Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- inspektorica javert
#376 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Sta vrijedi galopirati ako se krecemo u pogresnom pravcu''.
Kipling
Kipling
-
Text Surfer
#377 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Moj dom je moja zemlja,a ona je na nebu.
Moj dom je,dakle,nebo.A ono je u svemiru.
Moj dom je,dakle,vasiona.A ona je u mojoj glavi.
Znaci da ja nemam drugog zavicaja-sem sebe!
Miroslav Antic
Moj dom je,dakle,nebo.A ono je u svemiru.
Moj dom je,dakle,vasiona.A ona je u mojoj glavi.
Znaci da ja nemam drugog zavicaja-sem sebe!
Miroslav Antic
-
Text Surfer
#378 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nasa je proslost humus u kojemu zivi nasa dusa,jer savremenost nudi samo bahatost,halapljivost i mizeriju.
-
Text Surfer
#379 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
'' Ribe nisu pretjerano inteligentne zivotinje.Ja ne znam jeste li kada promatrali ribe u staklenim posudama?Ribe ne razlikuju staklo od vode.Ribe plivaju u jednom smjeru dok nisu ustima osjetile da se kroz staklo ne da dalje plivati,a to su iskustvo potpuno smetnule s uma poslije okreta do druge strane posude.Ta riblja glupost traje vec citavu vjecnost.''
-
Text Surfer
#380 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Geografija je uciteljica zivota,ne mozes se zaljubiti u nekog koga ne sretnes.''
- aman
#381 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Text Surfer wrote:''Geografija je uciteljica zivota,ne mozes se zaljubiti u nekog koga ne sretnes.''
-
Text Surfer
#382 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Par cipela ili veknu hleba ne mozes da daunloudujes sa interneta,ni legalno ni piratski.A trebaju ti nasusno,jer jos nemas sajber-noge i sajber-stomak.''
- medvjed23
#384 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Better be alone than in bad company.
Thomas Fuller
I did not have sexual relations with that woman,
Bill Clinton
Mlad je, lijep i preplanuo
berluskoni
sine...
ćiro
Thomas Fuller
I did not have sexual relations with that woman,
Bill Clinton
Mlad je, lijep i preplanuo
berluskoni
sine...
ćiro
- medvjed23
#385 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
We live in a society of victimization, where people are much more comfortable being victimized than actually standing up for themselves
You should have to pass an IQ test before you breed. You have to take a driving test to operate vehicles and an SAT test to get into college. So why dont you have to take some sort of test before you give birth to children? When I am President, thats the first rule I will institute
“I never said to be like me, I say to be like you and make a difference
People tend to associate anyone who looks and behaves differently with illegal or immoral activity.”
“"I think art is the only thing that's spirtual in the world. And I refuse to forced to believe in other people's interpretations of God. I don't think anybody should be. No one person can own the copyright to what God means
“The burden of originality is one that most people don't want to accept. They'd rather sit in front of the TV and let that tell them what they're supposed to like, what they're supposed to buy, and what they're supposed to laugh at.”
“Marilyn Monroe wasn't even her real name, Charles Manson isn't his real name, and now, I'm taking that to be my real name. But what's real? You can't find the truth, you just pick the lie you like the best.”
“i talked to Snoop doggy dogg today. well I'm not sure if you could realy call it talked because I could hardly understand what he was saying. But i think he was trying to communicate was that he wanted to work with me in some sort of capacity and something involving marijuana.”
Culture can rob you of your uniqueness. That's how stereotypes exist, and not without reason. Anyone too wrapped up in the sheep mentality of their ethnicity can never truely express themselves as individuals. READ, Watch, LISTEN, DO what you want. BUT BE WARNED! You cannot have this freedom at no cost. You must pay in responsibility.
Laws bind us. But it is important to remember the law is only what is popular. Not whats right or wrong.
Marilyn Manson
You should have to pass an IQ test before you breed. You have to take a driving test to operate vehicles and an SAT test to get into college. So why dont you have to take some sort of test before you give birth to children? When I am President, thats the first rule I will institute
“I never said to be like me, I say to be like you and make a difference
People tend to associate anyone who looks and behaves differently with illegal or immoral activity.”
“"I think art is the only thing that's spirtual in the world. And I refuse to forced to believe in other people's interpretations of God. I don't think anybody should be. No one person can own the copyright to what God means
“The burden of originality is one that most people don't want to accept. They'd rather sit in front of the TV and let that tell them what they're supposed to like, what they're supposed to buy, and what they're supposed to laugh at.”
