Druga Gimnazija Sarajevo
-
nerco
#376 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
lp za forumase.
imam jednu veliku nedoumicu pa bih zamolio za pomoc kroz objektivne informacije ili misljenja glede skolovanja u srednjoj skoli. naime klinjo zavrsava osmi razred i odlican je ucenik, cak nadprosjecan.
cijelo vrijeme razmisljali smo o II gimnaziji kao skoli gdje ce nastaviti skolovanje ali sada 5min do 12h javili su nam se ljudi iz medjunarodne skole na ilidzi (turska skola) sa prijedlogom da klinju upisem u njihovu skolu zbog njegovog talenta prema matematici i informatici a oni bi zauzvrat stipendirali njegovo skolovanje.
iskreno bio sam na roditeljskom sastanku i generalno me sve jako dojmilo obzirom da su ljudi pokazali veliki entuzijazam i predanost u radu tim prije sto su sami nicim izazvani potrazili moje dijete i ponudili mu besplatno skolovanje.
mene je ta gesta prijatno iznenadila a narocito dio njihove prezentacije gdje su mi objasnili da su njihovi kadrovi tako dobro edukovani da se lagano upisuju na bilo koji fakultet u zemlji ili svijetu a za vrijeme skolovanja njihovi ucenici osvajaju prva mjesta na svim skolskim takmicenjima bilo kojeg regionalnog karaktera.
sada sam u groznoj nedoumici jer ovi ljudi su me zainteresirali tako dobrom ponudom a sa druge strane, obzirom da se u daljnjem skolovanju djeteta vodim iskljucivo kvalitetom skolovanja te pripremom za fakultet koju za vrije srednje skole moze dobiti, planirao sam da ga upisem u II gimnaziju...
volio bih cuti objektivne komentare roditelja ili nastavnika koji ce mi pomoci da donesem najbolju odluku za svoje djete odnosno gdje da ga upisem u medjunarodnu srednju skolu na ilidzi ili u II gimnaziju!!!
hvala unaprijed
imam jednu veliku nedoumicu pa bih zamolio za pomoc kroz objektivne informacije ili misljenja glede skolovanja u srednjoj skoli. naime klinjo zavrsava osmi razred i odlican je ucenik, cak nadprosjecan.
cijelo vrijeme razmisljali smo o II gimnaziji kao skoli gdje ce nastaviti skolovanje ali sada 5min do 12h javili su nam se ljudi iz medjunarodne skole na ilidzi (turska skola) sa prijedlogom da klinju upisem u njihovu skolu zbog njegovog talenta prema matematici i informatici a oni bi zauzvrat stipendirali njegovo skolovanje.
iskreno bio sam na roditeljskom sastanku i generalno me sve jako dojmilo obzirom da su ljudi pokazali veliki entuzijazam i predanost u radu tim prije sto su sami nicim izazvani potrazili moje dijete i ponudili mu besplatno skolovanje.
mene je ta gesta prijatno iznenadila a narocito dio njihove prezentacije gdje su mi objasnili da su njihovi kadrovi tako dobro edukovani da se lagano upisuju na bilo koji fakultet u zemlji ili svijetu a za vrijeme skolovanja njihovi ucenici osvajaju prva mjesta na svim skolskim takmicenjima bilo kojeg regionalnog karaktera.
sada sam u groznoj nedoumici jer ovi ljudi su me zainteresirali tako dobrom ponudom a sa druge strane, obzirom da se u daljnjem skolovanju djeteta vodim iskljucivo kvalitetom skolovanja te pripremom za fakultet koju za vrije srednje skole moze dobiti, planirao sam da ga upisem u II gimnaziju...
volio bih cuti objektivne komentare roditelja ili nastavnika koji ce mi pomoci da donesem najbolju odluku za svoje djete odnosno gdje da ga upisem u medjunarodnu srednju skolu na ilidzi ili u II gimnaziju!!!
hvala unaprijed
-
SARAJKA75
#377 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ja sam pocela temu da li je 2G privatna ili drzavna skola i nakon nekog vremena je zakljucana.
Zasto ako su se iznijele samo cinjenice nije bilo vrijeđanja???
Sto se ekskurzije tice NAVODNO se ide u Prag iako je moje misljenje da se samo kupuje vrijeme i "mazu" oci djeci i roditeljima da bi se na kraju reklo da neme vremena ili da je sve popunjeno.
UKratko, jedva cekam da moje dijete zavrsi naredne godine tu skolu i da se okonca agonija.
