opadanje kose

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lounge Act

#376 Re: opadanje kose

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:47, edited 2 times in total.
jaca-maca

#377 Re: opadanje kose

Post by jaca-maca »

enisa wrote: sto se tice peruti ja sam je imala zbog cestog mijenjanja sampona pretpostavljam, rijesila sam je oronazol samponom :)
da li jos koristis oronazol?
ČikaJosip

#378 Re: opadanje kose

Post by ČikaJosip »

Ja sam ćelo. Imam i genetske predispozicije za to. Otac i jedan striko su ćelavi, drugi striko koji je najstariji od njih nije jer je se u mladosti a i kasnije dosta trackao uljima, ..... i svime i sada sa 60-ak godina može reći da nije ćelav. A dedo je ćelav, sa mamine strane, znači moje pokojne bake isto ćelava braća. ...

I meni se mama prepala da ću rano oćelaviti. I slala me u frizerski salon gdje je ona išla jer je tu dolazila jednom tjedno neka sa kametom za pregledanje tjemena i sa preparatima koje je prodavala. I stvarno meni je za 2 mjeseca to pomoglo ( a ona je rekla da će to biti za 6 mejeseci). Ali kada kažem pomoglo mislim ma baš pomoglo!
Jer do tada mi je zbog peruti i genetike nenormalno opadala kosa. Pune je bilježnice bile dok sam pisao na faksu. Poslije tih preparata i šampona nije ispadala niti nakon što bih se počupao.

Ali ja sam odustao od tih tretmana jer mi se nije dalo ići u frizerke gdje je 12 žena i ja sam muškarac u malom prostoru, i još nemam gdje sjesti. A i iskreno, nije mi ni najmanje smetalo to što ću oćelaviti.
jaca-maca

#379 Re: opadanje kose

Post by jaca-maca »

dermatolog mi je predlozio da koristim Dermowas sapun za probleme sa kosom (masna kosa i perut). da li je neko cuo za to ili mozda koristio :?
Jasna90

#380 Re: opadanje kose

Post by Jasna90 »

Znate li za neki dobar sampon protiv peruti, a da nije Oronazol posto sam ga koristila i nije mi rijesio problem s peruti :sad: :cry:
crn,visok

#381 Re: opadanje kose

Post by crn,visok »

Ovako, pitanje za one koji koriste minoxidil: Gdje nabavljate, kako kupujete itd.?

Ja sam obišao neke ljekarne po Sarajevu i nisam našao ni Alomax (hrvatski, mislim Plivin, 5%) ni Pilfud. Je li naručujete izvana ili? Ima li razlike u kvaliteti i sl.?
idealnolosa

#382 Re: opadanje kose

Post by idealnolosa »

Uzasno mi je opadala zadnje vrijeme dok nisam uzela obicni sampon od koprive i pantenola.Sada je upola manje :thumbup:
Lucazode

#383 Re: opadanje kose

Post by Lucazode »

Šta je sa onim Fitovalom ? Imaju kao ampule i losion, pije li vode ?
idealnolosa

#384 Re: opadanje kose

Post by idealnolosa »

Ja ga nisam koristila ali moja drugarica jeste i nista-uzaludno bacanje para.Bar je kod nje bio takav slucaj
Ramiz Imamovic

#385 Re: opadanje kose

Post by Ramiz Imamovic »

Za sve ima lijeka pa i za kosu sve zavisi od korjena predlažem soju lecitin i noćurak 100% uspješno.
manki

#386 Re: opadanje kose

Post by manki »

crn,visok wrote:Ovako, pitanje za one koji koriste minoxidil: Gdje nabavljate, kako kupujete itd.?

Ja sam obišao neke ljekarne po Sarajevu i nisam našao ni Alomax (hrvatski, mislim Plivin, 5%) ni Pilfud. Je li naručujete izvana ili? Ima li razlike u kvaliteti i sl.?
Pilfud imas u sve i jednoj apoteci u SA, barem sam ja nailazio...
KenCo

#387 Re: opadanje kose

Post by KenCo »

Jasna90 wrote:Znate li za neki dobar sampon protiv peruti, a da nije Oronazol posto sam ga koristila i nije mi rijesio problem s peruti :sad: :cry:
i ja se mucim sa peruti (tacnije seboroicni dermatitis). nekad oronazol pomogne, nekad ne, u svakom slucaju pokusavaj ga izbjeci jer koliko sam cuo nije bas dobar za kosu.

otidji u makrovitu, 5. sprat u bbi, tamo imaju dosta 100 % prirodnih sampona za razlicite tipove kose, pa i za perut.
Michun

#388 Re: opadanje kose

Post by Michun »

KenCo wrote:
Jasna90 wrote:Znate li za neki dobar sampon protiv peruti, a da nije Oronazol posto sam ga koristila i nije mi rijesio problem s peruti :sad: :cry:
i ja se mucim sa peruti (tacnije seboroicni dermatitis). nekad oronazol pomogne, nekad ne, u svakom slucaju pokusavaj ga izbjeci jer koliko sam cuo nije bas dobar za kosu.

otidji u makrovitu, 5. sprat u bbi, tamo imaju dosta 100 % prirodnih sampona za razlicite tipove kose, pa i za perut.
ovi sa dermatitisom - malo proguglajte argan oil.
zanimljive info.
PalaSa Marsa

#389 Re: opadanje kose

Post by PalaSa Marsa »

Ne znam jestel' razmisljali o maskama na prirodnoj bazi bez hemije i sl., preparata. :)
A opadanje kose je svakako normalno na smjenu godisnjih doba. :)
nikimostar

#390 Re: opadanje kose

Post by nikimostar »

AMINEXIL SP94 sta mislite o ovome preparatu,i koja mu je cijena?

