Lupaš bez veze.Te sarajlije,kako ih ti zoveš,što su uzeli puške u ovom ratu i pucali po gradu nisu Sarajlije.To se iza onoga rata zvalo"MUHADŽERI" ili ti došle.Pa su po različitim partijskim i inim linijama DOBILI stanove u ovom gradu.DonDavudes wrote:problem je u tome sto se dobar dio tih "pravih" sarajlija i prijeratnog stanovnista odazvao zovu rase karadzica, uzeo puske u ruke i sa brda gadjalo "svoj" grad![]()
malo mi ide na kurac to glorificiraje prijeratnog sarajeva
jedino mjerilo "pravog" sarajlije (ako je covjek glup ili dokon kao ja pa se upusta u ove rasprave) koje ja priznajem jeste : Jesi li prezivio opsadu u sarajevu?
je li bolji sarajlija koji se ispalio (mi koji smo prezivjeli dobro se sjecamo ovog termina) iz rata i iz duboke hladovine socijalne drzave palamudi o "sarajevskom" duhu ili moj (novi) komsija Avdo koji je, nakon sto je protjeran iz Focem, poslao zenu i djecu van BiH a on zaradio dva gelra na Zuci![]()
meni se lahko opredjeliti
Šta je to Sarajlija/Sarajka ?
-
Como_Sarajevo
-
DonDavudes
tacno i slazem seuvijek d. gost wrote:Ja imam potrebu da osuđujem pojave u društvu, a najezda seoske politike u svim segmentima života je baš to nešto... pojava u društvu koja je vrijedna osude......
dobro si reko "najezda seoske politike", ali to nije samo problem sarajeva vec opcenito regiona (pa hebote gradonacelnik "gospodskog" zagreba bazdusno rovi nos kad ga snima desetine kamera
meni samo malo smeta kada se stvari generalizuju i kada se problem pokusa prebaciti na "one tamo" (ovaj put su to ljudi koji su, uglavnom ne svojom voljom, dosli u nas grad)
lijepo neko rece, znam bruku Sarajlija koji nikad nisu otisli, ne u pozoriste, vec ni u kino
a za ovu prica o "sarajlijama koji to nisu" jer su im zaboga starci dosli poslije onog rata:
sarajevo je poslije drugog svjetskog rata imalo 70.000 stanovnika
-
mamica papucarka
A sto ti samo selo bode oci.uvjek dobar gost wrote:mamica 31 wrote:jel ti mislis da medju Sarajelijama nema ljudi koji drze smece ispred svojih vrata po mjesec dana. Stid ih da ih neko ne vidi kako bacaju smece u kontejneruvjek dobar gost wrote:... Ljudi nema potrebe da se raspravljamo, bar ja tako mislim.... Evidentno je da je struktura stanovništva promijenjena, demografske promijene su evidentne... moglo bi se diskutovati o odnosu ljudi prema gradu u kom žive, jer pogledajmo izletišta, šetališta, haustore i šta sve ne... bruka prava... ne bih sad da tvrdim ko je to uradio i zašto...
Nekako be bijes uhvati kad čujem direktora GRAS-a kako priča na tečnom "sandžačkom" direktora Pionirske doline isto tako... kad uđem u opštinu da nešto riješim a ona sa šaltera se selama sa strankom i propituju se ko je gdje kako je ko... do 23. čovjeka čekaju u redu....
Ja samo hoću da kažem i ja kad bih vakav kakav sam otišao u Vankuver ja bih gledao da se uklopim da poprimim neke osobine većeg grada, ne bih ostao na nivou provincije iz koje sam šljegao... malo bi se kultivisao, promijenio neke navike, stekao neke nove itd itd... a ljudi koji su u ovoj količini tu oko nas ... uče nas svojim manirima i načinima ponašanja... pa ovoliko psovki u saobraćaju nikad nije bilo, smeća, otpada, divlje gradnje i čega sve ne... nisu oni koji su došli sve krivi, krive su vlasti koje su ih dovele sve u grad da budu glasačka mašina i pri tome ih pustile da se ponašaju kako oni misle da treba...... jer ni tim ljudima nije nimalo lako... to mi vjerujte... nisu oni kreirali svoju sudbinu, ovdje ne mislim na sandžaklije... je njima ne bih nikad dao ličnu kartu u BiH.... to je moj stav možda malo radikalan, ali ja sam ipak lokal patriota...
