Danas sam provjerila za ovu tvoju glupost šta ti napisa.Samo da znaš da prolaznost nigdje niko ne vodi ko je bolji ko je gori.A niko te nije ništa ni pitao. Pozz.Satic wrote:Auto Škola Driver ima ubjedljivo najbolju prolaznost na Kantonu Sarajevo, što na dnevnom, što na godišnjem nivou. To najbolje pokazuje kakvo je polaganje i instruktori. Svaka dalja rasprava na ovu temu je suvišna
Polaganje vozačkog u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
labina
#376 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
- respo
#377 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
autoskola respo ima bolju prolaznostSatic wrote:Auto Škola Driver ima ubjedljivo najbolju prolaznost na Kantonu Sarajevo, što na dnevnom, što na godišnjem nivou. To najbolje pokazuje kakvo je polaganje i instruktori. Svaka dalja rasprava na ovu temu je suvišna
a i kandidatkinje nakon svake voznje imaju kafu gratis
- aleckovic
#378 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Zanima me jel iko ikad polozio, a da ne da novce za polaganje ispita ?
Buduci da je nemoguce poloziti dok ne das instruktoru 200,00 KM ?
- respo
#379 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
ja znam prijateljicu koja nije dala
jeli imala ludu srecu jeli stvarno znala ili je ona bila taj kandidat koju je komisija pustila da ne bude sve stela ne znam
ja znam da sam nakon obaranja na glupostima i predzadnji put skoro pa trazio javno pare u stilu "kad bi se potrudio sa strane mozda bi i polozio" dao pare skoro pod moranjem jer bi sigurno izasao bar 10 puta dok ne bi polozio
al eto mozda sam iz tih padanja nesto i naucio pa se u neku ruku i zahvaljujem sto nisam polozio iz prve i umislio sebi da sam dobar vozac
jeli imala ludu srecu jeli stvarno znala ili je ona bila taj kandidat koju je komisija pustila da ne bude sve stela ne znam
ja znam da sam nakon obaranja na glupostima i predzadnji put skoro pa trazio javno pare u stilu "kad bi se potrudio sa strane mozda bi i polozio" dao pare skoro pod moranjem jer bi sigurno izasao bar 10 puta dok ne bi polozio
al eto mozda sam iz tih padanja nesto i naucio pa se u neku ruku i zahvaljujem sto nisam polozio iz prve i umislio sebi da sam dobar vozac
- aleckovic
#380 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Problem je sto ni nakon 10x ne mozes polozit ako ne das - pa te skuplje izadje polaganje nego mito.respo wrote:ja znam prijateljicu koja nije dala
Mozda kolegica nece da prizna istinu - ja sam cuo od par ljudi koji znaju da voze PERFEKTNO, da su cak i oni morali dati (isli su na to da ce poloziti kad tad), ali nisu polozili, pa su morali platiti.
-
Emir92
#381 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ja sam položio iz prve. I da je lik iz komisije jedva pustio da položim. Šta ja znam taj dan sam mu bio prvi kandidat. Nisam dao ni marke komisiji
tako da ta priča da se ne može položit bez davanja komisiji vam pada u vodu, znam dosta raje koja je položila, a nisu "platili" komisiju 
- daxon
#382 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
To su takve gluposti da je to nevjerovatno. Nikada nije bilo lakše položiti vozački ispit iz prvog puta, štaviše, član komisije i ne može oboriti kandidata ukoliko ovaj to stvarno nije zaslužio, niti ga može navući "na tanak led" kako bi ga oborio, jer pravilnikom je sve jasno definisano, a instruktor svjedoči ispitu.aleckovic wrote:Zanima me jel iko ikad polozio, a da ne da novce za polaganje ispita ?
Dosta mojih kandidata je sa ovog foruma, tj. imaju otvoren nalog na ovom forumu, skoro svi oni položili su iz prvog puta, naravno, niko od njih nije nikome ništa plaćao. Ukoliko su neki od njih još aktivni na forumu, te ovo čitaju, mogu i potvrditi ovo o čemu govorim.
Koji instruktori i zašto šire ovakve glasine, ne znam, vjerovatno oni instruktori koj kandidatima preporučuju "štele" jer im je tako lakše, a kandidati to kasnije skupo plate. Da se razumijemo, "štela" ima i uvijek ih je bilo, međutim, za razliku od nekad (prije 2007.), sada to što neko ima "štelu", ni na koji način ne može naštetiti onome ko vožnjom zadovolji na ispitu, a nema štelu, on/ona će položiti bez obzira na to koliko ih je prije njega/nje bilo sa štelom, jer instruktor svjedoči ispitu, a ako drži do sebe i svog rada, sigurno neće dopustiti da neko "piša" po njegovom zalaganju, trudu i radu.