“Marilyn Monroe wasn't even her real name, Charles Manson isn't his real name, and now, I'm taking that to be my real name. But what's real? You can't find the truth, you just pick the lie you like the best.”
“i talked to Snoop doggy dogg today. well I'm not sure if you could realy call it talked because I could hardly understand what he was saying. But i think he was trying to communicate was that he wanted to work with me in some sort of capacity and something involving marijuana.”
Culture can rob you of your uniqueness. That's how stereotypes exist, and not without reason. Anyone too wrapped up in the sheep mentality of their ethnicity can never truely express themselves as individuals. READ, Watch, LISTEN, DO what you want. BUT BE WARNED! You cannot have this freedom at no cost. You must pay in responsibility.
Laws bind us. But it is important to remember the law is only what is popular. Not whats right or wrong.
Marilyn Manson
Last edited by medvjed23 on 27/10/2010 14:38, edited 1 time in total.
-
švicarska
#386 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Naša je budućnost mrtva , jer je mrtva omladina koja je nosila
Erich Maria Remark
Erich Maria Remark
-
Text Surfer
#387 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
'' Oni koji mnogo znaju-malo govore.I obrnuto-najvise govore oni koji nista ne znaju.To ima veze.Samo misljenje moze covjeka sprijeciti da govori.''
-
Text Surfer
#388 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Kisa u BiH,kad bi o njoj odlucivao konsenzus tri naroda,nikad ne bi pala,vazda bi jedan na nju stavio veto kao na ugroziteljku vitalnog interesa.''
-
Text Surfer
#389 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dajte ljudi,podijelite koji citat s drugima...... 
- panonije85
#390 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"kad je čovjek htio nasmijati boga, rekao mu je svoje planove." (amores perros, 2000.)
-
elmica:))
#391 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''Jer kad ljubav proslost postane, zaboravi se cak i sjecanje.''- calderon ''Zivot je san''
-
Richard Peti
-
todd_smith
-
Text Surfer
#394 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Dobar haha...a inace film je fenomenalanpanonije85 wrote:"kad je čovjek htio nasmijati boga, rekao mu je svoje planove." (amores perros, 2000.)
- Zelena Carapa
#395 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Your task is not to seek love, but merely to seek and find all the barriers within yourself that you have built against it."
"That which is false troubles the heart, but truth brings joyous tranquility."
"Laž ne donosi utjehu izmučenu srcu: voda i ulje ne rađaju svjetlost. Samo će istina donijeti utjehu: ona je Meka koja privlači srce."
- Rumi
"That which is false troubles the heart, but truth brings joyous tranquility."
"Laž ne donosi utjehu izmučenu srcu: voda i ulje ne rađaju svjetlost. Samo će istina donijeti utjehu: ona je Meka koja privlači srce."
- Rumi
-
Envy
#396 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
....
Last edited by Envy on 12/01/2012 12:42, edited 1 time in total.
-
darprirode
#397 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Danas sam cvrsto ubjedjen da niko nikog ne gubi jer niko nikog ne posjeduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najvazniju stvar na svijetu a ne posjedovati je"
Kada bih imao jedan komadic zivota, dokazivao bih ljudima koliko grijese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.
Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta, i podario mi komadic zivota, moguce je da ne bih kazao sve sto mislim, ali bih nesumnjivo mislio sve sto kazem. Stvari bih cijenio ne po onome sto vrijede, vec po onome sto znace. Spavao bih manje, sanjao vise. Shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih ociju gubimo sezdeset sekundi svjetlosti. Hodao bih kada drugi zastanu, budio se dok ostali spavaju. Slusao bih druge dok govore,... i kako bih uzivao u sladoledu od cokolade.
Kada bi mi Bog poklonio komadic zivota, oblacio bih se jednostavno, izlagao potrbuske suncu, ostavljajuci otkrivenim ne samo tijelo vec i dusu.
Boze moj, kada bih imao srece, ispisivao bih svoju mrznju na ledu, i cekao da izgrije sunce. Slikao bih Van Gogovim snom na zvijezdama jednu Benedetijevu poemu, a Seratovu pjesmu bih poklanjao kao serenadu u casu svitanja. Zalivao bih ruze suzama, da bih osjetio bol od njihovih bodlji, i strastven poljubac od njihovih latica.....