Svaka cast pojedinim profesorima koji su vrhunski pedagozi ali njih je jako malo u 2G (Amar, Raza, Zara,prof. bosanskog kojoj se ne mogu sjetiti imena...) vise je pacenika koji svoje licne frustracije lijece na ucenicima (direktorica, Emira, i slicni)
Ovom ocu koja pita za savjet koju skolu da mu upise sin toplo preporucujem da ne pomislja na 2G jer je od te skole ostalo samo ime.
A ako upise neka se i on i sin pripreme za torture i psihopatske licnosti koje nose dnevnik i uce nasu djecu i sve to pod vodstvom direktorice koja sredjuje vikendicu i puni svoj djep preko ledja skole.
Sto se ekskurzije tice NAVODNO se ide u Prag iako je moje misljenje da se samo kupuje vrijeme i "mazu" oci djeci i roditeljima da bi se na kraju reklo da neme vremena ili da je sve popunjeno.
UKratko, jedva cekam da moje dijete zavrsi naredne godine tu skolu i da se okonca agonija.
Svaka cast pojedinim profesorima koji su vrhunski pedagozi ali njih je jako malo u 2G (Amar, Raza, Zara,prof. bosanskog kojoj se ne mogu sjetiti imena...) vise je pacenika koji svoje licne frustracije lijece na ucenicima (direktorica, Emira, i slicni)
Ovom ocu koja pita za savjet koju skolu da mu upise sin toplo preporucujem da ne pomislja na 2G jer je od te skole ostalo samo ime.
A ako upise neka se i on i sin pripreme za torture i psihopatske licnosti koje nose dnevnik i uce nasu djecu i sve to pod vodstvom direktorice koja sredjuje vikendicu i puni svoj djep preko ledja skole.
-
casanova123
#378 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
...
Last edited by casanova123 on 06/07/2015 12:42, edited 1 time in total.
-
nerco
#379 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Hvala puno sarajka. Generalno jako puno citam losih komentara o II gimnaziji i to je bas porazavajuce...SARAJKA75 wrote:Ja sam pocela temu da li je 2G privatna ili drzavna skola i nakon nekog vremena je zakljucana.
Nadam se da ce biti objektivnih komentara i o privatnoj na ilidzi...
-
Unbelievable
#380 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ako cemo generalno, kvalitet znanja u svim skolama opada....Sad, sto se tice 2. gimnazije, matematika je mila majka koliko moras "kopati" oko drugih predmeta...
Sto se tice profesora, prije nego sto upises skolu cujes kakav je ko, i tebi, ako zelis da upises 2.gimnaziju, ne preostaje nista drugo nego da im se prilagodis. Ja sam kod Zare imala 5 bez problema, ali sam bas ucila i pisala u teku svaku njenu recenicu. Tacno te trenira da brzo pises
Sto se tice profesora, prije nego sto upises skolu cujes kakav je ko, i tebi, ako zelis da upises 2.gimnaziju, ne preostaje nista drugo nego da im se prilagodis. Ja sam kod Zare imala 5 bez problema, ali sam bas ucila i pisala u teku svaku njenu recenicu. Tacno te trenira da brzo pises
-
nerco
#381 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Re: Druga Gimnazija Sarajevo
UNREAD_POSTPostao/la Unbelievable dana 28/04/2012 23:01
Ako cemo generalno, kvalitet znanja u svim skolama opada....Sad, sto se tice 2. gimnazije, matematika je mila majka koliko moras "kopati" oko drugih predmeta...
ehhhh brzo pisanje naucila
) tito dragi...
UNREAD_POSTPostao/la Unbelievable dana 28/04/2012 23:01
ehhhh brzo pisanje naucila
-
casanova123
#382 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Unbelievable wrote:Ako cemo generalno, kvalitet znanja u svim skolama opada....Sad, sto se tice 2. gimnazije, matematika je mila majka koliko moras "kopati" oko drugih predmeta...
haha.. i ja sam skontao nakon dvice iz prvog razreda da treba sve pisati.. pa sam se i ja na kraju 4. popeo na 5(bilo je tu dosta uspona i padova haha) malo 3, malo 3+, pa 3/4, pa 4-, pa 4 i ono kontas eh super sad imam 4, pa ono te prozove opet i padnes na 3 pa se hoces ubit haha
- Ajant
#383 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
casanova123 wrote:Unbelievable wrote:Ako cemo generalno, kvalitet znanja u svim skolama opada....Sad, sto se tice 2. gimnazije, matematika je mila majka koliko moras "kopati" oko drugih predmeta...