Meni kosa opada vec 8 mjeseci,bukvalno osta bez kose :cry:
Dado34

#391 Re: opadanje kose

Post by Dado34 »

ogroman medenjak, izolacija skroz propala gore, doktor Phil je mala maca za mene. Brijem se redovno da nije toliko upadljivo. Kad god cujem ovu pjesmu razbolim se. http://www.youtube.com/watch?v=HefKCbBn4Z0 :mrgreen:
PalaSa Marsa

#392 Re: opadanje kose

Post by PalaSa Marsa »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Umrijecu od smijeha ovoj pjesmi :D
Dado34

#393 Re: opadanje kose

Post by Dado34 »

PalaSa Marsa wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Umrijecu od smijeha ovoj pjesmi :D
Ma ja.. tebi sega :P
BH-alter

#394 Re: opadanje kose

Post by BH-alter »

Da li je ko bio u situaciji da su mu se pojavili pecati na glavi velicine kovanice od 5 maraka. Vec me duze muci taj problem i probao sam sve haman da rijesim problem. Na tim mjestima je pocela kosa da raste u vidu tankih zutih dlacica koje polako dobijaju svoju orginalnu boju... Sta ste koristili kao lijek, koliko dugo je trajalo da se sve vrati na normalu, uzroci istoga? Hvala.
Zelena Carapa

#395 Re: opadanje kose

Post by Zelena Carapa »

BH-alter wrote:Da li je ko bio u situaciji da su mu se pojavili pecati na glavi velicine kovanice od 5 maraka. Vec me duze muci taj problem i probao sam sve haman da rijesim problem. Na tim mjestima je pocela kosa da raste u vidu tankih zutih dlacica koje polako dobijaju svoju orginalnu boju... Sta ste koristili kao lijek, koliko dugo je trajalo da se sve vrati na normalu, uzroci istoga? Hvala.
ti bi ipak trebao otici doktoru. Mozda dermatologu za pocetak, pa ce te on uputiti dalje.
BH-alter

#396 Re: opadanje kose

Post by BH-alter »

Zelena Carapa wrote:
BH-alter wrote:Da li je ko bio u situaciji da su mu se pojavili pecati na glavi velicine kovanice od 5 maraka. Vec me duze muci taj problem i probao sam sve haman da rijesim problem. Na tim mjestima je pocela kosa da raste u vidu tankih zutih dlacica koje polako dobijaju svoju orginalnu boju... Sta ste koristili kao lijek, koliko dugo je trajalo da se sve vrati na normalu, uzroci istoga? Hvala.
ti bi ipak trebao otici doktoru. Mozda dermatologu za pocetak, pa ce te on uputiti dalje.
Bio vec, sve pretrage uradjene, sve je super zdravstveno. Vade se na stres. Mislim da je problem poceo da se rijesava jer polako kosa pocinje da raste, ali strah me je da se opet ne desi pa zato pitam da li je ko imao slicno iskustvo.
Zelena Carapa

#397 Re: opadanje kose

Post by Zelena Carapa »

BH-alter wrote:
Zelena Carapa wrote:
Bio vec, sve pretrage uradjene, sve je super zdravstveno. Vade se na stres. Mislim da je problem poceo da se rijesava jer polako kosa pocinje da raste, ali strah me je da se opet ne desi pa zato pitam da li je ko imao slicno iskustvo.
Imala je moja prijateljica - navodno isto stres. Ona je to rijesila u SAD. Ne znam detalje.

Evo sad nadjoh u emailu - kod nje je dijagnoza ALOPECIA AREATA. Autoimuna bolest.
*mima*

#398 Re: opadanje kose

Post by *mima* »

Alopecija......tu nema lijeka......svi ce ti rec da stres.........ide malo sporije...ali izraste sva kosa ponovo.....ljudi nose perike po jedno godinu dana
Jameka

#399 Re: opadanje kose

Post by Jameka »

Moja poznanica je imala isti problem, nema koje pretrage nije obavila i nista joj nisu nasli. Na kraju je bio nekakav problem sa zubima, kada je otisla zubaru, problem je nestao. Samo ne znam sta joj je radio.

Evo, nasla sam u "Knjizi za svaku zenu", zove se alopecija areata, uzrok jos (tada - 1983.) nije poznat, u vecini slucajeva bolest prolazi sama, narocito djeci. Poslije 2-3 mjeseca kosa pocinje ponovo rasti. Lijeci se uklanjanjem granuloma zubi i drugih izvora infekcije. Daju se velike doze vitamina. Pri tom treba kontrolirati krvni tlak i funkciju bubrega. Bolesna mjesta mazu se jodnom tinkturom.
Altsa

#400 Re: opadanje kose

Post by Altsa »

moj ti je prijedlog da pustis bradu lil bradicu i niko te nece zvati celo vec brada :D
Post Reply