapitati .... :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

urbanagerila wrote:Narocito cetvrtkom .... :D

Nego jel neko od vas poznaje doticnog djecaka glavnog glumca u ovoj epizodi ??? Jel znate sta radi, gdje izlazi, za koga radi??? Kod koga je pancir ??? I zasto tome treba pancir ili svi vi onako nasumice pametujete ??? ... Senada je postavila izvrsno pitanje malo iznad pa bi se lazni moralisti mogli zapitati .... :D
senadin indikativni odgovor o indikativnom predmetu u indikativnom kontekstu... nidje veze... jebes pancir, pun grad oruzja, uopste nije lose imati pancir, ono kad se krene u 2-3 s derneka po pive na benzinsku ili do granapa... raspitaj se u muriji koliko su puta celi d. oduzimali pistolj, a sad kao kraj svijeta sto je neko mahno pancir. smijesno, pancir mozes kupiti legalno bez dozvole, za razliku od oruzja.

ono sto je bitno u cijeloj prici je da pseto nije pazilo svoju opremu, i kad su mu je mahnuli, bilo ga bezbeli stid i strah prijaviti nadredjenim, pa trazio lika sam sa svojim fakinima... uostalom da li je pancir uopste bio kod onog klinca ? sumnjam...
atko

Post by atko »

Evo i jutros se palamudi po svim medijima o tim dogadjajima... NEKI duznosnik mupa apeluje na gradjanje da prijavljuju takve policajce... pa koji ce nam onda policija... treba da prijavljujemo i kriminalce i policajce i sudije ... pa kome mi izdvajamo poreze i dazbine, krkanima i kabadahijama.

Sve je jebeno devalviralo u ovoj jebenoj drzavi :x :x :x
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ko god brani onoh narkica ,ja bih mu pozelio da se nekad suoci sa cakijom ispod vrata ili opljackanim autom.ili da im se to isto desi s nekim u blizoj familiji.pa bih ih onda upitao sta bi i kako bi.
slabo su drotovi posao odradili.ja bih mu obje ruke polomio.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Alfons Kauders wrote:

senadin indikativni odgovor o indikativnom predmetu u indikativnom kontekstu... nidje veze... jebes pancir, pun grad oruzja, uopste nije lose imati pancir, ono kad se krene u 2-3 s derneka po pive na benzinsku ili do granapa... raspitaj se u muriji koliko su puta celi d. oduzimali pistolj, a sad kao kraj svijeta sto je neko mahno pancir. smijesno, pancir mozes kupiti legalno bez dozvole, za razliku od oruzja.

ono sto je bitno u cijeloj prici je da pseto nije pazilo svoju opremu, i kad su mu je mahnuli, bilo ga bezbeli stid i strah prijaviti nadredjenim, pa trazio lika sam sa svojim fakinima... uostalom da li je pancir uopste bio kod onog klinca ? sumnjam...
Opet ti na svoju vodu ... nije upitno to koliko puta su Cheli R & I uzeli pistolje i koliko puta su iste utoke vratili na vrata uz izvinjenje (to je valjda razlika izmedju sitnog i organizovanog kriminala).... znaci ti mislis da je problem sto xy ostavi bilo sta u svom autu i neko mu to nonsalantno poplasi ... znaci ja sam kriv sto imam kasetofon u autu.... kako inteligentno??? Da se tebi desila ista stvar da ti u naselju u kome zivis obiju auto naravno nazoves odma muriju da bi sredio osiguranje a potom se raspitas kod lokalnih kabadahija koji od narkomana je tog dana radio aute u tom reonu ...(tako to kad nas u Sa bar funkcionise) ... nebil dosao do zeljene imovine jer ti pravosudni sistem ne obecava bas mnogo... Za tvoju informaciju pancire legalno mogu kupiti samo ovlastena lica i zastitari i cijena mu je oko 1200KM (za onaj najslabiji type A) a na crno ga mogu sloziti i do 700 ako bas nisu u krizi sto je protu vrijednost od nekih 15 gr. horsea, drugim rijecima 7 dana bez krize ... :D Vec 8. dan trazi se novi auto i nova zrtva ... A to sto ne vidis da bi taj drot trebao iz svog dzepa platiti za pancir za kojeg zna ko ga je ukrao i odbiti svojoj djeci od usta od nekih bjednih 5-6-700 nije nimalo cudno sto ga je onako tretirao .... jel mozes shvatiti frustraciju murije kad rade Sizifov posao??? Jel Edipe??? ... :D
shin

Post by shin »

taxi_driver wrote:ko god brani onoh narkica ,ja bih mu pozelio da se nekad suoci sa cakijom ispod vrata ili opljackanim autom.ili da im se to isto desi s nekim u blizoj familiji.pa bih ih onda upitao sta bi i kako bi.
Buraz ne radi se o narkicu, zamisli da su na tebe posumnjali da si hapio pancir pa se zamisli golog ispod goodyear gume.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

urbanagerila wrote:
Alfons Kauders wrote:

Opet ti na svoju vodu ... nije upitno to koliko puta su Cheli R & I uzeli pistolje i koliko puta su iste utoke vratili na vrata uz izvinjenje (to je valjda razlika izmedju sitnog i organizovanog kriminala).... znaci ti mislis da je problem sto xy ostavi bilo sta u svom autu i neko mu to nonsalantno poplasi ... znaci ja sam kriv sto imam kasetofon u autu.... kako inteligentno??? Da se tebi desila ista stvar da ti u naselju u kome zivis obiju auto naravno nazoves odma muriju da bi sredio osiguranje a potom se raspitas kod lokalnih kabadahija koji od narkomana je tog dana radio aute u tom reonu ...(tako to kad nas u Sa bar funkcionise) ... nebil dosao do zeljene imovine jer ti pravosudni sistem ne obecava bas mnogo... Za tvoju informaciju pancire legalno mogu kupiti samo ovlastena lica i zastitari i cijena mu je oko 1200KM (za onaj najslabiji type A) a na crno ga mogu sloziti i do 700 ako bas nisu u krizi sto je protu vrijednost od nekih 15 gr. horsea, drugim rijecima 7 dana bez krize ... :D Vec 8. dan trazi se novi auto i nova zrtva ... A to sto ne vidis da bi taj drot trebao iz svog dzepa platiti za pancir za kojeg zna ko ga je ukrao i odbiti svojoj djeci od usta od nekih bjednih 5-6-700 nije nimalo cudno sto ga je onako tretirao .... jel mozes shvatiti frustraciju murije kad rade Sizifov posao??? Jel Edipe??? ... :D

ma jarane ovo su sve lazni borci za ljudska prava.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

shin wrote:
taxi_driver wrote:ko god brani onoh narkica ,ja bih mu pozelio da se nekad suoci sa cakijom ispod vrata ili opljackanim autom.ili da im se to isto desi s nekim u blizoj familiji.pa bih ih onda upitao sta bi i kako bi.
Buraz ne radi se o narkicu, zamisli da su na tebe posumnjali da si hapio pancir pa se zamisli golog ispod goodyear gume.
Ma kome se jos to desilo da ga slome ni krivog ni duznog .... nasa murija zna SVE ali ne moze uraditi NISTA ... nema slucajnog lomljenja tacno se zna ko, sta i gdje radi .... sanse za pogresku 1:1000000 .... :D
saviola

Post by saviola »

urbanagerila wrote:
Alfons Kauders wrote:

svaka cast na postu!

a ti alfons kauders@ pa samo cu reci, ili si bezobrazan ko pasce ili si fakat nepopravljivo glup? nema trece.
Post Reply