Vrijeme je da se krene !!!![]()
Uvijek kriv neko sa strane.Nije da se nije "sljeglo" (kako mrzim ove izraze) Ali, ruku na srce, koliko ima rodjenih Sarajelija koji nikada nisu otisli u pozoriste, na koncert...
Daj Gost, barem ti nisi dijeteeeeeeeeeeee![]()
![]()
![]()
Nisam jednom komsiju, pravog Sarajliju vidjela kako pisa u haustoru![]()
![]()
I onda mu krivi oni ljudi sto cekaju autobus za Vogoscu
.............. ja neću da se raspravljam više na ovu temu jer po meni nema smisla... nema glorificiranja ničega, ja sam u oči agresije imao 14.5 godina, te nisam zapamtio mnogo od tog perioda, znam kako je danas i da kad god odem na neko od izletišta il napolje kad odem, kad sjednem u auto, kad odem u poštu, granap, kad nedaj bože odem u bolnicu, kad... kad susretnem se rustikalnim glavama i sa nekin nenormalnim načinom ponašanja.... a ako se o tome ne smije pričati... j.ga... .........................
Ja imam potrebu da osuđujem pojave u društvu, a najezda seoske politike u svim segmentima života je baš to nešto... pojava u društvu koja je vrijedna osude......
P.S
U gore mom pređašnjem postu ja nisam bezrazložno napao nikoga, čak sam izrazio i neku dozu žaljenja nekih populacija.... jer sa istim sam u direktnom kontaktu....
Vrijeme je da se krene !!!!
Meni su gori oni sto su citav zivot u gradu, a imaju papanske manire. Selo i seljaci su nesto sasvim drugo. Toga imas i u Becu, Minhenu, Milanu...
-
mamica papucarka
tacnoDonDavudes wrote:tacno i slazem seuvijek d. gost wrote:Ja imam potrebu da osuđujem pojave u društvu, a najezda seoske politike u svim segmentima života je baš to nešto... pojava u društvu koja je vrijedna osude......
dobro si reko "najezda seoske politike", ali to nije samo problem sarajeva vec opcenito regiona (pa hebote gradonacelnik "gospodskog" zagreba bazdusno rovi nos kad ga snima desetine kamera![]()
) anjihovi fudbaleri i vecina raje se ubija uz seke, cece i dr.
meni samo malo smeta kada se stvari generalizuju i kada se problem pokusa prebaciti na "one tamo" (ovaj put su to ljudi koji su, uglavnom ne svojom voljom, dosli u nas grad)
lijepo neko rece, znam bruku Sarajlija koji nikad nisu otisli, ne u pozoriste, vec ni u kino![]()
a za ovu prica o "sarajlijama koji to nisu" jer su im zaboga starci dosli poslije onog rata:
sarajevo je poslije drugog svjetskog rata imalo 70.000 stanovnika
Mislim normalno je da u 90 % familija imas nekoga ko je doisao sa strane. Pa, jebo te nisu se svi mogli zaljubit u svojoj mahali
-
idic
Prvo da razjasnim taj ratni patriotizam kod mene ne pali jer su u ratu u moj komšiluk doselili ljudi iz okoline Vogošće koji su više demolirali i uništili zgradu nego 6 granata koje su pale na istu. Kad neko u trpezariji na parketu cijepa drva i izmet od velike nužde baca u najlon kesi kroz balkon, može biti tri puta Zlatni ljiljan i heroj za mene nije dobrodošao i tačka.
Elementarna kultura življenja i poštivanje osnovnih pravila lijepog ponašanje i može mi komšija biti bilo ko sa kugle zemaljske, to me apsolutno ne zanima ko je i odakle dolazi dok god se zna ljudski ponašati.
Imam sada u komšiluku porodicu, otac predaje na fakultetu islamskih nauka i djeca su kao super dok je on tu, kad odu na more i stariji sin ostane sam dernek je cijelom ulazu. Nesmeta mi ni dernek ni glasna muzika, ali kad se pijani s noževima ganjaju kroz haustor, pucaju iz pištolja i povraćaju s prozora i balkona po mom prozoru i balkonu koje ja sutra moram čistiti, to mi itekako smeta. Da je direktni potomak Ali paše ili bilo oga drugog.

