Reprezentacija BiH u rukometu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
van Basten

#376 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by van Basten »

Poprilično sam zadovoljan grupom...čak mislim da nam se lakše plasirati na ovo Evropsko nego na Svjetsko u Hrvatsku. Iako treba vidjeti na šta će ličiti protivnikici kad dođe vakat za megdana... slijede baraž , Olimpijada (koja mimoilaze sve naše rivale)...ko će mjenjati generacije, ko podmlađivati, ko skupljati najbolje što se može.... uglavnom, vidjećemo, ali na prvu sam prezadovoljan
rikardoreis

#377 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by rikardoreis »

van Basten wrote:Poprilično sam zadovoljan grupom...čak mislim da nam se lakše plasirati na ovo Evropsko nego na Svjetsko u Hrvatsku. Iako treba vidjeti na šta će ličiti protivnikici kad dođe vakat za megdana... slijede baraž , Olimpijada (koja mimoilaze sve naše rivale)...ko će mjenjati generacije, ko podmlađivati, ko skupljati najbolje što se može.... uglavnom, vidjećemo, ali na prvu sam prezadovoljan
taman tako, slazem se...kao i uvijek :D
rikardoreis

#378 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by rikardoreis »

a divi grupe 1 :shock:

Poljska, Švedska, Rumunjska, Crna Gora, Turska, Gruzija.

ne bi nam ni Emir Junuzovic iz najboljih dana pomog'o :D :D
in33sa

#379 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

Nije losa grupa, sve je otvoreno.

Ako se Srbija sredi i sabere, nece biti dobro. Mada mi se cini da se kod njih izlaz iz krize ne nazire.

Rusi slabi na zadnjem EP, ali poznavajuci sistem rada Maksimova, on nesto sprema. Ili ga je konacno pregazilo vrijeme, njega i njegov starinski teretni rukomet.

Svicarska je takodje dobra, bice nezgodni. Ako se ne varam, vodi ih Perkovac.

Ostali su slabiji od BiH, dosta.
cyprus

#380 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

Jest da će bit teško, ali mislim da nismo mogli puno bolje proć i mislim da imamo šanse. Samo treba dić Švicarsku i ovdje i u gostima, dobit kući Srbiju i Rusiju, a tamo ne gubit kilometarskim razlikama, ne kixat protiv slabijih i eto nas na EP :D :D . Kak bi to lepo bilo... :)
Neon_Knight

#381 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Neon_Knight »

opet nema Trivudnze u repki...treba nam visok srednji bek...koliko znam, rekao je da ce igrati baraz...ali...
alphonse kauders

#382 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by alphonse kauders »

FTV reklamira utakmicu na televiziji i piše 07.06. BiH - Maarska, kao i uzvratna isto tako MaDŽarska - BiH :D :D :x :x :x
DicaTM

#383 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by DicaTM »

U miru i tišini šumom opkoljenog hotela "Avar" u mjestašcu Matrafiredu, sedam kilometara od Đonđoša, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekat će današnju utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2009. protiv Mađarske. Zbog borbe K-1 boraca (?!), naša selekcija, baš kao ni domaćin, jučer nije mogla trenirati na mjestu koje će biti poprište duela, ali to nije poremetilo ni igrače ni stručni štab. Posljednji trening odradili su u školskoj dvorani, u kojoj su se, inače, Mađari pripremali posljednjih osam dana.

Ogromna važnost

A u kakvoj atmosferi naši najbolji rukometaši dočekuju današnji okršaj, prenio nam je Muhamed Toromanović.

- Ovaj susret ima ogromnu važnost. U proteklih petnaestak dana dobro smo se pripremili i dat ćemo sve od sebe da osiguramo povoljan rezultat pred revanš u Sarajevu za sedam dana. Tokom pripremnog perioda odigrali smo tri meča u kojima nismo briljirali, imali smo i dosta crnih perioda, ali ovo je meč čijeg smo značaja svjesni svi do jednog pa se zbog toga nadam da ćemo odigrati mnogo bolje - kazao je naš pivot te dodao:

- Ako pružimo maksimum, možemo iznenaditi Mađare, koji su, objektivno, favoriti.

Prema Toromanovićevom mišljenju, danas moramo odigrati izuzetno čvrsto i koncentrirano. Svaki, pa i najmanji pad, mogao bi skupo koštati.