haha.. i ja sam skontao nakon dvice iz prvog razreda da treba sve pisati.. pa sam se i ja na kraju 4. popeo na 5(bilo je tu dosta uspona i padova haha) malo 3, malo 3+, pa 3/4, pa 4-, pa 4 i ono kontas eh super sad imam 4, pa ono te prozove opet i padnes na 3 pa se hoces ubit haha
Inače, fkt 2. gimnazija nije što je nekad bila, ili bar nije ono što su meni govorili da će biti. Konstantan rad je potreban što se matematike tiče,a ostalo sve može na aktivnost, pažnju na času, ponekad neki đon ili šaptanje i bez problema odličan, bar što se mene tiče. A ako je 2. gimnazija, koja bi trebala da drži standard glede ovih stvari, spala na ovakav nivo, kakva je tek situacija u drugim školama
Last edited by Ajant on 29/04/2012 10:26, edited 1 time in total.
-
Jay Gatsby
#384 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Muka kad ne tjeraju da se puno radi, a još bi veća bila kad bi tjerali.
Državna matura - organizirana kako valja. Bez toga je sve (ili će biti) luk i voda.
Državna matura - organizirana kako valja. Bez toga je sve (ili će biti) luk i voda.
-
Unbelievable
#385 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Mene je jednom tako u 1. razredu sa 5 na 4 vratila, ali u drugom mi je bilo super. Mislim, morala sam ja ucit, al kad izadjem 3-4 pitanja i haj na mjestocasanova123 wrote: haha.. i ja sam skontao nakon dvice iz prvog razreda da treba sve pisati.. pa sam se i ja na kraju 4. popeo na 5(bilo je tu dosta uspona i padova haha) malo 3, malo 3+, pa 3/4, pa 4-, pa 4 i ono kontas eh super sad imam 4, pa ono te prozove opet i padnes na 3 pa se hoces ubit haha
Ovo za matematiku je tacno, meni su prve dvije ocjene u 1. razredu bile dvije dvice dok mi to nije doslo u glavu.Ajant wrote:
Inače, fkt 2. gimnazija nije što je nekad bila, ili bar nije ono što su meni govorili da će biti. Konstantan rad je potreban što se matematike tiče,a ostalo sve može na aktivnost, pažnju na času, ponekad neki đon ili šaptanje i bez problema odličan, bar što se mene tiče. A ako je 2. gimnazija, koja bi trebala da drži standard glede ovih stvari, spala na ovakav nivo, kakva je tek situacija u drugim školama
Treci razred je dosta laksi, nekako lakse pamtim
Meni najvise smeta sto je skola postala mahala, puno se prica o privatnim stvarima i sve sto kazes, neko ce prenijeti drugima i svakakih prica ima, a valjda je to svugdje tako...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#386 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Tatjana nije vidjela p od pedagoga a kamoli vrhunskog jos.
Da pocnem samo od ocjenjivanja pa do njenog odnosa prema ucenicima trebalo bi mi jedno 10 postova.
Da pocnem samo od ocjenjivanja pa do njenog odnosa prema ucenicima trebalo bi mi jedno 10 postova.
-
casanova123
#387 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
konacno neko da se slozi sa mnom oko prof tatjane zarkovic tafro da nije pedagog... konacno!!!!ladyblue18 wrote:Tatjana nije vidjela p od pedagoga a kamoli vrhunskog jos.
ona je sve osim pedagoga
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#388 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ako se pod pedagogom podrazumijeva osoba koja trenira strogocu nad ucenicima, ko te posmatra 2/4 godine kroz prvu ocjenu koju kod nje dobijes, ko te motivise tako sto te pohvali pred cijelim razredom kako si napredovao i kako je odusevljena pa ti umjesto 2 da 2+ da ti mislis da se neko dobro sprda s tobom, ko omalovazava ucenike zbog odjevanja i novca onda slazem se, ona je vrhunski pedagog.casanova123 wrote:
konacno neko da se slozi sa mnom oko prof tatjane zarkovic tafro da nije pedagog... konacno!!!!
ona je sve osim pedagoga
Jest da sam ja izasla iz gimnazije prije 5 godina ali ono sto sam ja vidjela za te 4 godine je sve osim ponasanja pedagoga. Cak sam mislila da je otisla u penziju jer se o njenoj penziji pricalo jos za vrijeme mog skolovanja ali eto ocigledno je jos tu.
Sto se tice matematike, ja sam bila drustveni smjer i umjesto da se najvise na te predmete skoncentrisemo redovno smo ostavljali dane i dane nad matematikom a ovo "glavno" usput ako i kad stignes.