Boze moj, kada bih imao jedan komadic zivota... Ne bih pustio da prodje ni jedan jedini dan, a da ne kazem ljudima koje volim da ih Volim. Uvjeravao bih svaku zenu i svakog muskarca da su mi najblizi i zivio bih zaljubljen u Ljubav.
Dokazivao bih ljudima koliko grijese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.
Djeci bih darovao krila, ali bih im prepustio da sama nauce da lete.
Stare bih poucavao da smrt ne dolazi sa staroscu vec sa zaboravom.
Toliko sam stvari naucio od vas, ljudi...
Naucio sam da citav svijet zeli da zivi na vrhu planine, a da ne znaju da je istinska sreca u nacinu savladjivanja litica.
Shvatio sam da kada tek rodjeno dijete stegne svojom malom sakom svoga oca da ga je steglo zauvijek.
Naucio sam da covjek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kada treba da mu pomogne da se uspravi.
Toliko sam toga mogao da naucim od vas, premda mi to nece biti od vece koristi, jer kada me budu spakovali u onaj sanduk, ja cu na zalost poceti da umirem...
Zaljubljen u ljubav -G. G. Markes
Kada bih imao jedan komadic zivota, dokazivao bih ljudima koliko grijese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.
Kada bi Bog za trenutak zaboravio da sam ja samo krpena marioneta, i podario mi komadic zivota, moguce je da ne bih kazao sve sto mislim, ali bih nesumnjivo mislio sve sto kazem. Stvari bih cijenio ne po onome sto vrijede, vec po onome sto znace. Spavao bih manje, sanjao vise. Shvatio sam da svaki minut koji provedemo zatvorenih ociju gubimo sezdeset sekundi svjetlosti. Hodao bih kada drugi zastanu, budio se dok ostali spavaju. Slusao bih druge dok govore,... i kako bih uzivao u sladoledu od cokolade.
Kada bi mi Bog poklonio komadic zivota, oblacio bih se jednostavno, izlagao potrbuske suncu, ostavljajuci otkrivenim ne samo tijelo vec i dusu.
Boze moj, kada bih imao srece, ispisivao bih svoju mrznju na ledu, i cekao da izgrije sunce. Slikao bih Van Gogovim snom na zvijezdama jednu Benedetijevu poemu, a Seratovu pjesmu bih poklanjao kao serenadu u casu svitanja. Zalivao bih ruze suzama, da bih osjetio bol od njihovih bodlji, i strastven poljubac od njihovih latica.....
Boze moj, kada bih imao jedan komadic zivota... Ne bih pustio da prodje ni jedan jedini dan, a da ne kazem ljudima koje volim da ih Volim. Uvjeravao bih svaku zenu i svakog muskarca da su mi najblizi i zivio bih zaljubljen u Ljubav.
Dokazivao bih ljudima koliko grijese kada misle da prestaju da se zaljubljuju kada ostare, a ne znaju da su ostarili kada prestanu da se zaljubljuju.
Djeci bih darovao krila, ali bih im prepustio da sama nauce da lete.
Stare bih poucavao da smrt ne dolazi sa staroscu vec sa zaboravom.
Toliko sam stvari naucio od vas, ljudi...
Naucio sam da citav svijet zeli da zivi na vrhu planine, a da ne znaju da je istinska sreca u nacinu savladjivanja litica.
Shvatio sam da kada tek rodjeno dijete stegne svojom malom sakom svoga oca da ga je steglo zauvijek.
Naucio sam da covjek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kada treba da mu pomogne da se uspravi.
Toliko sam toga mogao da naucim od vas, premda mi to nece biti od vece koristi, jer kada me budu spakovali u onaj sanduk, ja cu na zalost poceti da umirem...
Zaljubljen u ljubav -G. G. Markes
-
Envy
#398 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
..
Last edited by Envy on 12/01/2012 12:41, edited 1 time in total.
-
Text Surfer
#399 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne mozete nauciti klizati a da ne budete smijesni. Zivotni led je klizav.Dzordz Bernard So
Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast.Dzordz Bernard So

Nije istina da vlast kvari ljude. Istina je samo da budale, ako se domognu vlasti, kvare vlast.Dzordz Bernard So
-
shtula
#400 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
its like going crazy while already insane - MTV's retard