Herbalife?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

latinalover wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
latinalover wrote:kao sto SPAVAC rece...ima dovoljno argumenata..koji definitivno pobijaju njihovu misiju zdravlja....
pa za r ti nisi kupio onaj kofercic sa onim bobicama da ides da ih dilas?????
:shock: :shock: jebote ljudi 110 kaemova za 100 grama caja!!! :shock: :shock: :? :?
pa ne mogu da vjerujem, pa ljudi ko to kupuje????
ja znam da od kad se pije sasvim obicna nana, kadulja, majcina dusica i kamilica, da pomazu u svemu, a cijena kutije je 1.1Km, dakle sto puta jeftinije!

nisam kupio to...

naravno da nisam

mislio sam nekad biti korisnik njihovih proizvoda, ali nakon ovih argumenata...tesko..
A sta nam to ti nudis, a? :D

http://www.market.ba/oglas/11072
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Dirty Harry wrote:
latinalover wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: pa za r ti nisi kupio onaj kofercic sa onim bobicama da ides da ih dilas?????
:shock: :shock: jebote ljudi 110 kaemova za 100 grama caja!!! :shock: :shock: :? :?
pa ne mogu da vjerujem, pa ljudi ko to kupuje????
ja znam da od kad se pije sasvim obicna nana, kadulja, majcina dusica i kamilica, da pomazu u svemu, a cijena kutije je 1.1Km, dakle sto puta jeftinije!

nisam kupio to...

naravno da nisam

mislio sam nekad biti korisnik njihovih proizvoda, ali nakon ovih argumenata...tesko..
A sta nam to ti nudis, a? :D

http://www.market.ba/oglas/11072
jao fidi fakat! :shock:
a nama ovdje ufatio lafinjat!
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

He he, pratim vas HL-ovci .... pomno ....

You've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya punk?
latinalover

Post by latinalover »

ja vama ovdje nista ne nudim..

i nisam HL-ovac...

a da zamislimo da sam HL-ovac, opet je moj pristup bolji i normalniji nego ovaj "JEHOVSKI" 8-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

latinalover double agent :D
Posto ja obicno odgovaram kontrama, evo jedno licno iskustvo, ali na engleskom.

My Herbalife Story

By Brian Carnell

Friday, March 29, 2002

Boing!Boing! pointed to this long article by a person in Sacramento that starts out being about ugly signs offering a work-at-home scam and ends up being about Herbalife.

After college, my first job was working for a hospital laundry. The laundry had very little handle on its inventory and bought a half-assed system to try to keep better track of it. The whole system was a disaster, and it was my job to get it to work.

I had to work regularly with the manager of the linen facility at a hospital, and this guy was one of those goofballs who it is extremely difficult to fathom how he ever rose to the management level. The guy was a schemer with lots of ideas and wacky business ideas and not a whole lot of brains or persistence to actually follow through.

One of the things he constantly pestered me about was Herbalife. He was constantly telling me about all the weight he was losing as well as trying to get me involved with the MLM scam/scheme. I thought it was inappropriate, but that pretty much summed my view of everything this guy did.

Finally, though, I just wanted to get him to shut up so I agreed to go to his little MLM meeting. If you've never been to one of these things, they are really fascinating (but if you're going to go, do like I do and make sure you don't bring any form of money with you -- I had like five dollars in my pocket, and that was probably to much around these folks).

The entire evening was half revival meeting and half the most manipulative sales pitch you'll likely experience. The whole idea is basically a scam -- there is no way in hell the people like the laundry manager are ever going to get rich. On the other hand, though, the very klix number of people who are able to convince their friends and complete strangers to throw their money into this are like the sharks of the sales world -- there's nobody better nor more vicious.

The leader of this event looked like a 45-year-old Tom Cruise who was doing too much Herbalife. He was thin to the point of bordering on gaunt. He looked a little bit like a world class long distance runner, except from his skin complexion it was obvious he was probably following a drastic diet to keep his weight low to impress the people he was pitching.

And the guy was slick. Too slick. Con man slick. Michael Douglas in Wall Street slick. He gave some very spirited talk about all the money he had made, the vacations he had taken, the cars he owned, etc., etc. Then, of course, when he's done he announces some special offer just for newcomers like myself. For something approaching $1,000 we can get $1,500 worth of merchandise to sell, and they start with the nonsensical litany of uplines and downlines or whatever the terminology was.