Elementarna kultura življenja i poštivanje osnovnih pravila lijepog ponašanje i može mi komšija biti bilo ko sa kugle zemaljske, to me apsolutno ne zanima ko je i odakle dolazi dok god se zna ljudski ponašati.
Imam sada u komšiluku porodicu, otac predaje na fakultetu islamskih nauka i djeca su kao super dok je on tu, kad odu na more i stariji sin ostane sam dernek je cijelom ulazu. Nesmeta mi ni dernek ni glasna muzika, ali kad se pijani s noževima ganjaju kroz haustor, pucaju iz pištolja i povraćaju s prozora i balkona po mom prozoru i balkonu koje ja sutra moram čistiti, to mi itekako smeta. Da je direktni potomak Ali paše ili bilo oga drugog.
-
Sogan
Ej Sarajlije (samo oni iskonsko atohtoni), da vas njesta upitam:
U mene mi u provinciji se prije rata vazda brate znalo ko je ko, a cesto i sa kim!
Jel' tako i kodvaske bilo u Sarajvu?
A bome kad dodju doslje iz Gornjijeh Mirsica, Vojicica, Bravskog... mi po njima, zehru verbalnog, zehru psihickog a ponekad i fizickog, stobse ono reklo, zlostavljanja, i jopet se namah znalo ko je ko i kakav!
Jel' tako bilo i metropoli?
Al 'bem ti zivot, poslije ovog rata sve nekako nakaradno. Haj sto nejma nidje onih manira nasijeh carsijskih i one zajebancije sa seljacinama. Ali ja odem sa bemvejom ljetos, prosetam po carsiji i jedva da vidim nekog kog' poznavam!?
Jel tako i vi kad prosetate po Velikom gradu?

U mene mi u provinciji se prije rata vazda brate znalo ko je ko, a cesto i sa kim!
Jel' tako i kodvaske bilo u Sarajvu?
A bome kad dodju doslje iz Gornjijeh Mirsica, Vojicica, Bravskog... mi po njima, zehru verbalnog, zehru psihickog a ponekad i fizickog, stobse ono reklo, zlostavljanja, i jopet se namah znalo ko je ko i kakav!
Jel' tako bilo i metropoli?
Al 'bem ti zivot, poslije ovog rata sve nekako nakaradno. Haj sto nejma nidje onih manira nasijeh carsijskih i one zajebancije sa seljacinama. Ali ja odem sa bemvejom ljetos, prosetam po carsiji i jedva da vidim nekog kog' poznavam!?
Jel tako i vi kad prosetate po Velikom gradu?
-
digger
Stvarno tako mislis? I ovi donji istomisljeniciDonDavudes wrote:problem je u tome sto se dobar dio tih "pravih" sarajlija i prijeratnog stanovnista odazvao zovu rase karadzica, uzeo puske u ruke i sa brda gadjalo "svoj" grad![]()
malo mi ide na kurac to glorificiraje prijeratnog sarajeva
jedino mjerilo "pravog" sarajlije (ako je covjek glup ili dokon kao ja pa se upusta u ove rasprave) koje ja priznajem jeste : Jesi li prezivio opsadu u sarajevu?
je li bolji sarajlija koji se ispalio (mi koji smo prezivjeli dobro se sjecamo ovog termina) iz rata i iz duboke hladovine socijalne drzave palamudi o "sarajevskom" duhu ili moj (novi) komsija Avdo koji je, nakon sto je protjeran iz Focem, poslao zenu i djecu van BiH a on zaradio dva gelra na Zuci![]()
meni se lahko opredjeliti
Interesantno je da neciji um, i pored svih znanih i neznanih statistika, moze da prihvati da je dobar dio sarajlija uzeo pusku i popeo se na Trebevic? Jasta; jebes sarajevske Srbe jer svi znamo dobro kakvi su.
To sto ti "...ide na kurac"... glorificiranje prijeratnog Sarajeva, to je naravno tvoja stvar. Rezultat tvog neznanja ili nezainteresovanosti. Jer ako si zivio i kretao se negdje na brdu van centralnih dijelova grada, onda bi ti svaki grad sigurno izgledao kurato.