-
goran16v
#383 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nema veze dosao ti sa naocalama ili ne, ako se utvrdi na pregledeu da ne vidis upisu u svoju rubriku "nosenje naocala" i gotovo. Savjet odmah traziti da upisu i naocale i lece jer dodati kasnije lece znaci novi ljekakrski i vadjenje nove vozacke. Na vozackoj ne mora biti slika sa naocalama, dovoljno je da pise da je obavezno nosenje. Istina je da u raznim DZ imaju razne kriterije, mojoj su materi u MUP-ovoj abmulanti rekli da haman ne vidi na jedno oko, u Vrazovoj prosla glat bez naocala, a zena realno dobro vidi.
-
dona
#384 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
[quote="aleckovic"]Zanima me jel iko ikad polozio, a da ne da novce za polaganje ispita ?
Buduci da je nemoguce poloziti dok ne das instruktoru 200,00 KM ?[/quote
Evo npr ja nisam platila stelu, pa sam polozila...istina, iz 3. puta al nebitno
Ja sam cak i htjela da platim, samo da me ne peglaju al instruktor nije htio ni da cuje o tome...Autoskola ART, da se zna 
Buduci da je nemoguce poloziti dok ne das instruktoru 200,00 KM ?[/quote
Evo npr ja nisam platila stelu, pa sam polozila...istina, iz 3. puta al nebitno
- respo
#385 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
moje iskustvo je mnogo prije pomenute 2007-e godine sto pominje ovaj instruktor za sada ne znam jesu li to uredili
-
anonimus03
#386 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ja sam prije par mjeseci polozila, iz prvug puta, nisam platila stelu, niti sam htjela. Ispitivac mi je na kraju samo rekao: ,,Cestitam, vozili ste bez greske.'' Poslije ispita, stajala sam pored auta, pusila sa instruktorom i dosla je cura koja je trebala polagati jedno 5-6 put. Ispitivac joj je trebao biti isti kao i meni, a bila je iz iste skole kao i ja. Sa sobom je dovela oca i sestru, i kad je ispitivac prisao da se upoznaju otac je tu prisao i otvoreno ponudio pare, ispitivac je pobijesnio, okrenuo se, dogovorio da joj neko drugi bude ispitivac i otisao.aleckovic wrote:Zanima me jel iko ikad polozio, a da ne da novce za polaganje ispita ?
Tako da ta teza da moras platiti itekako pada u vodu.
-
Walter76
#387 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Potpis, također sam položio "iz prve" i to ruta 4. koja je po nekima najteža, bio mi neki krupniji-stariji ispitivač, samo mi na kraju rekao: "Malo ste sporo vozili, inače vožnja bez greške!" Mogao sam mu odbrusiti na tu "malo sporo" (znaš da ću "sporo" voziti kada dobijem papirdaxon wrote:To su takve gluposti da je to nevjerovatno. Nikada nije bilo lakše položiti vozački ispit iz prvog puta, štaviše, član komisije i ne može oboriti kandidata ukoliko ovaj to stvarno nije zaslužio, niti ga može navući "na tanak led" kako bi ga oborio, jer pravilnikom je sve jasno definisano, a instruktor svjedoči ispitu.aleckovic wrote:Zanima me jel iko ikad polozio, a da ne da novce za polaganje ispita ?
Dosta mojih kandidata je sa ovog foruma, tj. imaju otvoren nalog na ovom forumu, skoro svi oni položili su iz prvog puta, naravno, niko od njih nije nikome ništa plaćao. Ukoliko su neki od njih još aktivni na forumu, te ovo čitaju, mogu i potvrditi ovo o čemu govorim.
Koji instruktori i zašto šire ovakve glasine, ne znam, vjerovatno oni instruktori koj kandidatima preporučuju "štele" jer im je tako lakše, a kandidati to kasnije skupo plate. Da se razumijemo, "štela" ima i uvijek ih je bilo, međutim, za razliku od nekad (prije 2007.), sada to što neko ima "štelu", ni na koji način ne može naštetiti onome ko vožnjom zadovolji na ispitu, a nema štelu, on/ona će položiti bez obzira na to koliko ih je prije njega/nje bilo sa štelom, jer instruktor svjedoči ispitu, a ako drži do sebe i svog rada, sigurno neće dopustiti da neko "piša" po njegovom zalaganju, trudu i radu.