The cool thing about not having any money with you is you can let the full effect of this hit you. It's interesting just how easily some people can use your fears and hopes to manipulate you. I could see why people would find this sort of pitch attractive, even though you'd have to be insane to say yes and put up your money.

The sad thing was that while the laundry manager is pulling out all the stops trying to convince me (and, of course, I have to make my decision right now), it's pretty clear that the big guy is manipulating him. The laundry manager wasn't a bad salesman but he never was very convincing -- and fell hook, line and sinker for the big guy's pep talks about what a great salesman he was and how determination and drive could make him rich.

Finally, after listening to the pitch several times and refusing several times the meeting is over and I am out of there. Walking out feels like you've been trapped in a cave underground for a year and are finally being allowed to see the light of day.

And, of course, I drive straight to the library because now I'm very curious. Of course, this was the early 1990s and by then Herbalife had already had run-ins with various legal authorities over illegal and dangerous ingredients in its products, tax problems by its founder, and all sorts of other issues. It wasn't a pretty picture.

The next day I have to drive out to the hospital, and while I'm there hand this guy a manila folder asking him if he's aware of the previous investigations of Herbalife, not to mention all the crap that is in these supplements he's popping because Herbalife tells him they're all natural and they're cleansing his body.

And the color completely leaves his face. For an instant he has this look that is just priceless. This guys's spent thousands of dollars of his money, persuaded family and friends to get involved, and he hasn't even done even a cursory investigation of Herbalife. He's screwed.

But he recovers pretty quickly. He's hooked. I could have just shown him pictures of his wife with the big guy and he'd still be convinced that Herbalife is going to make him rich. I explain to him that even if I wanted to take Herbalife -- which I most certainly do not -- I could not because the products were chock full of ephedrine (although, consistent with its business practices, Herbalife never listed ephedrine in the ingredients list).

At which point he turns to me, very sincerely -- he's not trying to insult me at all, he clearly feels sorry for me -- and asks, "So you're just going to have to stay fat?" Which is when it hits me that this guy is totally dominated by his own fears. Fear of being fat, fear of not having enough money, fear of not being as successful as other people, and he's the perfect sucker for this scam.

I have no idea whatever happened to him. A couple months, later I couldn't take that job anymore and quit. A couple years later I partially mastered my own weight problems and dropped 50 pounds (and I've kept it off) without having to throw hundreds of dollars after unhealthy supplements (it's amazing what giving up fast food and exercising once in a while will do).

Mark Hughes, who started Herbalife in the early 1980s, was not so lucky. He was found dead in August 2000 in the $27 million mansion that he had bought by suckering people. The 44-year-old apparently had all the money he could ever want but couldn't kick his alcoholism. He died after a four-day-long binge of drinking alcohol in combination with anti-depressants.
latinalover

Post by latinalover »

mislite sta hocete ,al nisam HL-ovac
debela

Post by debela »

latinalover wrote:mislite sta hocete ,al nisam HL-ovac
dobro. kad postanes ne nudi nam :oops:
latinalover

Post by latinalover »

latinalover double agent :D
ako te bas zanima, dobio sam dvije ponude pa se dvoumim....pogledaj temu...na podforumu"auto"
latinalover

Post by latinalover »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070208088

kazu od predoziranja tabletema za mrsavljenje....

zasto nije koristila nesto iz asortimana HL?...ili mozda jeste...
a ako se slucajno ustanovi da jeste.....propada HL 100%

zao mi je zene.....osta tek rodjena beba iza nje....
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

latinalover wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/070208088

ona je bila multimilionerka.

Oni ne koriste HL.

HL je izmisljen za glupu fukaru.
latinalover

Post by latinalover »

DaysleepeR wrote:

Oni ne koriste HL.

da ali ti proizvodi pomazu pri mrsanju...ili ne?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

latinalover wrote:
DaysleepeR wrote:

Oni ne koriste HL.

da ali ti proizvodi pomazu pri mrsanju...ili ne?
Recently, she lost a reported 69 pounds and became a spokeswoman for TrimSpa, a weight-loss supplement. On her reality show and other recent TV appearances, her speech was often slurred and she seemed out of it. Some critics said she seemed drugged-out.