Emira mi je predavala i jest njena disciplina da se radi od zvona do zvona bas pretjerana, ali ja ono sto sam naucila u srednjoj iz matematike naucila sam zahvaljujuci njoj i radu da bih zaradila tu pisljivu 2,3 koja bi kod nekog drugog vjerovatno bila neka 4 ali Emira je Emira.
Ali nazalost jeste pretjerivanje da ucenici koji su na drustvenom smjeru moraju bubati matematiku kao da su mat-inf smjer ali to je Druga.
- nOrMaLaC
#389 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Sarajlije, koliko je vaša ekskurzija u Španiju?
Nama je oko 500 KM.
Nama je oko 500 KM.
-
casanova123
#390 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
ne idu ucenici druge gimanzije u spaniju.. ali to 500 km ako je ono oko 8 ili 9 dana to vam je dobro.. nama su naplatili 5 dana oko 600 KM Bec i Prag i puno voznje 
-
Amina T.
#391 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
nerco wrote:lp za forumase.
hvala unaprijed
Nisam mogla a da ne odgovorim na ovaj post. Ja sam ucenica cetvrtog razreda Druge gimnazije i imam samo rijeci pohvale za ovu gimnaziju. Mislim da djecak nece pogrijesti upisom u ovu skolu. Procitala sam da drugi pisu kako Druga gimnazija nije ono sto je prije bila - Ja ne znam kakva je prije bila, ali sada je predobra skola. Potrebno je puno rada da bi se ostvarlil dobri rezultati, ali ce sigurno ponijeti mnogo znanja iz ove skole. Profesorica Tatjana mi nije predavala tako da ne znam kakav je pedagog, ali za skoro sve porofesore koji su meni predavali mogu reci da su veliki pedagozi i ljudi prije svega. Ovo se najvise odnosi na profesoricu Jasminu H. (predaje bosanski j.) koja ima savrsen odnos sa svim ucenicima. Vecina zna da je matematika u Drugoj gimnaziji daleko zatjevnija nego u nekim drugim skolama. Sama sam se uvjerila na primjeru moje sestre koja ide u Gimnaziju Obala. Zadaci koje oni rade za peticu su u Drugoj gimnaziji jedva za neku tricu, ove pisem bez ikakvog pretjerivanja. Ali nije samo matematika ta koja se detaljnije izucava, vec i ostali predmeti. Posebno bosanski jezik, geografija, fizika i hemija (ovo pisem iz vlastitog iskustva). Poslije cetiri godine provedene u ovoj skoli mogu samo napisati kako mi je jako zao sto necu i dalje ici u nju, sto necu vidjati svu raju i naravno profesore koji su obiljezili ove protekle godine mog zivota. Moj savjet vam je da pustite djecaka da upise Drugu gimnaziju, bit cete veoma zadovoljni. Nece imati nikakvih problema ako ima razvijene radne navike i zelju za znanjem. Pitajte ako vas jos nesto zanima. Pozdrav
-
Unbelievable
#392 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ja mislim da su te medjunarodne skole dobre ako planiras studirati vani, ali,nisu bas prilagodjene za studiranje na nasim univerzitetima..Recimo, u II gimnaziji na IB ide uglavnom raja koja ce studirati u inostranstvu. Uostalom, i u II gimnaziji postoji od 1. razreda matematicki smjer, tako da ni to nije lose. Da sam ja na njegovom mjestu, ja bih izabrala II gimnaziju, draze mi je vala bosansko nego tursko, medjunarodno i sta ja znam kakvo vecnerco wrote:lp za forumase.
hvala unaprijed
Ta profesorica je puna znanjaAmina T. wrote: Ovo se najvise odnosi na profesoricu Jasminu H. (predaje bosanski j.) koja ima savrsen odnos sa svim ucenicima.
- Ajant
#393 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
I ja bih da se pridružim pohvalama na račun profesorice Hasanbegović. Predavala mi je dvije godine, i svakom času u te dvije godine je posvetila svoj maksimum. Od crtanja na tabli u svrhu objašnjavanja nečega, do raznih maskiranja za lektire, pa do odgađanja testova, uvijek je gledala da se što više prilagodi učeniku.
I uvijek je bilo časova kad ne bismo ništa radili, već opušteno pričali i sl. Profesorica je prava raja, a iznad svega dobar pedagog. Da su svi profesori kao ona, duplo bi više znali sa duplo manje truda.
I uvijek je bilo časova kad ne bismo ništa radili, već opušteno pričali i sl. Profesorica je prava raja, a iznad svega dobar pedagog. Da su svi profesori kao ona, duplo bi više znali sa duplo manje truda.