Inače, auto škola je bila COACH, instruktor i vlasnik jedan veliki čovjek i ljudina kakva se rijetko susreće u životu a još manje po tim auto školama! Dovoljan je podatak da su kod njega uglavnom dolazili, tačnije bježali pa čak i "protjerivani", oni kandidati koji u drugim školama nisu uspijevali položiti ni iz 3-4. pa i više ponavljanja, pošto je ovo jedan od rijetkih pravih instruktora - UČITELJA, koji se ne nervira niti artikuliše na neki neprimjeren niti prost način i uvijek odnosi i ponaša prema svakome isto - kulturno i uljudno! Svaka preporuka!
- respo
#388 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
mozete li vas dvoje reci kad ste polozili?
edit tufahija rece prije par mjeseci do mene tek sam vidio
-
anonimus03
#389 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
7.4.2012.respo wrote:mozete li vas dvoje reci kad ste polozili?
-
lajkujMe
#390 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
polozio u oktobru 2008 niti sam htio niti sam morao dati pare da polozim, ispitivac bio pravo dobar covjek saljiv i komunikativan. itd polozio sam iz prve bez stele itd... zato to da se jedino polozi ako das pare pada u vodu, oni koji to misle vjerovatno su ocajni vozaci i jedini nacin za njih da poloze je da plate finu sumu novca da ispitivac progleda kroz prste, i kad "tako poloze" ovi misle da svako drugi mora tako da polozi tako sto da "poklon" a u stvari jednostavno ne znaju voziti.....
Zato niti ti treba stela niti ti treba "poklon" da polozis ako si ok vozac ako si los onda je pozeljno dati "poklon" a ako si pravi kreten za volanom niko nije lud da za bilo koje pare pusti ubicu na ulicu.
Zato niti ti treba stela niti ti treba "poklon" da polozis ako si ok vozac ako si los onda je pozeljno dati "poklon" a ako si pravi kreten za volanom niko nije lud da za bilo koje pare pusti ubicu na ulicu.
- respo
#391 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
lajkuj me ne pricaj tako kad ne znas kako je bilo ranije
ti si kao sto vidim polagao poslije onih promjena cuda tako da je sigurno na tom planu to popravljeno pa se moze poloziti i bez stele sto mi je drago
al ranije je bilo potpuno drugacije
ti si kao sto vidim polagao poslije onih promjena cuda tako da je sigurno na tom planu to popravljeno pa se moze poloziti i bez stele sto mi je drago
al ranije je bilo potpuno drugacije
-
delirium.sa
#392 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Ja sam neki dan polozila iz prvog puta i ko kaze da ne moze bez stele, laze
ili ne zna voziti haha 
- thekupus
#393 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
da li se moze poceti sa casovima sa 17 godina i 9 mjeseci, kao sto sam cuo negdje?
-
caros
#394 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Nazovi neku školu i pitaj, najjednostavnije.
- sarajlija_ba
#395 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Dajem besplatne časove vožnje djevojkama 
-
Mr. Brightside
#396 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
da bi počeo s časovima moraš prvo položiti testove (a i prvu pomoć al' hajd da ne cjepkamo dlakicu)thekupus wrote:da li se moze poceti sa casovima sa 17 godina i 9 mjeseci, kao sto sam cuo negdje?
a da bi pristupio polaganju testova....
-
caros
#397 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Prva pomoć može i poslije odrađenih testova. Mislim da može i nakon polaganja obuke.
- thekupus
#398 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Mr. Brightside wrote:da bi počeo s časovima moraš prvo položiti testove (a i prvu pomoć al' hajd da ne cjepkamo dlakicu)thekupus wrote:da li se moze poceti sa casovima sa 17 godina i 9 mjeseci, kao sto sam cuo negdje?![]()
da li to znaci da mogu poceti sa svime sa nepunih 18 godina?
-
Mr. Brightside
#399 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
sad možeš početi učiti one znakove i raskrsnice iz knjigethekupus wrote:da li to znaci da mogu poceti sa svime sa nepunih 18 godina?Mr. Brightside wrote:da bi počeo s časovima moraš prvo položiti testove (a i prvu pomoć al' hajd da ne cjepkamo dlakicu)thekupus wrote:da li se moze poceti sa casovima sa 17 godina i 9 mjeseci, kao sto sam cuo negdje?![]()
pa i radi se posle testova, a da može nakon obuke čisto sumnjam jer postoji šansa da murija zaustavi autić i traži tvoje papire od instruktora (a tu moraš imati i tu potvrdu o prvoj pomoći)caros wrote:Prva pomoć može i poslije odrađenih testova. Mislim da može i nakon polaganja obuke.
-
caros
#400 Re: Polaganje vozačkog u Sarajevu
Kod mene na časovima prve pomoći su bila 2 momka koja su već položila obuku, valjda je instruktor riskirao.