"Undoubtedly it will be found at the end of the day that drugs featured in her death as they did in the death of poor Daniel," said a former attorney for Smith in the Bahamas, Michael Scott.

http://www.trimspa.com/

Over and out
FaceOff

Post by FaceOff »

Kao prvo odmah da se očitujem da nisam HL-ovac,niti namjeravam postati, ali moram reci da vec treci mjesec koristim ove proizvode i postizem super rezultate (-13kg).

Svi oni koji su koristili ove proizvode, a nisu postigli rezultate, neka se zapitaju koliko su se pridrzavali uputa i koliko su uistinu u glavi rascistili da zele smrsati.

Uz apsolutno postivanje pravila, koja nisu rigorozna by the way (samo rucak jedes,ostalo shake i naravno tablete) rezultati se apsolutno mogu postici, pri tom dodajte malo vjezbice i smrsat cete.

Mnogi ce reci, takvim rezimom se moze omrsati i bez Herbalife, ja odgovorno tvrdim da NE MOZE.
Poenta je da tablete koje se piju nisu tablete za mrsavljenje (tope masti i sl.) vec samo podsticu redovnu probavu, a shake zamjenjuje dnevno potrebnu kolicinu proteina, ugljikohidrata...
Uz sve to neophodno je piti barem 2.5 litre vode dnevno i garantujem dobre rezultate.

Svrha Herbalife-a je stvaranje navike da se ne "prezderava" i da se jede onda kada ste gladni, a ne iz dosade, ali ako cete nakon Herbalife-a ponovo se baciti na frizider ko ludjaci, tada vam mogu reci da ste uzalud bacili trud i novac.

Da zakljucim, rezultati se 100% mogu postici, ali je potrebno u glavi rascistiti s tim DA LI ZELIM SMRSATI ILI NE???

Oni koji to nisu 100% odlucili nece nista ni postici, a na svakom koraku ce pricati kako je HL bezveze i uzalud bacen novac, a dnevno pojedu 2 hljeba, pile...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

FaceOff wrote:Kao prvo odmah da se očitujem da nisam HL-ovac,niti namjeravam postati, ali moram reci da vec treci mjesec koristim ove proizvode i postizem super rezultate (-13kg).

Svi oni koji su koristili ove proizvode, a nisu postigli rezultate, neka se zapitaju koliko su se pridrzavali uputa i koliko su uistinu u glavi rascistili da zele smrsati.

Uz apsolutno postivanje pravila, koja nisu rigorozna by the way (samo rucak jedes,ostalo shake i naravno tablete) rezultati se apsolutno mogu postici, pri tom dodajte malo vjezbice i smrsat cete.

Mnogi ce reci, takvim rezimom se moze omrsati i bez Herbalife, ja odgovorno tvrdim da NE MOZE.
Poenta je da tablete koje se piju nisu tablete za mrsavljenje (tope masti i sl.) vec samo podsticu redovnu probavu, a shake zamjenjuje dnevno potrebnu kolicinu proteina, ugljikohidrata...
Uz sve to neophodno je piti barem 2.5 litre vode dnevno i garantujem dobre rezultate.

Svrha Herbalife-a je stvaranje navike da se ne "prezderava" i da se jede onda kada ste gladni, a ne iz dosade, ali ako cete nakon Herbalife-a ponovo se baciti na frizider ko ludjaci, tada vam mogu reci da ste uzalud bacili trud i novac.

Da zakljucim, rezultati se 100% mogu postici, ali je potrebno u glavi rascistiti s tim DA LI ZELIM SMRSATI ILI NE???

Oni koji to nisu 100% odlucili nece nista ni postici, a na svakom koraku ce pricati kako je HL bezveze i uzalud bacen novac, a dnevno pojedu 2 hljeba, pile...
Sve ovo sto si ti napisao se moze postici uz dobru dijetu BESPLATNO.

Nesmijem ni pomisliti koliko si para izletio do danas.

I savjet - nemoj odgovorno nista tvrditi.
FaceOff

Post by FaceOff »

DaysleepeR wrote:
FaceOff wrote:Kao prvo odmah da se očitujem da nisam HL-ovac,niti namjeravam postati, ali moram reci da vec treci mjesec koristim ove proizvode i postizem super rezultate (-13kg).

Sve ovo sto si ti napisao se moze postici uz dobru dijetu BESPLATNO.

Nesmijem ni pomisliti koliko si para izletio do danas.