Odgovor na grubosti

- Mađarima možemo parirati ako preuzmemo njihov način igre, a to je da na grubosti uzvraćamo istom mjerom. Mislim da ni mi, a ni oni, nemamo mnogo šansi na postavljene odbrane i zato moramo dobro koristiti prilike iz kontri i polukontri. Dakle, agresivno i hrabro od prve od posljednje minute. I ako već moramo gubiti lopte, neke to bude šutem, a ne da nam je sudije oduzimaju ili da pravimo nepotrebne tehničke greške - rekao je Toromanović.
laku noć

#384 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by laku noć »

Kvota 1,05 na Mađare :D
fantom slobode

#385 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fantom slobode »

Lijepo je vidjeti da se reprezentacija spremala ozbiljno za susret, mislim da je rukomet, sport-primjer u BiH.Zelim momcima sve najbolje, a nadam se da ce Sredoje Novic doci na sjednicu Vijeca ministara da da covjeku drzavljanstvo, da zaigra sa svojim suigracima, makar u uzvratnom susretu.Sredoje, Sredoje, pa nije valjda toliko zapelo, pa te sekira...
laku noć

#386 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by laku noć »

Kao i uvijek pretjerano veliki optimizam,pa BiH je po meni u baražu izvukla jednu od najjačih reprnzetacija,sve sem ubjedljivog poraza a to je nekih 7-8 golova razlike bila bi prava senzacija.Ljudi pa Mađari su među 5-6 evropskih reprenzetacija .Daj bože da se varam ali saznaćemo uskoro
fantom slobode

#387 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fantom slobode »

laku noć wrote:Kao i uvijek pretjerano veliki optimizam,pa BiH je po meni u baražu izvukla jednu od najjačih reprnzetacija,sve sem ubjedljivog poraza a to je nekih 7-8 golova razlike bila bi prava senzacija.Ljudi pa Mađari su među 5-6 evropskih reprenzetacija .Daj bože da se varam ali saznaćemo uskoro
U tome je draz, ako se prodje, proslo se preko velikog protivnika, niko ne kaze da nisu veliki favoriti, ali ovi momci su se pripremili najbolje sto su mogli, a nadam se da ce se boriti svim srcem za svoju domovinu i uspjeh BiH rukometa.Kakav god bude krajnji rezultat, rukomet BiH ima buducnost.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#388 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Admir_1984 »

Od svih ovih kolektivnih sportova rukomet nam je nekako najorganizovaniji. Liga nam uopste nije losha i kvalitet dolazi do izrazaja. Ovim momcima zelim svu srecu svijeta danas, pa da konacno izvucemo povoljan rezultat u barazu.

Svim srcem za ovu reprezentaciju :bih: :bih: :bih: :bih:
in33sa

#389 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by in33sa »

Ne mogu dalje gledati, Spaho ne da je iritantan, tako odvratan glas odavno nisam cuo.

Ko njemu dade rukomet da prenosi... nije ti to fudbal, konju.
awekenings

#390 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by awekenings »

dobra tekma skroz ... opet nas rusi ukopavaju ... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#391 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Admir_1984 »

-1 na poluvremenu. Nasi se extra dobro nose sa madjarima. Samo da nas sudije ne sjebu u drugom poluvremenu

:bih: :bih: :bih:
awekenings

#392 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by awekenings »

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: .. josh koja zastavica .. cisto radi dobre karme ... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
dnaxy

#393 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by dnaxy »

pa koji je rezultat? jel ima negdje na netu prenos?
topmir

#394 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by topmir »

Vrlo dobro su odigrali 1. poluvrijeme, e sad valjda uspiju izdrzati ne znam koliko su se vec izmorili,jer kod nasih reprezentacija u bilo kojem sportu kondicija nije bila jaca strana. Ipak su madjari mnogo jaki. Bio sam sokiran kad sam vidio da Rusi sude ali valjda ne pokvare utakmicu sudjenjem.
cyprus

#395 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by cyprus »

in33sa wrote:Ne mogu dalje gledati, Spaho ne da je iritantan, tako odvratan glas odavno nisam cuo.

Jesam li ja glpu ili se Nagy čita Nađ, a ne Nađi :-)
LSD

#396 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by LSD »

Dobro se naši drže...ne damo im da se odlijepe na više od jednog gola razlike...ovaj Eklemovic nam zadaje najviše problema.
Hajmo Bosno,hajmo Hercegovino.
le piaf

#397 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by le piaf »

dnaxy wrote:pa koji je rezultat? jel ima negdje na netu prenos?
imas ovdje textualni prenos:
www.sportsport.ba
fantom slobode

#398 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by fantom slobode »

Rekoh ja lijepo da su se ljudi pripremili, samo naprijed momci, pokazite im borbenost!A sudije, sudije, valjda ih nekako prezivimo... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Doda37

#399 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by Doda37 »

evo malo i slike

Image
KPNCTNJAH

#400 Re: Reprezentacija BiH u rukometu

Post by KPNCTNJAH »

in33sa wrote:Ne mogu dalje gledati, Spaho ne da je iritantan, tako odvratan glas odavno nisam cuo.

A Tahirovic se jedan napad zove Edin,a drugi Enid :-D
Post Reply