Da li djecu treba tuci?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li djecu treba fizicki kaznjavati?

Da uvijek - batina je iz raja izasla
14
14%
Ne nikad
33
33%
Kad bas zasluze
54
53%

Total votes: 101

Vingo

Post by Vingo »

Molim te mirci, preklinjem te daj mi primjer moje iskljucivosti! Da se pokusam korigovati, jer mi je eto stalo....

zena 21.......posto se slijepo drzim knjiga - odvela bih dijete kuci ili na najblize osamljeno mjesto - nadam se. Nismo jos imali izljev bijesa. Mozda i necemo.
(Toplo preporucujem citanje citiranog teksta - koji takodjer mozete popljuvati)
I zaista nemam pojma sta ti je tako smijesno? (osim spota, koji je super btw)
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

zmijaIzmaj wrote:
ztluhcs wrote:
shin wrote:Ovo ja govorim, treba buzdovan nosat.
Feferonke... Samo malo nama¾e¹ po jeziku, slu¹aju ko satiæi :D

Samo im prvih par sekundi nije jasno ¹ta si im uradio... :D
ma pocnes vristati zajendo sa djetetom, valjati se po supermarketu, malac bi se u cudu naso :D
Gledao sam tu reklamu :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zena21 wrote:
:lol: :lol: :lol:

Bas me interesuje kako bi Vingo reagovala u ovom slucaju :roll: :D
to je klasicno praznjenje djeteta...

inace me nerviraju roditelji koji vode djecu po shoping centrima jer se vecina te djece ponasa upravo ovako...ili furaju s kolicima i udaraju druge kupce...

Ovo dijete je zasluzilo da se ostavi korpa u sred radnje, za ruku i kuci i NIKAD VISE ne bi bilo povedeno u kupovinu, ostalo bi bez PStationa, i imalo bi tretman SPEAK WHEN SPOKEN TO jedno 1o dana...

Iako je dijete zasluzilo shamarcinu, bilo bi dovoljno povlasenje za naramenicu jakne, bukvalno da osjeti ko je jaci. Ta vrsta prijetnje je efikasnija od batina.
Vingo

Post by Vingo »

mIRCerka wrote:
zena21 wrote:
:lol: :lol: :lol:

inace me nerviraju roditelji koji vode djecu po shoping centrima jer se vecina te djece ponasa upravo ovako...ili furaju s kolicima i udaraju druge kupce...

Ovo dijete je zasluzilo da se ostavi korpa u sred radnje, za ruku i kuci i NIKAD VISE ne bi bilo povedeno u kupovinu, ostalo bi bez PStationa, i imalo bi tretman SPEAK WHEN SPOKEN TO jedno 1o dana...

Iako je dijete zasluzilo shamarcinu, bilo bi dovoljno povlasenje za naramenicu jakne, bukvalno da osjeti ko je jaci. Ta vrsta prijetnje je efikasnija od batina.
fakat sve zna..... :shock:

:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Molim te mirci, preklinjem te daj mi primjer moje iskljucivosti! Da se pokusam korigovati, jer mi je eto stalo....

pa prekjuce i juce je po tovjim postovima ispalo da rata ne bi bilo da Radovanov tata njega nije lemao kad je bio mali, ispadosmo pearl i ja zlostavljaci djece ili makar potencijalni nasilnici... zato sto smo za batinu kao kranju odgojnu mjeru...
itd.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Haj vako... Ovdje ima ljudi koji imaju djecu i koji imaju iskustvo i ljudi koji nemaju djecu i nemaju iskustva... Ja mislim da je najbolje da se naðete za 20 godina i vidite kakvo je èije dijete postalo... :D

Sad, malo je upitan smisao prièe : "kad ja budem.......... ja æu...." "ja bi" i sl... Malo je smislenije "ja SAD praktikujem..."