I savjet - nemoj odgovorno nista tvrditi.
Da i ta dijeta podrazumijeva igladnjivanje do iznemoglosti.
Odgovorno mogu tvrditi, jer sam do sad probao apsolutno sve moguce dijete uz minimalni rezultat duplo vracen nakon prestanka iste.
Sada, dok koristim HL mogu ODGOVORNO tvrditi da niti jednog trenutka nisam osjetio glad, jer mi je sasvim dovoljan jedan "pravi" i dva HL shake obroka.

Ponavljam, onaj ko je u glavi cist s tim da se vise ne zeli nositi s viskom kilograma spreman je izdvojiti i odredjenu sumu novca (imam pozamasan popust prilikom kupovine). Osim toga cijena HL programa je identicna cijeni mjesecnih izdataka za dva obroka koja nadomijesti HL (barem kod mene), tako da sam na istom.

Pretpostavljam da si ti jedan/jedna od onih koji/a nema ovakvih problema (i Bogu zahvali na tome), pa s toga ne vidim potrebu za komentarisanjem ove teme. Ako si takav/va koji/a ima slicnih problema pretpostavka je da si se rijesio/la istog, pa podijeli s nama kako???

Opet ponavljam, nisam niti distributer HL (popust dobijam preko bliskih ljudi) niti bilo sta drugo i apsolutno se slazem da ima HL distributera napasnih da bi ih pozelio pretuci, ali ovo zadovoljstvo (i fizicko i psihicko) nema cijene.

Cilj mi nije ubjedjivati bilo koga niti da kupi niti da ne kupi, jer ja od tog nikakve koristi nemam, samo dijelim svoje pozitivno iskustvo, a mogao bih posvjedociti s jos barem 5 zadovoljnih bivsih korisnika (bivsih, jer su postigli cilj i sad savrseno funkcionisu i odrzavaju zeljenu kilazu).
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

U pravu si, ja nemam problema a kilazom.

Medjutim, poznajem ljude koji su postigli fascinantne rezultate kvalitetnim dijetama, dakle bez gladovanja i nisu vratili kilograme.
(glupo mi je sto ovo i pisem, kako li su ljudi do prije 3 godine skidali kile?)

I sve to besplatno.

Ne osporavam ja djelovanje HL-a u potpunosti, samo mislim da tajna njegovog djelovanja nije u sastojcima koje sadrzi nego u drugim stvarima.

Takodje, HL je jedan od mnogih a ne jedan jedini.

Ne pada mi na pamet da ponavljam neke cifre i podatke prije navedene, tako da prije nego repliciras, procitas moje starije postove.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Ma nemoj. Evo ja samo malo poveo računa o ishrani (nema prežderavanja, nema grickalica uz TV naveče, više vode, ...) dakle bez neke posebne dijete i imam rezultate.
Sada, dok koristim HL mogu ODGOVORNO tvrditi da niti jednog trenutka nisam osjetio glad, jer mi je sasvim dovoljan jedan "pravi" i dva HL shake obroka.
E pa vidis, ja znam osobu koja koristi HL i ODGOVORNO TVRDIM :D da se ponekad itekako osjeti glad.
latinalover

Post by latinalover »

ko zeli da smrsa ..nek navecer nista ne jede osim voca...i nek svaki dan ide na trcanje......

svaki dan trcanja po 30-45 minuta...je definitivno najzdraviji nacin mrsanja...

vi koji imate problema sa tezinom probajte tako mjesec dana...

a to HL proizvodi, pa uz to vjezbice pa se moras odreci hrane...

isto ti je kao i bez hl proizvoda..nego to je psiholoski efekat..kad skontas koliku si lovu dao...pa onda prestanes jesti,i ides vjezbati da ti lova djaba ne propadne...

i onda kad smrsas tu zaslugu dajes HL-u....umjesto vjezbama i nejedenju....
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Eh,bas je zanimljivo bilo...Svaki post sam procitala,i fakat,kad im je ponestalo argumenata Herbal-svjedoci se izgubise.Sad ce se opet javiti ,garant,i reci da su imali previse posla pa nisu mogli tipkat.Eh vako-ja sam osoba koja vjeruje doktorima,a ne Ogulinu Culibrku,i njemu slicnima,tako da sve ovo vezano za Herbalife vise lici na prodavanje magle.Bar meni.Ne pada mi na pamet odvajati silne novce ako nesto mozes napraviti i bez toga( dijete -ako debljina nije povezana sa nekim zdravstvenim poremecajima). Imam problema sa debljinom, ustvari vise ih imaju drugi,ja svoje kile nosim cijeli zivot tak da su mi drage :D ,a kome se ne svidja nek ne gleda,brate dragi! A DaysleepeR, ti si ovo super izveo,skidam kapu!
latinalover

Post by latinalover »

DaysleepeR wrote:U pravu si, ja nemam problema a kilazom.