Sto se tice prezivljavanja opsade, daj da malo pogledamo istini u oci. Kada su desetine hiljada konacno shvatile da ce sranje da bude jos i gore, nije bilo vise vremena da se izadje. Tacka. Tako je i sva moja familija ostala da propati kao i ostali. Sta sada: oni treba da su nesto posebno zato sto nisu imali drugog izlaza?!?
S druge strane, ogromna vecina onih koji su napustili grad 1991-2, nisu znali sta ce se sve dogoditi. Nije valjda da mislis da sada treba da ispastaju i nose neku pojedinacnu ili kolektivnu krivnju?
Avdi svaka cast. Ti—ako si se borio—tako je i trebalo. Nisi bio jedini. I najmanje je da ovim zelim da budem neosjetljiv i cinican, ali vjerujem da ogromna vecina nije otisla dobrovoljno u rovove. Kada je stvarno zagustilo i kada je opstanak dosao na red, milosti i isprika nije ni moglo da bude—bio ti sarajlija ili ne.
Ostavi se supljih. Ako si zaradio medalju, nosi je sa ponosom. I odjebi sa bolesnim predrasudama i komentarima.
- Jimmy_The_Saint
"Od Ilidže pa do Marindvora,
Što je Srba, u četnike mora!"
Jel' drug kopač misliš da je ovu poskočicu izmislio moj "bolesni um"?
Duše da ne griješim, lično znam velik broj Srba Sarajlija, odličnih likova, kako ovdje i u A BiH, tako i u "časnom izbjeglištvu" u koje su o'šli glavi selameta tražiti a ne gađati komšije s brda.
Al' ako misliš da su po tebi rokale isključivo face iz Valjeva, Kraljeva, Trebinja i ostalog Srbinja, zajeb'o si se...
Sad but true.
Duše da ne griješim, lično znam velik broj Srba Sarajlija, odličnih likova, kako ovdje i u A BiH, tako i u "časnom izbjeglištvu" u koje su o'šli glavi selameta tražiti a ne gađati komšije s brda.
Al' ako misliš da su po tebi rokale isključivo face iz Valjeva, Kraljeva, Trebinja i ostalog Srbinja, zajeb'o si se...
Sad but true.
-
digger
Nisam niti to kazem. S druge strane DDavudesovo je ispalo kao da su sarajevski Srbi bili mal te ne glavnina.Jimmy_The_Saint wrote:"Od Ilidže pa do Marindvora,
Sad but true.
Sranja je bilo na sve strane. Ne treba sada ocekivati od manjinskih situacija da postanu neciji generalni zakljucci. Inace cemo nastaviti endless loop mrznji, optuzbi, i ostalih sranja.
A kada smo kod pjesmica: "I mi konja za trku imamo ..." A mozda to i nije pjesma?!? Jebiga Jimmy...
- manijak1
Džimson
jest ..... eto ja sam imao nesreću da znam te koji su skoro namah otišli preko puta( većina ko neke raje) i rokačili po svom gradu nije da nisam i ja uzvratio
.....i sreću da znam one (dvojica iz raje
) koji su drukčiji što znači da ne mogu sve tako bahato generalizirati jer ću uvrijediiti prvo njih s kojima sam na ovoj strani pod istom zastavom
dočekao Dayton
.
Eto ....
bilo je i Rumunja ...Rusa s njima Sarajlijama
na onoj tamte vamte strani 
Eto ....
-
mamica papucarka
i Angelinu sam prizvalaA wrote:Znaci Diggeru, eto niste bas svi cetnici, samo vecinamanijak1 wrote:Džimson![]()
jest ..... eto ja sam imao nesreću da znam te koji su skoro namah otišli preko puta( većina ko neke raje) i rokačili po svom gradu nije da nisam i ja uzvratio
) koji su drukčiji što znači da ne mogu sve tako bahato generalizirati jer ću uvrijediiti prvo njih s kojima sam na ovoj strani pod istom zastavom
dočekao Dayton
![]()
.