Stavovi se mijenjaju, a kako æe neko misliti za 5 godina i kad bude imao dijete je totalno drugi par rukava...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:
mIRCerka wrote:
zena21 wrote: :lol: :lol: :lol:

toliko o postivanju sugovornika.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

E da, moje æe dobiti po guzi ako ne nauèi C++ i Linux do pete godine :D
Reina

Post by Reina »

mirci ovom djetetu treba prvo pomoci kakvo povlacenje za naramenice , cuj da osjeti ko je jaci.... :-) ma ono je krhko zivo bice, mozda zeli samo paznju ko zna, uglavnom sa ovakvom djecom treba prvo razgovarati sa puno ljubavi....i razgovora i razgovora ajjjj
Last edited by Reina on 22/12/2006 11:59, edited 2 times in total.
Vingo

Post by Vingo »

Pa kad mi neko prica kako su generacije prije nas stabilnije....aha....bas nam je stabilna istorija...OK Radovan mi mozda nije trebao...

Tvrdim da svako fizicko kaznjavanje jeste nasilje. I to je princip. A ne iskljucivost.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ztluhcs wrote:
zmijaIzmaj wrote:
ztluhcs wrote: Feferonke... Samo malo namažeš po jeziku, slušaju ko satići :D

Samo im prvih par sekundi nije jasno šta si im uradio... :D
ma pocnes vristati zajendo sa djetetom, valjati se po supermarketu, malac bi se u cudu naso :D
:shock: ja nisam, sta reklamiraju :D

meni je nekako zalosno vidjeti kako roditelji po supermarketima, frustrirano potezu djecu za rukice, ljutito i bespomocno pokusavajuci im "ubiti" tu djeciju radoznalost
Vingo

Post by Vingo »

mIRCerka wrote:
Vingo wrote:
mIRCerka wrote: to je klasicno praznjenje djeteta...

Toliko o tvojoj potrebi da budes na kontra strani....Citaj kako pise.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Reina wrote:mirci ovom djetetu treba prvo pomoci
Odmah ga na stol kod èika psihologa da skonta da nema kakve traume iz djetinjstva? :P :D

Ovo dijete je jednostavno nauèilo da drekom mo¾e postiæi sve i to uspje¹no upra¾njava... Nisu djeca budale :)
Vingo

Post by Vingo »

zmijaIzmaj wrote:
ztluhcs wrote:
zmijaIzmaj wrote: ma pocnes vristati zajendo sa djetetom, valjati se po supermarketu, malac bi se u cudu naso :D

meni je nekako zalosno vidjeti kako roditelji po supermarketima, frustrirano potezu djecu za rukice, ljutito i bespomocno pokusavajuci im "ubiti" tu djeciju radoznalost
Ja mnogo cesce vidim da im opale samar ili prijete da ce fasovat kad dodju kuci....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Reina wrote:mirci ovom djetetu treba prvo pomoci kakvo povlacenje za naramenice , cuj da osjeti ko je jaci.... :-) ma ono je krhko zivo bice, mozda zeli samo paznju ko zna, uglavnom ovakvom djecom prvo treba prvo razgovarati sa puno ljubavi....i razgovora i razgovora ajjjj
da, razgovaraj ti sa njim ako ga stignes izmedju polica i izmedju bacanja stvari po podu...
mozes ti to kuci kad dodjes, u ovim situacijama moras reagovati ODMAH.
Ili bi ti pustila svoje dijete , ne dao bog, vani pa ga udari auto a ti onako polomljenom djetetu drzis predavanje kako se treba prelaziti ulica...

how yes no.
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Vingo wrote:
zmijaIzmaj wrote:
ztluhcs wrote: Gledao sam tu reklamu :D

Ja mnogo cesce vidim da im opale samar ili prijete da ce fasovat kad dodju kuci....
@zz ma upravo to - dijete se poèelo dernjati a onda mama nastavila urlikati mali ostao sjeb... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:
mIRCerka wrote:
Vingo wrote: fakat sve zna..... :shock:

Toliko o tvojoj potrebi da budes na kontra strani....Citaj kako pise.
nisam dijete, imam 27 godina i kontam sve sto mi se kaze :D

a sad odo namarat kakvo dijete :D pred ruchak.
Vingo

Post by Vingo »

Nemoj dijete, toliko si mi izvadila zivac, da volontiram....svakako si jaca.... :D

Kad prije 27???
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Vingo wrote:
zmijaIzmaj wrote:

ne vidjam to, ali vidim da bi to najradije uradili, ali su ipak u mercatoru ili neđe drugo, pa ih stid...pa ono, pokusavaju da kontrolisu pokrete i na jaknama se izivljavaju
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Vingo wrote: Kad prije 27???
Maèije godine - broje se drugaèije...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Nemoj dijete, toliko si mi izvadila zivac, da volontiram....svakako si jaca.... :D

Kad prije 27???
Kako kad prije? Rodjena 1979. Onda kad nije bilo silnih broshura i uputa i zakona.
Pa ispadoh normalna :D
Zivim, radim, super mi :D
Vingo

Post by Vingo »

nije to nego jucer si imala 25.......Jebo te koliko je onda meni...ako je juce bilo 30... :-)
Pearl

Post by Pearl »

Vingo wrote:
zmijaIzmaj wrote:

fino se porazgovara sa djetetom prije odlaska u kupovinu, kaze mu se da ce mu biti kupljeni NEKI slatkisi, ali ako bude trazio sve da nikad vise nece u kupovinu ici i ovo sto je mirci rekla - NAJAVITI mjere koje ce biti poduzete.. mislim da je bitno da dijete kaze: dobor, bit cu dobar.. ako samo slusa sta mu se prica, a ne ucestvuje, nema poente... ne treba pustiti da do vristanja dodje, prvi put kad krene rukicom prema polici da uzme slatkis, samo ga pogledas i kazes: sjecas li se sta smo se dogovorili? (kljucna rijes "dogovorili", a ne "sjecas li se sta sam ti rekao":)).. kod mene je ovo uvijek palilo :) ako ne slusam, idemo kuci i onda sam uskracena razgovora.. to me najvise bolilo :D

a sto rece @ztluhcs, dijete ako tako vristi, zna da moze ;) i ako mu se jednom popustu (kupi mu se sta hoce), to ce stalno raditi, a dreka i vika ce postati stalni nacin iznudjivanja stvari... :D
Last edited by Pearl on 22/12/2006 12:09, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Ma ako je ikako moguce ni ne treba djecu vucarati po trznim centrima....vruce, guzva, nervoza, sa svake police vreba opasnost...
shin

Post by shin »

Pearl wrote: fino se porazgovara sa djetetom prije odlaska u kupovinu, kaze mu se da ce mu biti kupljeni NEKI slatkisi, ali ako bude trazio sve da nikad vise nece u kupovinu ici i ovo sto je mirci rekla - NAJAVITI mjere koje ce biti poduzete.. mislim da je bitno da dijete kaze: dobor, slusat cu.. ako samo slusa, nema poente... ne treba pustiti da do vristanja dodje, prvi put kad krene rukicom prema polici da uzme slatkis, samo ga pogledas i kazes: sjecas li se sta smo se dogovorili? (kljucna rijes "dogovorili", a ne "sjecas li se sta sam ti rekao":)).. kod mene je ovo uvijek palilo :) ako ne slusam, idemo kuci i onda sam uskracena razgovora.. to me najvise bolilo :D

a sto rece @ztluhcs, dijete ako tako vristi, zna da moze ;) i ako mu se jednom popustu (kupi mu se sta hoce), to ce stalno raditi, a dreka i vika ce postati stalni nacin iznudjivanja stvari... :D
Ovo je kompromis. Kazes mu jebat cu ti nanine dimije smo probaj belaj napravit.
Post Reply