Ne

.

tacno ..ima toliko tih kompanija koje. nude slicne vrsta proizvoda...a mozda i bolje. pa se ne eksponraju..i nemaju EPHEDRINE ili kako vec ...u proizvodima...
FaceOff

Post by FaceOff »

Medjutim, poznajem ljude koji su postigli fascinantne rezultate kvalitetnim dijetama, dakle bez gladovanja i nisu vratili kilograme.

I sve to besplatno.

Ne osporavam ja djelovanje HL-a u potpunosti, samo mislim da tajna njegovog djelovanja nije u sastojcima koje sadrzi nego u drugim stvarima.

Ne pada mi na pamet da ponavljam neke cifre i podatke prije navedene, tako da prije nego repliciras, procitas moje starije postove.
Pa super ako su postigli rezultate. Ja nazalost nisam mogao. HL mi definitivno pomaze zato i kazem da imam jako pozitivno iskustvo.

Diskusija ide u tom smjeru kao da je zakonom uredjeno da svi moraju koristiti HL proizvode, pa nastala opca pobuna.
Onaj ko dijetom uspije skinuti i odrzati kilazu, svaka mu cast. Ja to uspijevam Herbalife-om i zadovoljan sam.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

FaceOff wrote:

I sve to besplatno.

Pa super ako su postigli rezultate. Ja nazalost nisam mogao. HL mi definitivno pomaze zato i kazem da imam jako pozitivno iskustvo.

Diskusija ide u tom smjeru kao da je zakonom uredjeno da svi moraju koristiti HL proizvode, pa nastala opca pobuna.
Onaj ko dijetom uspije skinuti i odrzati kilazu, svaka mu cast. Ja to uspijevam Herbalife-om i zadovoljan sam.
OK, kad si vec napravio istup u smislu da nisi dio prevare, onda to pozitivno iskustvo zadrzi za sebe.
FaceOff

Post by FaceOff »

DaysleepeR wrote:
FaceOff wrote:

I sve to besplatno.

OK, kad si vec napravio istup u smislu da nisi dio prevare, onda to pozitivno iskustvo zadrzi za sebe.
Hoces mi ti mozda zabraniti???
Pisacu ono sto ja zelim, a ne no sto ti zelis cuti !!!
radeljas

Post by radeljas »

FaceOff wrote: Hoces mi ti mozda zabraniti???
da. dosao je on iz beograda da uredjuje sarajevo-x.
ne razumijem ljude koji pricaju o necemu sto nisu probali i zanemaruju pozitivna iskustva ljudi koji jesu. vezano za pricu o vjezbanju, trcanju i sl. mogu reci da sam sve probao i nisam postigao rezultat, kao sa hl. trcanje 2x sedmicno, kosarka, svakodnevno vjezbanje nisu pomogli, a hl jeste. ko moze i zeli neka proba, ko ne zeli ok. ko ne zna sta je neka ne pljuje po tome.
latinalover

Post by latinalover »

radeljas wrote:
FaceOff wrote: Hoces mi ti mozda zabraniti???
da. dosao je on iz beograda da uredjuje sarajevo-x.
ne razumijem ljude koji pricaju o necemu sto nisu probali i zanemaruju pozitivna iskustva ljudi koji jesu. vezano za pricu o vjezbanju, trcanju i sl. mogu reci da sam sve probao i nisam postigao rezultat, kao sa hl. trcanje 2x sedmicno, kosarka, svakodnevno vjezbanje nisu pomogli, a hl jeste. ko moze i zeli neka proba, ko ne zeli ok. ko ne zna sta je neka ne pljuje po tome.

cuj trcanje 2x sedmicno....

po ko zna koji put....svi tako smrsate koristevci HL proizvode i onda zanemarujete druge faktore koji su imali uticaja na mrsanje...
Locked