Eto ....![]()
- pitt
I dok vecina civilizovanog svijeta tezi ga brisanju podjela i zblizavanjum, samo se kod nas i dalje dijeli i broje krvna zrnca. Vise nije dovoljno biti samo "nas" vec treba biti "nas iz nase mahale, treca generacija minimum". Fino brate, jebo napredak (nije vas 'rvati
)
-
mamica papucarka
jest vala, dobro si im rekaopitt wrote:I dok vecina civilizovanog svijeta tezi ga brisanju podjela i zblizavanjum, samo se kod nas i dalje dijeli i broje krvna zrnca. Vise nije dovoljno biti samo "nas" vec treba biti "nas iz nase mahale, treca generacija minimum". Fino brate, jebo napredak (nije vas 'rvati)
- pitt
Kome? Jel; 'rvatima?mamica 31 wrote:jest vala, dobro si im rekaopitt wrote:I dok vecina civilizovanog svijeta tezi ga brisanju podjela i zblizavanjum, samo se kod nas i dalje dijeli i broje krvna zrnca. Vise nije dovoljno biti samo "nas" vec treba biti "nas iz nase mahale, treca generacija minimum". Fino brate, jebo napredak (nije vas 'rvati)
- cHupjahalic@
ztluhcs wrote:Definicija Troll-a
What is an Internet Troll/ Forum troll?
* An "Internet troll" or "Forum Troll" is a person who posts outrageous message to bait people to answer. Forum Troll delights in sowing discord on the forums. A troll is someone who inspires flaming rhetoric, someone who is purposely provoking and pulling people into flaming discussion. Flaming discussions usually end with name calling and a flame war.
A classic CureZone troll is trying to make us believe that he is a skeptic. He is divisive and argumentative with need-to-be-right attitude, "searching for the truth", flaming discussion, and sometimes insulting people or provoking people to insult him. Troll is usually an expert in reusing the same words of its opponents and in turning it against them.
While he tries to present himself as a skeptic looking for truth ... his messages usually sound as if it is the responsibility of other forum members to provide evidence that what forum is all about is legitimate science.
I will give you few examples of classic troll messages & discussion threads:
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=361&i=5126
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=443&i=207
o http://curezone.com/forums/m.asp?f=264&i=1001
He (and in 90% of cases it is he) tries to start arguments and upset people.
Sometimes, he is skeptical, trying to scare people, trying to plant fear in their hearts. Many curezone trolls are people trying to promote Quackwatch / ratbags agenda.
Sometimes, Internet troll is trying to spin conflicting information, is questioning in an insincere manner, flaming discussion, insulting people, turning people against each other, harassing forum members, ignoring warnings from forum moderators.
Trolling is a form of harassment that can take over a discussion. Well meaning defenders can create chaos by responding to trolls. The best response is to ignore it, or to report a message to a forum moderator. CureZone moderators usually delete troll messages or block trolls. Negative emotions stirred up by trolls leak over into other discussions. Normally affable people can become bitter after reading an angry interchange between a troll and his victims, and this can poison previously friendly interactions between long-time users.
Finally, trolls create a paranoid environment, such that a casual criticism by a new arrival can elicit a ferocious and inappropriate backlash.
When trolls are ignored they step up their attacks, desperately seeking the attention they crave. Their messages become more and more foul, and they post ever more of them. Alternatively, they may protest that their right to free speech is being curtailed. Perhaps the most difficult challenge for a webmaster is deciding whether to take steps against a troll that a few people find entertaining. Some trolls do have a creative spark and have chosen to squander it on being disruptive. There is a certain perverse pleasure in watching some of them. Ultimately, though, the webmaster has to decide if the troll actually cares about putting on a good show for the regular participants, or is simply playing to an audience of one -- himself.
Next time you are on a message board and you see a post by somebody whom you think is a troll, and you feel you must reply, simply write a follow-up message entitled "Troll Alert" and type only this:
The only way to deal with trolls is to limit your reaction and not to respond to rolling messages. It is well known that most people don't read messages that nobody responds to, while 99% of forum visitors first read the longest and the largest threads with the most answers.
* Troll Message is an outrageous message posted to a message board, newsgroup or mailing list to bait people to answer.
* Trolls of Scandinavian Mythology: another Troll, internet troll & forum troll
Once upon a time, evil dwarfs were living in hills, forests and mounds. They were stumpy, misshapen, humpbacked, with a long nose, long hair and a long tail. Trolls were inclined to thieving, and fond of carrying off children. They would substitute one of their own offspring for that of a human mother. They were called "hill-people", and they were especially averse to noise, from a recollection of the time when god Thor used to fling his hammer after them. Not all trolls were evil!. Some trolls were helping people. Some trolls were only playing games. But, evil trolls were the one that kids were most afraid of. Some trolls were small, other were giants.