-
svemirska_vjeverica
#394 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
2 gimnazija je nula bodova. Za djecu guzonja i sl.
najgore 4 provedene godine zivota
nakon toga fax - preporod -Azem -> mehlem.
adios amigos!
EDIT: skidam kapu Srmenu, od njega sam dosta naucio...
najgore 4 provedene godine zivota
nakon toga fax - preporod -Azem -> mehlem.
adios amigos!
EDIT: skidam kapu Srmenu, od njega sam dosta naucio...
-
casanova123
#395 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
haha.. Koliko ja samo volim "gospodina covjeka" 
- nOrMaLaC
#396 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
10 dana za 525 KM.casanova123 wrote:ne idu ucenici druge gimanzije u spaniju.. ali to 500 km ako je ono oko 8 ili 9 dana to vam je dobro.. nama su naplatili 5 dana oko 600 KM Bec i Prag i puno voznje
Lloret de Mar,
Kako bješe u Praha?
-
casanova123
#397 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
nisu nam dali kad smo bili na ex.. ali sam otisao kad je bio studentski pohod u Prag 
-
edylar
#398 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Ono sto ja,kao ucenik treceg razreda nacionalnog programa ove skole mogu reci,nije bas za pohvale. I ja sam kao i svi ucenici trecih razreda dozivio niz neugodnosti kada je ekskurzija u pitanju. Tolike spletke,lazi, neorganizovanost,svako svoju pricu prica,niko nista konkretno ne govori- katastrofa. Inace nisam stekao dobar dojam o nastavnom kadru i opcenito o stanju u skoli za ove dvije godine. Potpisujem sve komentare u kojima je navedeno da je Druga gimnazija postala mahala.Doista jeste. Evo vec nekoliko generacija,tradicija je da u svakom razredu postoje "dojavljivaci", koji profesorima prenose svaki detalj,komentar i pokret u razredu. Malo je dobrih profesora. Profesorica kojoj skidam kapu u svakom smislu je Sandra Muratović-prof. psihologije. Svako ko je imao cast da mu ona predaje,zna vrlo dobro o cemu govorim.Dok u drugu ruku,jedna Dinka Duran(latinski i francuski) koja takoreci ne zna ni sama sta prica,sta objasnjava,koja ispravlja samu sebe, daje sebi za pravo da te "motivise" tako sto ce ti otvoreno,pred svima,u facu reci da si glup,ili ocitati jednu od svojih legendarnih bukvica,poslije koje ti dodje da se ispises iz skole.Jos bih izdvojio prof. Amara Basica (matematika) kao dobrog profesora,prof. Mirsada Čeligiju(engleski jezik)-koji kralj i prof.Selmu Babović (italijanski i francuski jezik). A glavni negativci,sem ranije spomenute Duran,prof. Enisa Karamešić (sociologija), Razija Karakaš(geografija) i Sabin Mujakić(fizika)-koja seljačina. Njegov čuveni akcenat i izrazi tipa : VIDI HIN i sl.
Uglavnom,Sarajka,svaka Vam cast sto ste digili cijelo Sarajevo na noge sa onom temom. Trebamo mi ucenici zajedno sa roditeljima pokazati tim pojedinim "prosvjetnim radnicima" da ne mogu raditi onako kako njima pase. U danasnje vrijeme treba biti bezobrazan u tolikoj granici da se to rijecima ne moze opisati,cisto da bi bio vise cijenjen. Iz iskustva govorim...
Jer neke face koje se nazivaju profesorima elitne Druge gimnazije,dugo ce pamtiti moje ime i prezime. 
Uglavnom,Sarajka,svaka Vam cast sto ste digili cijelo Sarajevo na noge sa onom temom. Trebamo mi ucenici zajedno sa roditeljima pokazati tim pojedinim "prosvjetnim radnicima" da ne mogu raditi onako kako njima pase. U danasnje vrijeme treba biti bezobrazan u tolikoj granici da se to rijecima ne moze opisati,cisto da bi bio vise cijenjen. Iz iskustva govorim...
Last edited by edylar on 08/05/2012 23:01, edited 1 time in total.
-
casanova123
#399 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Uh, sta li si im ti zamjerio 
-
savsvoj
#400 Re: Druga Gimnazija Sarajevo
Malo ljecenje kompleksa po forumu pa covjek mora vrijedjati profesore koji nisu rodjene Sarajlije pa mu smeta malo naglasak. Nije da nema istine u ovom sto je napisao ali ispade da ih neki profesori jos malo pa udaraju sto je daleko od istine.