- manijak1
ja se baška nešto ne bi zajebavao s jeftinim upadicama ovakvog tipaZnaci Diggeru, eto niste bas svi cetnici, samo vecina
-
PITARKA_SA
jesu,svi su Sarajevski Srbi cetnici,a da nam nije bilo drugih mjesta i sela nebi mi zivi Sarajevo odbranili..pihh..koje su pi*ke ove Sarajlije..A wrote:Znaci Diggeru, eto niste bas svi cetnici, samo vecinamanijak1 wrote:Džimson![]()
dočekao Dayton
![]()
.
Eto ....![]()
jeli sad sve udure??
Last edited by PITARKA_SA on 21/11/2006 19:31, edited 1 time in total.
- manijak1
Njih zapadedigger wrote:Tako mu ispade.A wrote: Znaci Diggeru, eto niste bas svi cetnici, samo vecina
-
digger
@Manijak, posto si bio na izvoru, molim te objasni mi: Da li je po tebi tacno da je glavnina brdjana bila iz Sarajeva?manijak1 wrote:ja se baška nešto ne bi zajebavao s jeftinim upadicama ovakvog tipaZnaci Diggeru, eto niste bas svi cetnici, samo vecinapričam ono što vidjeh svojim očima a ti , digger , i svi ostali mislite šta hoćete .....
tako je kako je .....
Ako mislis da je bilo tako, da li imas neke vjerodostojne brojcane podatke sarajlija—cetnika oko Sarajeva?
Pitam zato sto nikada ne nadjoh nikakav podatak o tome. Ako postoji zvanican, onda daj da ga svi vidimo. Inace, svi ostali navodi kao n.pr. oko stradanja Srba u gradu ciji broj zrtava se navodno kretao od 15.000 do 75.000 i vise, sve je to nagadjanje koje nikako ne daje stvarnu sliku niti cemu vodi. A kakva je stvarna slika, to bi valjalo istjerati na vidjelo.
Jer ako sarajevski brdjani nisu cinili glavninu, onda komentar @A nije ni jeftin a ni zajebantski.
- manijak1
Vidiš nemam zvaničnih podataka , opet ne bih imenom i prezimenom
Ne moram ni pričati da ne bih pričao ni bio na forumu da sam imao takvu raju u Foči , Višegradu ......opet što kažeš ti ljudi su ljudi a zvijeri su zvijeri .....a ova fakta su moja , pa šta god to značilo .....ostalim ljudima.
I ja sam za tu potpunu istinu .....mi smo se na izvoru suočili s tim 93-e u a graditelji velike Srbije ni do danas.
dakle ono ko većina neke raje se odnosi na moje blisko okruženje i ne znam koji kurac uopšte sve ovo pričam ovdje , valjda zbog godišnjice Daytona....i kažem neka misli šta ko hoće ja znam šta znam .
Eto nisam ti baš potpuno objasnio
-
Reina
Eto mozda se nisu vecina popeli na brdo gdje su bili JNA, cetnici, rezervisti iz Srbije, ali ja nikako ne mogu da shvatim da u onakvom ozracju
kako je vec neko ovdje napisao "bezbriznosti i druzenja"..... obicno su to znali biti cak i kumovi, prijatelji a o komsijama da ne govorim , pobjegli preko noci jer su znali sta ce se desiti i kontali se vratiti za sedmicu dana.... eto kako taj fenomen objasniti.... i sad takvi dusebriznici palamude o onom ili ovom "sarajevskom duhu"... 
-
digger
Izmisljas gluposti.Reina wrote:...pobjegli preko noci jer su znali sta ce se desiti i kontali se vratiti za sedmicu dana.... eto kako taj fenomen objasniti.... i sad takvi dusebriznici palamude o onom ili ovom "sarajevskom duhu"...
Znam da niko od moje familije nije znao. Ni moji—mijesani—najblizi prijatelji.
Ko je imao strah od moguceg rata uz mogucnost i sredstva da napusti Sarajevo, taj je pobjegao bez obzira koje je vjere bio. Vecina nije vjerovala. Mnogi nisu mogli ili htjeli da napuste stanove ili kuce. Neki su se zatekli van Sarajeva kada je zadnji avcion poletio... itd. itd.
Ispade da je to bila zavjera vecine (da ne kazem svih) sarajevskih Srba.
Fenomen?I? My ass.